Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bu arada 11-deenn 2'ye kadar hep dışardaydımm.alışverişse çıktım ve yermde durmadmm :) bol bol yürüyşşş yani

Öğle: kabak yemeği ve yoğurt( çok az yiyebildim hiç canım istemedi.) fındık yedim üstüne
Akşamünden kalan karnabahar püresi ve tavuk sote salata
Öğle arası 40 dakika iş arkadaşımla yürüdük:))

ögle yemegim
1 tabak bamya yemegi
1 tabak karnabahar püresi (ronda yok ,blender yok ,dogal her sey)
1 kase yogurt ev yapımı

spor:60 dk
5 km
270kalori
5.1 hız
7800 adım

komsuyla cay 3 bardak ve 1 adet türk kahvesi sekersiz

aksamyemegimi iyecem birazdan görüsürüz

Son düzenleme:
aynen kızlar,eşime sinirlenince bende bütün sinirimi zararlı yiyeceklerden çıkarmak istiyorum.bütün kadınların ortak kaderi bu sanırım

Dünkü gazetelerde bir yazı okumuştum (Yonca Tokbaş'ın Kocasız Diyet). Tam da bu konudan bahsediyordu. Kocaların eşlerin diyetlerini bozduğunu özellikle sinirden kendini yemeğe verme durumundan ve kocaları uzun süreli seyahatte olan kadınların diyette daha başarılı olduğundan söz ediliyordu. Bu çok zor ve sevimsiz olması nedeniyle, hiç kimsenin ve hiç bir sorunun yemek düzenimizi bozmasına izin vermemeliyiz. Bunun zararı sadece kendimize.

Bu arada menü bildirimimi de yapayım

2. öğün : 1 kase mercimek çorbası, tavuklu salata, yoğurt
ara: 1 bardak sütlü kahve
3. öğün : 1 kase domates çorbası, biraz kıymalı semizotu yemeği, yoğrt

merhaba arkadaşlar menümü yazayım da bir kontrol edin bakalım.malum yeni başladım
sabah:klasik karatay kahvaltısı
öğle :hastaneye gittim.eşimle tantuni yedik mecburen.ekmek değil dürüm şeklinde yedim.1 bardak ayran içtim.
akşam:yeşil mercimek çorbası,pirinçsiz ıspanak yemeği,sarımsaklı yoğurtlu kereviz salatası

dürüm yediğim için bozduk sanırımBu arada boyum 166 kilom 64,5

3.ogunum: 1 bucuk ince dilim kizarmis tavuk , sebzeli bulgur yaninda yesil cay ve daha sonra kahve
1 bucuk saat yurudum.
3 litreye yakin su ictim :)
bu gunluk bu kadar yemek yeter ama su ve cay icmeye devam ..

Duygusal yeme
Psikolog Ümit Pembecioğlu Oktamış
dr. pozitif

Ne yediğiniz kadar neden yediğiniz de önemlidir.
Hepimiz zaman zaman aç olmadığımız halde yemek yerken buluruz kendimizi? Hiç düşündünüz mü neden? Fiziksel açlığın söz konusu olmadığı durumlarda, bazı duyguların tetiklemesiyle atıştırmaya duygusal yeme diyoruz. Eğer duygusal yeme probleminiz varsa önce hangi duyguların bunu tetiklediğini bulmaya çalışmalısınız.

Peki hangi duygular?

Öfke: Öfkeniz kendinize ya da başka birine yönelik olabilir. Ne olursa olsun, öfkenin yeme duygularınızı tetiklediğinizi fark ettiğiniz anda, mutfağa yönelmeden önce "şu anda bana kendimi daha iyi hissettirecek başka bir yol ne olabilir?" diye sorup alternatif birtakım çözümler bulmayı deneyebilirsiniz. Ilık bir duş almak, bir arkadaşınıza telefon etmek ya da duygularınızı yazmak bunlardan yalnızca birkaçı.
Kaygı: Önemli bir sınav ya da görüşme öncesi, ve siz çok tedirginsiniz. Bir parça çikolata ya da bir paket cips sizi ne kadar yatıştırabilir oysa.. Yapmayın! Kendi kendinize kaygınızın nedenini sorgulamaya çalışın; büyük olasılıkla başarısızlık korkusundan kaynaklandığını göreceksiniz. O zaman iç konuşmanıza dikkat edin, ve kendinize "başaramamam için bir neden yok, yapabilirim!" deyin. Hatta bunu yüksek sesle de söyleyebilirsiniz. Derin bir nefes alın ve kendinizi hazırlığını yaptığınız şeyi başarılı bir şekilde tamamlamış olarak hayal edin. Göreceksiniz işe yarayacaktır.
Can sıkıntısı: Birçoğumuz, özellikle de evde yalnız olduğumuzda soluğu mutfakta alırız. Yemek yemek can sıkıntısını gidermekte en sık başvurulan yollarından biridir. Oysa yedikten sonra can sıkıntınız geçmediği gibi, ardına bir de suçluluk duygusu takısı eklenmiş olacaktır. Fiziksel olarak aç olmadığınızı hissediyorsanız ve canınız sıkılıyorsa kendinizi evden dışarı atın, kısa bir yürüyüş yapın ve bu esnada eve döndüğünüzde yapacağınız bir takım aktiviteler planlayın. Kitap okumak, uzun zamandır ertelediğiniz dolabınızı düzeltme işi, arkadaşlarınıza e-posta atmak ya da dışarıda olmaya devam ederek sinemaya, hatta alışverişe gitmek. Aman yiyecek alışverişine aç karnına gitmeme kuralını aklınızdan çıkarmayın.
Unutmayın, duygusal yeme hepimizde az ya da çok vardır, ancak size ciddi şekilde zarar verdiğini düşünüyor ve kontrol edemiyorsanız, profesyonel psikolojik desteği da seçenekler arasında düşünmeye başlamalısınız."Hepimiz zaman zaman aç olmadığımız halde yemek yerken buluruz kendimizi? Hiç düşündünüz mü neden? Fiziksel açlığın söz konusu olmadığı durumlarda, bazı duyguların tetiklemesiyle atıştırmaya duygusal yeme diyoruz. Eğer duygusal yeme probleminiz varsa önce hangi duyguların bunu tetiklediğini bulmaya çalışmalısınız."

