Kararsızlık, Korku...

Evet çok geri biliyorum..Hiç geri kafalı biride değilimdir ama korku böyle saçma sapan şeyleri düşündürüyor...

peki nereye kadar sürecek bu ? hayır yani zaten boşanma meselesini oyuncak etmişsiniz. sanki çok basit bir şeymiş gibi. bir şey olmuyorsa olmuyordur, böyle yüz göz olmaya ne gerek var ?
saygıyı yitirmişsiniz zaten saygısız sevgi de boş sevgidir bana göre..

Evet aynen öyle...Laçka olduk zaten..Ben toparlamaya unutmaya çalışıyorum herdefasında çnkü kabuledemiyorum ne güzel evlendik sevdik birbirimizi neler aştık diyorum..Ama bi çok şeyide aşmadık aslında hep görmezden geldim,geldik...

Bu şekilde yaşmaya
Hayır yok...8 sene olucak nerdeyse
Becerememişsiniz evliliği.. sizce değişecekmi? yada değermi böyle mutsuz şekilde yaşmaya? Bence iyi karar ver önce bi iş bul kendini biraz geliştir.. ekonomik özgürlüğünü al eline.. kendini güçlü hissedersen kendin icin karar verisisin.. etraf ne der ne eder düşünmezsin allah yardımcın olsun umarım hakkında hayırlısı olsun canım

Evet çok geri biliyorum..Hiç geri kafalı biride değilimdir ama korku böyle saçma sapan şeyleri düşündürüyor...
Daha önce de konu açmıştınız. Çocuğunuz yok mutsuzsunuz, eşinizin sizi sevdiğini sanıyorsunuz ama seven insan zarar vermez, bile bile gönül kırmaz. Sizinki de sevgi değil bağımlılık muhtemelen.

Bende 8 yıldır evliyim, herşey güllük gülistanlık değil elbette ama bir insanın eşine kıymet vermesi, merhametle yaklaşması, kaybetmekten korkması ve o yüzden belli sınırları aşmaması o evliliği ayakta tutan şeyler. Bunların hangisi var hayatınızda?

Evlilikte saygı bittiği zaman herşey bitiyor insanın sabrı daha çabuk bitiyor bence kendimden biliyorum benim evliliğim de bu yolda gidiyor Allah'ım sonumuzu hayr etsin

Mutsuz olduğunu kabullenemiyor musun, yoksa sevgi ve saygının olmadığını mı kabullenemiyorsun?
Bence her türlüsü de çok kötü, ömrünü ağlayarak mı geçirmek istersin? Yoksa mutlu mu? Karar senin. Ama emin olduğum birşey var ki bir zamandan sonra bu kavganın boyutları artarak devam edecek, hep aynı şiddette ilerlemeyecek. Bence yol yakınken kararını ver.

en önemli şeyi "saygıyı" atlamışsınız ama...

Tartışmayı bilememek bizim sorunumuz..Ben konuşarak sevdiğim insanları ağlatıyorum diyen bi adam..Ağzıyla şiddet uyguluyor bana, bize..En ufak küçücük şey dağ oluyor şaşırıyorum şaşkınlıktan öfkeleniyorum...Kendi yanlışlarını asla kabul etmiyor hep benim suçlu olduğumu benim yüzümden olduğunu söylüyor..Herzaman hatalarını kabul eden bi insanım..Ama sorsanız bana çok aşık çok seviyor..Bende onu çok seviyorum ama sevgi anlayışlarımız mı farklı anlamadım...

Mutsuz olduğumu ayrılık boşanma düşüncesini kabul edemiyorum sanırım...Sonrasından korkuyorum..

en önemli şeyi "saygıyı" atlamışsınız ama...
En büyük sıkıntım o..Saygımız hiç yok..Kavgada kimse saygı düşünülmez o an insan düşünemez diye düşünebilir..Ama bizim ki öyle salak aptal manyak lafları değil...Hep yaşanmış konuları yüze vurma hakaret küfür ne ararsanız oluyor...Çok kinci.. konuları kapatmış sanıyorsunuz olmadık bi tartışmada kusuveriyor ben şaşırıyorum

Mutsuz olduğumu ayrılık boşanma düşüncesini kabul edemiyorum sanırım...Sonrasından korkuyorum..
Boşanan binlerce insan var, hepsi iyi kötü hayatına devam ediyorlar. Tahsiline varsa yapabilirsin bence. En azından kafan rahat olur ya boşanan 2 gün ağlar kendine gelirsin ama boşanmazsan bir ömür ağlarsın. Böyle düşün. Benim annemde ayrıldı kurtuldu. Babamda eşiniz gibi hayat emen biriydi, annemi hergün üzerdi. Ayrıldıktan sonra annem gençleşti resmen. Ha ilk zamanlar kötüydü ama şuan maşallahı var.

