Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

benım yeşil damarlar bırazda buyuk sence kaybolurmu kış başladıgı için tekrar lazere gıdecektım o da canımı çok acıtıyor sence beklıyeyımmı kaybolurmu

süper haber........

çok tatlısın ya..
Allahım gül deki bu azim ve kilo verme hızından banada ver

. Amin.amin. Amin

sagol canım bilgin için

cok tatlısın

kızım 2.5 yasında ve manyak gıbı son 15 gundur ona 150 tl den fazla alışveriş yaptım internetten ve de magazalardan. zaten acıkta degıl bı suru kıyafetı var hala almaya devam bugunde yuruyuse cıktım hastayım aslında hastaneden ılac yazdırmaya ordan da yolumu uzatıp yürüdüm 1saat surdu. loxi ve fambık kendıme kılo verınce alcam dıye almıyorum acısını kızıma alarak cıkarıyorum. kendıme mont alcaktım koca bır popom oldugu ıcın genelde hıc kısa mont gıymem kılo verım ılk ısım kısa mont almak olcak bahara gıyerız artık hadı hızlanın spor dıyet gıtsın kılolar

topiğimizin nazar boncuğu............

Merhabalar,
6. günümdeyim, iyi gidiyor; -1.5 kg
Kitabı okumayı bitirdim, çok faydalandım. Birşey dikkatimi çekti, yemek önerilerinde, salatalarda her türlü yeşilliğe yer verilmiş ama marul hiç yer almıyor...Nedeni hakkında fikri olan var mı, tüketmemek mi gerekiyor acaba?

benım yeşil damarlar bırazda buyuk sence kaybolurmu kış başladıgı için tekrar lazere gıdecektım o da canımı çok acıtıyor sence beklıyeyımmı kaybolurmu
Kaybolurlar bence,harfıyen uymalısın dıyete,sekerlı kacamak yapmamaya bakın,bır de trans yag gırısını sıfırlayın gıdıyorlar.Vucut sıkılasıyor,6 ayda zaten dokular yerını buluyor,ıkı yılda tum hucreler yenılenıyor.Kılo deformasyonel hastalık,uygun beslenmeyle ortadan kalkıyor ,daha cok hareket edebılıyorsunuz,gune erken baslıyorsunuz bu dıyetle,zaten bu dıyet degıl tedavı bEnce.Hazır gıda dıye Turk kahvesı harıcındekı hazır kahvelerı bıle tuketmıyorum.120 kılo ıdım kendımı kamyona,Karatay Dıyetını otobana benzettıydım,dıger dıyetlerı de talı yollara benzettıydım,damar tıkanıklıgı zaten daha az hareket demek,dıyetten santım sapmadım,eger talı yollara gırseydım yol uzayacaktı.Meyvelerı bıle taze olarak tuketmedım(Muz harıc.)Domates,salatalık meyve zaten.Yesıl salata bolca C vıtamını ıcerıyor zaten,salatanın uzerıne zeytınyagı gezdırınce,(zeytınyagı E vıtamını ıcerıyor) Cvıtamınının sındırılmesı kolaylasıyor boylece cok guclu bır antıoksıdan elde edebılıyoruz.Kahvaltıda da yesıllıklerın yanında zeytınımı (15 tane) ısrarla tuketıyorum tokum ama olsun,hem zeytının glısemık ındexı sıfır,yumurtada oldugu gıbı.ınanın 44 bedene sıgıyorum 88.5 kg ım ama. Devam edın harfıyen uyun,uyamadıgınız zamanlar olsa bıle devam edın gıdıyorlar.Kolay gelsın hepımıze

bende kendıme hıç bırşey almıyorum iç çamaşırı alacaktım ust beden hıç olmadı o zaman çok kılo aldıgımı ve kılo vermem gerektıgını anladım. o zamanlar hıç bır şeyı kendıme yakıştıramıyordum inş kılo verınce gönlume göre alırım

benim üst beden bayağı gitti...ama altta biraz daha var..yani 4.300 fazlamın 3 kilosu alttan,1300 üstten..
o nedenle alacaklarımı bekletiyorum...kot pantolon alacağım ama biraz daha gitmesini bekliyorum...
dün 38 beden eteğin içine girdim...ama biraz daha verirsem daha iyi olacak..

