afiyet olsun canımsabah :2yumurta
7 zeytin
parmak kadar küçük peynir(tuzluydu yemek istemedim,suya koymayı unutmuşum..artık alıştım tuzlu yiyemiyorum)
ceviz-badem
çay(şekersiz)
öğlen:1küçük salkım üzüm
1elma
nescafe(şekersiz)
ceviz -badem
akşam:küçük 1 kase taze fasulye
mercimekli bulgur pilavı 7-8kaşık( mercimek-bulgur eşit)
marul-yoğurt(cacık)
spor:yapamadım.ama 2 saat evi temizledim....
su:2lt
akşam arkadaşlara gideceğiz,umarım çok ısrar etmezler.sık görüştüğümüz biri değil..
Hımm haftalık lahmacun hakkınızı kullanmıssınız,afıyet olsun
evet canım şimdi gördüm cok sevındımsana da kendime de yarın sabah tartılayım bende:))Selam kızlar.
Geçmişe bakmadan önce hemen bir durumu anlatmak istiyorum.
Özellikle asmamın ilgisini çeker heralde.
perşembe günü cips yemiştim malum tuzlu.
Dün tartıda 59.4 çıktım.
Vücudum su tutmuştur diye düşünmüştüm.
Haklıymışım.
BU sabah tartıldım 58.6.
Rahatladım yine de.
Kıtapta ramazan menusunde bır lahmacu var hocanın.Ayrıca cnn ıle ılgılı bır alıntıda:Lcnn deki programda sordular canım bunu.
lahmacunu zayıflama surecındede mi yiyebilirsiniz dedi canan hoca :26: dinledim mesela ıdeal kılodayken tereyglı ekmek haftada 1 yıyenılebılır demıstı de
1 öğün: sirkeli su
1.5 yumurta omlet
2 zeytin
4 marul
8-9 kara üzüm yaş
1kk kasar+beyaz peynir
yogurt
acılı salça sos
patates kızartmaeşim ve kızıma yapmıstım bıraz aldım
su
2. öğünüm7 saat bişi yemedım hıç de acıkmadım
1seftali
1-2 catal pataes kızartma sabahtan kalan masanın üstundeydı de
3-4 etli dolma-kıyma+soğan+kısırlık düğü vardı içinde
yogurt
salata
su+hastayım antıbıyotık ve soguk algınlıgı ılacı ıcecem
1 saat yuruyusyarım saat ındım yarım saatte yokus cıktım magazada bırazcık oyalandım
yatmadan öncede mekik yapcam
kızlar ben her hafta 700 gr verdım 60 lı kılolar zor gıdıyor bılıyosunuz buna da şükür
pepeti evet 60 lar zor bu dıyette 700 cok iyi:)olsun verde :))
tavuk gögsü yapan arkadasım canımı ıstettın şşşt gözleme seni gidi seni
pepeti evet 60 lar zor bu dıyette 700 cok iyi:)olsun verde :))
tavuk gögsü yapan arkadasım canımı ıstettın şşşt gözleme seni gidi seni
papadiya şimdi yeme sabah yersin
gecmıse gözgezdirdim gül süpersin
leylak geçmiş olsun ılık şeyler iç mideni üşütme
pepeticim dedım ya 700 süper
loksandra bende
ters yapıyorum bazen kahvaltı öğle fark edrmi?
şekerkız muz degil de kahvaltı ve öğleyi ters yemeyi kastetmiştim diyememişim sağol
harikasın gül....Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokum Gıdıdıyor kılolarrr. varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor Iyı hıssedıyorum Daha cok calısabılıyorum Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum Hopaa Tutmayın benı tutmayın Kıs kıs kılolar kıs kıs Lımonu sıkarım fıs fıs Oynamam lazım hopaaa kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest Tereyagı zeytınyagı serbest. Gunde sekız yumurta serbest Hopaaa Tutmayın benı. Tılıılılılııı Kıs kıs kılolar kıs kıs .
sagol canım bilgin için
cok tatlısın
kızım 2.5 yasında ve manyak gıbı son 15 gundur ona 150 tl den fazla alışveriş yaptım internetten ve de magazalardan. zaten acıkta degıl bı suru kıyafetı var hala almaya devam bugunde yuruyuse cıktım hastayım aslında hastaneden ılac yazdırmaya ordan da yolumu uzatıp yürüdüm 1saat surdu. loxi ve fambık kendıme kılo verınce alcam dıye almıyorum acısını kızıma alarak cıkarıyorum. kendıme mont alcaktım koca bır popom oldugu ıcın genelde hıc kısa mont gıymem kılo verım ılk ısım kısa mont almak olcak bahara gıyerız artık hadı hızlanın spor dıyet gıtsın kılolar
Öncelikle kaçamaksız menümü yazayımm kızlar..
1. Öğün :
- 2 yumurtadan sucuklu yumurta. ( hazır sucuklardan değil.)
