Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bu aksam fena sıslık var bende çok su ıctım nefes almamı guclestırcek neredeyse spor yapcamda nasıl olcak bu mıdeyle

selam kızlar diyetimin ilk günü süper geçtiiiii ama ben bi yanlış yaptım karatayda ekmek yokmuş ben sabah kahvaltısında 1.5 dilim yedim ama yumurta yememiştim bu seferlik böle oldu ama bundan sora olmaz kızlar

bende 3. haftama gırdım yenıyım yanı ama un şeker pırınc sehrıye uzak duruyoruz et sebze teryağ yumurta yesıllık zeytın peynır balık nerdeyse gırla :)

unutmamak gerekıyor bende 3-4 gundur yemedıgım ıcın anladım yumurta es gecılmemelı ve cerezlerde toklugu onlar sağlıyorrrrr

cnm ben yumurtayı yemedim çünkü annem diyete başladığımı bilmioduuu kahvaltıya o hazırlıo çalıştığım için yarın mutlaka yiyeceğim

cnm ben yumurtayı yemedim çünkü annem diyete başladığımı bilmioduuu kahvaltıya o hazırlıo çalıştığım için yarın mutlaka yiyeceğim

evet bencede bundan sonrası ıcın ıhmal etme hergun 2 yumurta ıc gıcıklayıcı olabılıyor arkadaslar degısık tarıfler verıyor takıp edebılırsın hasla sahanda tereyağlı yapabılırdsın lor peynırıyle pişer kaşarlı muhteşem olur pastırmalı ye pastırma serbest bu arada :)

bır daha olmasınsaka şaka hosgeldın yumurta önemlı elden geldıgınce ye zorlandıgında yerıne muz ye

slm arkadaslar benım normal tarıda kilom 80 ama dijital 3 kilo fazla gösteriyor esimi ikiside aynı gösteriyor sorun ne olabilir acaba

slm arkadaslar benım normal tarıda kilom 80 ama dijital 3 kilo fazla gösteriyor esimi ikiside aynı gösteriyor sorun ne olabilir acaba

Çok ilginç cidden.
Benim de digital tartım normal tartımdan 5 kg fazla tartıyor ama kişiden kişiye değişmesi ..
Bilemedim ki

alay bile diyorlar sen de bir sorun var diye senin dıjıtalin neden fazla tartıyor peki hangisi tartıyı baz alıyorsun.

alay bile diyorlar sen de bir sorun var diye senin dıjıtalin neden fazla tartıyor peki hangisi tartıyı baz alıyorsun.

Ama gülünecek gibi cidden, başkalarını da denediniz mi?
Digitallerin bazen normallerden fazla tarttığı oluyor hangisi doğru bilmiyorum ama ben digitali baz alıyorum.
Ona göre ayarlıyorum kendimi.
Ne zamandır bakmadım normalin yüzüne ..

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....
nassınız bakemmmmmm...
bende iyiyim şükür....
akşma ders bitimi eve bir gittim beni ıspanalık,peynirli,papatesli börek kokular karşıladııı...
Allahım yaaa...
saat 19.30du,küçük bir ısırık kadar ıspanaklı börekten ısırdımm.
ama o börek midemde bir ekşime ,bir ağrı yaptı ki tadına baktığıma pişman oldumm...
midem artık alarm veriyor bana,eferim mideme

sabahki menümmm
2 yumurtadan kaşarlı maydanozlu omlet(bende yemeesem olmazdııeskiden çok yapardım bunu ama hakkikaten yumurtanın kokusunu alıyor daha bir yenilesi durumda,yumurtadan sıkılılanlar için güzel bir alternatif oldu,bu leezzeti hatırlatan loxiye teşekkürü bir borç bilirim)
4 yeşil zeytin
1 avuç badem-fıstık
biraz domates-biber-salatalık
1 kuru incir
sınırsız çayyyyyyyyyyy

havalar soğuduğundan beri su pek içemiyorum...
ılıtılmış su aldım yanıma onu içmek daha kolay...
içemeyenlere duyurulurrr

