Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

hele orada çoktann hava kararmıştır..burası kararmak üzere olduğuna göre ..

sen yarın yap en iyisi sersum yürüyüşünü .:44:

nasılsın leylak'cığım..iyi misin?
nasıl gidiyor diyetin..bu hafta kilo verdin mi?

sersum 'cuğum avatarın çok ilginç olmuş..50 yıl sonra bile egzersiz ..
evet çok şirinler değil mi
hele orada çoktann hava kararmıştır..burası kararmak üzere olduğuna göre ..

sen yarın yap en iyisi sersum yürüyüşünü .:44:
kocişim de aynı senin gibi dedi..kararmaz mı karadı tabiisi..

bu konuyla ilgili sana daha önce de yorum yapmıştım canım ama geride kaldı tabii..bence bahaneyle aranıza mesafe koyarsın olur biter

ben de oturayrum.. yürüyüşler de yapılmışş ayy ben de mi çıkıp yürüsem..bugün hava çok güzel di ama şimdi soğumuştur..:26: yürüyesim geldi dışarıda

keşke yürüseydin bebişim ama hava çoktan kararmıştır sizin ordaen iyisi yarın yürü sen bebişim

nasılsın leylak'cığım..iyi misin?
nasıl gidiyor diyetin..bu hafta kilo verdin mi?

sersum 'cuğum avatarın çok ilginç olmuş..50 yıl sonra bile egzersiz ..

iyiyim canım sağol sen nasılsın?
diyet iyi gidiyor canım,bu daha hafta tartılmadım ama geçen hafta kg vermiştim
senin de kendini toparlamana sevindim

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,

bugün kaçamak var

ara: yarım portakal, 5 ceviz

akşam: az barbunya, çok bulgur pilavı, salata, kır.biber salatası, 4 bisk., yarım dilim tahin helvası :26:

Canim sen yanlis hatirlamiyorsam her ogun de kuruyemis tuketiyordun kuruyemis Cok tuketmek de kilo vermeni engelliyor olabilir canim

afiyet olsun bebeğem

Yeni cicilerini güle güle giy iyiniyetlim
Sağol Leylakım daha iyileri sizlerin olur inş.
Canım sağolunnn Sersumum 99 liraya kaban, 50 liraya-39 liraya 2 pantolon ve bir sürü de kazak aldım. Gene abarttım valla
sana da afiyet olsun datlum

Akşam kaçamak sabah kaçamak yapıyorum hafiften göbüş çıktı artık deme zamanı

ben köfteye artık mutlaka yumurta da koyuyorum daha doyurucu oluyor..yanına cacık ve bol salata iyi gider kolay gelsin
buğday salatası da yapabilirsin

Ben de koyuyorum canım

Kaşarlı köfte tarifi :

1 kg kıyma
1 yumurta
1 ortaboy sogan
tuz
karabiber
pul biber
Çeyrek çay bardağı Kısırlık bulgur

Kaşar

Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılır ( Kaşar hariç) İyice yoğrulur. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Üstüne hazırlaığımız karışım yayılır. Dümdüz ve eşit olana kadar el yordamıyla bastırılır. Yayılan karışımın tam ortasına gelecek şekilde serit halinde rendelenmiş kaşarlar koyulur. Yağlı kağıt yardımıyla önce biri kaşarın üstüne sonra diğer kenarı katladığımız yerin üstüne gelecek şekilde katlanır. 10 dakika 250 derecede ısıtılmış fırına verilir. İyice piştiğinden emin olunca fırından çıkarılır.

Üstüne sos: Salçayı sulandırıp ısıtırız. Kaynamaya başlayınca içine nane,sarımsak ve tereyağ ekleriz. Biraz da öyle kaynayınca ocaktan alınır. Kesilen köftelerin üstüne birer kaşık bu sostan dökülerek servis edilir

Afiyet olaaa

evet canım yaz geliyo bak dur artık

Yürüyüşe bayılıyorummmm yürüyüş zamanı geldi çattı sersumum hastalığım da geçmek üzre sen de yarın yürürsün emi:112:
Bak leylakım ne güzel yürümüş kocişiyle

yarın yürüycem inşallah
sizin oralarda çiçekler açtı bizde hala kar var bebeemm

eline sağlık..güzel tarif deneyeceğim.. ama yağlı kağıt yasak

Hocamizi dinlemeyip yagmur camur deprem kar demeden yuruyuse cikamadim gercekten feci yagmur yagiyor ..

