ama helva cok agır değilmi kızlar ve cook sekerli...
ewet canım tatlı da hem...hem de laktozu sindiremeyenler için çok iyi..mesela ben,sutu cok sewdiğim halde içtiğim zaman 1 hafta şişkinlik yaşıyomİnşallah canım..
Öğrendiğim iyi oldu hem tatlı da oluyordur
canım ben de tam bu nedir dicektim paylaştıgın iyi oldu..bayaa faydalı bişeymiş meger..ama biz yiyemiyceğimiz için genel kulturumuze yollarız artık..sen bol bol ye,tam karataylık bişeymiş..Quinoa nedir ?
Faydaları nelerdir ?
Quinoa (Chenopodium Quinoa), Peru’da, İnka’lar tarafından yetiştirilen antik bir tahıl türüdür. Quinoa’nın, kökeninin, Güney Amerika’nın Andes Dağları’na dayandığı düşünülmektedir. 16. yy.da, İspanyol sömürgecileri Güney Amerika’ya ayak bastıklarında, İnka kültürünü yok etme çabalarının bir parçası olarak, kinoa tarlalarını yakıp yıkmışlardı. Ama kinoa, dağlarda yabani olarak, ya da küçük miktarlarda gizlice yetiştirilerek, varlığını sürdürdü. 1980’lerde, iki Kuzey Amerikalı, buVİRÜS besleyici bitkiye rastladı ve onu, Colorado yakınlarındaki Boulder bölgesinde yetiştirmeye başladı. O zamandan başlayarak kinoanın ünü dünya çapında bilinmeye başladı.
Kinoa’nın 120 farklı türü, tercih ettiği iklimlere göre, 1800 ayrı çeşit olarak sınıflandırılır. Yetiştiği bölgeye bağlı olarak, kinoa taneleri siyah, kırmızı, pembe, sarı, mor, yeşil ya daVİRÜS turuncu rengini almaktadır.
Quinoa Faydaları
Genellikle tam tahıl olarak adlandırıladan kinoa, Chenopodium quinoa bitkisinin tohumudur. Tam tahıllarda genellikle lisin amino asiti yoktur, ya da çok az vardır. Ancak, Quinoa, lisin gibi diğer 8 temel amino asidi de, insan gereksinimini dengeleyecek miktarda taşır. Vücudda kullanılan 20 amino asit vardır. 8 tanesi vücudda yapılamaz ve bunlar temel aminoasitler olarak bilinirler. Temel aminoasitler et, balık, kümes hayvanları, süt, peynir, yoğurt, yumurta ve quinoa’da bulunurlar.
Quinoa, susamgillerden olmasına rağmen yağ oranı düşük, protein miktarı ise oldukça fazladır.VİRÜS Pirinçten 3, buğdaydan ise 2 kat daha fazla protein içerir. Kinoa’nın protein yapısı buğdaydaki gibi gluten şeklinde değildir ve hazmı daha kolaydır. Kinoa, bir tahıla oranla %15-20 gibi yüksek oranda proteine sahiptir. Protein gücü ete eşdeğerdir. Filizlendirilmiş quinoa’nın ise protein gücü etten daha fazladır.
Quinoa, iyi bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum kan damarlarını sakinleştirir. Aynı zamanda Quinoa’da bol miktarda; superoksit dismutaz enziminin kofaktörü olarak görev yapanVİRÜS manganez de bulunur. Superoksit dismutaz, mitokondriyi enerji üretimi sırasında oluşan oksidatif hasarlardan korumaya yardımcı olan antioksidandır.VİRÜS Bir çok diğer hücre gibi, alyuvarları da serbest radikallerin verdiği zararlardan korurlar.
Amerikan Gastroenteroloji Bülteni’nde yayınlanan bir çalışmaya göre, yüksek çözülmez lifli gıdalar tüketmek, özellikle kadınları safra kesesi taşlarına karşı korumaktadır.
Kinoa gibi, tam tahıl açısından zengin olan bitkisel gıdalar, bitki lignini taşırlar ki; barsaklarda, kalp krizi, göğüs ve diğer hormonlara bağlı kanserlerden koruduğu düşünülen enterolactone’un da dahil olduğu mammalian ligninlere dönüşürler.
