Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

hoşgeldin arkadaşım buralarda olursan çok rahat verirsin motivasyonun artar kolay gelsin

herkese merhaba kızlarçok özledim sizleri....sabah geldim tartıldım hemen.68.6 yı gösterdi tartı,acayip mutlu oldum kendimi listeye eklesem olur dimi:44:

leylagım hoşgeldin hemşom özledik valla....tebrik ederim tartı sonucun süper valla gıpta ettim inşallah bende bigün görürüm en son lise sonda öss ye hazırlanırken 67 yi görmüştüm bi dahada görüşmedik zati

Son düzenleme:
papasim aynı yemekleri yemişiz pişti olduk desene afiyet olsun sekerim

bende akşam pırasa yedim
kızlar benim 2 gündür enerjim motivasyonum çok düştü ya diyeti bırakayım mı bile dedim:26::26:

neyse menümü yazayım bari
kahvaltım
2 haşlanmış yumurta
zeytin peynir
ceviz
1 muz
yeşillik
omega 3lerim

akşam
kabaklı vicdan çorbası
pırasa yemeği
yoğurt

neden kavrulmamış fındık yada fıstık yenmesi gerekiyor ben kavrulmuş pakette alıyorum bi sakıncası varmı yani kalori açısından merak ettim kızlar

1.ögün
2 kk haşlanmış yumurta
1 kk peynir
2 ceviz
1 kuru incir
3 fincan çok çok açık limonlu çay
1 tk keten tohumu yagı (ilk kez içtim tatlıdır diye birden içtim ama igreçti bi daha salataya karıştırıcam)

2. ögün
bugday salatası (salataya 4 kaşık haşlanmış bugday ekledim )

3. ögün
1 tabak etli bamya
salata
yarım bardak ayran

3litre su toplam
6 fincan çok açık yeşil çay
1 saat yürüyüş

aylar sonra ilk defa akşam yemegim fazla geldi ayran 1 bardaktı ben yarısını zorla içtim inşallah böyle devam eder

kilo veren vermeyen bütün arkadaşlarımı kutluyorum

güleryüzlü seni kutluyorum gülün azmini sende görüyorum birazda bana bulaşsın bu aralar ihtiyacım var

çoooook teşekkür ederimbeni de listeye dahil etmişsin sonradan
çok mutlu oldum

kilo veren vermeyen bütün arkadaşlarımı kutluyorum

güleryüzlü seni kutluyorum gülün azmini sende görüyorum birazda bana bulaşsın bu aralar ihtiyacım var

Leylakcım pes etmek yok hayatım biz bu yola bas koyduysak bitirmeli ve basarılı olmalıyız kendini sıkma fazla ilaki bu kilolar bizden gitcek kalıcı olamayacaklar karataya karsı ve vercez sen güclü bi kadınsın bazen olumsuz seyler bizi yıldırmaya calıssada biz yenilmemeliyiz karataycı azimli,kararlı,sabırlı ve iradelidir biz bunları saglıklı yasama adım atabilmek icin ugrasıyoruz ve hedefine bu kadar az kalmısken pes etme senin yanındayız seni görmesemde kalbim sizlerle aklımda sizleri seviyorum hadi bi silkelen kendine gel yarın sabah azim ve kararlılıkla görmek istiyorum seni ve easajlarını
ben kafama koydugum zaman son noktayı koymadan bırakmam asırı belkide inatcı ve hırslıyım kafama koydugum konularda. biraz sana sürtüneyim gecsin sanada ben sizlerle buldum kendimi grub olmasaydık belki tek basıma biryere kadar gider kalırdım siz bana cok destek oldunuz sizler benim kötü gün dostlarımsınız

Son düzenleme:
Merhabalar...
Bugun karatayda ılk gunum...
Bır haftalık deneme suresı verdım kendıme...

