- 24 Ağustos 2010
- 357
- 7
- 96
çok yakın bir arkadaşım kitabı elinden bırakmıyor ve karatay diyetini uygulamaya başladı
bence çok sağlıksız sırf proteinle olacak iş değil bunlar yaza zayıf giricez diye sağlığımızdan olmayalım sonra
çok sağlıksızda değil azzail, ekmek ve şeker zaten tehlikeli dimi ya
üstüne söyleyecek birşey yok.başka diyetle karıştırmış olmayasın, nitekim biz sadece proteinle beslenmiyoruz. Kuruyemiş, kuru meyve, bakliyat, bulgur, hatta lahmacun, bunlar sadece proteinse ben yanlış biliyormuşum bugüne kadar. Karbonhidrat olarak sadece hamur işi, ekmek, pasta, çörek sayılıyor ya ben bunu hiç anlamıyorum. Sonuçta o yiyeceklerin, fast food, abur cubur yemenin vücuda hiçbir faydası yok, bilim bunu kanıtlayalı çok oldu. Faydalı karbonhidrat+yağ+protein,vb bunları dengeli tüketiyoruz merak etme. Biz asıl bu şekilde sağlığımıza kavuşuyoruz. Diyet değil, sağlıklı yaşam için karatay. Keşke karatayı tam olarak anlayabilseymişin.
günaydın kıslar nasılsınız bugun hafta tatılım 1 saat yürüyüsümü yaptım geldım kahvaltı edıcem sımdı
evet akşam 1 tabak çorba 1 tabak ta kısır yedim.ilk kez yaptığım için biraz kıvamlı olmadı,cıvıktı...ama yine de zevkle yedimbence hiç hiç cok olmaz ceylincim,sen hakettin tatlım
Merhaba :)
Ben daha şimdi aranıza katıldım arkadaşlar. Öncelikle kendi diyet geçmişimden biraz bahsetmek istiyorum.
Bundan 3 yıl önce, 52 kilo iken doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. Hemen 2 kilo aldım ve diyetisyenin yolunu tuttum...
Hapı toplam 10 ay kullandım, diyetisyenim hic bırakmadım, buna rağmen 63 kiloya kadar çıktım...
Hapı bırakalı 2 yıl oldu, kaç tane diyetistene gittim, saatlerce spor yaptım, bana mısın demedi...
Bu süre içinde ek olarak prolaktin yüksekliği ve hipotiroid - haşimato da başladı (geçen yıla kadar hiçbiri yoktu).
Kendi çabalarımla (ama hep 5 öğün) diyet yapa yapa en son 3 gün önce tartıda 65.2 kiloyu gördüm.
Karatay'ı hep duyuyordum, denemeye karar verdim. İlk kitabını okudum.
Bugün diyetimin 2. günü. Hayretler içindeyim, yıllardır ilk kez acıkmıyorum!
Size sormak istediğim birşey var, benim okuduğum kitapta meyve verilmiyordu, ama burda meyve yediğini söyleyen arkadaşlar var.
3.500 sayfayı birden okuyamadım tabi ki, bunlar 2. kitapta mı yazıyor acaba?
Öncelikle aranıza hoşgeldim diyorum :) 3 yılın ardından, artık eski kıyafetlerimi giymek için umutla kilolarımın gitmesini bekliyorum...
bugün yediklerim
1.öğün:
1 haşlanmış yumurta
1 muz
1 dilim peynir
domates
salatalık
8 zeytin
2.öğün:
1 kase mercimek çorbası
küçük bi tabak bol yeşillikli patates salatası
1 kase yoğurt
spor:45 dk yürüdüm
kızlar birşey soracağım, cumartesi günü menü bildirimi yapalı 2 hafta olacak benıde listeye dahil ediyomusunuz
arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza birkaç gündür sizleri okuyorum 4 gündür karatay diyetini çok dikkatli yapmaya çalışıyorum bana yardımcı olursanız ve aranıza alırsanız çok sevinirim ben 165 boyundayım 97 kiloyum 2 çocuğum var küçük olanı 7 aylık hem emziriyorum hemde bunu yapmaya çalışıyorum siz ne kadar sonra kilo vermeye başladınız
Hosbuldum canim. 7 kilo vermek istiyorum, suan 57 kiloyum..