Peru’da, bölgeye ait 10 farklı tohum, tahıl ve hububat üzerinde yapılan bir çalışmada, kinoa’nın %86 gibi bir oranla aralarında antioksidan kuversetin açısından en zengin ve en yüksek antioksidan aktivite gösteren tahıl olduğu tespit edilmiştir.
bugun kaçamak yok kuzucum..afiyet olsun...selamlar!!!
1.sabah
2 yum
dil peyniri
köy pyniri
1 domates
1 dilim pastırma
6-7 zeytin
2.öğle
1 tabak kurufasulye
1 kase yoğurt
3.akşam
1 lamacun
1 bardak ayran
sabah: kaşarlı menemen
öğlen:bulgur pilavi-döner (dışarda olduğum için)
akşam: 1 tane alabalk-2 kase çorba-pırasa ve salata
çorba 2 tabak içtimm çünkü kabız problemim varşimdiye kdr 2 litre su oldu..
afiyet olsun bol bol leptin olsun asyacım..sporun super bu arada...Balıktan sonra yiyebilirsiniz diyor hocamız canım
akşam menüm: 2 tabak etli mantar, salata
sporumu da yaptım bu arada: sabah 20 dk, akşam 1 saat yürüdüm
bu arada ben de dısarda 40 dakka filan yurudum..ama temposuzdu.
Çorba kabızlığa iyi mi geliyor? Ben de kabızım bu yüzden soruyorum. Gün kurusu, form çayı, keten tohumu, zeytinyağı fayda etmedi:18:
teşekkürler canlarım kendimi hiç o yaşta hissetmiyorum çılgınca birşey yapıyorum bir bakıyorum oğluma
oda 1.95 boyunda ayyy büyümüşüm diyorum
Dr. Oetkere Mektup
"Sevgili Dr. Oetker! Unuttuğunuz bir şey var. Burası Türkiye. Burada babaanneler supangle yapmaz. Yapsa yapsa sütlac yapar, kabak tatlısı yapar.
Babaanneme 'supangle yapar mısın ?' dedim, şimdi oturduk Sübhâneke okuyoruz." :))
taşındık da başım kalabalık biraz,rutinime dönebilirsem buraya da düzenli gelirim
bugun kaçamak yok kuzucum..afiyet olsun...
ay yazmayı unuttum akrabalar çok zayıflamışsın daha çok enden daralmışsın dedileröyle mutlu oldum anlatamam ...yarından itibaren komşumla sabah saat 6- 7 arası yürüyüşe yapıcaz sonra bide akşam 6-7 arası yürüyecegiz bakalım nasıl olcek
ok.canım seramikte yada fırında pişiriym tavsiyen için tesekkurler:))tatlım ben onun yerine sana bir öneri ile cevap vereyim
yağsız tava ya da seramik tavada çok az yağ ile ızgara köfte yapabilirsin.
Ya da fırında tepsi içinde hafif salçalı ya da domatesli bir sos ile altını üstüne getirerek ızgara gibi pişirebilirsin
normalde tempolu yuruyorum tatlım bantta,ama bugun arkadaslar biraz yavas yurudu ondan oldu...bende senin gibiyim alışmısım tempoya.normalde bile tempolu yuruyom:))Olsun yürümüşsün, oda yeter. Zamanla alışıyorsun tempolu yürümeye, ben artık normal hayatımda da tempolu yürüyorum farkında olmadan
canım peki ne corbası yaptın nasıl yaptın bize de annat???cnm çorbayıı içtktenn snraa kabızlık fln kalmadı :) şuann rahatımmm yaniii,bağırsakları yumuşattığı için iyi geliyor bana
günaydınn kızlarrrrrrrr
dün giremedim nete hiçç. sabah 8 de çıktım akşam geldim. amasya ya gittik arkadaşlarla gezmeye.
sabah 7 de kahvaltımı yapıp çıkmıştım. 1.30 gibi orada meşhur bir restorontta Tokat kebabı yedim ayran da vardı tabii.
nasıl doydumm anlatamamm ama zararlı birşey yemedimmm yanlış anlamayınn.
