Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

sabah muz badem omega 3
Öğle:et sote ayran
Akşam tavuk sote karnabahar püresi
Pürenin tarifini Ceyda Düvenci gazetede anlatıyordu . Oradan aldım. Ama labne koymadım.Sadece kaşar kullandım.Taze soğanda midemi rahatsız ediyor. Onuda kullanmadım. Sizlerle de paylaşmak isterim.

Bir tane orta boy karnabahar, iki çorba kaşığı labne peyniri, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (ben bunu kaşarla da yapabiliyorum), iki çorba kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı ezilmiş sarımsak, bir çorba kaşığı ince doğranmış yeşil soğan, tuz, karabiber kullanıyorum. Karnabaharı küçük küçük doğruyorsunuz, buharda pişirmek daha faydalı oluyor bu anlamda. Karnabaharı suda pişirdiyseniz, suyunu çeksin diye kağıt havluya alıyoruz, buharda pişirdiyseniz buna pek gerek kalmıyor. Karnabaharlar sıcakken rondoya konuyor, üzerine krem peynirini, parmesanı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra bunları tencereye alıyoruz; içine tereyağı, tuz, karabiber koyuyoruz. Ben acı sevdiğim için kırmızı pul biber de koyuyorum. En son üzerine ince doğranmış yeşil soğanı serpiyoruz ve servis ediyoruz. Şahane ve çok pratik.

arkadasım ben 1 bucuk aydır karatay yapıyorum cok memnunum 1ayda 5 kılo verdim aclık 1 ayın sonunda cok kötu bir kabızlık gecirdimm ben hayatımda böyle bir sey yasamadım desem abartım olurmuummsabahtan aksama kacar ilaçta kullandım ama nafilee neyse sonra basardımmama o gunden beri ben cok zor tuvaletime cıkıyorum hergun düzenli kayısı yememe rağmen nasıl bu sorunu cözecem bılemıyorum kılom yavasladı ona bağlıyorum cunki yavaşlaması için daha erken diye düsünüyorummmm....kolay gelsınnn

Semizotu Semizotugiller familyasından bir bitki olup yaprakları salata olarak, ya da ıspanak gibi pişirilerek yemeklerde kullanılan bir sebzedir. Kökeni Orta Doğu ve Hindistan olmakla birlikte dünyanın birçok bölgelerinde bulunmaktadır. Sebzeler arasında en fazla miktarda Omega-3 içerdiği anlaşılmıştır.
Semizotunun faydaları

Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor

Semizotu, en çok 30 cm. kadar boylanabilen bir ya da çokyıllık otsu bir bitkidir. Yuvarlağa yakın oval biçimli, yeşil renkli etli ve sulu yaprakları vardır. Bu yapraklar ile yine etli ve sulu olan yaprak sapları yenilir.

Bitkinin küçük çiçekleri genellikle sarı, bazen eflatun, pembe ya da kırmızı renkli olur. Erselik özellikler taşıyan çiçeklerinin döllenmesiyle olgunlaşan küçük kapsül durumundaki meyvelerinin içinde çok sayıda siyah renkli minik tohum bulunur. Kültür çeşitlerinin yaprakları daha irice ve yabanilerininki küçük olan semizotunun kıymalı ve pirinçli yemeği yapılır. Ayrıca semizotu yapraklan, çiğ olarak öylece ya da salatalara katılarak yenilir.

BESİN DEĞERLERİ

100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda sayılan besin değerlerinin yanı sıra;

* Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.

* Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.

* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınki ile kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.

* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

* Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.

Sayılan bütün bu etkileri için semizotu, diyete katılıp bolca yenilmelidir.

GENETİK BİLİMCİLER MUCİZE BİTKİ İLAN ETTİLER

Fasulye kadar semizotunun da hastalıklara iyi geldiği kaydedildi. Uzmanlar, özellikle genetik bilimciler tarafından mucizevi besin olarak gösterilen semizotunun yararlarını şöyle sıraladı: Kanı temizler. Sinir krizlerini önler. Beyin yorgunluğunu alır. Böbreklerdeki kum ve taşları döker. Şeker hastalarının susuzluğunu azaltır. Diyet sırasında sıklıkla tüketilmelidir. Çünkü kilo verdirir.

