ben düzenli kilo verebilenlerden değilim aslında ama benim kendimde gözlemlediklerim şöyle:
-Kuruyemiş ve kuru meyveyi abarttığımda,
-Yürüyüş yada spor yapmayı atladığımda,
-Doyuncaya kadar yemek benim için bir ölçü değil malesef. Bu sebeple miktar kontrolünü kaybedip yemeyi abarttığımda ve tam tersi yemeyip geçiştirdiğimde,
-Herhangi bir kaçamak yaptığımda, aman nasılsa bozdum deyip cozuttuğumda,
-Tuza dikkat etmediğimde,
-Kilo veremedğimde moralimi bozup nasılsa veremiyorum bari yiyeyim dediğimde..
Kilo veremiyorum ben. Ama en önemlisi kendime güvenimi ve inancımı kaybettiğimde kilo veremiyorum:-([/QUO
GÖZLEMECİM, kaçamakların neler olduğu ve hangi miktarın abartı olduğu da önemli sanırım . çok iyi kilo vermiş gözüküyorsun ama istikrar yoktu galiba. bünyeye göre farklılığa çok katılmıyorum açıkcası çünkü kişiye özel diyet derdi pek çok diyetisyenin dediği gibi. yalnızca kilo verme hızında farklılık olabilir ya da verilen kilo miktarında. canan hoca bu diyeti herkese önerdiğine göre ve herkesin ( istisnaları zaten yazmış kitapta alerji vs diye) bu beslenme şekliyle kilo verebileceğini ısrarla belirttiğine göre aslında kitapta anlatılmayan ayrıntılar var demek ki. ancak diyeti yapan ve bu süreçte kendini iyi gözlemleyenlerin bize anlatacağı hayati öneme sahip ayrıntılar.
ilk sayfalardan itibaren okumaya başladım ben arkadaşların yazdıklarını devam da ediyorum. deneme yanılma yoluyla öğrenmişler pek çok şeyi. binli sayfalara ulaşmak onlar için hayalmiş. 3 binlere ulaşmış nerdeyse.... e haliyle belki de artık bu ayrıntıları konuşacak enerjileri kalmadı. bizim kadar istekli değillerdir şüphesiz bu teferruatları irdelemeye. ama bizim buna ihtiyacımız var. sesimizi duyuralım ısrarla deneyimli arkadaşlara hem forum başlığı diyet deneyimlerimiz değil mi
Merhaba,
Ben pek yazmasamda topigi bastan sona okudum ve duzenli takip ediyorum. Yaklasik 3 aydir bu diyeti yapiyorum.. Verilecek fazla kilom yoktu. Ilk 2 ayda 3 kilo verdim. Son 1 aydir bu kiloda ufak + ve - lerle ayni kiloda devam ediyorum. Su an BMI 21,5. Sanırim bu nedenlede vermek istedigim 1,5 kg ida spor yapmadan veremeyecegim.
Bu 3 aylik deneyim surecinde ve topicten takip ettigim kadari ile en onemli faktör aksam yemek saatini mumkun oldugunca erkene almak. Zira ben calistigim icin sabah 6:30 da kahvalti yapmak durumundayim ki bu nedenle 3 ogun yapiyorum ve aksam yemegim 19:30 civari oluyor. Haftalik kilo verme miktarlarima yazdigim listeyi inceledidimde hafta ici 1-2 gun izin kullanip 2 ogun yaptigim haftalar kilo verme miktarim daha fazla olmus. Diger haftalar anca haftada 200 gr verebilmisim.
Idolumuz Gul arkadasimizda ilk 5 aydan sonra ogunlerini 2 ye dusurmus ve aksam ogununu ikindi saatlerinde tamamliyor ve sonrasinda agzina birsey koymuyor.
Meshur ayran detoksunu da denedim vucudumu sasirtmak adina ama anca 700 gr verdim ve onuda 2 gun sonra aldim. Ama GUl'e bakiyorumda bu topicte zaman zaman one cikan hicbir farkli deneyime (Greyfurt, ayran detoksu) yanasmadi. Karataydan hicbir sekilde sasmadi. Simdiye kadar da asure disinda hicbir kacamagi olmadi.