Uzatmıcam demişsiniz ama ben yine bişey anlamadım ...
Kim , kiminle , nerede , ne zaman , nasıl ?
daha dün başkasına yazmıştım bıkmayacağım söylemekten.elalem ne der biliyormusun ben sana söyliyim"YAZIK GENCECİK KADINDI,ALLAH RAHMET EYLESİN"
hiç ibret almıyormusunuz haberlerde gördüğümüz hayatlardan.Ok kadınların bizden nefarkı var.Lütfen ilk önce silkinin ve kendinize gelin.
mesleğiniz olmayabilir,bulaşıkçılık yaparsınız,temizlik yaparsınız en kötü kendinizi geçindirecek parayı kazanırsınız.Ailem var kardeşlerim var demişsin güven onlara.Birde hatanın büyüğü burda başlıyorzaten b..k gibi bir evliliğin içindesin şu an ve ayrılsam diye düşünüyorsun hemen aklında yeni birini bulabilir miyim düşüncesi.Bulma ya bulma.Bir kadın bir erkekle var olmaz sadece Allah rızası için biraz farkına varın.Ayrıca buladar kötü biriyle mutlu olabilecek biri bırak olsun sanane.Bişarkı vardı benden sonra gelene geçmiş olsun de o anlar diye o hesap.o elalem dediğin herkes kapısını kapatıyor akşam olunca sen o canavarla dört duvarın içinde kalıyosun,ne çektiğini insan sadece kendi bilir.Ve biraz ruhunuza,bedeninize,gururunuza sahip çıkın biraz canınız tatlı olsun lütfen.Sadece sana değil burayı okuyan bütün kadınlar için söylüyorum,hergün birsürü konu okuyoruz beni dövüyor ama elalem ne der,bana sövüyo ama elalem ne der,beni aldatıyo ama elalem ne der.

bence bu kaosa bir son vermenin zamanı gelmiş artık arkadaşım.

yani üzgünüm ama 8 yılda tartışmayı öğrenemediyseniz zaten bu saatten sonra öğrenemezsiniz.. Sürekli gözyaşı,hakaret,kavga olan bir evlilikte aşk-sevgi-saygı sözkonusu bile olamaz. Sizin sevgi sandığınız şey sadece alışkanlık. Bir gün gerçekten bir aşk yaşarsanız bu günlerinizi sizlerinizi döverek anacaksınız. Mutluluk için kendinize bir şans verin. Boşanın.

Arkadaşım ben anlıyorum seni. Benim eşim de her gün kavganın gürültünün olduğu bir ailede büyümüş. Babanın 2 eşi var, eşlerini dövermiş, kendileri büyüyüp yetişince babalarına engel olmaya başlamışlar. Kendisi de dolayısıyla çok hoyrat bir adama dönüşmüş. Adamın 2 ayrı karakteri var resmen. Kavga anında hemen çirkefleşiyor. Ben hiçbir zaman onunla o tonda tartışmıyorum. Hiçbir zaman çirkinleşmedim tartışma anında. Sadece evden çıkıp gidiyorum. Sonrasında da gücüm yettiğince ona ayna tutuyorum, kendinden utanıyor. Sonra gelip sarılıyor. Bu durum çok sık yaşanmıyor bazen aylarca melek gibi, evde neşe topu gibi dolanıyor, sonra bir bakıyorum ottan b*ktan bir sebepten sinirden öfkeden deli gibi patlıyor, tepiniyor. Hiç umursamıyorum, karşısına geçip susuyorum. Bazen kulaklığımı takıp müzik dinliyorum. Çünkü tartışma adabı yok. Sakinleşince de konuşuyorum böyle havası sönmüş top gibi yığılıyor. Hayır ayrılabiliriz diyorum, ben her yola varım. Ona da gelmiyor. Tabi ki böyle devam edemez. Çok yorucu bir ilişki. Ama lütfen ona benzemeyin. Onunla onun tonunda tartışmayın. Sessiz kalın. Öfkelendiğinde bırakın öfkesinde boğulsun. Kendine geldiğinde dökün içinizi. Anlar ya da anlamaz, anlıyorlar ama kendilerine de çabuk yediremiyorlar. Sinmeyin, sizi ezmesine izin vermeyin. Gerçekten seviyorsunuzdur birbirinizi doğrudur ama sağlıksız bir sevgi sevgisizlikten yeğdir, unutmayın. Ayrılığı dünyanın sonu gibi görmeyin. Evden gittiğinizde blöf olsun diye değil gerçekten tükendiğiniz için gidin ve dönmeyin. Bırakın kaybetsin. Siz güçsüz değilsiniz, ona muhtaç değilsiniz. Evet ayrılığı son çare olarak görebilirsiniz ama yoran tüketen insanı kendisine yabancılaştıran bir ilişkiden çok daha sağlıklı bir hayatınız olacak.

Aslında var ama mesleğim çok zor..Senelerdirde yapmıyorum zaten..Burda çok açık yazmakta istemiyorum açıkçası...
Ne kadar zor olsa da bence meslegine yönelik is bulup calismaya başla emin ol çalıştıkça cevre edindikce hayatın merkezi degisecek ve sen kendin için daha fazla şey yapmaya başlayacaksın... ve gun gelecek o insandan kurtulacaksın...

Tek düşündüğün şey etraf ne der. Etraftakiler sadece boş boş hakkında 10 dk konuşur. Sen de sevmediğin hayatı yaşamaya devam edersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…