Kararsızlık başa bela

Çünkü ben ailesinin yanında başımı açarsam kavga çıkar. Çok muhafazakarlar. Evet haklısınız. Hemde sonuna kadar.
Öyle bir durum olursa neden kapalı bir kiz bulmadıklarını sorarsınız? Dinde zorlama yoktur. Bunlar muhafazakâr değil yobazlar. Mücadele edin pes etmeyin. Olmak istemediğin bir sekle bürünmek mahkumiyet gibi. Evlenmeden önce tesettüre girme niyetiniz var mıydı?

🦋 Merhaba 🦋
Birkaç madde sayarak fikrimi belirtmek istiyorum.
1.) Eşiniz, gönlü olsun veya olmasın size saygı duymayı tercih etmiş ve çok güzel bir adım atmış. Ama gönlüm yok diyerek psikolojik bir baskı oluşturmuş sizin üzerinizde. Farkında olarak veya olmayarak..
2.) Eşiniz arada kalmak istemiyor. İki tarafın da gönlü olsun istiyor. Ama bu sizin kararınız. Kimseyi kırmadan ama çokça çabalayarak istediğiniz saygıyı ve hoşgörüyü yakalayabileceğinizi umuyorum.
3.) Eşiniz ve ailesi sizin üzerinizde psikolojik bir baskı oluşturmuş. Ama siz ayrı bir bireysiniz. Bu sizin vücudunuz ve sizin kararınız. Daha ne diyebilirim bilmiyorum. Güçlü durmanızı can-ı gönülden isterim. Çünkü güçlü olmayanı herkes sindirmeye, ezmeye çalışıyor.
Yukarıdaki 3 maddeye de 'eşiniz' diyerek başladığımı farkettim. 😁 sonra nedenlerini düşündüm. Aslında cevabı çok basit. Sizi bu konuda en çok etkileyen kişi eşiniz. Ve güçlü durmak için ihtiyaç duyduğunuz tek kişi o. Ama aslında ben sizin bir birey olarak güçlü olmanızı temenni ederim. 😊

O kadar çok görüyorum ki evlenip hemen tesettüre girip 2 yıla kadar tesettürden çıkan.
Hic problem değil benim için ama belli oluyor yani kim isteyerek kim eşi mutlu olsun diye yapmış. Seni begenen öyle beğenmiş.
Neden başka biri yapmaya çalışıyorlar ki

eşiniz ailesine göre mi yasıyor kendi kararlar veeremıyor mu ben karımı böyle seviyorum deyip çıksın kımseyede laf ettırmesın turbanı yakıstıran ınsanları cok severım gercekten ama hakkıyla takanı ama ıcınızden gelmıyorsa basınızı kapatmanız bır seyı ıfade etmez Allah için yapmanız gerekir kocanız için değil
ileriyi düşünerek acılıp acılmayacagınızı karar verın aılesıne laf dusmeza

Kararsızlık değil sizin kendinizle ilgili karar veremeyecek durumda olmanız sorun. Siz kendinize saygı duymuyorsunuz hâliyle eşiniz de size duymuyor.

Başınızı açtıktan sonra ailesinin yanına gittiğinizde başınıza alalade örttüğünüz şey sizi rahatsız etmeyecek mi? İnancın bir parçası olarak takılan başörtünün aile baskısı sonucu geldiği hal üzücü.

Öyle bir durum olursa neden kapalı bir kiz bulmadıklarını sorarsınız? Dinde zorlama yoktur. Bunlar muhafazakâr değil yobazlar. Mücadele edin pes etmeyin. Olmak istemediğin bir sekle bürünmek mahkumiyet gibi. Evlenmeden önce tesettüre girme niyetiniz var mıydı?
Evet vardı ama bu şekilde zorla hiç düşünmemiştim