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
- 6 tane zeytin
- Bir avuç fındık
2. öğün :
- Fırında karnabahar
- Havuçlu- mor lahanalı salata
Sıvı :
- 1.5 litre su
- Sodalı yeşil çay
- 2 fincan türk kahvesi ( kahvenin teki spordan önce. Spordan önce içilen kahve metabolizmayı hızlandırarak, spordan daha çok verim almamızı sağlıyor.)
Spor :
- YArım saat tae bo ( Yarım saat ama nasıl bir terledim nasıl yoruldum anlatamam. Her gün mümkün değil ama haftada bir gün yapmaya çalışacağım. )
Afiyet olsun masalcım
Tae bo süper birşey gerçekten...
Hocamızın yasakladığı kötü glisemik endeksli yiyeceklerdir. Bunlar; tahıllar (arpa, buğday, yulaf vs.), mısır, patates, pirinç ve şekerdir. İyi glisemik endeksli yiyecekler ise aynı zamanda bitkisel protein açısından da çok zengin olan baklagillerdir. Nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek gibi...ama bunları da asırıya kacmadan tuketmek lazım.bu konuda alıntı var:"Soru : Merhaba Canan Hanım.Size sorum olacaktı.GI indeksi yüksek bensinlerin yanında GI indeksi düşük besinler yersek GI indeksini düşürmüş olurmuyuz.?.Bunun için hangi besinleri tavsiye edersiniz.?.Şunu tam anlayamadım,Kaçamak yaptığımız öğün,ertesi öğün nasıl beslenmeliyiz.?Sebze ağırlıklı mı,yoksa protein ağırlıklı mı olmalı.Teşekkür ederim.
12.10.2011 12:02:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Dengeli ve düşük indeksli beslenmelisiniz. Hepsi doğal olmalı. Her gün 40-50 dakika da yürümelisiniz. Kaçamak insülin direncini artırır, yaptıkca zararlıdır.
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
Düzenleyen: ceylin1907 Düzenleme Tarihi : Bugün Düzenleme Saati50 ".........................Marul tuketıyorum ben 1.5 gram karbonhıdrat ıcerıyor ama C vıtamını yuklu.....................................................Ama mesela bezelye ve patates ıcın bır yorumu var :"Sayın hocam
Karatay Diyeti kitabınız için elinize ve emeğinize sağlık.20 günden beri diyetinizi uyguluyorum.6.3 kilo verdim.Diyetinizi uygulamaya başladığımdan beri,midemde sıkça yaşadığım yanma ve ekşimeler bitti,sanırım doğal beslenmenin sonucu oluyor.Çok teşekkürler
sorum şuiyasada çok çeşitli tuzlar var.kaya tuzu olarak satılan,turşulara kullanılan,2-3 TL lik tuzlar,diyetiniz için uygun mudur?Ben doğal mineralli kristal tuz adı altında satılan bir tuzun siparişini verdim,yarım kg 16 TL,doğrusunu yaptığımı umuyorum.Hiç tuzsuz yaşayamıyorum.Yediklerimden hiç tat almıyorum.az miktarlarda kullanmaya çalışıyorum.Bu yüzden bu tuzu sipariş ettim.
bir de glisemik indeksi yüksek olduğu için patates önerilmiyor.tv de birkaç kez diyetisyenlerden duymuştum;patates haşlanıp 1 gün bekletilerek yenirse glisemik indeksi düşermiş,bu doğru mu,bu haliyle yiyebilir miyiz?Bezelye de yüksek g.i. li,yiyebilir miyiz?
cevaplarsanız çok sevinirim.
saygılar
25.09.2011 16:01:00 tarihinde sorulmuştur.
Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji
Cevap :
Yüksek Gİ karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Tuzu azaltmalısınız.
Bezelyede, patetes de nişasta yüklüdür!!!
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay ".......Ben bezelye ve patatesı agır ıs yapacagım gunlerımde o da bır porsıyon(dort kasık) kadar tuketıyorum.Kolay gelsın hepımıze
Öncelikle kaçamaksız menümü yazayımm kızlar..
1. Öğün :
- 2 yumurtadan sucuklu yumurta. ( hazır sucuklardan değil.)
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
- 6 tane zeytin
- Bir avuç fındık
2. öğün :
- Fırında karnabahar
- Havuçlu- mor lahanalı salata
Sıvı :
- 1.5 litre su
- Sodalı yeşil çay
- 2 fincan türk kahvesi ( kahvenin teki spordan önce. Spordan önce içilen kahve metabolizmayı hızlandırarak, spordan daha çok verim almamızı sağlıyor.)
Spor :
- YArım saat tae bo ( Yarım saat ama nasıl bir terledim nasıl yoruldum anlatamam. Her gün mümkün değil ama haftada bir gün yapmaya çalışacağım. )
afiyet olsun canım
mercimekli bulgur pilavını ççoooooooook severimmm annem süper yaparben o kadar iyi yapamıyorum:26::26:
hımmmm süpermişşş o zaman ikizcimmm en kısa zamanda yap benceee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?