Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

evet haklısın, ama benim söylediğim sadece öğünlere yakın vakitlerde mesela 2. öğünü 1 de yapıyorsan sonra mesela saat 2 gibi yemek ve daha sonra tekrar 4-5 saat ara vermek

Karatay diyetiyle alakasız gibi olacak ama bir şey sormak istiyorum. Benim yüzümde ve omuzlarımda şampuan değen yerlerde kırmızı şişlikler oluyor, eğer duş jeli kullanırsam veya hazır yiyecekler
tüketirsem de aynı lezyonlar tüm vücudumda oluşuyor. Dermatologa defalarca gittim ama tavsiyesiyle kullandığım sebamed, la roche gibi ürünler de daha hafif olmak şartıyla böyle lezyonlara sebep oldu. Sadece bazı zamanlar çok işim olur ve 2-3 gün duş alamazsam bu lezyonlar geçiyor. Neyse burdaki arkadaşlar doğal beslendiğine göre şampuan, saç kremi ve sabun konusunda da doğal ürünleri tercih ederler diye düşündüm. Önerebileceğiniz ürünler var mı? Saçlarım kuru, düz ve ince telli. Sağlığım ve görüntüm için tüm hayatıma mümkün olduğunca doğal devam etmek istiyorum.

Son düzenleme:
İyi akşamlar kızlar

1.öğün:12.30'da bitti
bol peynirli domatesli omlet
çörekotlu peynir
domates
salatalık
1 gr omega 3
1 dilim börek, ama içim rahat çünkü canan hocanın kitabında tarif ettiği börekten Böreği yeyince kuruyemiş yemedim.

2.öğün:19.20'de bitti
kıymalı yumurta
yoğurt
keten tohumlu salata
1 gr omega 3

Spor: 1 saat yürüyüş

Sıvı: 4 litre su, 2 kupa metabolizma çayı, 1 kupa çay
Geçmişi yarım yamalak okudum, şimdi tamamını okuyacağım. Veee tabiki çay ile

Son düzenleme:
Hocamızın ilk kitabında vermiş olduğu Elmalı-İncirli kek tarifini deneyen var mı ?
Adet oncesi kaçamaksiz geçirmek icin sağlıklı tatlı yemek yapmak şart oldu:26:

elmalı incirli kek
tarifi

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
4 adet küçük küçük doğranmış elma (kabuksuz)rende de olabilir
4 adet kuru incir veya kuru kayısı küçük küçük doğra
1
yemek kaşığı bütün keten tohumu
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı un
1 paket kabartma tozu

04 haziran :

2 incir + büyük bardak ılık su

1.öğün : ( 10:15 de bitti )
klasik karatay

2. öğün : 16 :00
1 avuç badem

3.öğün : 19 :00 bitti
1 kase k.t yoğurt
salata
1 çeri
yarım kuru soğan
tavuk döner
10 badem + 2 ceviz ( doyamadım bi türlü )
su: 3 lt
spor : 20 dk yürüyüş

Son düzenleme:

Ekmek yemem, Karatay’dayım

Karatay diyeti efsane oldu. Fakat ana akım medya, kendi
sağlık ve beslenme 'guru'larına halel getirmek istemediğinden pek yüz vermiyor. Üç ayda 12 baskı yapan kitap, diyet yalanlarını çöpe atıyor

25 Ağustos 2011 09:42

Mehveş Evin / Milliyet

Karatay diyeti efsane oldu. Fakat ana akım medya, kendi
sağlık ve beslenme 'guru'larına halel getirmek istemediğinden pek yüz vermiyor. Üç ayda 12 baskı yapan kitap, diyet yalanlarını çöpe atıyor

Çok satanlar listesinden aylardır düşmüyor. Buna rağmen Elif Şafak’ın 'media coverage'ının onda birine sahip değil! Acaba
diyet kitabı olduğundan mı? Ya da yazarının, popülerlikten uzak, yaşlı başlı bir bilim kadını olmasından mı? Yoksa bilimsel gerçekleri anlatarak, koskoca bir endüstriye gıda, sağlık ve diyet sektörleri - kafa tuttuğundan mı?
Belki de hepsidir. Ama satış rakamları ve sokak yalan söylemez. Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın 'Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si: Karatay Diyeti' kitabı (HayyKitap), nisan ayında yayınlandı. Nisandan temmuza dek 12 baskı yaptı!
Her yerde, her yaş ve cinsiyetten insandan duyuyorum adını.
yemek seçerken “Diyette misin?” sorusuna “Hayır, Karatay’dayım” diye cevap veren ciddi bir kitle var.

