Hosgeldin canim. Kuru yemisi sadece kahvaltida yersen daha iyi sonuc alirsin. Zamanla sende sadece 2 ögün yaparsin zaten
Izin verilen seylerden doyana kadar yemelisin . Ac kalmiycaksin az yersen kiloda veremiyorsun...Porsiyonlar az geldi bana.. Ama daha önce yaptigin diyetten aliskanlik heralde. Aramiza hosgeldin takildiginda sor cevap alamazsan inatla sor canim
.Canim ben aslinda saat en gec 15:00-16:00 arasi yemeyi kesiyorum ilk hafta zordu ama simdi migdem alisti. Burada bir profesöre gitmistim Leptinimi falan ölcmüstü o önerdi aksam kesinlikle fazla enerjiye ihtiyac yok ne yersen depoya dedi. Ben en son yemegimi 8 de yiyorum deyince cok gec dedi..Ben cok güzel sonuclar aliyorum sende bir dene istersen..Özelikle kilosu durmuslara tavsiye ediyorum.
berbat bi gun gecirdim dun....:44:karatayla alakası olmayan bi gundu...
bi ara kendimi artık mezun ediym didim..ama bu sabah kalktım ve bundan vazgectim..1 kilo almısım kızlar..moral yerlerde..reglimin 5.gunu..ondanmıdır acep..
neden bole oluyo die sormiycam cunku 2 gun spor yok ve dun Allah ne verdiyse yedim(
ama bugun....
bugun herseye tekrar baslıyorum en basından...
kahvaltıda 3 koy yumurtası,5 zeytin,avuc içi keci peyniri,ince belli fındık,domate salatalık,yeşil cay..
çay içmemek benim için mucize..gunde 1 demlik içiyorum cunku..ama 12 yıldır sekersiz..
ewet bugun yeni bi gun ve mayıs ayı super bi ay olacak inşallah..
kendimi cok kasmıycam,arasıra canım bişeyi cok cekerse abartmadan yiycem,cunku sonra daha kotu oluyo,abartmayı bile abartıyorum..
sporumu hergun 5 km yuruycem..
kilo vermek için kendimi paralamıycam,incelmek bile yeterli..hatta en onemlisi o..
bu arada kalça 91,basen 91 olmuş..tok karna ölçüm yaptıgım için bel olcusunu bilmiom..ama 1 hafta once filan 67 -68 gogus 80..idi hatırladıgım kadarıyla..
bu arada boyumu olctum bugun,daha once yanlıs olcmusum,boyum 1.66 kızlar
kişisel manifestomu dinlediğiniz için cok tesekkur iderim.
tickerimi değiştiriyim,+1 kilomu da ilave ediym
ha bu arada bugun arkadasa gitcez ogleden sora..abartmadan yiycem..ama 5 km yuruycem bandımda
kasmak yok bundan sonra,soz verdim kendime..hep burda olcam,sizi ve kendimi cok sıkı denetliycem
benden kurtulus yooookk
opuyorum
slm kızlar bayağıdır takip ediyorum ama aranıza müdahil olamıyordum derslerim yüzünden.bende sizler gibi karatay diyeti ile zayıflamak istiyorum.67 kilo ve 168 boyundayım.22 yaşında öğrenciyim.tecrübeli arkadaşlardan yardım ve destek bekliyorum
Merhaba arkadaşlar,ben de 4 aydır diyet yapıyorum ama artık karatay diyeti yapmaya karar verdim ve bugün itibariyle başladım,dün kitabı aldım,okudum,anlatılanlar çok hoşuma gitti ve mantıklı buldum,arada buraya gelip menülerimi paylaşıp, sizlerle sohbet edebilir miyim acaba?
hoş bulduk teşekkür ederim,bugünkü menümü paylaşayım
sabah
-2 sahanda yumurta
-1 avuç içi beyaz peynir
-3 zeytin
-1 domates
-şekersiz yeşilçay
öğlen
-yarım porsiyon semiz otu
-yarım porsiyon mercimekli soğuk çorba
-1 köfte
akşam
-1 porsiyon yoğurtlu semizotu
-1 avuç ceviz
Arkadaşlar bu benim ilk karatay günüm menüm nasıl olmuş,diyete uygun mu acaba?
kızlarr günaydınnn işçi bayramınız kutlu olsunn : herkese resmi tatil ben iş başı
karatayda 2. günüm
sabah memüm :
1 bardak şekersiz çay
1,5 haşlanmış yumurta (zorla yedim ... kızlar bn yumurtayı hiç sevmiyorum midem bulanıyorr.. acaba yumurta yemesem afternatif yoğurt yesem sabah olmaz mı acep)
yarım domates
yarım salatalık
2 kuru kayısısı
9 tane yeşil ve siyah zeytin
yeşilçay (dün marketten kuruyemiş aldım sabah yemeye vaktim olmadıı )(bu arada ben neden ikon yapıştıramıyorum yazdıklarımaa ikon gibi bişeyde çıkmıyor hani. peynirde yedimm :)
Günaydın citir çerezler:)
Sabah kahvaltım biraz geç oldu ama 2 Ogün yiyeceğim.
