sabahleyin sadece 1 bardak su içtim kilom 56.7 olmuş başım korkunç agrıyor artı aşırı halsızım sanırım perşembeye kadar surer yarın tamponlar alınacak:))
daha düzelemedin mi canım benim
Canım günaydın sana afiyet olsunn..
İyileşemedim süründürüyor beni bu hastalık.. Ama gerçekten kendimi karatay öncesi gibi hissetmiyorum hastayken bile hocamızdan Allah razı olsunn..
Sabah haberlerinde yumurtanın tok tuttuğu zayıflattığı, sabahları yumurta ile beslenenler ve mısır gevreği ile beslenenlerin zayıflaması karşılaştırılmış. E sonuç belli
27 haziranda eşim ilişik kesecek..15 gün meyil izni tatil falan o bitince gidecek..23 tem .lojman dağıtımı varmış.28 temmuzda burdan eşyaları göndericez canım..ben bu arada rapor izin idare edicem..6 ağustosta daben ilişik kesip gidicem canım..eşim bidaha gelmiycek..evi de 2 aile taşıyacağız..eşyamız az olduğundan sorun yok..kamyon fiyatları çok fazla..6-7 binden bahsediyolar..devletin verdiği harcirah 3.6 bin tl..başka türlü batarızuçak parası,taksi parası derken içerdeyiz anlıyacağın..arabayı da sattık zaten orada kullanamadıktan sonra gereksiz..yollar da güvenli diğil..ordakiler getirmeyin arabayı dediler zaten..1 ayımız var canım işte dün ıvır zıvır herşeyi kutuladık..bugün de devam zaten..çay molasındayım birazdan başlarız yine..
Diyetisyenler nasıl besleniyor dersiniz?
Biz gazeteciler, diyetisyenleri her fırsatta arayıp önerilerini sorarız. Kurban bayramı geliyor, et tüketimi nasıl olmalı? Ramazan bayramında baklavadan nasıl uzak durmalı?
Yaz sıcaklarında nasıl beslenmeli? Onlar da hiç bıkmadan sağlıklı beslenmenin kurallarını bir bir sıralar. Bu kez soruyu tersinden soruyoruz. `Acaba kendileri nasıl besleniyor?` Onların canı yok mu? Hiç baklava, börek, kebap çörek çekmez mi? Hep kalorili yiyeceklerden uzak mı dururlar, yediklerini, içtiklerini sürekli kontrol altında mı tutarlar? Ünlü doktorlardan Osman Müftüoğlu, aslında neler yediğiyle ilgili kısa bir süre önce küçük bir itirafta bulunmuştu. Kendisini İskender kebap yerken gören bir okuruna, esprili bir şekilde `Brokoliyle hayat geçmez` cevabını vererek, diyetisyenlerin de insani yönüne dikkat çekmişti. Biz de diğer diyetisyenlere ve uzmanlara; Ender Saraç, Dilara Koçak, Selahattin Dönmez, Taylan Kümeli ve Turgay Köse`ye nasıl beslendiklerini, özellikle yemek konusunda yaptıkları kaçamakları sorduk. Ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz`ü de dosyamızın içinde dahil ettik. Çünkü Öz, sadece yaptığı başarılı ameliyatlarla değil, sağlığına ve beslenmesine çok özen gösteren bir doktor olarak da tanınıyor.
Yaptığım yemek kaçamaklarını hastalarıma da öğretiyorum
Uzman doktor Ender Saraç: `20 yıldır vücut ölçülerim aynı. Hatta kas oranım bir miktar daha arttı, yağ oranım da düştü. 38 bedenim. Kilom 72. Boyum 1.80. Ben hastalarıma söylediklerim dışımda gerçekten bir şey yapmıyorum. Çünkü onlara esir diyeti vermiyorum ki! 10 günde bir kırmızı et, ayda bir kere patates kızartması yiyebilirsiniz diyorum. Bazıları hamur işlerinden vazgeçemiyor. Onlara püf noktalarını öğretiyorum. Kendi yaptığım kaçamakları hastalarıma da söylüyorum. Kalorili bir şey yiyeceksem de değsin isterim. Mesela baklava Halep`ten geldiyse yok demem. Haftada 2-3 kere iki parmak bitter çikolata yerim. Tam buğday unundan yapılan, az yağlı, ince hamur, bol mozeralla peynirli ve sebzeli pizzaya bayılırım.