🦋 Merhaba 🦋
Birkaç madde sayarak fikrimi belirtmek istiyorum.
1.) Eşiniz, gönlü olsun veya olmasın size saygı duymayı tercih etmiş ve çok güzel bir adım atmış. Ama gönlüm yok diyerek psikolojik bir baskı oluşturmuş sizin üzerinizde. Farkında olarak veya olmayarak..
2.) Eşiniz arada kalmak istemiyor. İki tarafın da gönlü olsun istiyor. Ama bu sizin kararınız. Kimseyi kırmadan ama çokça çabalayarak istediğiniz saygıyı ve hoşgörüyü yakalayabileceğinizi umuyorum.
3.) Eşiniz ve ailesi sizin üzerinizde psikolojik bir baskı oluşturmuş. Ama siz ayrı bir bireysiniz. Bu sizin vücudunuz ve sizin kararınız. Daha ne diyebilirim bilmiyorum. Güçlü durmanızı can-ı gönülden isterim. Çünkü güçlü olmayanı herkes sindirmeye, ezmeye çalışıyor.
Yukarıdaki 3 maddeye de 'eşiniz' diyerek başladığımı farkettim. 😁 sonra nedenlerini düşündüm. Aslında cevabı çok basit. Sizi bu konuda en çok etkileyen kişi eşiniz. Ve güçlü durmak için ihtiyaç duyduğunuz tek kişi o. Ama aslında ben sizin bir birey olarak güçlü olmanızı temenni ederim. 😊
Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Evet eşim iki tarafı da kırmamak adına diyor tamam zorlamayla oldu tesettür istemedin ama bari açılırsan da ailemin yanında başına bir şal falan değilde bir tülbent tak diyor. Bir de şu konu var gerçekten çok iyi anladığınız için yazıyorum bunları. Ben önce zorla tesettüre girdim ama şimdi açılmak istesem de bir yerlerde içimde bişeyler huzursuz ediyor gibi. İstemiyorum açılıp kapandı açıldıp kapandı gibi durmasın diye. Yani çok kararsızım acaba hiç açılmasam mı diye de düşünüyorum. Benim sorunum kararsızlık. Emin olsma zaten o yolda ilerleyeceğim.

Ne guzel kafalar var ya. Hergun bdv yi okudukca daha da ufkum genisliyor. Bambaska dunyalara gidiyorum adeta.

Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Evet eşim iki tarafı da kırmamak adına diyor tamam zorlamayla oldu tesettür istemedin ama bari açılırsan da ailemin yanında başına bir şal falan değilde bir tülbent tak diyor. Bir de şu konu var gerçekten çok iyi anladığınız için yazıyorum bunları. Ben önce zorla tesettüre girdim ama şimdi açılmak istesem de bir yerlerde içimde bişeyler huzursuz ediyor gibi. İstemiyorum açılıp kapandı açıldıp kapandı gibi durmasın diye. Yani çok kararsızım acaba hiç açılmasam mı diye de düşünüyorum. Benim sorunum kararsızlık. Emin olsma zaten o yolda ilerleyeceğim.
Kararsızsanız acele etmemekte fayda var tabii.
Size bir yöntem tavsiye etmek istiyorum. Belki uygularsanız daha kolay karar verirsiniz.
Bir kağıdı ikiye ayırın. Bir tarafına açık olmanın güzel yanlarını, neden istediğinizi vs yazın. Diğer tarafına kapalı olarak kalmanın güzel yanlarını vs yazın aynı şekilde. Tabii benimki sadece bi tavsiye. Karar vermenizi kolaylaştıracaktıracağını inanıyorum. 🙏

Okurken yoruldum bu ne böyle kocam da kocam. Kocam izin verdi, kocamın gönlü yok, kocam ne der, kocam üzülür... Siz kocanızın gönül rızasının derdine düşmüşsünüz ama kocanız sizin gönül rızanızı üstelik sizinle ilgili bir konuda hiç umursamamış bunun farkında mısınız? Artık şu koca kafasından yapabilirseniz çıkın da ben ne istiyorum diye sorun kendinize. Hani siz kendi başınıza bir bireysiniz, kendi aklınız, kendi hayatınız, kendi seçimleriniz var ya o yüzden söylüyorum.