Saat 09.00

2 kk yumurta
10 zeytın
35 gr cevız
4 gun kurusu
domates, salatalık
50 gr beyaz peynır
sekersız cay

Saat 15.00

1 elma
2 kasık yoğurt

Saat 18.00

Yarım tabak pırıncsız ıspanak yemegı
Yarım tabak bulgur pılavı
200 gr yoğurt

Saat 19.00

30 gr kabak cekırdegı

Spor: 45 dakıka yuruyus

İlk gun ıcın fena sayılmaz sanırım degıl mı

iyi akşamlar kızlar
2.öğünüm
fırında tavuk patateslerini yemedim
salata
10 tane fındık
1 incir

su 2 lt
spor :
kızlar benim basen ve kalça problemim var sizce bu diyetle sonuç alır mıyım
yada bana herhangi bir spor tavsiye edebilir misiniz:85:
hamilelite aldığım kiloları bir daha veremedim 7 senedir çabalıyorum
çoooook canım sıkılıyo yaa:85::85:

neden kavrulmamış fındık yada fıstık yenmesi gerekiyor ben kavrulmuş pakette alıyorum bi sakıncası varmı yani kalori açısından merak ettim kızlar

daha saglıklı ve kalorısı az tabıkı . hiç sorgulamdım ama canım böle tahmın edıyorum

Ceviz yemek için 10 neden

Alzheimera, uykusuzluğa, kolesterole bire bir...

Kolesterolden hiperaktiviteye, Alzheimer’dan uykusuzluğa, diyabetten felçe kadar her derdin çaresi mucize bitki cevizde gizli.

Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ve Yrd. Doç. Dr. Muharrem Ergun cevizin insan sağlığına faydaları konusunda bir rapor hazırladı. Dünyada ve Türkiye'de 10 yıldır yapılan klinik ve bilimsel çalışmaların sonuçlarına dayanılarak hazırlanan raporda, cevizin faydalarıyla ilgili olarak şunlar kaydedildi:

1-Cevizdeki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, inmeyi, diyabeti, yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltıyor. Kolesterol seviyesini düşürüyor, kalp atışlarında düzensizliği önlüyor.

2-Cevizdeki fitosteroller, kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

3-Kolesterolün damarları tıkama aşamasında önemli bir adım olan şişme ve kızarıklığı azaltabiliyor.

4-Cevizdeki l-arginin kan damarlarının iç tarafının pürüzsüz ve düzgün olmasını sağlayarak kan-damar sistemini rahatlatıyor.

5-Beyne benzeyen ceviz, kavrama ve anlamayı geliştiriyor. Asya'da ceviz beyin gıdası kabul ediliyor ve öğrenciler, sınavlardan önce ceviz yiyerek notlarını yükseltebileceklerine inanıyor.

6-Omega-3 yağ oranı düşük çocuklarda hiperaktiflik ve davranış bozuklukları, uyku düzensizlikleri gözlemleniyor. Ceviz, bu sorunları önleyen omega-3 bakımından çok zengin.

7-Cevizdeki yağ profili, fitosteroller safra taşının önüne geçiyor.

8-Cevizdeki melatonin gece çalışan ve zaman farkından dolayı uyku düzensizliği çeken kişilerde uyuma rahatsızlıklarını ortadan kaldırabiliyor.

9-Cevizin parkinson ve alzheimer gibi hastalıkların gelişimini erteleyebileceği veya azaltabileceği ileri sürülüyor.

10-Ceviz, antioksidan savunmada önemli manganez ve bakır içeriyor.

Ceviz beynimizin en iyi dostu

Kafatasını andıran sert kabuğu, içini kırınca üzerindeki ince zarı ve kıvrımlı yapısıyla her ceviz görüşümde aklıma beyin gelir. Acaba ceviz 'Ben beyin gıdasıyım' mı demek istiyor?

İçerdiği linoleik ve alfa linoleik asit, E ve B6 vitaminleri nedeniyle ceviz, sinir sistemimiz için mükemmel bir besin.

Kafatasını andıran sert kabuğu, içini kırınca üzerindeki ince zarı ve kıvrımlı yapısıyla her ceviz görüşümde aklıma beyin gelir. Acaba ceviz bu benzerliğiyle bize “Ben beyin gıdasıyım” mı demek istiyor?

Eski çağlardan beri ceviz beyin yorgunluğu için önerilen bir gıda olmuş.