En sevdiğim yemek puf böreği
Hayatta en çok sevdiğim yemek puf böreği ama yemiyorum. Hem un, hem yağ, hem de kızartma yağı var içinde. Yılda ancak bir kere yerim. Kilo almamak için Formula 7 hapı içerim. Bu, formülünü benim bulduğum ve ilaca yeni dönüştürülen çok doğal bir antioksidan. Amerikalı ilaç Firması Douglas formülü onayladı ve üretti. İlk defa Amerika dışında bir Türk doktorun formülü böylece kabul edilmiş oldu. Yılın ilacı seçildi. İçinde tere tohumu var; metabolizmayı canlandırıyor. Zencefil var; sindirim sistemini harekete geçiriyor, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Ayrıca funda yaprağı, yeşil çay var. Eğer yemeği fazla kaçırdıysam sabah-akşam Formula 7 içiyorum.
`Aaa siz yemek yiyor musunuz?`
Bizim evde köy kokulu yemekler pişer daha çok. Bulgur, bakliyat, mercimek gibi. Pırasa, yeşil mercimek, ıspanak ve tofuyu da çok severim. Hepsi basit yemeklerdir. Aslında ne kadar basit beslenirsek sağlığımız için o kadar iyi. Uzakdoğu mutfağını; özellikle Tayland, Çin, Japon, Hint yemeklerini yerim. Çünkü sağlıklı. Kırmızı et ve kızartma az. Doymuş yağ kullanılmıyor. Yemeğin yanında bol yasemin çayı servis ediliyor. Eşimle birlikte balık-salata yemeye dışarıya çok çıkarız. Dışarıda yemek yerken çok sık yaşadığım bir olay var; tanıyanlar, kafasını uzatıp `ne yiyorum` diye tabağımı inceliyor. Birkaç kere şöyle bir tepkiyle karşılaştım. `Aaa siz yemek yiyorsunuz!` `Ben bitki değilim tabiî ki yiyorum`, diyorum. Bunda şaşacak ne var!
Çok yediğimde ertesi gün `vicdan çorbası` pişiriyorum
Diyetisyen Dilara Koçak: `1.63 boyundayım ve şu anda 50-51 kilo civarındayım. Karnıyarık, nohutlu tavuklu pilav ve profiterol çok sevdiğim ama sıkça yemediğim yemekler. Ben güney çocuğuyum Adana ve Mersin yemekleri ile büyüdüm, bazen bu yemekleri çok özlediğim oluyor ve ailemi ziyarete gittiğimde hiçbir şeye hayır diyemiyorum doğrusu. Ancak 1 porsiyonu hiçbir zaman bitiremem. Ayda 1 kez kebapçıya giderim. Balıkçıda tatlı severim, genelde kabak veya ayvayı kaymaksız alırım ve yarısını yerim, yazın ise favorim dondurmadır. Siyah çaysız günüm geçmez, bitki çayı olarak rezene ve yeşil çay içerim. Günde 1 fincan da Türk kahvesi içerim, yanında kuru kayısı ve ceviz yemek en büyük keyiflerimden biridir. Çikolata hiç aklıma gelmez. Ama profiterol, sakızlı muhallebi, dondurma en sevdiğim tatlılardır. Haftada 1-2 gün yerim. Bisküvi çok sevmem ama kuruyemiş ve cips severim, evde kepekli yufka ve peynir ile kendi cipsimi yapıyorum.
