- 28 Ocak 2013
- 8.608
- 18.717
- 448
- 34
bugün ne yedin makbule..nasıl geçti karatay ..arkadaşın seni görünce çatlar inşallah..
İnşallah :118: bende tam ne menümü paylaşacaktım
Bugün sabahı paylaştım zaten klasik kahvaltı
Saat 3 gibi de 9 tane bulgurlu lahana sarması yedim yanında ayranla
Akşam da bir Türk kahvesi içtim
Sanırsam yatmadan bir bardak süt içeceğim
ay canım akşam yemeği yemedin mi..oy sen iyi kızmışsın arkadaşına ..böyle giderse güçsüz kalmaz mısın makbuleciğim.
canım okuduğun yazının başında da yazdığı gibi doyana kadar yiyoruz..ölçümüz abartmamakburada herkes ne yediğini yazıyor ama kimse doyana kadar yemiyor sanırım...çünkü yazdıkları ölçüler çok az...diyet yapar gibi az yiyorlar sanırım...ya da bana mı az geliyor anlamadım?????:26::26::26:
inşallah canım..bakalım görücezz
hadi bakalim kolay gelsin insallah kilo vermede etkisi vardir .... guzel haberlerini sabirla bekleyecegim canimmm
Derin dondurucun var ise gercekten cok kolay oluyor.
Ilk once buyuk bir tencere corba yapiyorum. Evde yemek olsun olmasin herzaman corba doyucucu bir baslangic yerine gore guzel ve saglikli bir ogundur..
Sufle tarzi seyler yapiyorum ..
karnibaharlari veya brokolileri hasliyorum kiymali sosu hazirlayip uzerine dokuyorum yarim saat firinda pisiriyorum.. ole derin dondururcuya atiyorum sonra yiyecegim zaman uzerine 3 yumurtayi kirip cirpip guzelce yayiyorum sonra istege gore kasar veya evde hangi peynir varsa rendeliyorum firina atiyorum 20 dakika da hazir istersen yemek seklinde de yapabilirsin ama firinda daha bi leziz oluyor.
mesela yarin icin soyle bir yemegim var fasulyeleri dible yapar gibi sogan ile kavurdum attim derin dondurucuya yarin bir minik poset kusbasi acip icine atacagim ustune yumurtayi kiracagim cok cabuk ve lezzetli bir yemek.
baska bir onerim ; kofteleri yap derin dondurucuda dondur .. ise gitmeden once sabah cikar aksama kadar buz dolabinda dursun aksam gelince erimis oluyorlar kizart yanina bol salata .. oh leziz bir yemek daha..
kuru fasulyeyi veya nohutu aliyorum onlari kocaman tencerede hasliyorum sonra yemeklik piyazlik ayiriyorum atiyorum derin dodurucuya mesela acil misafir gelecek hemen cikariyorum bir poset sonra evde et cinsi ne varsa sucuk da super oluyor salcali bir sos biraz sucuk fasulyeleri veya nohut u az suda pisiriyorum super bir yemek daha ..
yada tavuk goguslerini aliyorum ince ortadan ikiye boluyorum onlari sevdigim baharatlar sarimsak ile marine edip atiyorum dondurucuya ... ise giderken sabah cikar aksam kizart yanina bol salata hmmm harika
veya ispanak ..ispanakalari guzelce yikayip atiyorum derin dondurucuya isten geldikten sonra istege gore salcali bir sos ile pisiriyorum veya sadece soganlarla birlikte kavurup ustune yumurtayi kiriyorum tadindan yenmiyor
dolabimda herzaman olansogan ile kavrulmus kiyma tavaya at kisik ateste erisin baharatla ustune kir yumurtalari yanina hic birsey yoksa koy fistik findik peynir zeytin ohh miss
calistigim icin dolabimda herzaman ; kavurma (hafta sonlari kendim yapiyorum) , kiyma (kavrulmus ve ya cig ) marine edilmis kuzu , tavuk , hindi ..