Ozetle ana fikir bence izin verilenlerden doyana kadar yemek ama yasaklilardan bir lokma bile almamak ve aksam ogununu mumkun mertebe erken saatte tamamlamak.
sevgiler
günaydın şekerr afiyet olsunngünaydın kıslar
1.ögun 07.15
2 kayısı kıvamı yımırta
1 kayısı
1avuc cevız
2 omega 3 kapsul
1 dılım peynır
koca bır bardak cay
bayaıra karşı yatır beni tırmala beni kaşı benii :))Günaydın bacılar bende yarın ayran detoksu yapcam eksik kalmıyım . kar botlarımı giydmi de geldim bugun yerler feci buzz :18:kolu bacağı kırmıyım didim. 10 dk yürüdüm çıkıstada bi saat yürüycem aslında kasap market ugruycam elimde 2 posetle yokusa karsı çıkcam ohh insaallh
herkese güzel bir gün diliyorum
makul bıldırcın :) zipor için leslinin sesin, kısmayı unutma çok konuşuyormuş hatun :)selam hanımlar
kavurma
turp
yarım ayva
badem ceviz
yeşilçay
(miktarlar makuldür)
2. öğünü de akşamüstü yaparsam,'6 dan sonra yime ' kuralına uycam bakalım ,ziporumu da aha da şimdi leslie bacıyla yapıyom,yine de veremessem artıkın neyse onu sonra düşünürüm
bak bi sigara dedin niler oldu ona göre :))karataycı affetmez manda pohu gibi çiğner valla ona göre bıldırcınım :))kızlaaaar sorumu kaynatmayın
öğlen çiğköfte yicez şubedekilerle
ben kaç taneye kadar izinliyim
bakıciiyyk artıkafıyet olsun famırım.gercı sen artık manken kıvamındasın bana gore ama olsun hedefın neyse o dıyelım
gunaydın sekerkız afıyet olsun
pepetom detoks o anlık ıyı sonrasında ıstah acıyo bılgıne
Günaydın kızlar
Grip oldum,fenalardayımKaç gündür iyileşemedim,kızımdan geçtim sanırım ama o benden daha iyi durumda
bu hafta 1.5 kg vermişim :124: ayran detoksunu uyguladım bu hafta.Yalnız başladığım günün sabahı tartılmayı unuttum :26: neyse sonuç güzel oldu neticede
selam hanımlar
kavurma
turp
yarım ayva
badem ceviz
yeşilçay
(miktarlar makuldür)
2. öğünü de akşamüstü yaparsam,'6 dan sonra yime ' kuralına uycam bakalım ,ziporumu da aha da şimdi leslie bacıyla yapıyom,yine de veremessem artıkın neyse onu sonra düşünürüm
günaydın şekerr afiyet olsunn
bayaıra karşı yatır beni tırmala beni kaşı benii :))
ayran detoksuna dikkat et bana kalsa yapma derim ama illa yapacam dersende dikkatli ol
makul bıldırcın :) zipor için leslinin sesin, kısmayı unutma çok konuşuyormuş hatun :)
bak bi sigara dedin niler oldu ona göre :))karataycı affetmez manda pohu gibi çiğner valla ona göre bıldırcınım :))
canım çiğ köfte bence 5 adet yesen çok büyük değil ise en fazla altı adet yesen bol yeşillik ve büyük bir bardak ayran ile yeterli olur ama yanına başka şeylerde yiyeceksen tam menünü söle ona göre yazayım
hakkaten petuşum ya bidaha sigaramı yooook anam asla .bu toto yemez bidaha onu söylemeyide içmeyidegünaydın şekerr afiyet olsunn