Gerçekten ceviz bu ilginç benzerliğin ötesinde tam bir “beyin destekleyicisi”. İçerdiği linoleik ve alfa linoleik asit, E ve B6 vitaminleri nedeniyle sinir sistemimiz için mükemmel bir besin. Günümüzde milyonların derdi olan depresyona karşı savaşta da ceviz iyi bir yere sahip. Cevizin hafif antidepresan özelliği, içindeki 'triptofan’dan kaynaklanıyor. Triptofan, beynimizde duygu durumunu kontrol eden önemli bir beyin kimyasalı olan serotonine dönüşerek etki yapıyor. Yatmadan önce yiyeceğiniz yarım avuç içi kadar cevizin içindeki triptofan, iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

Ceviz gibi faydalı başka kuruyemişler de var beyin için. Kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdeği yine triptofandan zengin kuruyemişlerden. Bunlar da hafif depresyon ve uykusuzluğu gidermenin doğal yardımcıları. Ayçiçeği çekirdeklerinde ayrıca bol miktarda tiamin adı verilen, bellek ve beyin işlevleri için önemli bir B vitamini var. Üzüm çekirdeklerinden elde edilen proantosiyanidin de beyin ve merkez sinir sistemindeki zararlı yan ürünleri temizleyerek korur. Ayrıca kan damarları ve dolaşım üzerindeki olumlu etkisiyle beyin dokusunun kanlanmasını artırmada ve zihinsel fonksiyonların sürdürülmesinde yardımcı olur.

Ceviz ağacı, aspirinini kendi üretiyor

Ceviz ağaçlarının, kuraklığın ya da aşırı sıcakların etkilerini en aza indirmek için aspirine benzer bir "ilaç" salgıladığı ortaya çıktı.

Amerikan Atmosfer Araştırmaları Merkezinden Thomas Karl, ateş ya da iltihaba karşı aspirin alan insanlardan farklı olarak bitkilerin, biyokimyasal savunmayı canlandıran ve zararları en aza indiren proteinlerin oluşumunu sağlayarak, kendi aspirinlerini üretme becerileri bulunduğunu belirtti.

Karl, yapılan ölçümlerin, ceviz ağaçlarının kuraklığa, aşırı sıcaklara ya da başka stres etkenlerine tepki verdiğinde büyük miktarda bu kimyasal maddeden salgıladığını gösterdiğini ve bunun atmosferde saptanabildiğini söyledi.

Bilim adamları uzun zamandır, bitkilerin laboratuvar ortamında, aspirinin bir tür kimyasal şekli olan metil salisilat üretebildiğini biliyordu. Ancak bugüne dek ekosistemde bu madde saptanmamış ve bitkilerin atmosfere metil salisilat yayıp yaymadığı araştırılmamıştı.

Böylece bitkilerin çevreye tepkisi ve bitkilerin hava kalitesine etkisine ilişkin yeni araştırmaların yolu açılmış oldu. Bu olayın, ayrıca çiftçilere ürünleri konusunda da ipucu verebileceği belirtildi.

Ulusal Bilim Vakfının maddi destekte bulunduğu araştırma, "Biogeoscience" dergisinin son sayısında yayımlandı.

Bu ceviz her derde deva...

Pikan cevizi içerisinde yüzde 70-71 oranında yağ var. Pikan cevizi, bir çok kalp damar hastalıkları ve kolesterol kontrolünde çok faydalı bir ürün.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü (BATEM) Müdürü Suat Yılmaz, ana vatanı Orta Amerika olan Pikan cevizi fidanının Türkiye'de sadece BATEM bünyesinde yetiştirildiğini ve diğer bölgelere gönderildiğini belirterek, bu cevizin, bir çok kalp damar hastalıkları ve kolesterol kontrolünde çok faydalı olduğunu bildirdi.

BATEM Müdürü Suat Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, Pikan cevizi ve çeşitlerini tanıttı. Pikan cevizinin Türkiye'de yaygın olmadığını, fidanının sadece BATEM bünyesinde yetiştirildiğini kaydeden Yılmaz, Pikan cevizinin ana vatanının Orta Amerika olduğunu söyledi. Bu cevizin sıfırın altında 6 dereceye kadar dayanıklılık gösterdiğini vurgulayan Yılmaz, Pikan cevizinin dünya üzerindeki üretiminin yaklaşık 250 bin ton civarında olduğunu, yeni bir ceviz olması nedeniyle Türkiye'deki üretimi konusunda henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Pikan cevizi konusunda Türkiye'de ilk çalışmaların 1950'li yıllarda başladığını, ilk ciddi çalışmaların ise 1970'li yıllarda yapıldığını anlatan Yılmaz, ''Uzun yıllar yapılan çalışmalar sonucunda şu an en az beş çeşidin Türkiye'ye uyum sağlayabileceğini tespit ettik'' dedi.