haslanmis kuru fasulye
haslanmis nohut
sogan ile oldurulmus taze fasulye veya bakla
yine sogan ile ldurulmus yesil lahana
herzaman bulunur ve cok da kolay guzel hizli yemekler oluverir hadi bakalim kolay gelsin canimm
iyi akşamlar kısslar..bugün tüm gün misafirim vardı,ancak gelebildimbugünü de kaçamaksız bitirdim şükür
kahvaltım
sucuklu yumurta
domates
peynir
zeytin
fındık
bitki çayı
2.öğünüm
haşlama et
bulgurlu yaprak sarma
yoğurt
bitki çayı
ama şuan çok açım,sıcak bi süt içsem iyi olacak
Tavuk marinem ( herkez cok begenir ) ; 1 kilo tavuk googusu icin
6 dis sarimsak,
1 cay kasigi kori
1 cay kasigi tuz (istege gore)
2 yemek yasigi sirke ( her turlusu olabilir)
yarim cay kasigi zencefil koku tozu (yoksa tazesini rendeleyin daha keskin oluyor)
1 cay kasigi kara biber
goz karari zeytin yagi
yarim kasik zerdecal
1 cay kasigi hardal tohumu veya sosu
hepsini tavuk ile birlikte harmanlayin yiyeceginiz kadar atin dondurucuya harika oluyor ben bir posete 4 dilim kadar koyuyorum ohhh miss
kuzu marinem;
goz karari zeytin yagi
6 dis sarimsak
2 cay kasigi gercek kekik
1 cay kasigi gercek biberiye
tuz
2 cay kasigi iri cekilmis karabiber
1 cay kasigi hardal tohumu veya hardal sosu evde varsa
hepsini harmanla at dondurucuya ben bir posete 5 kalem koyuyorum.. bu da herkez tarafindan gercekten cok seviliyor ..
Deneyin kizlar pisman olmayacaksiniz ..
Bu hafta liste yapma sırası bende dimi? :)
kızzlarr..accccayip derecede grip oldum..koltukta uyuya kalmışım.
.şimdi de gidip yatıciim.aman dikkat edin salgın var size de bulaşmasın..ben hastanede olduğumdan kaçamadım tabii
yarın günüm var işten erken çıksam da oraya uğramam gerek ..yarın akşam görüşürüz..
iyi geceler bol leptinler canlarım..
Merhaba..
Türk kahvesiyle pek aram yok,bana kokan filtre kahveydi dediğin sebepten dolayı içemedim dışarda.
Sen kendin yapıyorsan ne güzel gönül rahatlıyla içiyorsundur.
Bende sütlü türk kahvesi mi yapsam dedim ama sütle yapınca gereksiz kalori şimdi baktım da kalorisine ..
sütlü kahve yasaklar arasında mıydı genelde her akşam içiyorum
kalorisinin yüksek olduğunu bilmiyordum:26:
Canım çok çok geçmiş olsun iyi geceler sana dakaçamasız günler
Merhaba..
Türk kahvesiyle pek aram yok,bana kokan filtre kahveydi dediğin sebepten dolayı içemedim dışarda.
Sen kendin yapıyorsan ne güzel gönül rahatlıyla içiyorsundur.
Bende sütlü türk kahvesi mi yapsam dedim ama sütle yapınca gereksiz kalori şimdi baktım da kalorisine ..
Hayır canım sütlü kahve yasak değil işlenmemiş kahve olmadıkça gönül rahatlığıyla istediğin kadar içebilirsin :13:
arkadaslar 28 yasındayım ve hala su kpss belasıyla ugrasıyorum... e halıyle beyin eskısı gıbı degıl ,unutma problemım de var ...ve vermem gereken de bır kac kılom var ...karatay dıyetı mantıklı geldı ..ılk sayfadakı arkadas zıhnının berraklasıtıgını yazmıs sizde boyle etkıler oldu mu ve ne kadar kılo verdınız sımdıye kadar ...
Bende zihnimin açıldığını hissediyorum :118:
Türk kahvesinin kalorisi yok gibi birşey galiba,
Ama işin içine süt girince sütün kalorisini de alıyor 128 kalori imiş.
Gece çok acıkınca ayran içilebiliyor mesela Karatay'da ama ben bunun yerine yeşil çay içiyorum,ne bileyim ada çayı içiyorum.
Yani sütlü kahve içeceğim yine ama akşam- gece değil de kahvaltı sonrasına kaydıracağım.
Yani hergün içmeyin isterseniz ama acıkıp onu dindirmek için içiyorsanız,güzel bir zevk olabilir.
kızzlarr..accccayip derecede grip oldum..koltukta uyuya kalmışım.
.şimdi de gidip yatıciim.aman dikkat edin salgın var size de bulaşmasın..ben hastanede olduğumdan kaçamadım tabii
yarın günüm var işten erken çıksam da oraya uğramam gerek ..yarın akşam görüşürüz..
iyi geceler bol leptinler canlarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?