yemek yerken herkes beni göz ucuyla süzüyor
Mesleğimi çok seviyorum ama itiraf edeyim bazen stres yaşıyorum. Çünkü yemeğe gidildiğinde herkes bana bakıyor, ne sipariş edecek diye merakla bekliyor. Eve misafir çağırdığımda ise herkes aynı şeyi soruyor; `diyet mi yiyoruz normal mi?` Tatile gittiğimde tanıyanların göz ucuyla beni süzdüklerin görüyorum. Hatta bir keresinde bir lokantada yan masaya gelen iki kişi menüye hiç bakmadan garsona, `Dilara Hanım ne sipariş ettiyse aynısını istiyoruz.` dediler ve yemek boyunca iki masa sohbet ettik, bunlar hoş tabi. Yaptığınız işin insan sağlığına faydalı olması ve sizin bunun için rehber olması inanılmaz derecede mutlu ediyor insanı. Ama beni pizza, kebap veya tatlı yerken görenler ne düşünüyor bilemiyorum. Her şeyi yiyorum ne kendime ne de danışanlarıma hiçbir besini yasaklamıyorum. Önemli olan dengeli seçimler yapmak. Hep söylerim, hiçbir besin tek başına suçlu değildir, hiçbir besin de tek başına mucize yaratmaz. Bir de benim vicdan çorbası tarifim var. Çok yediğinizi düşündüğünüz günün ertesinde vicdanınızı rahatlatmak istiyorsanız bu çorbadan içiyorsunuz, hem vicdanınız hem vücudunuz hafiflemiş oluyor. Size de tarifini vereyim:
Malzemeleri: 2 orta boy kabak, 2 orta boy soğan, 2 orta boy domates, 2 yemek kaşığı bulgur, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 demet nane, 1 demet maydanoz, 3-4 diş sarımsak, kuru nane, tuz, kekik, kimyon.
Hazırlanışı: Tüm malzemeler az su (1-2 su bardağı) ile haşlanıp blenderdan geçirilip servis edilir.
Eşim çok güzel imambayıldı ve dolma yapıyor, Yürüyüş beni çok sıkıyor
Kalp Cerrahı Mehmet Öz: `Çok hareketli bir hayatım var. Aynı zamanda çok dikkat gerektiren bir mesleğe sahibim. Dolayısıyla kendime iyi bakıyorum. Hayatım boyunca hiç ilaç kullanmadım. Tansiyonum düşüktür. Her ölçtüğümde 11/7 çıkar. Her gün mutlaka 30 dakika spor yaparım. Bunun vücuduma zindelik verdiğini biliyorum. Tenis oynarım ve bisiklete binerim. Sabah 08.30`daki ilk ameliyatıma girmeden önce bir avuç ceviz ve badem yerim. Bu bana gerekli olan kaloriyi verir ve kahvaltıya gerek duymam. Öğlen bir gün önce evde eşimin yaptığı bir sebze yemeğini masamda çabucak atıştırırım. Akşam 21.00`de eve geldiğimde ailecek masaya otururuz. Eşim Lisa vejetaryendir. Ben genellikle balık yerim. Haftada üç kere balık yerim, en çok lüfer, kalkan ve somon. Soframızda sadece taze sebze, soya ve meyve olur. Şunu da söylemeliyim ki Lisa çok güzel imambayıldı ve dolma yapar. Yemekten sonra çocuklarımla beraber yarım saat ya da 45 dakika oyun oynarım. Top, ebeleme gibi oyunlar... Bu aynı zamanda benim için bir spor çünkü yürüyüş beni çok sıkıyor. Tüm bunların yanı sıra şeker çok az alırım ve bol bol su içerim. Bir dönem Amerikan futbolu oynamıştım, o zaman 90 kiloya çıkmıştım. Tekrar 80 kiloya dönmek için spor yaptım ve tatlıdan uzak durdum. Kilo kaybederken kemikleri kuvvetlendirmek önemli. Fındığı çok severim. Balık ve sebze dışında hayır diyemeyeceğim şey Mado`nun dondurmasıdır. Zeynel`de tavuk göğsü, Divan`da da çikolata kaplı badem yemeye bayılırım. Çikolata ve tatlıları pek tüketmem ama yüzde 70 saf kakaoyu çok seviyorum. Kilom hiç değişmiyor. Çünkü haftada 4 kez spor yapıyorum. 20 yıldır aynı kilodayım. Boyum 1.82 cm. Kilom 82. Bunun haricinde haftada 3-4 kez daha ağır egzersiz çalışıyorum. Yogayı seviyorum çünkü vücudu incitmeden çalıştırıyor. Yaralanma riski yok. Ayrıca stresle baş etmede yardımcı oluyor. Haftada üç kez tartılıyorum. Bisküvi tarzı abur cubur şeyleri yemem, daha çok fındık, fıstık, ceviz, badem tüketirim.`
Her gün künefe yiyorum
Diyetisyen Selahattin Dönmez: `Ben hijyene çok önem veriyorum. Bir şeyi yerken değil de, satın alırken tedirgin oluyorum. Bu nedenle bütün sebze ve meyveleri eve gelince zeytinyağlı sabunlu suda yıkarım. Çünkü en sağlıklısı bu. Kimyasallardan en iyi şekilde arındıran bir yöntem. Yeşil saf sabunu suyun içinde biraz köpürtüyorum, sebze ve meyveleri koyuyorum. Bir süre bekliyor, sonra bol su ile duruluyorum. Zeytinyağlı sabun en güzel antiseptiktir. 5 yıldır bu yöntemi uyguluyorum. Danışanlarıma da tavsiye ediyorum.