Memlekete gidince kapanın
Eşinizle gezmeye giderken açılın guzelliginiz ön plana çıksın
Arada sırada eşinizin gönlünü yapmak için de kapanın eşinize supriz yapın mutlu olsun eşiniz

Açılmalısın bence çünkü zorla güzellik olmaz.beğenmiyorsa almasaydı.bir kere dünyaya geliyorsun istediğin gibi yaşa.

-Kapan
-Peki kocacım.

-Başka bir şehirde Açılabilirsin izin verdim.
-Ay çok sağol kocacım, çok anlayışlısın.

-Aileme gidince başına tülbent ört.
-Olur örterim yeter ki sen üzülme kocacım.

-Açılmana gönlüm razı değil.
-Aslında benim de içime sinmiyor, ailen de sana baskı yapar şimdi, napsam acaba?

Ne tuhaf ilişkiler, ne tuhaf diyaloglar.
Kararsız olmanız da çok doğal çünkü sizin karar mekanizmanız çalışmıyor, iptal olmuş çoktan farkında değilsiniz.

-Kapan
-Peki kocacım.

-Başka bir şehirde Açılabilirsin izin verdim.
-Ay çok sağol kocacım, çok anlayışlısın.

-Aileme gidince başına tülbent ört.
-Olur örterim yeter ki sen üzülme kocacım.

-Açılmana gönlüm razı değil.
-Aslında benim de içime sinmiyor, ailen de sana baskı yapar şimdi, napsam acaba?

Ne tuhaf ilişkiler, ne tuhaf diyaloglar.
Kararsız olmanız da çok doğal çünkü sizin karar mekanizmanız çalışmıyor, iptal olmuş çoktan farkında değilsiniz.

ilk defa sizden genelgeçer doğrular değil de size göre biraz fazla eleştirel kaçacak bir yorum okudum.
yuzde yuz haklısınız ama şaşırdım yine de.:KK9:

Tam açılmamak konusunda tereddutunuz varsa bazı alimlerin din adamlarinin tabi adam akilli olup hadis inkar etmeyenlerin! yazıları sohbetleri oluyor. Biraz onları okuyun dinleyin isterseniz. Eğer gönlünüzde gerçekten tesettürlü olmayı isterseniz devam edin. Ancak yapamıyorsanız kendinizi zorlamayın. Ilahiyat okuyan arkadaşım bana kapanmamı tavsiye ederken kendisi üniversitede son senesinde tesettürden çıkmıştı. Dogru okumak kalpte doğru hissedip anlamak cok önemli. Hakkınızda hayırlısı olsun.

E biraz daha dusunun madem, ama bu sefer kendi kararinizi kendiniz verin.
Esinizin gonlu razi olmayabilir, ama zaten kimseyi yuzde yuz mutlu edemezsiniz, boyle bir misyonunuz da yok. Insan kendini bile yuzde yuz mutlu edemezken...

Dinimizde kapalılığın neden farz olduğuyla ilgili detaylı bir araştırma yapın ve sohbetleri açıp dinleyin. Belki size yardımcı olur. Allah rızasını ikinci plana atıp fani bir kul için kapanıyorsunuz. Acele etmeyin ve neyi neden yaptığınızı derince bir düşünün. Daha sonra önceliklerinizi belirleyin; Allah rızası mı Eşinizin isteği mi ailesinin isteği mi kendi isteğiniz mi yoksa dışarıya güzel görünmek mi güzelliği saklamak istememek mi.. Neyi istediğinize ve önceliğinize karar verin önce sonra eyleme dökün..

Bu çok hassas bi konu
Eş ya da Kv istedi diye kapanılmaz.
Gercekten nasıl olmak istiyorsanız ona göre karar verip karakter göstermeniz Lazım. Çevrenize de benim tercihim bu yönde diyebilmelisiniz.

Back
X