sonrasında hiçbir şey yemedim çok tok tuttu beni. aralarda bol şekersiz çay ve 1 tane sade soda içtim.
dün akşam da erkenden yattım ayaklarım şişmiştii dolaşmaktan...
neyse iyice dinlendimmm kendime geldim. daha kahvaltı yapmadım. gidip hazırlayayımmmm bariii
günaydın arkadaşlar herkese güzel bir gün diliyorum
1 haftadır hastayım:2::2::2: migrenim çok kötü ve geçmiyo tam 5 gündür spor yapmadım piknik park 23 nisan törenlerini saymazsak tabiki bugun yürüycem okul çıkışı
sabah 3 bardak su
1 yumurta
8-10 badem yedim ZORLA canım istemiyordu hiç
1.5 mg omega
1 tane antioksidan kapsül 70 tl ye yeni aldım da beta caroten-a-e vitaminleri falan var
evet canım inşallah gidecek bakalım
içtinmi sıcak çikolatayı :))
harikasınn enerjine bayıldım günün aydın olsun..
muhteşem bir kahvaltı olmuş afiyet olsun
saksıdan topladığın roka ve naneye bayıldım ohh tazecik mis gibii afiyet olsun
afiyet olsun canımm evet çayın fazlası demir eksikliği yapıyor biraz azaltıp açık içmeyi dene bence
geçmiş olsun motoru bozdum desene :) kahve iyi gelir diye biliyorum türk kahvesi içmeyi dene
doğrudur bacım heryerden gidiyor maşallah enerji veriyor
Bu da güzel
TAHTA AT
İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar vermişti. Piknik yerine vardıklarında, anne yemeği hazırlarken, baba çocuklarıyla birlikte kısa bir yürüyüşe çıktı. Yürüyüş uzun olmasa da, çocuklardan küçük olanı yorulmuştu. Yalvaran gözlerle babasına bakıp: “Babacığım çok yoruldum, beni kucağında taşır mısın?” Baba, “Ben de biraz yoruldum oğlum,” der demez, çocuk ağlamaya başladı. Baba tek kelime etmeden etraftaki ağaçlardan birinden kuru bir dal kesti. Dalı çakısıyla biçimlendirip yonttu, sonra da oğluna verdi. “Al sana güzel bir at,” dedi. Çocuk dal parçasından yontulmuş ata sevinçle bindi ve “Deeh! Deeh!” diye bağırarak annesinin sofra kurduğu düzlüğe doğru koşmaya başladı. Küçük oğlunun birden yorgunluğunu unutup canlanışını gülerek seyreden baba, yanındaki kızına, eliyle küçük kardeşini göstererek, “Hayat budur işte, kızım,” dedi. “Bazen kendini çok yorgun hissedersin. Öyle olduğunda, kendine değnekten bir at bul ve yoluna devam et. Bu at da, yerine göre bir arkadaş, bir şarkı, bir şiir, bir umut, bir çiçek, bir özlem, bir hayal ya da bir çocuğun tebessümü olabilir.”
Pepeti geçmiş olsun migrene biberiye çayı iyi geliyor bildiğim deneyebilirsin
Petunyacım sağol. Bakla dolmasını ilk duyuyorum senden nasıl acaba?
Kızlar selam,
Dün çok kötü rahatsızlandım ben, akşam işten çıkmadan çağla yemiştim; ciddi reflüm vardı benim bayağı düzelmişti ama tetikledi sanırım, eve gider gitmez asit k..tum
Sonra 1-2 saat kadar uyumuşum, kalkınca mide boş feci acıyor; birşey hazırlamaya da halim yoktu yanlış yaptık ama lahmacun söyledik. akşam 21:30 gibi 2 lahmacun yedim.
O da daha çok yaktı içimi aslındaMaraştan dondurma gelmiş, 2 kaşık kadar onu yedim ben de sonrasında offf offf hala içim ve boğazım yanıyor:26:
Bu sabah 1 muz, 3 kuru incir, 2 günkurusu ve 1 ç. bardağından az çiğ badem yedim. Öğlen birşey yemeye korkuyorum, ya çıkarırsam diye..
Canım da istemiyor ama yemek lazım di mi?