Kalp sağlığınızı semizotu ile koruyun

Tedavi maliyeti yüksek hastalıkların başında gelen kalp rahatsızlığından ucuz hatta sıfır maliyetle korunmak mümkün. Nasıl mı? Semizotu yiyerek, çay veya üzüm suyu içerek. Buna düzenli yürüyüş de eklenecek olursa kalp krizi geçirme riski yüzde 98 oranında azalıyor. Son yıllarda özellikle genç yaştaki insanlar kalp krizi nedeniyle ölüyor. İstatistiklere göre, dünyada her sene 17 milyon insan kalp krizi sebebiyle ölüyor. Türkiye`de ise nüfusun yüzde 20`si koroner kalp hastalıklarının tehdidi altında yaşamını sürdürüyor. Oysa, tedavi maliyeti milyarlarca lirayı bulan kalp hastalıklarından korunmak için ekonomik yöntemler var. Sadece semiz otu tüketilmesi, çay veya üzüm suyu içilmesi, düzenli spor yapılması kalp krizinden korunmak için yeterli. Amerika New York Presbyterian Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Özgen Doğan, kalp sağlığında önemli olanın koruyucu tedbirler olduğu belirterek, semizotunun, üzümün ve çayın kalbi koruduğunu, kriz geçirme riskini önemli ölçüde azalttığını vurguluyor. Nabız Dergisi`nde yayınlanan röportajda, üzüm ve çayı `kalbe dost besinler` olarak tanımlayan Dr. Doğan, zeytinyağı tüketilmesini de öneriyor. Kalori sorunu olmayanların gün içinde istedikleri kadar üzüm suyu içebileceğini belirten Dr. Doğan, `Üzüm gibi antioksidan etkisi ve kan damarlarındaki pıhtıyı azaltması nedeniyle, çay da kalp krizi riskini düşürüyor. Günde 2-3 bardak çay ise kalbi koruyor. İçeriğinde Omega-3 maddesi bulunan semizotu da kalbi koruyan ekonomik ürünlerden. Türkiye`de ucuz ve kolay elde edilebilmesi açısından bir şans olarak görülen semizotundaki Omega-3`ün düzenli tüketilmesi kandaki kolesterolü normal seviyede tutuyor. Ayrıca kanı incelterek pıhtılaşmayı engelliyor. Badem ve fındıktan da Omega-3`ü elde etmek mümkün.` diyor. Dr. Özgen Doğan`ın önerileri arasında kalbi koruyan `bedava` sporlar da var. Doğan`ın verdiği bilgilere göre, 30 dakika yürümek kalp krizi riskini yüzde 50, haftada iki kez yüksek tempoda yürümek yüzde 80, haftada üç-dört kez yüksek tempoda yürümek de 90 ve haftada beş günden fazla yüksek tempoda yürümek yüzde 98 oranında azaltıyor. Acıbadem Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu da hayvansal ve doymuş yağların, zengin beslenme alışkanlığının kalp hastalıklarını tetiklediğine dikkat çekiyor. Sigara tüketimini ülkemiz için ayrı bir felaket olarak tanımlayan Dr. Sarıoğlu, hızlı şehirleşmenin getirdiği fiziksel hareketsizliğin, egzersizden uzak, spor alışkanlığı olmayan bir yaşam biçiminin kalp hastalıklarını hızlandırdığını belirtiyor. Kalbiniz için altın kurallar İdeal kilonuzu koruyun. Sıvı yağ (zeytinyağı, mısırözü yağı) içeren ve meyve, sebze, tahıl ve lifli besin ağırlıklı bir diyet uygulayın. Kolesterol düzeylerini ve kan basıncını yükseltebileceğinden dolayı alkol kullanmaktan kaçının. Yüksek kan basıncı ve diyabet için tedavi uygulayın. Sigarayı bırakın. Stresle baş etme eğitimi alın Koroner kalp hastalığı risk analizi yaptırın.

SEMİZOTUNUN ŞEKLİ DE DAMAR SİSTEMİNE FAYDASINI ZATEN GÖSTERİYOR...

Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor

Semizotu, en çok 30 cm. kadar boylanabilen bir ya da çokyıllık otsu bir bitkidir. Yuvarlağa yakın oval biçimli, yeşil renkli etli ve sulu yaprakları vardır. Bu yapraklar ile yine etli ve sulu olan yaprak sapları yenilir.