Et, süt, tereyağ serbest
Diyetlere hiçbir zaman uymamış bir dostum, geçenlerde “Karatay’a başladım” diye ilan ettiğinde merakım iyice kabardı. Gidip kitabı aldım.
Salgın haline gelen reaktif hipoglisemiden 14 yıldır musdaribim. Aç kalmamam, şekerli ve karbonhidratlı yiyeceklerden kaçınmam gerek. Yoksa eller titriyor, baş dönüyor, konsantrasyon bozuluyor, hatta çat diye bayılıyorsunuz. Yani tam Prof. Karatay’ın hitap ettiği kitledeyim.
Ancak Karatay’ın bu kadar tutulmasının nedeni, sadece
diyet klişelerini alt üst etmesi değil. Kapağındaki yazı, midesine düşkün herkesi baştan çıkarır: “Et, süt, balık, yumurta, tereyağ serbest! Kalori hesabı yok, uygulamak çok kolay!”
Bitmedi. Karatay’ı uygulamak, sadece zayıflamaya yaramıyor. Gençlik, mutluluk ve enerjik olmanın da bu şekilde beslenerek mümkün olduğunu anlatıyor.

Light yalanlar
Hazır gıda endüstrisini sinir edecek detaylardan biri, “light yiyecek ve içeceklerden uzak durun” uyarısı. Evet efendim, öyle. İsterseniz
diyet kolayı hayatınızdan çıkararak küçük bir deney yapabilirsiniz.
Kitabın girişinde, Harvard Tıp Fakültesi Beslenme Bölüm Başkanı Dr. Walter Willet’ten alıntı yapmış Karatay: “Yağlar problem değildir. Asıl şekerli içecek, patates, ekmek, makarna, pirinç ve tatlıları diyetimizden çıkarabilirsek kilo alma, obezite, şeker hastalığı, hiper tansiyon, kalp-damar ve felç hastalıkları gibi metabolik hastalığı önleyebiliriz.”
İşte Karatay diyeti de bu temele dayanıyor. Kitapta metabolizmanın nasıl çalıştığı anlatılıyor. Ha, özellikle hayvansal gıdalarda 'market'ten uzak durun diyor profesör. Olabildiğince doğal besleneceksiniz!
Anladınız mı şimdi neden medyada çok yer bulmadığını?

YANLIŞ BiLiNEN DOĞRULAR

Prof. Karatay’la hurriyet.com.tr
sağlık bölümünde yapılan bir röportajdan alıntılar:
* Meyve ve meyve suyu insülin direncini artırıyor, ekmek yüksek glisemik gıda olduğu için sık ya da az yense de insülin direncini artırır. Düşük glisemik indeksli karbonhidrat alınabilir.
* Karbonhidrat önermiyorum diye bir şey yok. Sağlıklı yağ, sağlıklı karbonhidrat, sağlıklı protein yenecek. En sağlıklı protein yurdumuzda yumurta ve kırmızı ettir. Yumurta proteini insan proteinine en yakın olandır. Her gün iki yumurta yenecek. Kitapta bunları sebepleriyle anlatıyorum.
* Kolestrol diye bir hastalık olamaz. Kolesterol vücudumuzun en ana, en önemli biyokimyasal maddesidir. Kolestrol olmasa ne siz hayatta olabilirsiniz, ne ben, ne kedi, ne de köpek. Beynin yüzde 90'ı kolestroldür. Sinir sisteminin yüzde 90'ı lipid ve kolestroldür. İnsan vücudunda her gün 2 bin 500 mg kolestrol üretilmektedir. Kolestrol en kuvvetli en doğal antioksidandır.
* Doğal olan her şey sağlıklıdır. Hem yumurtanın hem fındık fıstığın içinde doğal omega 3 vardır. Köy tereyağı sağlıklıdır, zeytinyağı sağlıklıdır. Ülkemiz zeytinyağı cenneti.
* Bütün dünya, “yağlar kalp hastalığı yapar, aman sakın tüketmeyin” diye korkutuldu. Yağ yemeyen kişiler karbonhidratlara saldırdı ve obezite tsunamisi ortaya çıktı. Bütün hastalıkların temelinde de bu yatmaktadır. Tam tersine bu sağlıklı yağları yemediğimiz için hastalanıyoruz.

FRUKTOZDAN UZAK DURUN

* Fruktoz, mısır pekmezi çok ucuz olduğu için bütün gıdaların içine konuluyor. Bütün meyvelerde ve bütün meyve sularında var. İşte bunlar vücutta maalesef tehlikeli çünkü insülini arttırıyor.
* Türk toplumu olarak biz hareketsiziz. Her gün 5 kilometre koşun, istediğinizi yiyin. Onun için 30 yaşından sonra kadınlarda selülit, erkeklerde göbekde yağlanma problemi başlar bu da insülin direnci başladığı anlamına geliyor.

mehves.evin@milliyet.com.tr

Canım en başta yağın riviera olması bile zararlı olduğunun göstergesi!!
Riviera zeytinyağında fabrikada özel bir işlem uyguluyorlarmış, yağ daha çok çıksın diye!!
Hoca üçüncü kitabında bahsetmiş, Taş Devri kitabında da yazıyor sızma zeytinyağı yenilmeliymiş

Ben varım canım ya,aynen senin gibiyim boy ve kilo aynı ve tık yok deliricem:2::2::2::2::2:

Bugün saf proteine başladım yarın da yapıcam ama çok halsizim...