2yumurta
1domates
1biber
1 taze soğan
4kasik nohut haslanmis(bizde yöresel)
1 bardakta az fındık
2 omega 3
2 taze soğan
3 limonu açık cay
Hepinize afiyet olsun:)
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum forma karatay diyetini 1 haftadır yapıyorum ve güzel sonuçlar aldım
Pepetim kolay gelsin sakın tatma onlardan cıssaksam mısafırım var tıramısı ve mozaık pasta yaptım tuzlular sonra yapcam pacangamsı bır börekle patateslı rolu börekimsi cıtırlardan yapcamgarıp bır anlatım oldu ama anlayıverın garıııı
Anladım canım bol yürüyüş havalarda güzel açık havada müthiş oluyorCanım, şu an sadece yürüyüş yapabiliyorum. İnşallah spora da gideceğim. Ama artık kaçamak yapmıyorum. Sorduğun için de ayrıca teşekkür ederim. Sana da iyi yürüyüşler, sevgiler,
Tickerını değiştirme propycilcim regl bitsin şişliğin gitsin yine tartılberbat bi gun gecirdim dun....:44:karatayla alakası olmayan bi gundu...
bi ara kendimi artık mezun ediym didim..ama bu sabah kalktım ve bundan vazgectim..1 kilo almısım kızlar..moral yerlerde..reglimin 5.gunu..ondanmıdır acep..
neden bole oluyo die sormiycam cunku 2 gun spor yok ve dun Allah ne verdiyse yedim(
ama bugun....
bugun herseye tekrar baslıyorum en basından...
kahvaltıda 3 koy yumurtası,5 zeytin,avuc içi keci peyniri,ince belli fındık,domate salatalık,yeşil cay..
çay içmemek benim için mucize..gunde 1 demlik içiyorum cunku..ama 12 yıldır sekersiz..
ewet bugun yeni bi gun ve mayıs ayı super bi ay olacak inşallah..
kendimi cok kasmıycam,arasıra canım bişeyi cok cekerse abartmadan yiycem,cunku sonra daha kotu oluyo,abartmayı bile abartıyorum..
sporumu hergun 5 km yuruycem..
kilo vermek için kendimi paralamıycam,incelmek bile yeterli..hatta en onemlisi o..
bu arada kalça 91,basen 91 olmuş..tok karna ölçüm yaptıgım için bel olcusunu bilmiom..ama 1 hafta once filan 67 -68 gogus 80..idi hatırladıgım kadarıyla..
bu arada boyumu olctum bugun,daha once yanlıs olcmusum,boyum 1.66 kızlar
kişisel manifestomu dinlediğiniz için cok tesekkur iderim.
tickerimi değiştiriyim,+1 kilomu da ilave ediym
ha bu arada bugun arkadasa gitcez ogleden sora..abartmadan yiycem..ama 5 km yuruycem bandımda
kasmak yok bundan sonra,soz verdim kendime..hep burda olcam,sizi ve kendimi cok sıkı denetliycem
benden kurtulus yooookk
opuyorum
Bu sene ben kendi elma sirkemi kendim yaptımTeşekkürler, benden de ev yapımı elma sirkesi tarifi:
"Elma sirkesi evde nasıl hazırlanır, nerede kullanılır?
Posted on 28 Şubat 2012
Sirkeyi nasıl bulacağını merak edenler için çok basit tarifi var. Kendimiz yapabiliriz.
Elma sirkesi evde nasıl hazırlanır, nerede kullanılır?
Sirke yapımı için en uygun elma türü şeker oranı yüksek kış elmalarıdır. Değişik çeşitlerin bir araya getirilerek kullanılması da sirkeye ayrı bir lezzet katar. Sirke yapımında kaçınılması gereken elma türleriyse ham ve ekşi olanlardır. Sirke yapımında dikkat edilecek en önemli konuysa hijyendir.
Elmalar yıkandıktan sonra, kullanılacak malzeme ve kavanozlar sıcak suyla iyice yıkanmalıdır. Elmalar küçük parçalara ayrıldıktan sonra preslenerek veya katı meyve sıkacağından geçirilerek suları çıkarılır. Meyve suyundaki şeker fermantasyona uğrayarak önce alkole, sonra ise asetik bakterilerinin yaptığı fermantasyonla asetik asite, yani sirkeye dönüşür.
Sirke yapımında iki faktör çok önemlidir; bakterilerin verimli çalışmasını sağlayacak sıcaklık ve oksijen (havalanma). Havayla teması arttırmak için mümkün olduğunca geniş ağızlı ve sığ bir kavanoz seçilir. Meyve suyu, üstte boşluk kalacak şekilde kavanoza doldurulduktan sonra, meyve sineğinin geçemeyeceği, fakat havalanmanın sağlanabileceği temiz bir bez/tülbentle kavanozun ağzı kapatılır. Günde bir kez karıştırarak havalanmayı sağlamak sirkeleşmeyi hızlandırır. Sirkeleşme için ılık ( 15-25 C ) bir ortam tercih edilir ve kavanozlar güneş ışığından uzak, loş bir yerde saklanır. Kullanılacak kaplar cam veya ahşap olmalıdır, metal kap tavsiye edilmez. Yapım sırasında sirkeleşmeyi hızlandırmak için daha önce yapılan doğal elma sirkesi katılabilir.