evde Leslie Sansone yaptim 2 mile 35 dakika .. o da hic yoktan iyidir

Leslie ye az ama istikrarli olarak basladim birinci haftadan etkisini gordum -800 gram

Haraket candir kizlar .. Havalar turkiyede baya guzel simdi cikin cikin yuruyun .. Saglik = Haraket

evet canım yaz geliyo bak dur artık

yarın yürüycem inşallah
sizin oralarda çiçekler açtı bizde hala kar var bebeemm

eline sağlık..güzel tarif deneyeceğim.. ama yağlı kağıt yasak

Yağlı kağıdın yasak olduğunu bilmiyordum. Dene mutlaka cok doyurucu. Yanına cacık yaptım. Doydum

Yağlı kağıdın yasak olduğunu bilmiyordum. Dene mutlaka cok doyurucu. Yanına cacık yaptım. Doydum

yağlı kağıtların ne tür yağ içerdiği bilinmiyor ve ısıda trans yağa dönüşüyor ondan yasak canım..
ohh afiyet olsun..yapıciim

KAHVALTI 07.00-09.00 ARASI AZ PİŞMİŞ İKİ ADET YUMURTA
Haşlanarak lop,rafadan veya tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir.Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı yada tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir.
Menemen yada pastırmalı yumurta yapılabilir.
BİR AVUÇ İÇİ AZ TUZLU PEYNİR
Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak.Bunun yanında herhangi bir ekmek,poğaça simit vb yenmeyecek!
BİR İNCE BELLİ ÇAY BARDAĞI CEVİZ İÇİ VE YA FINDIK,FISTIK,BADEM,YER FISTIĞI.
Kuruyemişler kavrulmamış olacak! Ekmek yerine yenilebilir.
· AZ TUZLU 8-10 ADET ZEYTİN
Üzerine zeytinyağ,limon kekik ve pul biber eklenebilir.
· DOMATES,BİBER,SALATALIK,TURP,MAYDONOZ ,NANE,ROKA
Doğal ve mevsiminde olmak sartı ile arzu edildiği kadar yenilebilir.
· LİMONLU ÇAY VEYA SÜT İÇİLEBİLİR
Şekersiz ve tatlandırıcısız olarak!
Not:
· Kahvaltı 24 saatlik bir gün içinde en önemli olan öğündür. Kuvvetli,bol protein ve sağlıklı yağ ( tereyağ) içeren bir kahvaltının metabolizmayı 12 saat süre ile %30 kadar artırdığı gösterilmiştir.Bu şekilde bir kahvaltının hızlandırdığı metabolizma sonucu, harcanan kalori miktarı 4-5 kilometrelik bir koşuda harcanan kalori-enerji miktarına eşdeğerdir.
· İki adet az pişirilmiş ( kayısı kıvamında ) yumurta,bir avuç içi kadar ( bir kibrit kutusu kadar az değil ) beyaz peynir ve çökelek sabah yenecek en önemli besin kaynaklarıdır.Yumurta ve protein tüketmenin dejeneratif hastalıklar için, özellikle kalp ve damar hastalıkları için risk faktörü olmadığı Harvard Tıp Fakültesi beslenme bölümünün senelerce yürüttüğü geniş kapsamlı çalışmalarla gösterilmiştir.
· Yumurta yemekten bıkanlar yada yumurta alerjisi gelişmiş olanlar için , sabah kahvaltısında kuzey ülkelerinde olduğu gibi soğuk balık yemelerini öneriyorum.
· Ayrıca Anadolu’da yaygın bir şekilde yıllardan beri uygulandığı gibi domates suyunda haşlanmış kuru fasulye de yenilebilir. Unutmayalım Kuru fasulye en sağlıklı protein,mineral,vitamin ve enerji kaynaklarındandır.
· Başka bir alternatif olarak bir adet muz,bir ince belli çay bardağı dolusu ceviz ve 10-15 adet zeytin olabilir.
ÖĞLE YEMEĞİ 13.00-14.00 ARASI
Aşağıda verdiğimiz yiyeceklerden herhangi biri öğle yemeği olarak tercih edilebilir.
· Etli yada Zeytinyağlı sebzeler
· 3-5 Kalem pirzola, biftek,bonfile,kuzu kapama vb. ( etin yanında yüksek glisemik endeksli karbonhidrat içerdikleri için pilav patates yenilmeyecek!)
· Balık ( Izgara,fırınlanmış ya da buğulama olarak tüketilebilir)
· Döner,kebap yada diğer kebap türleri ( Bol salata ve yoğurtla yenilebilir.Ancak pide,pilav,patates ve ekmek yenmeyecek!)
· Her türlü mercimek yemeği ( Sarı,kırmızı ve yeşil mercimek olabilir)
· Semizotu ( etli yada yoğurtlu sarımsaklı ve cevizli salata yapılabilir)
· Enginar,kereviz,lahana,karnabahar veya pırasa yemeği ( Doğal ve mevsimlerine göre seçilebilir)
· Karnıyarık,imambayıldı,patlıcan kebabı,içli köfte,yaprak sarmaları,her türlü dolma özellikle bulgurla yapılmalıdır.( Yüksek glisemik endeksli olduğu için yemeklerde ve dolmalarda da pirinç kullanılmamalıdır!)