Akşamı hiç bilmiyorum, off çok mutsuzum şu an
Sevgiler..
yazı çok güzel teşekkürler paylaşım için
dolmaya gelince bu dolma yöresel bir yemek benim ailem amasyalı orda çok yapılır tatilde annem bu dolmayı çok sevdiğimi bildiğinden yapmış gelirken yanımda getirdim sabahta kahvaltı niyetine bir dolu tabak yedim :) tarifi şöyle
BAKLALI DOLMA :
Kara Bakla bir gün önceden ıslanır. Yumuşayıp şişen baklanın Kabukları soyularak, yarma(kırılmış buğday) soğan, maydanoz, dorak (dereotu), salça Kırmızı ve karabiber, tuz ile karıştırılır. Bir miktar su ilave edilir. Salamura edilmiş bağ Yaprakları yıkanarak temizlenir daha sonra içlerine harçtan konup bohça şeklinde sarılıp pişirilir etle yapanıda var ama biz et koymuyoruz
bir yöresel yemeğimiz daha var ailemin yanına her gittiğimde özlediğim için yapılan 3 yemekten biride keşkek ama bizim keşkeğimiz çmlekte pişer ve gece fırına verilir sabaha kadar pişer muhteşem bir şey olur memeleketten gelen olur ise bende bu çömlekten sipariş verdim ablama ve bana babam getirtecek bende çocuklarıma öğretirim inşallah bu güzel yemekleri
KEŞKEK :
Pişirilmiş topraktan yapılan, iki kulplu, hafif yayvan çömleğin İçerisine kabukları soyulmuş, keşkeklik tabir edilen ( bütün yarma ) buğday taneleri, nohut ile beraber ördek eti, kurutulmuş kemikli et veya kemikli dana eti, yağ ve tuz konur. Çömlek su ile doldurularak fırına verilir. Genelde mahalle fırınlarında sabaha kadar pişen çömlek çıkarılarak, eve getirilip içindekiler kemikler alınıp, büyük bir tahta kepçe ile buğday taneleri ve et parçaları birlikte iyice karıştırılıp ezilir. Bu işleme özeme denir. Özenen keşkek, tabaklara servis yapıldıktan sonra, üzerine tereyağlı, salçalı biberli kızarmış yağ dökülerek yenilir
arkadaşım geçmiş olsun fakat seninki bile bile lades olmuş hem lahmacun hem dondurma iyice kötü etmiş mideni ve diyetini bence bugün midene bir iyilik yap güzel beslen sevgiler..
taşındık da başım kalabalık biraz,rutinime dönebilirsem buraya da düzenli gelirim
asyam 20 ve 17 yaşında 2 oğlum var erken evlenip
ilk evlenme yıldönünümüzde de doğurdum
kızlar cook yoğun bi gün sadece menü bildiriyom gecmişi okuycam akşam inşaallah
sabah:1 haş. yumurta 1 avuc fıstık
kavrulmuş araka
2 catal helva
10 zeytin salat
domates
akşam menüsü:
3 içli köfte
5 mercimek köftesi
salata
17:00 de bitti
spor henüz yok
tüm evin camlarfını sildim
perdeleri yıkayıp astım
bütün dolapları sildim
ay yazmayı unuttum akrabalar çok zayıflamışsın daha çok enden daralmışsın dedileröyle mutlu oldum anlatamam ...yarından itibaren komşumla sabah saat 6- 7 arası yürüyüşe yapıcaz sonra bide akşam 6-7 arası yürüyecegiz bakalım nasıl olcek
3. Ogunum : kiymali ispanak yemegi ve Kinoa ve meyve çayı
evet canım şekersiz tüketebilirsinkızlar öğün arası türk kahvesi içilir mi tabiki şekersiz
iyiniyetlimmmm cnm ben sana bişey sormak istiyorum. yardımcı olursan çok sevinirimm. sınıfımda 2 tane öğrencimin kekeleme problemi var.
2. sınıfız bu arada. nasıl yardımcı olabilirim onlara sence? tekerlemeler, kısa şiirler falan verdim. eskiye göre daha iyiler ama. farklı yöntemler varsa söyleyebilir misin?
olduğumuz yer ilçe yardım alacağımız pek bir yer yok malesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?