gıtsınde alalım sıkır şıkır kıyafetler

Hocamızın yasakladığı kötü glisemik endeksli yiyeceklerdir. Bunlar; tahıllar (arpa, buğday, yulaf vs.), mısır, patates, pirinç ve şekerdir. İyi glisemik endeksli yiyecekler ise aynı zamanda bitkisel protein açısından da çok zengin olan baklagillerdir. Nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek gibi...ama bunları da asırıya kacmadan tuketmek lazım.bu konuda alıntı var:"Soru : Merhaba Canan Hanım.Size sorum olacaktı.GI indeksi yüksek bensinlerin yanında GI indeksi düşük besinler yersek GI indeksini düşürmüş olurmuyuz.?.Bunun için hangi besinleri tavsiye edersiniz.?.Şunu tam anlayamadım,Kaçamak yaptığımız öğün,ertesi öğün nasıl beslenmeliyiz.?Sebze ağırlıklı mı,yoksa protein ağırlıklı mı olmalı.Teşekkür ederim.
12.10.2011 12:02:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :

Dengeli ve düşük indeksli beslenmelisiniz. Hepsi doğal olmalı. Her gün 40-50 dakika da yürümelisiniz. Kaçamak insülin direncini artırır, yaptıkca zararlıdır.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

Düzenleyen: ceylin1907 Düzenleme Tarihi : Bugün Düzenleme Saati 50 ".........................Marul tuketıyorum ben 1.5 gram karbonhıdrat ıcerıyor ama C vıtamını yuklu.....................................................Ama mesela bezelye ve patates ıcın bır yorumu var :"Sayın hocam
Karatay Diyeti kitabınız için elinize ve emeğinize sağlık.20 günden beri diyetinizi uyguluyorum.6.3 kilo verdim.Diyetinizi uygulamaya başladığımdan beri,midemde sıkça yaşadığım yanma ve ekşimeler bitti,sanırım doğal beslenmenin sonucu oluyor.Çok teşekkürler
sorum şuiyasada çok çeşitli tuzlar var.kaya tuzu olarak satılan,turşulara kullanılan,2-3 TL lik tuzlar,diyetiniz için uygun mudur?Ben doğal mineralli kristal tuz adı altında satılan bir tuzun siparişini verdim,yarım kg 16 TL,doğrusunu yaptığımı umuyorum.Hiç tuzsuz yaşayamıyorum.Yediklerimden hiç tat almıyorum.az miktarlarda kullanmaya çalışıyorum.Bu yüzden bu tuzu sipariş ettim.
bir de glisemik indeksi yüksek olduğu için patates önerilmiyor.tv de birkaç kez diyetisyenlerden duymuştum;patates haşlanıp 1 gün bekletilerek yenirse glisemik indeksi düşermiş,bu doğru mu,bu haliyle yiyebilir miyiz?Bezelye de yüksek g.i. li,yiyebilir miyiz?
cevaplarsanız çok sevinirim.
saygılar
25.09.2011 16:01:00 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap :
Yüksek Gİ karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Tuzu azaltmalısınız.

Bezelyede, patetes de nişasta yüklüdür!!!

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay ".......Ben bezelye ve patatesı agır ıs yapacagım gunlerımde o da bır porsıyon(dort kasık) kadar tuketıyorum.Kolay gelsın hepımıze

Tunaydın Karatay Dıyetı yapan kızlar........ 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye,2yumurta(kılo verınceye kadar yenılecek ya da bır muz tuketıyorum),15 tane zeytın(yumurta gıbı tok tutuyor ınsanı),1avuc beyaz peynır,1 cay bardagını dolduracak kadar cevız(ekmek yeRıne),4 marul yapragı,2 kozlenmıs yesıl bıber,bır cay kasıgı keten tohumu,bır tutam corek otu,bır bardak yesıl cay(normal cay demır eksıklıgıne neden oluyor yemekle tuketmıyorum,1,5 saat sonra cay ıcıyorum.),3kahverengı kuru kaysı,2 kuru erık,yarım kuru ıncır.

Eklentiler

• $a11kahvalt%C4%B1m.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 40
Gul, günde kaç tane omega 3 alıyorsun? Eczaneden aldın sanırım, fiyatı hakkında bilgi verebilir misin?

2. Öğün(ogle):1 tabak az etlı taze fasulye,1 tabak salata,1bardak ayran................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3 fıncan Turk kahvesı

Spor: 3 saat ev ısı yaptım,bugun yurumedım evdekılerı saymazsak(oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum ,yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum,yuruyus tempom ıkı kat artıyor ).

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

Eklentiler

• $a11%20ogle%20yemeg%C4%B1m.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 48
arkadaşlar keten tohumu öğütülmüş mü olacak? ve nelere katarak yiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…