kizlar herkese merhaba:
ben uzun bir sure olmuycam o yuzden beni listeden cikartirsaniz sevinirim.....
umarim herkes istedigi kiloya iner ve korur....
hersey icin tesekkurler herkese iyi gunler......
seni okudukça stres basıyo sersumum Allah kolaylık versin..bizimde herhalde haftaya başvurular başlar ve ben hala ne istedigimi bilmiyorum yaaa Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin
zeytinyaglı sabunla sebze meyve yıkama garip geldi yaaa hadi sirkeli suda falan bekletirizde sabun ilginç
leylak 70 im iyiyim canım bittimi temizligin ohhhh mis gibi olmuştur evingüle güle oturun canım ..
iyimniyetlim bendede kronik faranjit var bi çay kaşıgı balla bir çay kaşıgı tereyagını karıştırıp krem gibi yapıyorum sabah aç karnına yutuyorum baya rahatlatıyo ..gögüs kürünü bende denicem 90 beden ne kaaa sıkılaşcek bakem
bende 2 tepsi puaça yapmıştım eşim afyona gezmeye gitti bi tepsisini ona verdim diger bi tepsiyide çocuklar yedi1 tanecik kaldı çok şükür yemedim ama nasıl koktu anlatamam ..reglim bitti ondanmıdır nedir canım hiç bişey istemiyo yada hoca vucud alışkanlıklarını 6 ayda anca unutur diyo ya benim 5.5 ayoldu inşallah direncim kırılmıştır bi daha kaçamak yapmam
Merhaba hanımlar,
Papadiyam paylaşım için teşekkürler, inşallah biz de zayıflayınca arada kaçamaklar olsa da ideal kilomuzda kalmayı başarırız. Sersum'cuğum kolay gelsin, yoğun günler seni bekliyor.
sabah 2 yum. 1 dilim peynir, salata, 1 ç.b. ceviz, 1 muz, 5 zeytin
ara 3 taze kayısı
Yarın hava açacakmış, inşallah açılır bu kapalı havalarda canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Bir de baş ağrısı var.
Merhaba güzeller,
Yağmur burada da durmadan yağıyor(İst, Avp yakası)...
Ben 4-5 gündür tahlil ve kontrol için koşuşturuyorum. Sonuçların bir kısmını sizinle de paylaşmak istedim. Karatay'a başlayalı 9-10 ay kadar oldu. Bu zaman zarfında özellikle son zamanda yaşadığım iştah artışından dolayı yasaklı şeylerden bolca yediğim oldu zaten bu sebeple verdiğim kiloların bir kısmını geri aldım malesef:-( Ama genel hatları ile uzun zamandır Karatay ile besleniyorum...
Neyse tahlil sonuçlarıma göre;
Kolesterolüm normal,
Trigliseritim alt sınırda,
HDL(iyi) Kolesterolüm üst sınırda...
Yani hep bu beslenme tarzıyla kolesterolü filan bağdaştırıyorlar ya yok böyle birşey....Ben testleri alınca en çok bu sonuçlara sevindim. Gerçi henüz hormonlarım düzene girmemiş bu sebeple tedavim sonlanmıyor ve ben kilo veremiyor ve üstüne alıyorum 65 kg:-((( ama olsun...
Doğru şeyler yiyoruz demek ki, bunu sizinle paylaşmadan geçemedim
öptüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?