Bitkinin küçük çiçekleri genellikle sarı, bazen eflatun, pembe ya da kırmızı renkli olur. Erselik özellikler taşıyan çiçeklerinin döllenmesiyle olgunlaşan küçük kapsül durumundaki meyvelerinin içinde çok sayıda siyah renkli minik tohum bulunur. Kültür çeşitlerinin yaprakları daha irice ve yabanilerininki küçük olan semizotunun kıymalı ve pirinçli yemeği yapılır. Ayrıca semizotu yapraklan, çiğ olarak öylece ya da salatalara katılarak yenilir.

BESİN DEĞERLERİ

100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda sayılan besin değerlerinin yanı sıra;

* Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.

* Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.

* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.

* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

* Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.

Sayılan bütün bu etkileri için semizotu, diyete katılıp bolca yenilmelidir.

Semizotu ve sağlığımıza faydaları

Semizotu her iklimde ve toprakta yetişebilen bir sebzedir. C ve D vitaminleri, demir, bakır, manganez gibi madensel tuzlar yönünden zengindir. Bu değerli özellikleri taşıyan semizotu:

1. Bedeni mikroplara ve soğuk algınlıklarına karşı korur,
2. Bağırsakları yumuşak tutar, pekliği giderir,
3. Sinirleri dinlendirir,
4. Uykuyu düzene sokar.

Cinsel Gücü Zayıflatır:
ünlü Türk hekimi İbni Sina, Latince, İngilizce, Fransızca ve Almanca gibi bir çok yabancı dillere çevrilmiş "Kanun" adlı eserinde semizotunun cinsel gücü zayıflattığını yazar.Ancak bu teorinin günümüzde geçerliliği bulunamamıştır.Bu bir görüştür sadece.

Nasıl Alacaksınız?
1. Tepeleri tohumlu olmayacak,
2. Rengi yeşil, yapraklan canlı olacak,
3. Kökü fazla çamurlu olmayacak.

Nasıl Yiyeceksiniz?
Toprağa yakın bir sebze olduğu için iyice yıkayın. Madensel tuzlar ve vitaminler yönünden çok zengindir. Ancak semizotundaki madensel tuzlar ve vitaminler, bu sebze kaynatıldığında besin değerinin bir kısmını yitirir. Avrupalılar, ülkemizde de Egeliler bu otu salata şeklinde yiyerek ondan en iyi şekilde yararlanıyorlar. Aldığınız semizotunun bir kısmını bekletmeniz gerekiyorsa, köklerini ıslatacak kadar içinde su bulunan bir kaba koyun.

Şifanın bilinçli adresi: Herbalist Atabay GVELOLU

50 Mucize Bitki © 2007 Atabay GÜVELOĞLU

hic kacamak yapmıyorum arkadasım yürüyüs 60 dk her gün, yediklerimide zaten fotoluyorum onlar haricinde hicbir lokma atmıyorum agzıma atsam zaten bu kilolara gelemezdimtesekkürler ayrıca icli köfte olmadı kızartılmıs kızartma olmasaydı süperdi

menün güzel arkadasım tarif icin tesekkürler bende dolaptaki karnıbaharı ne yapsam diyordum bu tarifsüper oldu

2 gündür papadiyam ve leylakçımdı sanırım gibi ben de kabız oldum. Kabız olunca kilo da verilemiyor. Spor bağırsakları da harekete geçirir deyip ev ahalisi de hazır uyurken ben biraz plates yapacağımmm

75 dk yürüdüm
6km 350 m
340 kalori gitti
9750 adım attım

ayrıca sabah da pilates yapmıstım 20 dk onu belirtmeden gecmeyim bagırsaklarımı calıstırdı sabah daha bi mutlu oldum
dusumuda aldım simdi mısıl mısıl uyuma zamanı oglusuma sarılayım yatayım gari dimi ama

Son düzenleme:

Canımm iyi geceleerrr :13:

Son düzenleme:
Selam kizlar, iyi sonuc alanlari tebrik ediyorum..
Diger arkadaslar sakin pes etmeyin, bünye bazen direniyor kilo vermemek icin..
Ben kendi adima sevindim, bu kadar iyi bir sonuc beklemiyordum aslinda..
Kacamaklarim ufak tefek oldu, spora henüz baslayamadim
ama cok kosturuyorum is yerinde tempom hep yüksek.. Bol bol su ictim, abur cuburu kestim 2 haftadir.
Ve adet haftamdayim, adet haftasinda yediklerimize daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor yenilenler fazlasiyla yarayabiliyor,
dikkat edersek kilo kaybi daha kolay oluyor adet dönemlerimiz de...