Sirke, seçilen elma türü ve koşullara göre üç- altı hafta içinde oluşur. Sirke kokusu alınmaya başlandığından itibaren, her gün tadarak istenilen tat ve asit derecesi (yüzde 4-8 asit oranı) elde edilene kadar işleme devam edilir. Elde edilen sirke fermantasyonun devamını engellemek için birkaç kat tülbentten, kahve filtresi vb. filtrelerden veya süzme yoğurt kesesinden geçirilerek iyice süzülür. Böylece meyve kalıntılarından arındırılır. Hava almasına olanak vermeyen ince uzun şişelere, tam dolacak şekilde aktarıldıktan sonra serin, loş, güneş ışığı almayan bir yerde saklanır.
Ne kadar süzersek süzelim, ev koşullarında doğal elma sirkelerinde fermantasyon tam olarak durdurulamaz; şişede, şifai özelliklerinin göstergesi olan yumuşak kaygan yapısıyla deniz anasını andıran düz bir tabaka oluşur. Bu tabaka bakterilerin atıklarından oluşur ve sirke kullanılacağı zaman atılır. Doğal sirkeler rafine olanlara göre daha bulanıktır. Fakat pastörize veya damıtılarak üretilen rafine elma sirkeleri, yüksek sıcaklıklardan ötürü, ona şifai özellikleri kazandıran enzimler, mineral maddeler, vitaminler, pektin, malik ve tartarik asitler açısından fakirleşir, bir kısmını tamamen yitirir…
kaynak: Gda Raporu - Helal Gdalar Helal Sertifikas Herbalife Aloevera Amway - ARAPTAN SRKE OLURMU?
Kaynak :Elma Sirkesi | elmasirkesinin faydaları, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır
ohhh ne güzel olmuştur balkon sefası afiyet olsunherkese mutlu günler
kahvaltım
1 haşlanmış yumurta
zeytin
peynir
salatalık
biber
1 elma
1kuru erik
ceviz
omega 3lerim
hava güzel olunca oğlumla balkonda kahvaltı yaptık sezonu açtık
motivasyonun düşmüş senin Leylakım... Daha hedefine var sakın VAZGEÇME datlumgeçmiş olsun canım allah beterinden saklasın
bende seni tebrik ediyorum
bütün karataycıları azimlerinden dolayı kutluyorum
desteğim için
aslında yaptığım değilde yapma ihtimalim motivasyonumu düşürüyür
1-yarın oğlumun okuldan arkadaşları gelecek onlara börek pasta yapacağım
2-cuma günü arkadaşlarla kız kıza pikniğe gideceğiz pasta börek yine
3-pazar günü yunus emre şenlikleri var 10 bayan yine vede hepsi çok iştahlı
onları düşününce nasıl karşı koyarım deyip şimdiden su koyverdim
aslında daha önce başarmıştım ama kilo verip etraftan bunu duyunca gevşedim mi bilmem
psikolg var sanki karşımda
yardım ve motivasyon bana
geçmiş olsun tatlım bir kaç gündür girmeyince yeni okudum
papişim allah kabul etsin mevlüdünü
güleryüzüm bedenler harika azminin ödülü doya doya tadını çıkar
kızlar hepinize kolay gelsin
bugün bakıcı kız geldi ve babam sigortalı bi iş bulmuş ben oraya gidecem dedi
günün en kötü süpriziydi
yapacak bi şey yok.çalışan kadınsan bide ailenden uzaksan elere mahkumsun yani bu gün deprasyondayım .
ama kendim için dün iyi bişey yaptım ve shappes diye bi spor merkezine yazıldım . 30dak spor gittim cok hoş ve eğlenceliydi .kardiyo egzersizi yaptırıyolarmış acayip ter attım oradaki kıza 40 dak olsun dedim son 10 dalk ciftledik.cok hoştu
şimdi sağı solu arayıp bi kız bakıyorum.gerci ben hergün işe gitmiyorum .evimde bi odam ofis .cama proje imzalamaya yada arazi kontrolüne gittimmi cocuklarımı naapıcam.
ha bu arada eşime kız ayrılacakmış dediğimde cook rahat olara olsun bakarız yenisini buluruz dedi.iyide ben carşiamba i,şe gidecem dedim.bekleyiversin müşterilerin dedi.bilmiyorum herkesin eşimi böyle kesinlikle acayip rahat .sanki ben cocukları gelirken babamın evinden getirdim.
kusura bakmayın
sabah kahvaltısı:2 yumurta haşlama
peynir
10 tane zeytin
1 kase fıstık
domates salatalık
2 catal helva
merhaba iyiniyetli,iyiyim ben,yazılarına bayıldım.internete fazla girmiyorum ama senin yazılarını takip ediyorum.birazdan bende yürüyüşe çıkacağım...inşallah sende iyisin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?