Günaydınnn :)
İşteyken sizlere yetişemiyorum ama elimden geldiğince yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum, onları okurkende yazmaya zaman kalmıyor :) :)
Dün karatay diyetinde tam 1 haftam doldu, bu arada cumartesi günü regl oldum. 1-1,5 kg o da tutuyor biliyorsunuz ama ona rağmen sabah tartıldığımda tartıda -2500 gördüm :) iyimi sizce.. :) esas regl bitince anlarım tam olarak ne kadar gittiğini sanırım..
kahvaltım
1 domates
1 salatalık
6 zeytin
beyaz peynir
3 kayısı
5 ceviz içi
1 fincan çay
1 Adet Omega3 tablet

Bugün yumurta çekmedi canım, ama yarın zamanım kalırsa bende maydonozlu omleti denemek istiyorum.. :)

Günaydın arkadaşlar,

Ben de yumurtayı tavaya döktükten sonra aklıma geldi, keşke kaşarlı otlu omlet yapsaydım diye...Belki 2. öğün olarak onu yerim

Famir sen kaçırmamışsın afiyet olsun...

Bugünkü kahvaltım:

2 yumurtadan omlet ama ne yazık ki sade
biraz peynir, 4 zeytin, 7-8 ceviz

Sabah 40dk kadar tae bo yaptım süper geldi valla, Eski Bir Masal'a teşekkürü bir borç bilirim....

Herkese kolay gele...

Afiyet olsun, bana da öğlen için menü fikri verdi omletin

Omega 3 Nedir?
Omega-3 yağ asitleri çoklu doymamış yağ asitleri olup dışardan destek olarak alınması gereken bir yağ asididir. Çünkü insan vücudu sature ve monounsature yağ asitlerinin sentezini yaptığı halde, n-6 ve n-3 yağ asitlerinin sentezini yapamamaktadır.

Pek çok formu bulunabilen bu yağ asitlerinin en önemli görev yapanları EPA (Eicosapantaenoik asit) ve DHA’dır (Docosahexaenoik asit). Esansiyel olan bu yağ asitlerinin yeterli miktarda alınamaması durumlarında başta kardiyovasküler bozukluklar olmak üzere birçok hastalığı da beraberinde getirebilir.

Bunun yanında omega-6 cilt ve bobrekler için yararlıyken omega 3′ün ise esas etkisi sinir sistemi ve dolasım sistemi üzerinedir.

Omega 3′ün Faydaları ve Önemi
Omega 3 çocuklarda, yetişkinlerde ve gebelikte; beyin, göz ve sinir sisteminin gelişimine ve kalp-damar sağlığının korunmasında önemli roller oynar. Ayrıca omega 3 hücre yenilenmesi dahil birçok önemli fonksiyonu olan bir yağ asididir ve tam bir cilt dostudur. Omega 3 içeren besinlerin düzenli bir şekilde her gün tüketilmesi hem sağlığınız hem de cildiniz için önemlidir.

Omega 3 Hangi Besinlerde Bulunur? (Omega 3 içeren besinler)
Balık yağı, ceviz, fındık, badem, keten tohumu, semiz otu ve eşil yapraklı sebzeler omega 3 içeren başlıca besinlerdir.

Omega 3 balık yağını kimler kullanabilir?
Omega 3 balık yağı her yaştan insanların rahatlıkla kullanabileceği önemli bir takviyedir. Omega 3′ün faydalarından bahsederken bebeklerin, çocukların, yetişkinlerin ve yaşlıların da kullanmasının ne kadar önemli olduğuna deyinmiştik. Bir liste yapmak gerekirse;