bayaıra karşı yatır beni tırmala beni kaşı benii :))
ayran detoksuna dikkat et bana kalsa yapma derim ama illa yapacam dersende dikkatli ol
makul bıldırcın :) zipor için leslinin sesin, kısmayı unutma çok konuşuyormuş hatun :)
bak bi sigara dedin niler oldu ona göre :))karataycı affetmez manda pohu gibi çiğner valla ona göre bıldırcınım :))
canım çiğ köfte bence 5 adet yesen çok büyük değil ise en fazla altı adet yesen bol yeşillik ve büyük bir bardak ayran ile yeterli olur ama yanına başka şeylerde yiyeceksen tam menünü söle ona göre yazayım
Dün akşamki menüm :7 adet köfte
3 adet kızarmış çarliston biber(zeytinyağında kızarttım)
Bol yeşil salata(roka-yeşil soğan)
1 kase cacık (kendi yaptığım süzme yoğurttan/gerine gerine yazıyom :) )
kocama yaptığım patates kızartmasından tek lokma almadım elbet bunuda gerine gerine yazmayı bir borç bilirim
öğle menüm: EVDEN GETİRDİM BUGÜN BURDAKİ MENÜ KORKUNÇ KARATAYLIK DEĞİL DANATAYLIK DÜNDEN ÖĞRENMİŞTİM HAZIRLIKLI GELDİM AKLIMI SEVEYİM
6 ADET KÖFTE
1 KASE EV YOĞURDU
AVAKADOLU YEŞİL SALATA
herşeyin aşırısı bu sonuçları doğuruyor malesef bilinçsiz diyet sonucu gençler heba oluyorr annelere çok görev düşüyor bencee
çok güzel yazmışsın su gibi okudum valal ellerine sağlık arkidişimm katılıyorum sanaaa aynennnMerhaba,
Ben pek yazmasamda topigi bastan sona okudum ve duzenli takip ediyorum. Yaklasik 3 aydir bu diyeti yapiyorum.. Verilecek fazla kilom yoktu. Ilk 2 ayda 3 kilo verdim. Son 1 aydir bu kiloda ufak + ve - lerle ayni kiloda devam ediyorum. Su an BMI 21,5. Sanırim bu nedenlede vermek istedigim 1,5 kg ida spor yapmadan veremeyecegim.
Bu 3 aylik deneyim surecinde ve topicten takip ettigim kadari ile en onemli faktör aksam yemek saatini mumkun oldugunca erkene almak. Zira ben calistigim icin sabah 6:30 da kahvalti yapmak durumundayim ki bu nedenle 3 ogun yapiyorum ve aksam yemegim 19:30 civari oluyor. Haftalik kilo verme miktarlarima yazdigim listeyi inceledidimde hafta ici 1-2 gun izin kullanip 2 ogun yaptigim haftalar kilo verme miktarim daha fazla olmus. Diger haftalar anca haftada 200 gr verebilmisim.
Idolumuz Gul arkadasimizda ilk 5 aydan sonra ogunlerini 2 ye dusurmus ve aksam ogununu ikindi saatlerinde tamamliyor ve sonrasinda agzina birsey koymuyor.
Meshur ayran detoksunu da denedim vucudumu sasirtmak adina ama anca 700 gr verdim ve onuda 2 gun sonra aldim. Ama GUl'e bakiyorumda bu topicte zaman zaman one cikan hicbir farkli deneyime (Greyfurt, ayran detoksu) yanasmadi. Karataydan hicbir sekilde sasmadi. Simdiye kadar da asure disinda hicbir kacamagi olmadi.
