Kararsızlık başa bela

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
588
53
Hanımlar eşim zorla tesettür istediği için tesettürdeyim.İki yıl flört sürecimiz oldu daha sonra evlendik. Fakat evlenince başım açıktı ama hem kendisi istiyordu tesettürü hem de ailesi eşime baskı yapıyordu. Fakat şimdi eşimin tayini çıktı başka bir şehire gideceğiz. Eşimde başımı açmama izin verdi. Sadece tatillerde ailesinin yanına gidince başıma yazma geçirmemi öyle şalla falan uğraşmama gerek olmadığını söyledi.Fakat gönlüm başını açmanı istemiyor dedi. Bende gönlü olmayınca ne yapacağımı bilemiyorum.Gerçekten Allah rızası için kapanmış olsam şunu düşünmezdim. Kapalı olunca eşimin yanına kendimi yakıştıramıyorum. Onun yanında sönük kalıyor güzelliğim. Çünkü övünmek değil gerçekten güzek biriyim. Evet bu hoş bir düşünce değil ama böyle düşünüyorum. Birde işin şu boyutu var bir yandan da bir yıl oldu tesettüre gireli içimde bir yerlerde bir şey açılmayı da istemiyor gibi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de korkuyorum eşime ailesi karına sahip olamadın, sözünü dinletemedin bak açıldı falan gibi laflar edip eşimi de üzmek istemiyorum. Yardım eder misiniz?

Eşin kapali birini istiyorsa ole birini bulsaydi...nefret ediyorum şu erkeklerin sonradan eşlerini değiştirmek istemesinden kapalı istiyosan kapalı bul evlen açık istiyosan açık bul evlen kapatmaya yada açmaya çalışma...vee sizde buna alet olmayın ne istiyosaniz onu yapın lütfen ...zaten allah rızası icin kapanmadiysann bi anlamı da yok örtünün

Açık beğen
Kapan diye zorla
Sonra istiyosan açıl ama aileme giderken kapan de
Ne bu oyun mu?
Bende bunu anlamıyorum?
Biliyorum aynı şeyleri bende düşündüm. Ben insanlara göre mi giyineceğim diye. Fakat bunu iş işten geçtikten sonra anladım. Hatayı en başta kapanarak yaptım. 😔

Hayat sizin gönlünüzde kapanmayı istememisiniz baskıyla zorla olmaz acilacaksaniz ailesinin yanindada açık olun bir iki konuşurlar sonra alisirlar karar sizin ..

Oyuncak etmiş eşiniz sizi resmen. İstersen açıl deyipte bir de gönlüm razı değil demek ne demek. Resmen psikolojik baskı.
Ayrıca sizin kapalı olup olmamanız bir tek sizi ilgilendirir. Beğenmiyorsa evlenmeseydi madem. Hem böyle oyunlara gelmeyin. Her zaman istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda kalırsınız. Vicdan azabı yapacak bir durum yok. Açılmak istiyorsanız açılın. Bu kadar basit.

Hayat sizin gönlünüzde kapanmayı istememisiniz baskıyla zorla olmaz acilacaksaniz ailesinin yanindada açık olun bir iki konuşurlar sonra alisirlar karar sizin ..
Bir iki konuşup keşke sussalar. Fakar onlar eşime çok baskıcı. Kapansın kapansın diye aylarca söylenip durdular. Şimdi onlara saygısızlık olurmuş onların yanında başıma bir şeyler geçiriverecekmişim.

Tesettur inanc meselesidir,ikinci sahislarin pasa gonlune gore yapilacak birsey degildir.Senin basini kapatmanin Allah katinda hic bir hukmu yoktur cunku hur iradenle yapmiyorsun ki,uzerinde psikolojik baski var.Inancimiza gore hic bir sey zorla dayatilamaz.Kabul et gercekten icinden yapmak gelmiyorsa zorlama!Dedigi gibi de asla yapma aciksan aciksindir,es ailesinin yaninda ne diye kapanicaksin ne munasebet!En nefret ettigim ahlaktir baskasinin onayi icinde olmadigi gibi gorunmeye calismak.

Ne eşiniz için açılın ne de kapanın.
Sizin mantığınız yok mu sürekli eşiniz bi şeylere karar veriyor. Saçmalık ötesinden başka bi şey değil. Eşinizde olsa kimseye bu kadar yüz vermeyin. Kukla gibi oynatıyo elinde sizi.

Tesettur inanc meselesidir,ikinci sahislarin pasa gonlune gore yapilacak birsey degildir.Senin basini kapatmanin Allah katinda hic bir hukmu yoktur cunku hur iradenle yapmiyorsun ki,uzerinde psikolojik baski var.Inancimiza gore hic bir sey zorla dayatilamaz.Kabul et gercekten icinden yapmak gelmiyorsa zorlama!Dedigi gibi de asla yapma aciksan aciksindir,es ailesinin yaninda ne diye kapanicaksin ne munasebet!En nefret ettigim ahlaktir baskasinin onayi icinde olmadigi gibi gorunmeye calismak.
Evet bende aynı şeyleri söyledim hatta bir kaç aile büyüğüyle de konuştum onlarda eğer başımı yanlarında açarsam saygısızlık olur dediler. O yüzden bizim yanımızda başına bşr tülbent takıver bizim yanımızdan ayrılınca aç dediler. Yani doğru olan şeyi biliyorum. Fakat eşim izin vermiyor işte.

Bir iki konuşup keşke sussalar. Fakar onlar eşime çok baskıcı. Kapansın kapansın diye aylarca söylenip durdular. Şimdi onlara saygısızlık olurmuş onların yanında başıma bir şeyler geçiriverecekmişim.
O zaman sizde söylersiniz denedim yapamadım zamanı gelince yapabileceğimi düşünürsem kapanirim dinimizde zorlama yok içimden geldiğinde yaparım diyin

Ya zaten yapmasin. Demek istediğim kimse başkasının inancına göre yasamak zorunda değil. Siz eşinize karşı değil yaratıcıya karşı sorumlusunuz. Siz öyle bir istekle gitseniz o yapmaz. Peki siz neden yapıyorsunuz?
Çünkü ben ailesinin yanında başımı açarsam kavga çıkar. Çok muhafazakarlar. Evet haklısınız. Hemde sonuna kadar.

Çünkü ben ailesinin yanında başımı açarsam kavga çıkar. Çok muhafazakarlar. Evet haklısınız. Hemde sonuna kadar.

Kayınpeder geçen yaz bana “köye geldiğinde sadece kapanır mısın” demişti. Ben de “siz hacısınız benden daha iyi bilirsiniz, kapanmak insanlara gösteriş olsun diye değil, gönül rızasıyla Allah için yapılması gereken bir eylem. Kapanamam, kusura bakmayın” demiştim. Ve hiç bir şey söyleyemedi. Aksine ezilip büzüldü karşımda.

Ben açık bir bayanım, keşke tesettürü böylesine ayaklar altına almasanız. Belli ki ben sizden daha çok anlam yüklüyorum ve saygı duyuyorum.

Back
X