selam arkadaşlar menümü yorumlarsanız sevinirim
sabah:klasik kahvaltı
öğle:mecburen dürüm tantuni,ayran
akşam:yeşil mercimek çorbası,ıspanak yemeği,sarımsaklı yoğurtlu kereviz salatası

boyum:166cm kilom 64,8(di en son:)Hastayım ve ilaç kullanıyorum.spor da yapamıyorum.birde bu kadar çok şey yiyince kilo alıcakmışım gibi geliyor.tıka basa doyuyorum ben.haftaya başlarım spora mutlaka ama

Selam kızlar, yoğunluktan giremedim bugün. Bu hafta hatta bu ay epeyce yoğun geçecek.

toptan menümü bildireyim.

Sabah standart yine; 1 kk yumurta, domates, salatalık, peynir, zeytin, maydanoz, yeşil biber, bir küçük muz, yarım çb fındık.

Öğle, tavuk iskender döner (pidelerinden sadece 2-3 küçük parça aldım :26:), yoğurt, salata

Akşam yemeğini az önce bitirdim; közlenmiş patlıcan-kırmızı biber, ayran, 2 günkurusu (regl dönemi malum tatlı isteği)

İşteyim hala birazdan çıkarım ancak. Görüşmek üzere

Geçmiş olsun arkadaşım, iyileşince spora başlarsın. Menüne gelince dürüm olmamış ama onun dışında bir sorun yok.

taze bakla yemegi
semizotu salatası,1 adet salatalıkla
1 kase yogurt
yarım cay bardagı fındık

Son düzenleme:
Kizlar en son dun sabah kilo bildirimi yaptim. Ondan sonra bilgisayarima bisey oldu. Cvp yazamiyorum...
"konuya cvp ver"kismini tıkliyorum. Sonra sadece baslik bolumune biseyler yazilabiliyo ama asil cvp yazilan yerde hicbir sey yapilamiyo E zaten onu da kabul etmiyo. Basina boyle bisey gelen var mi?
Cok uzun yazdim, kusura bakmayin. Tlfdan yaziyorum.. Kaldim boyle

kızlar nasılsınız okadar yoğun bi gün geçirdimki aklım hep burda olmasına rağmen nete bile giremedim eve gelincede uzanmıştım uyumuş kalmışım gözümü açar açmaz kendimi burda buldum çok alışmışım size
dün akşam misafirlikte redettiklerimi yazayım önce ev yapımı profitrol,kısır,sigara böreği,biber dolması,çikolatalı sufle ben hiç birini yemedim bi ara profitrole gözüm düştü çooook güzel yapar arkadaşım ama YEMEDİM

sabah:
2 gün kurusu kayısı
2 incir
1 avuç yer fıstığı
uyuyakalmışım ancak bunları yiyebildim
öğlen:
1 tabak mercimek çorbası
yarım tabak et sote ve 2 kaşık bulgur pilavı
akşam:
1 kase keten tohumlu yoğurt

herkese bol leptinli geceler kızlar öpüldünüz

burdan nasıl yardımcı olcazki şekerim.bağlantıda bir problemmi var.yada pcnin güvenlik ayarlarından olabilir

Esubcm ayni sey benim telde olmustu msj yazamyrdum baslik ckyordu sımdi gecmis teldn atyorm bu msji

Esubcm ayni sey benim telde olmustu msj yazamyrdum baslik ckyordu sımdi gecmis teldn atyorm bu msji

Pepeticim cooook tesekkur ederim.. Bilgisayarin orasini burasini kurcalamaktan canim ciktii.. Bekliyim ben de o zaman. Tekrar tesekkur ederim Rahatlattin beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…