· Pastırmalı yada kıymalı kuru fasulye, bakla veya nohut yemeği ( Bol soğan ve salata ile yenilebilir.Pirinç pilavı yenmeyecek!)
· Evde pişirilmiş olan her türlü çorba domates,tarhana,paça,işkembe v.s.içilebilir ( Hazır çorba tozları işlenmiş oldukları için kullanılmamalıdır!)
YEMEKLERİN YANINDA EK OLARAK ŞUNLARDAN BİRİ TERCİH EDİLEBİLİR.
· Et ve balık yemekleri ile birlikte bol mevsim salatası,soğan ve yoğurt yenebilir.
· Yemeklerle birlikte cacık,sızma zeytin yağı,bol sarımsak ve nane eklenerek içilebilir.
· Turşu evde geleneksel usulle hazırlanarak rahatlıkla tüketilebilir.
AKŞAM YEMEĞİ 18.00- 19.00
Akşam yemeğinde de istek ve beğeniye göre,öğle yemeğine benzer olan yiyecekler arasında çeşitli seçenekli yiyecekler hazırlanabilir.
Not :
· Kilo vermek ve sağlımızı kazanmak açısından özellikle akşam 19.00-20.00 saatlerinden sonra yatıncaya dek hiçbir şey yenmemesi ve şekerli içecek içilmemesi şarttır.
· Gün boyu olduğu gibi erken bir akşam yemeğinden sonra da su,ayran,şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartıyla limonlu çay,yeşil çay,tarçın ve karanfil çayları içilebilir.
· Geç saatlerde yemek yiyenler fizyolojik olarak gece salgılanan kritik hormon leptinin fonksiyonlarını engellemiş oldukları için sürekli kilo almaya devam ederler ve verdikleri kiloları da geri alırlar. Özetle eğer akşam yemeğini erken saatler de yersek uyurken rahatlıkla kilo verebiliriz.

Kizlar bugun yine Sabah planladigim Gibi olmadi
oglen eve geldim kalan mercimek koftelerini ve lahanayi salatasini Yedim
aksam dakiymali yumurta yaptim peynir Zeytin kuruyemis yedim

yasakli Birsey yok AMA cok yedimgibi hiss ediyorumhiss ediyorum:26::26:

yağlı kağıtların ne tür yağ içerdiği bilinmiyor ve ısıda trans yağa dönüşüyor ondan yasak canım..
ohh afiyet olsun..yapıciim

Teşekkür ederimm :26:

Kitaba devam o zaman biran önce öğrenmeliyim

Simdi ders calismam gerekiyor gece gelip okurum sizleri bu topigi seviyorum

[h=2]Karatay Diyetinde Dört Mevsim Bunlara Dikkat
[/h]
- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.

Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

hoca kabız olmamaya dikkat edin demiş ama ben bi haftadır uyguluyorum bu beslenme şeklini elimden geldiğince de hareket etmeye çalışıyorum ancak daha önce olmayan kabızlık var.çok kafaya taktım bunu. napmak lazım ki bilemedim.yoksa ilk hafta normal midir acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…