Okul çağındaki çocuklar
Hamilelik (gebelik) döneminde ve emzirme döneminde olan bayanlar
30 yaş ve üstü yetişkinler
Bir rahatsızlığı bulunmayan ancak ilerki yaşlarda kendini koruma altına almak isteyenler
Kalp-damar sağlığını koruman isteyen insanlar
Depresyon problemi yaşayanlar
Şeker hastaları
Alzheimer hastaları
Menopoz dönemindeki bayanlar
Kolesterol ve trigliseridi yüksek olan insanlar
Kardiyovasküler problemi olan insanlar
By-pass ameliyatı geçirmiş insanlar
Romatolojik problemi olan insanlar
Diyabet hastaları
Omega 3 balık yağı kilo aldırır mı?
Kilo konusunda kesin olarak kilo aldırır ya da balık yağı zayıflatır gibi kesin ifadeler kullanamayız. Ancak balık yağı iştah açar mı? diye sorarsanız, içeriklerinde ayrıca yüksek değerli vitamin bulundurması ve bunun da dolaylı olarak iştah açtığını söyleyebiliriz. Omega 3 yağ asitleri vücud direncini arttırarak yağ yıkımını yavaşlatır. Bu da balık yağının iştah açma özelliğini ortaya koyar.

Omega 3 balık yağı boy uzatır mı ?
Balık yağı beyin, göz ve sinir sisteminin normal gelişimine yardımcı olmakla birlikte çocuklarda bedensel gelişime de yardımcı olur. Ama boy uzatır ya da içirirseniz boyunuz uzar gibi kesin ifadeler kullanamayız. En başta da söyledik, balık yağı daha çok takviye amaçlı kullanılır.

Omega 3′ün zararları var mı?
Omega 3′ün olumlu bir yönü olan kan sulandırıcı etkisi olduğundan ayrıca kan sulandırıcı ilaç kullanan hastaların biraz daha dikkatli olması olması gerekir.

Omega 3 balık yağı çeşitleri nelerdir?
Omega – 3 (Alfalinoletik Asit – EPA, Dokosaheksanoik Asit – DHA ), Omega – 6 (Linolenik Asit, Gamma-Linolenik Asit ) ve Omega – 9 (Olesik Asit)

Balık yağı fiyatları ne durumda?
İnternet sitelerinde bu tarz takviye ürünlerin satıldığı siteleri incelediğinizde fiyatları ve içerikleri rahatlıkla görebilirsiniz. Fiyatlar sürekli olarak değiştiğinden fiyatları konusunda birşey söyleyemeyiz.

Balık yağı alırken nelere dikkat etmeli?
1) Dozaj: Balık yağında bulunan omega 3 yağ asitlerinden EPA ve DHA miktarlarını mutlaka kontrol edin. EPA+DHA toplamı 500 mg’dan az olmamalıdır. Eğer balık yağını gebelik sürecinde bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi veya çocukların zihinsel gelişim desteği için kullanıyorsanız DHA oranı EPA’dan daha fazla olmalıdır. Alacağınız balık yağında DHA oranı EPA dan fazla olmalı. Antienflamatuar ve kalp ve damar sağlığı desteği için seçeceğiniz balık yağlarında ise EPA miktarı DHA’dan daha fazla olmalı.

2) Form ve emilim kolaylığı: Tüm dozlarda alacağınız balık yağılarındaki etiketiketlerin üzerinde yağın “doğal tirigliserit” formda olup olmadığına dikkat edin.

3) Ağır metallerin test sonuçları: Deniz ve okyanuslarda bulunan 200′den fazla toksik maddenin balığın yağında depolandığını unutmayın. Bu sebeple ağır metalleri üretim sırasında patentli teknolojiler vasıtasıyla uzaklaştıran ve bağımsız labaratuarlardan tastikleten balık yağı markalarını tercih edin.

En iyi balık yağı markası hangisi?
Yukarıdaki faktörleri göz önüne aldığımızda Ocean markalı balık yağlarının rakiplerine oranla biraz daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Ocean Lipor 1360 mg %46 EPA ve %18 DHA‘lık içeriği ile balık yağı kapsülleri arasında içeriği en yüksek olan ürünlerden bir tanesi. Ocean Fish Oil Orange, Ocean Fish Oil Lemon ve Ocean Fish Oil Banana her 10 ml Trigliserit formda 9200 mg saf balık yağı içermektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…