Yılmaz, Pikan cevizinin Türkiye'de daha çok sahil kesiminde yetiştiğini, yüksek alanlarda yetişip yetişmeyeceği konusunda henüz bir fikirleri olmadığını kaydetti. Pikan cevizinin, fidanının dikilmesinden beş yıl sonra ürün vermeye başladığını ve 250-300 yıl kadar yaşadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

''Bu süre 500 yıla kadar da çıkabilir. Dekar başına 15-20 adet fidan dikilmesi halinde her bir ağaçtan 50-100 kilogram ürün elde edilebilir. Pikan cevizi içerik yönünden de çok zengin. İçerisinde yüzde 70-71 oranında yağ var. Bu yağın yüzde 93'ünden fazlası doymamış yağ asidi. Bu ne demek? Bu şu demek: Pikan cevizi, bir çok kalp damar hastalıkları ve kolesterol kontrolünde çok faydalı bir ürün.''

Bu yıl 3 binin üzerinde Pikan cevizi fidanı üretiklerini bildiren Yılmaz, dört çeşit ve bir anaç türün tescil işlemlerini yaptırdıklarını ve şu an enstitünün Pikan cevizinin bu beş türünü ürettiğini kaydetti. Yılmaz ''Amacımız Türkiye'ye yeni yeni ürünleri tanıtmak, ülkemizin mevcut zenginliklerini ortaya koymak'' dedi.

Pikan cevizi birinci sınıf fidanların tanesi 20 TL'den satıldığını vurgulayan Yılmaz, bu cevizin aşılama işlemenin zor olduğunu ve ustalık gerektirdiğini, üretmek isteyenlere yardımcı olabileceklerini söyledi. Yılmaz, Pikan cevizinin Türkiye'deki diğer ceviz türlerine aşılanamadığını, aşılansa dahi Türkiye'deki ceviz türlerinin yaşadığı soğuk alanlarda, ılıman iklimde yetişen Pikan cevizinin zarar göreceğini anlattı.

Yılmaz, BATEM'de üretilen Pikan cevizini, kilogramını 10 TL'den satışa sunduklarını, son zamanlarda Pikan cevizine talebin arttığını, az bulunduğu için de pazar sorunu olmadığını sözlerine ekledi.

Şifanın bilinçli adresi: Herbalist Atabay GVELOLU

50 Mucize Bitki © 2007 Atabay GÜVELOĞLU

hoşbulduk canım,valla inan çok özlüyorum sizleri gelmediğim zamanlarda....sen de süper kilo vermişsin bu hafta,geçen haftanın acısını çıkarmışsın resmen,ben de seni tebrik ederim canım

hoşbulduk bebişim,bende sizleri özledim canlarım......görürsün canım merak etme.ben de hiç hayal bile edemezdim ama isteyince herşey oluyo canım benim.sen de maşallah güzel gidiyosun,senin de bu kiloları görmen çok yakın
leylakcım hoşgeldin sen yokken ben bayağı dağıttım

hoşbulduk adaşım,hayırdır neden motivasyonun düştü böyle:44:

daha saglıklı ve kalorısı az tabıkı . hiç sorgulamdım ama canım böle tahmın edıyorum

hocamız derki biz işlenmiş gıda yememeliyiz ve özellikle belirtiyor kabuklu satın alın siz yemekten önce kırın ve yiyin diyor cünkü kavrulmus olunca mineraller gidiyor ve antioksan özelligide gidiyor ve biz diyetimizde kalori hesabı yok kabuklu daha saglıklı pepetimin dedigi gibi

Son düzenleme:

canım kendi adıma söylersem ben en çok basen ve kalçadan inceldim,onun için de bol bol yürüyüş yapman en iyisi.....

bu haftanın birincileri başta olmak üzere burada bulunan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum
çünkü başlamak bitirmenin yarısıdır derler, biz de kilo vermek adına bu yola başkoyduk

henüz geçmişe dönüp okuma yapamadım kim ne kadar kilo vermiş çok merak ediyorum, sadece listede kendi adımı görünce heyecan yaptım ve listeye bakabildim
önce menü bildirimi sonra geriye dönük uzuuuun bi okuma yapcam inşallah

Sabah(7:30): Karatay kahvaltısı

Öğlen (12:30): yazmasam sanki daha iyi olur

Akşam(18:30): 1 kase tarhana çorbası
1 tabak kapuska ( çok da datlıydı)
yeşil salata

şimdilik bu kadar canlarım, okuma biterse (ki belli olmaz) görüşürüz

başlık "tebrikler" olcaktı yanlış yazmışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…