Bugünkü menüm pek icime sinmedi, yarin toparlicam insallah:)

1.Ögün
Karatay kahvaltisi, yesil cay

2.Ögün
Yarim simit baska yiyeyecek alternatifim yoktu o ara, beyaz peynir, zeytin, papatya cayi

Ara:
Bir ufak kase tuzsuz antep fistigi, yesil cay

Karatay Diyeti 2.kitap 178. sayfada "Yemekleri pişirirken blender veya mikser kullanılmamalıdır. Çünkü yemeği işlenmiş hale getiriyor ve lifleri yok edip,sağlıksız hale dönüştürüyor. Hazım sisteminin bozulmaına sebep oluyor." deniyor.
Püre türü yemekleri tahta bir kaşıkla dövme ya da ezme usuluyle mi yapmak lazım acaba???

Kalkınca
1 bardak su

Kahvaltı
2 küçük yerli muz
3 tam ceviz
1 avuç dolusu kabuklu yer fıstığı
3 günkurusu
1 kk beyaz keçi peyniri
3 çekirdekli siyah üzüm 2 kapsul 500 gr lık omega 3

öğlen
üzerinde dilimlenmiş ızgara et olan yeşil salata
ayran

akşam

1 kabak 1 biber dolma üzerine ketem tohumlu yoğurt
1 kase kepekli bulgurdan bol yeşillikli kısır
1 kase kabuklu yer fıstığı
3 çekirdekli siyah üzüm 2 kapsül 50o0 gr lık omega 3

akşam yemeğinden sonra 45 dakika yürüyüş

2 litre su

Bol leptinli geceler!!!

herkese günaydın bayanlar
sabah kahvaltım saat 06:30 da yaptım
1 tane haşlanmış yumurta
1 avuç ceviz
1 avuç içi kadar peynir
6 tane zeytin
4 tane çeri domatesi
1 tane salatalık
1 kupa dolusu şekersiz çay

hemen hergün kahvaltım böyle bazen sıkıcı oluyor ama sabahın o saatinde ağır olmasın diye başka birşey denemiyorum herkese sevgiler...

Günaydın hanımlar,

Pazartesi günleri yazıları takip etmek zor oluyor, geçmişi okudum sanırım yeni katılan ve tatilden dönen arkadaşlar var hepsi hoş gelmiş. Kaçamak yapmamış olmama rağmen bugün tartıda düne göre biraz fazla gözüküyorum. Akşam biraz geç yemiştim belki de ondan olabilir, ama canım yine de sıkıldı. Bugün bunu bol hareketle telafi etmeye çalışacağım.

Kabızlık çeken arkadaşlar, mevsim değişimin dönemlerinde böyle olabiliyor, moralinizi bozmayın.

Herkese güzel bir gün diliyorum. Sevgiler,

sabah: 2 yum. 6 zeytin, biraz peynir, fındık, 1 elma, domates

2. kitabı okumaya yeni başladım. Çok mantıklı. Liflerini azaltmış oluyoruz. Sindirimde midenin yapması gerekeni biz yapıyoruz.Uyarın için teşekkürler. Bir daha ezerek denerim.

70 dk yürüdümmm

örnek insanım benim .ayaklarına sağlık canım benim.
sayende bende 50 60 70 ohhhhh yapıştırdım 70 dakika acayip rahatladım
bol hareketli müzik dinledim yürürken bide hayal alan kurdum gülcüm iyi bilir hayal kurduğun şeyler olurmuş
bide totomu sallaya sallaya yürüdüm müziğin ritmine uygun salladım tabi merak etmeyin

Günaydın kızlar,

Kahvaltı: 5 Cherry domates, 1 çengelköy salatalık, 2 kaşık lor, 9 zeytin, 1 yerli muz, 1 efa 1200 omega3
Öğle: 1 kase brüksel lahana (evden getirdim), 1 kase yoğurt, 2 gün kurusu, 2 incir, 3 ceviz
Akşam: Ispanak, brüksel lahana ve yoğurt

Sevgiler

Not: Dün power plate aldım 2 seans, bu akşam da mekik ve eliptik bisiklet yapacağım. Bir de ben hergün zaten bitki çayı içiyorum ama detay yazmıyorum buraya..

hoşgeldin canım özledik seni annene ve sana geçmiş olsun işler bittiyse tabi
Allah iyi günlerde oturmayı nasip etsin
ettiğim dua işe yaradımı.eliniz kuş totonuz taş oldumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…