Allahım ya biraz versem moral olcak ama yok yok yok:2::2::2::2:

Canım 166 boyum 66 kilo idim.. Sabret ben verdim darısı başına.. Yavaş gidiyor vermen gereken kilo az olunca sabır sabır Karataya hareket ekle verceksin

cok cok gecmiş olsun meleğim,dikkat et kendine..

riviera en kotü zeytinyagı canım..kullanma bence..

pardon canım ya karıstırdım...
kıs gitseydin ya saat 6 da...helvalar toz olup ucardı gitseydin...

Akşama link at birlikte izleyelim canım
tamam canım,becerebilirsem tabi..bu arada artık yumurta yiyebilmene cok sewindim..ben de senin gibi yumurta manyagıyım...

az önce taptaze bu sabah yapılmış miss gibi pasta yidim ben ama az Biri beniii durdursun yawwww:26::26::26:
2. öğünümü de yapayım ki yediklerim erisinnn

Propycil merakla bekliyos fotonuuu
tatlım koycam foto ama beceremiyom yaw..:44::44::44:

sağol bebişim[/B]ben de genelde yürüyüyorum da dün temizliği fazla abartmışımçok yoruldum ondan yürüyemedim.
bir de bugün tartıldım kilom aynı
regl de yaklaştı ondan galiba:44::44:
tatlışım reglden yada temizlikten de olabilir..cok su içince vucut şişiyo ya...

pardon taklım yaw....karıstırdım
bu arada senin kaynana innnnnnşşşşallah pişman olur soylediklerine...kaynana değilmi işte...

taklım bana kısma ama bişe soylemek istiyorum..
sen son 3-4 gundur kacamak yapmıyosun...daha once bi gun yoksa obür gün oluyodu kacamak..ben bunlardan dolayı kilo vermenin yavas oldugunu dusunuyorum..lutfen ama lutfen bana kısma olurmu...:44::44::44:
bide izmirde nası olsa son gunlerim diye dusunuyosun galiba..:44::44:

her kaçamağın ardından 20 dk yürüyüş yapimn ben öyleyseee
olabilir aslında..her kacamaktan sonra 20 dakka yuruycek olursak belkim useniriz de kacamak yapmayız..

kıslar bu sabah regl oldum ben ondan mı yiyip duruyorum yani:26:
bahane yok taklım...
izmire gitmene ne kaldı sunun surasında dimi ama..
bide ne guzel yurumussun sabah...ona guwenip kacamak yaptın galibaaa

sevmem ben şekerpare kıss hepsini onlara yaptımm.. Allah'tan sevmiyorum dondurmayı çok seviyorum bi

Propycilcim İzmir ne ki kıss. Ben eşimin memleketine Ağustosta düğüne gideceğim.. Kaynımın düğününde herkesin gözü pörtleyecek ahanda böölee inş..

Birazdan plates yapacağım göbeğin erimesi lazım saten kaçamak da yaptım.. Off karnım da şiş reglden dolayı iyi gelir

Sabah da 1 saat yürümüştün. Gün içinde de yürüdüm bölük pörçük de olsa

Propycilcim İzmir ne ki kıss. Ben eşimin memleketine Ağustosta düğüne gideceğim.. Kaynımın düğününde herkesin gözü pörtleyecek ahanda böölee inş..
2 ay lkalmış ozaman......e kaçamak yapma bebaamm da we şu kiloları kııııssss..aslında haftada 3 gün sabhları 1 saat yuruyebilsen eşinle super olur amaa:44::44::44::44:

2 ay lkalmış ozaman......e kaçamak yapma bebaamm da we şu kiloları kııııssss..aslında haftada 3 gün sabhları 1 saat yuruyebilsen eşinle super olur amaa:44::44::44::44:

yürüyos başladık yürümeye canımcım.. Gene sabahın köründe ama artık zaten ya sabahın körü ya da akşam yürünür di mi ama sıcaklar bastırdı

Bi uarın gitmeyeceğiz bi de öteki gün.. Eşim burda değil öteki günler yürürüz.. Hastalanmıştım ara vermiştik..

Merhaba herkese..o kadar yogundum ki giremedim..ogle yemegimde:
Sulu kofte
Yogurt
Salata

Aksam da 1.5 posiyon izgara kofte
Salata
Ayran..

Yine kacamak yok cok sukur..
Ama spor da yok bu aksam..
Evde utu beni bekliyor..
Herkese iyi geceler..

Kaneel kekin içeriği harika, canım çekti birden ama saat geç bir de içinde un var, onun doğalını nasıl buluruz ?
evet canım,
Ben yarın deneyeceğim. Un yerine bugun aldığım çekilmiş keten tohumu kullanacağım.bakalim nasil olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…