Bugünkü menüm.
Sabah:
2 yumurta ile beyaz peynirli yesil soganli omlet, 6 zeytin, domates, salatalik, yesil elmanin yarisi ve yesil cay
Eki Görüntüle 373094
Öglen:
Tel sehriyeli corba (sehriyeleri cok azdi), 2 firin köfte, lahana salatasi, yesil elmanin diger yarisi
Aksam:
Kiymali omlet, lahana salatasi, 3 hurma ve yesil cay
Kizlar hurma konusunda fikirleriniz nedir ?
Hurmanin cok faydali oldugunu biliyorum, kan sekerini dengeleyici özelligi ve buna benzer bircok faydasi var.
Bir de sizin yorumlarinizi alayim
Iyı Aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar ...... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul(m...p (12 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bır kase cevız,bırkac kahverengı kuru kaysı,bır bardak sut 1muz,kakao ... ....2. Öğün(ıkındı vaktı) koftelı kok yemegı,salata,omega3 balık yagı takvıye 2 kapsul................... .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)
Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve Spor: 3saat ev ısı yaptım ,az yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum, tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)
Onemlı not:Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum. Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze
bende 32 tlye alıyorum bursada.nasıl oluyor bu
yarasın arkadaşım, bol bol leptin olsun inşallah
kızlar günaydın, çok moralim bozuk .. kendi kendime nazar değdirdim
2.100 Grm vermiştim ne güzel.. hiç bozmadığım asla kaçamak yapmadığım halde bu sabah 500 gram fazla çıktım..
sizce niçin olmuş olabilir
hiç moralini bozma. vücudunun bütün alışkanlıklarını değiştiriyorsun sonuç itibariyle. moralini bozmadan bu hızla devam et bak gör hayallerin nasıl gerçekleşecek...
sevgiler
kaçamak yapmadığına yada yemekleri aşırır yemediğine emenmisin sonuçta kalori alıyoruz yanı. bazen biz ikindin yenen bir çikodan yada kekten ne olcak diyyoruz sonrada kilo veremiyorum diyoruz . ben öleyyim simdi hiç kaçamak yapmıyorum ve kilolar gidiyor . porsiyon miktarını azalt birde öle denearkadaşlar,
yaklaşık 2 aydır beslenme şeklim karatay. toplamda 4 kilo verdim ama inanın hiç kaçamağım olmadı. bu dört kiloyu da ilk ay verdim ve bir aydır aynı kiloda boğuşuyorum. ve her gün düzenli en az bir saat yürüyorum bazen 90 dakikaya kadar çıkıyorum. su derseniz en az 2 litre içiyorum. ve nerdeyse yılmak üzereyim ya da başka yöntemlere yönelmek üzereyim. aranızda bu kadar uzun süre kilo veremeyen oldu mu acaba? iki kitabı da okudum ve belki bu forumda 2000 sayfa deneyimlerinizi okudum. saatlere dikkat ediyorum. neden böyle oluyor. aynı evreleri geçirmiş arkadaşlar lütfen biraz yardım.........
seninki 750 mg sanırım gördüm onuda almadım canmı ben 12 tl lik olanı alıyorum 2-3 içiyorumbende 32 tlye alıyorum bursada.nasıl oluyor bu
çok yakın bir arkadaşım kitabı elinden bırakmıyor ve karatay diyetini uygulamaya başladı
bence çok sağlıksız sırf proteinle olacak iş değil bunlar yaza zayıf giricez diye sağlığımızdan olmayalım sonra
inşallah canım inşallah o kadar moralim bozuldu ki sabah.
Eşim bana çok destek oluyor hatta oda ucundan kıyısından bana ayak uydurmaya çalışıyor. Her sabah ben tartılırken yanımda oluyor.. bu sabah o da çok şaşırdı bu kadar dikkat ediyorsun neden böyle oldu acaba diyor..
Ama fazla çıktım diye bırkmak yok tabiki..
Devam devam devam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?