Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Nasılsınız

Dün öğlen:1 kase tarhana çorbası
Zeytinyağlı barbunya

Dün akşam:1 karnıyarık
Bulgur pilavı
Soğan ve yoğurt

Bu sabah:1 haşlanmış yumurta
Peynir,zeytin,domates,birkaç ceviz

45 dakika yürüyüş

Öğlen:1 iskender(pidesiz)
Yoğurt

Son düzenleme:

Karatay hoca bir programda bahsetmişti,lahmacunu ;hamuru ince ve mayasız olmak şartıyla yiyebiliyoruz.İlk kitapta da ramazanda sahurda yiyebileceklerimiz bölümünde geçiyor.

Kizlar yaa cok sIkildim bir kilo veriyorum daha fazlasini aliyorum kacamaklardan 20 yasindayim 1 aydir karatay yapiyorum kacamaklarla tabi 2 kilo ancak verdim 158 boyum var ideal kilom 50 yaklasik 5 yildir 53 un altina dusemesim massalaaaaaaaahhh hep aliyorum uzerine ekliyorum boyum kisa oldugu icin 55 bile kilolu dururken ben su an 60 kiloyum sizce kilo veren deneyimli hanimlara sesleniyorum millek 100 lu kilolardan 60 li kilolara inerken ben neden su 10 kiloyu veremiyorum cok mu pis bogazim 10 kilo vermem icin bana ince ayrintilari dikkat etmem gerekenleri soylermisiniz bu genc kardesinize yardim edermisiniz deneyimlerinizle? 10 kiloyu kac ayda veririm istersem ? tecrubeyle bana bir yardim etseniz cok sevinirim cok SIKILDIM artik kilolu olmaktan yasitlarim gibi bende suram buram portluycek diye dusunmeden istedigimi yigmek istiyorum?Isin ozu 10 kiloyu kac ayda ceririm?

Taş Gibi Yoğurt Tarifi: (Maaşallah diyelim de şimdiden nazar değmesin yoğurtlarımıza)

Süt (ben genelde 5 lt alıyorum) kaynatılır. Başında durunki taşmasın. 1 taşım kaynatıp 5 dk daha kaynatıyoruz.
Lavaboyu soğuk su ile dolduruyoruz. Tencereyi soğuk suya oturtuyoruz.
Üstünden köpüklerini alıyoruz.
Karıştırarak kaymak bağlamadan soğumasına sağlıyoruz.
Gidip gelipte karıştırabilirsiz sürekli de karıştırabilirsiniz. Kaymak tutmasın yeter.
Cim parmağınızı batırıp 7 ye kadar sayın.
Artık 7 den sonra dayanamayıp çıkarmanız gerekecek.
Ama 7 ye kadar da parmağınızı sütün içinde tutabilmeniz gerek.
Sütü mayalayacağımız yere alıyoruz.
İçine 1 tatlı kaşığı şeker koyuyoruz karıştırıyoruz.
1 çay kaşığı (5 litreye bile yetiyor inanın) yoğurdu tabakta iyice eziyoruz.
1 kepçe süt alıp birbirine karıştırıyoruz süt ve yoğurdu.
Daha sonra mayayı süte döküyoruz. 1-2 kere karıştırıyoruz.
Kımıldatmadan etrafını sarıyoruz.
5-6 saat sıcak yerde mayalanan yoğurdu daha sonra soğuk bir yere
balkona çıkarıp iyice soğumasını bekliyoruz.
Hemen buzdolabına koymayın dolabı bozarsınız.
ertesi gün yoğurdunuz kullanıma hazır afiyet olsun.
Ben genelde çelik tencerede yapıyorum.
bu sefer toprak güveçte deneyeceğim.

karataycılar grubunda paylaşmıştım buraya da kopyalıyorum
ismini zikretmem yasak

canım kendi adıma söylersem ben en çok basen ve kalçadan inceldim,onun için de bol bol yürüyüş yapman en iyisi.....

Sen de çok güzel kilo vermişsin tebrik ederim,omega 3 kullanıyormusun,kullanıyorsan isim verebilir misin?Spor olarak sadece yürüyüş mü yapıyorsun ne kadar süre ile?

yoğurt tarifin için teşekkürler. bende deneyeceğim. ama bir şey soracağım yoğurdu pastorize süt ve aldığımız hazır yoğurtlarla mı mayalıyorsun.

Süpermiş, hemen deniycem. Teşekkürler canım ya :)

Karatay hoca bir programda bahsetmişti,lahmacunu ;hamuru ince ve mayasız olmak şartıyla yiyebiliyoruz.İlk kitapta da ramazanda sahurda yiyebileceklerimiz bölümünde geçiyor.

Hmmm peki lahmacunun mayasız oldup olmadığını nerden bilcez? Yani yapan yere mi soruyorsunuz siz yemeden önce?

deneyeceğim bende tşk paylaşım için

Sen de çok güzel kilo vermişsin tebrik ederim,omega 3 kullanıyormusun,kullanıyorsan isim verebilir misin?Spor olarak sadece yürüyüş mü yapıyorsun ne kadar süre ile?

teşekkür ederim canım...omega 3 kullanıyorum istersen özelden yazarım adını ama burdaki çoğu arkadaş o markayı kullanıyo...spor olarak da sadece yürüyüş yapıyorum,haftanın 6 günü 45 dk yürüyorum

Mar......p mı acaba,geçmiş sayfalarda ben bu markayı görmüştüm,bu değilse eğer seninkinin ismini atarsan sevinirim.

merhabalar...
sabah:karatay kahvaltısı,omega 3
öğle:zeytinyağlı patlıcan,1 tavuk but,1 bardak kefir,2 domates
akşam:lahana çorbası,kefir
su:şimdilik 2 litre
spor:1 saat yürüyüş(şimdi gidiyorum)
hoşça kalın....

doğal süt ve doğal yoğurt mayası ile
ilk seferde market yoğurduyla mayalasan da sonraki seferlerde kendi mayanı kullanırsın.

doğal süt bulamıyorsanız günlük süt ile yapın
ve doğala en yakın yoğurt babymix veya activia ile daha iyi sonuç alınabilir

ama ilk tercih doğal süt ve akabinde doğal yoğurt mayası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…