Ozetle ana fikir bence izin verilenlerden doyana kadar yemek ama yasaklilardan bir lokma bile almamak ve aksam ogununu mumkun mertebe erken saatte tamamlamak.
sevgiler
afiyet olsun ıhlamur çiçeğümmm2 adet köy yumurtası rafadan
12 zeytin
avuc ici kadar beyaz peynir
1 cay bardagı fındık
havuc ve kırmızı lahana salatası
1 kupa ıhlamur cayı ictim:))
evet menünü aynen öyle yap marulu ayranı bol tutt acıkmayasınn çiğ köfteyide kakarında yi ve yavaş yemeyi sakın unutmahakkaten petuşum ya bidaha sigaramı yooook anam asla .bu toto yemez bidaha onu söylemeyide içmeyide
tiryaki olsam ne olcakmış bilmem
canım ciğerim ben sadece çiğ köfte ve marul yanında ayran yapıştireym o halde
saol canımcım...
bu arada dün lcwden pantalon aldım moral olsun diye (kalıpları dar ya ondan)
38 beden .........
40lar büyük geldi mıçım tamda bel çukurum bol oldu
Allaaaah nassı mutlu oldum nasssı düşün ki daha başındayım
ayy inşallah böle gider ya .siz olduktan sonra olur bu işş
ben ayda yılda bir yiyorum kızartma eşim çok istemişti öyle yaptım birde hocanın dediği gibi illa kızartma yiyecekseniz kısık ateşte ve zeytinyağında yapın kuralına uydum benpetuşşş bu kızartmalar bizi bozmazmı senceonun ışında sana imreniyorum herşeyin organik köy kökenli ben buralarda bulamıyorum
bu akşam arkadasıma gıdıcez ev gormeye benım hayırlarımın dereye gırmesı gerekıyoooooooo
karatay dısındakılere hayyyııırrr karatya dısındakılere hayııırrr akşam 8den sonra hayıııırrrr
dün aksam yine bi arkadası ziyarete gittik ailecek
ve benim 8 den sonraki HAYIIIIRLARIM
MENÜEYNİRLİ BÖREK
ERZURUM KETESİ
2 ADET BAKLAVA
1 KASE ASURE
BEN İSEM SINIRSIZ SEKERSİZ CAY İCTİM
bu aksam arkadasın kızı ameliyat olmustu ona gecmiş olsuna gitcez ve benim HAYIRLAR havada ucacak yine sizinle paylasırım reddettiklerimi:)))
bu akşam arkadasıma gıdıcez ev gormeye benım hayırlarımın dereye gırmesı gerekıyoooooooo
karatay dısındakılere hayyyııırrr karatya dısındakılere hayııırrr akşam 8den sonra hayıııırrrr
canım kitapta hatırlamıyorum varmıydı ama ben arada yiyorum,lıght peynirler yasak bize sadece diye biliyorum.cok güzel arkadasım pogacanın devamını hayır demene cok sevindim sabah ki menünde güzel ama kasar yenilebiliyor mu cünkü 1 kac arkadastada gördüm belki beyaz peynir sevmeyenler icin uygundur mu?hocamızın kitabında hic bahsettigini görmedimde afiyet olsun:))))))))))
gecmiş olsun saphıra'cım detoks vermişsin cok güzel :)) ama sonrasına dikkat et kızlardan geri aldım diyenler vardı(
5-6 tane ye bencede yanında ayran ve marulla süper gidiyor,ııımmmm canım istediiikızlaaaar sorumu kaynatmayın
öğlen çiğköfte yicez şubedekilerle
ben kaç taneye kadar izinliyim
dün akşamki menüm :7 adet köfte
3 adet kızarmış çarliston biber(zeytinyağında kızarttım)
bol yeşil salata(roka-yeşil soğan)
1 kase cacık (kendi yaptığım süzme yoğurttan/gerine gerine yazıyom :) )
kocama yaptığım patates kızartmasından tek lokma almadım elbet bunuda gerine gerine yazmayı bir borç bilirim
öğle menüm: evden getirdim bugün burdaki menü korkunç karataylık değil danataylık dünden öğrenmiştim hazırlıklı geldim aklımı seveyim
6 adet köfte
1 kase ev yoğurdu
avakadolu yeşil salata
bencede arkadasım hayırlar devreye girmeli bak cok mutlu olacaksın eminim herkes yerken sen mutlu oluyorsun
bence hayır demenin eşşsiz keyfine varmalı herkesss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?