kararsızlık.. lütfen yardım edin..

Sakın düşme derim ben.. İyi işi var, parası var, baba tipi var, ee? Sen sen olmadıktan sonra ne kıymeti var..
Dünaydaki tek iyi işi olan ya da baba profilli adam o değil.
Seni olduğun gibi kabul etmiyorsa seni sevmiyordur, alıp seni modifiye edecek yarattığı kişiliği sevecek.
O zaman o profile uyan herkesi sevebilir.
Artı bu konuda bile baskı yapabilen bir adam her konuda seni istediği gibi yapmaya çalışır. Yol yakınken kaç git. O da kendine kafasındaki gibi birini bulsun..

ayyy eğer bu adamla evlenirsem benim sonum da böyle olucak ya onlarda ayağın çıplak olması bile ayıpmış ayak gösterilirmiymiş.. bana ne kadar garip geliyor bunlar.. hele böyle yüksek mevkideki kendini geliştirmiş kültürlü bi insan bunları nasıl düşünür? ayak ya altı üstü..

çok doğru söylüyosun.. zaten benimle bitirirse büyük ihtimal okumamış, gözü açılmamış, kendi kültüründen bi kızla görücü usulü evlenecek.. bu yaz evlenmek istiyor artık, ve benim anladığım kritelerine uygun olsun da kim olursa olsun ona göre..

baskıyla olacak iş değil
ailesi şimdilik ona söylüyo ama evlendikten sonra sana baskı yapıcaklar
şimdiden giyimine karışan evlendikten sonra daha çok karışıcak
lütfen bunları düşünerek karar ver
kimsenin hayatına hükmetmesine izin verme

Hiç değmez.. Sen onu olduğu gibi kabul etmişsin, o seni etmiyor. Yarın bir gün namaz kıl, çocuğumuzun adı Kur'an'dan olsun, bilmemkimle görüşme, çalışma, ben yokken eve sucu çağırmaya döner o iş. Mevlütlü düğün yapalım, tuğralı davetiye bastıralım. Nişan yapınca imam nikahı kıyalım.. Bunlar kötü şeyler değil yanlış da değil ama sana uymuyorsa uymuyordur. Ben bu tarz durumları, karakterleri, istekleri korkutucu buluyorum. Büyük konuşmuyorum ama bu tarz şeylerde en ufak bir baskı görsem ayrılırdım herhalde, acayip korkuyorum radikal islamcılıktan.
Bilmediğin bir kültür, boşversene risk almaya değmez. Daha 1.5 ay olmuş, seni tanımadan değiştirmek istemiş. Sonucu bildir bize de takipteyim.
Hakkında hayırlısı..

Eğer böyle düşünüyorsa kısa kol giymeyi unut, diz altı olsa bile etek giymeyi unut, dar paça pantolon ( taytı söylemiyorum bile ) unut, denizi güneşi kumu unut, annesi babası kardeşi vb yanında rahat giyinmeyi unut...
Eğer bunlar sana garip geliyorsa yol yakınken dön. Kendimden daha birçok örnek verebilirim. Gelinliğim bile istediğim gibi değildi. Ha insan bu durumada alışıyor ancak olan sana oluyor. Hep kendinden veriyorsun. Bir süre sonrada verecek birşeyin kalmıyor. Kesin olarak kapanmayı düşünmediğini söyle ve ne tarz giyinmek istediğini. Başta konuşmazsan kesin sorun olur sonrasında.

kusura bakmayın ama bunlara çok kızıyorum ben. Ne demek bilinçlenmek senin düşüncelerin yok mu hiç. Ben senin yerinde olsam ben de sana bazı kitaplar alayım sen de bilinçlen derdim. O kitapları okusan benden böyle birşey talep bile etmezsin derdim.

çok kısa zamanda uzunn yollar katetmişsiniz...hayat senin hayatın kendin düşünüp karar ver..çıkmadan önce seni açık olarak hiç görmedi mi..

Bir kaç kitap okumakla mı bilinçlenip örtünecekmişsin.
Yahu bu adam mı tam evlenilecek kriterlerde bulduğun.

Kriter denilen şey sadece meslek, ev araba mevki sahibi olmak demek değil.
Zihniyeti dar. Seni olduğun gibi kabul etmiyor.

Yol ver gitsin... Yoksa ilerde açabileceğin konuların içeriklerini tahmin etmek çokda zor değil.

canım benim inanmıcaksın ama bu dediklerini bir bir istedi benden :) eve sucu çağırtmazmış, kim gelirse gelsin kapıyı açmayacakmışım, çalışmamı istemiyor, nişanlanınca daha rahat olmak için imam nikahı kıymak istiyor, namaz kılmamı oruç tutmamı zaten istiyor, ve yaz kış farketmez ailesinin yanında ayağımın bile asla çıplak olmasını istemiyor, onların külütüründe ayıpmış.. beni ailesine ilk söylediğinde abisi demiş ki, ama bu kız batıdan, batının kızları asi olur söz dinlemez demiş.. ne kadar korkunç dimi?

Kapanacaksa birisi Allah icin kapanmali yoksa gerisi bos... cevremiz zorla kapatilmis ama icinde acilma hevesi olan taytli basi kapali kizlarla dolu. Isteyerek kapanmazsaniz mutlaka acilma durtusu sizi bi sekilde eline alir. Simdi yuzde seksen kapalilar gercek kapali gibi giyinmiyor. Hatta acik bi kadindan daha dar daha kisa giyiyor ama o saclar boneyle siki siki sikilmis olarak . Sacma bunlar.

hakkaten ya.. ben ona kitap tavsiye etsem allah bilir bu kitap uygun değil, okumam ben der kestirip atar.. işte benim stilim izlemeye bile karşı olan biri.. günümüzdeki dizileri ahlak dışı bulan, bilinçaltımıza sızmaya çalışıyolar diye düşünen biri..

çok haklısın canım.. şimdi ona beni olduğum gibi kabul et desem,o da kabul etse, evlendikten sonra psikolojik baskı yapmayacağı ne malum? yok haklısın olmaz bu iş..

güya baskı yapmak istemiyomuş.. kendi isteiğimle kapanmamı istiyomuş..

Benim esimde esimin aileside kapanmami istiyo bnde hazir degilim ve kapaliligin yakismadigini dusuyorum biliyorum allahin emri ortunmek ama ne biliyim kapanmadim hala esim cok istiyo ama bni basimda ortu gordugu zaman cok yakismis boyle giyinsen falan diyo

Ben olsam arkama bile bakmadan kaçardım. Bildiğin kendi isteğinde olsun diyo ama alttan da baskıyı yapıyor. Bilemiyorum dediğim gibi, henüz yeniyken bitirirdim ben olsam. Beni böyle kabul etmeyeni ben hiç etmezdim.

kusura bakmayın ama ben bir kadının ayağından bile tahrik olan adama süpheyle yaklasırdım. Kapanmak demek bu alama gelir görmeyim ki tahrik olmayayım kendisi bu kafada olduğu icinde herkesi öyle sanır ve karısını, kızını kapamaya çalısır. Yani bu adam kendini gelistirmis biri falan degil, aksine bilince ve insanlığa ihtiyacı olan kendisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…