rica ederimbaşarılar..
ben de oturayrum..yürüyüşler de yapılmışş ayy ben de mi çıkıp yürüsem..bugün hava çok güzel di ama şimdi soğumuştur..:26: yürüyesim geldi dışarıda
evet çok şirinler değil minasılsın leylak'cığım..iyi misin?
nasıl gidiyor diyetin..bu hafta kilo verdin mi?
sersum 'cuğum avatarın çok ilginç olmuş..50 yıl sonra bile egzersiz ..
kocişim de aynı senin gibi dedi.hele orada çoktann hava kararmıştır..burası kararmak üzere olduğuna göre ..
sen yarın yap en iyisi sersum yürüyüşünü .:44:
merhaba arkadaşlar..ben de menu bildirmeye geldim..
benim bugünkü menüm..
1 ince belli bardakta kuruyemiş.
1 tatlı kaşığı kadar labne
bir ince dilim kek
çay
öğlen 1 haşlanmış yumurta
2 kaşık yoğurt
1 ince dilim kek
2 tane mercimek köftesi
1 avuç fıstık
simdi ise nescafe içiyorum..sütle yaptım..
bu gün kaçamağım çok..az yedim bugün ama hep kaçamak oldu..
akşama birşey yemem..canım hiçbirşey istemiyor zaten..
bugün benim evime gelip de kavga çıkaran arkadaş geldi yanıma.çocukları dansa götürmüştük..orada karşılaştık.."bana dedi ki sen bana bozuldun"..dedi.
-" evet benim evimde benim misafirime o şekilde davranmana kızdım..ve ayla abla alı al moru mor oldu.."
-"ama tatlıya bağlandı ..o ayla bizim ayla değilmiş onu öğrendim "dedi..
yani 1 yıl sen içinde ayla ablaya karşı kinlen..sonra bana gelince ona kus içini..orda anlaşıldı kı bizim ayla abla ile ilgili yok konunn..1 saat bağıra çağıra konuş..sonra bir özür bile dilemedi..ne de helallik istedi..çünkü ayla abla ağzını hiç bozmadı..şaşkınlıktan başka bir ifade de yoktu yüzünde zaten..
işte böyle ...geçti gitti ..ben de bir şekilde arama mesafe koymuş oldum..kalbini kırmak istemem onunda ..ama artık bana az gelsin..geldiğinde de bana emrivaki konuşmasın . tek istediğim bu.
iste böyle ..sizden ne haber..
dün dünya kadınlar günüydü..kutlu olsun arkadaşlar.
ve haberlerde manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir kadını kocası bıçaklamış..
hiç bir gün olmasa böyle haberler..ne olurdu sanki..Allah herkesi korusun..kötülerle karşılaştırmasın arkadaşlar.
ben de oturayrum..yürüyüşler de yapılmışş ayy ben de mi çıkıp yürüsem..bugün hava çok güzel di ama şimdi soğumuştur..:26: yürüyesim geldi dışarıda
nasılsın leylak'cığım..iyi misin?
nasıl gidiyor diyetin..bu hafta kilo verdin mi?
sersum 'cuğum avatarın çok ilginç olmuş..50 yıl sonra bile egzersiz ..
keşke yürüseydin bebişim ama hava çoktan kararmıştır sizin ordaen iyisi yarın yürü sen bebişim
Canim sen yanlis hatirlamiyorsam her ogun de kuruyemis tuketiyordun kuruyemis Cok tuketmek de kilo vermeni engelliyor olabilir canimherkes güzel güzel kilo vermiş peki ben neden veremedim anlamıyorumhaftada 3 gün pilates öğlen 30 dk akşam 45 dk yürüyüş bol su kabızlık yok kaçamak yok sonuç aynı geçen ay yediklerime dikkat ederek 2 kilo vermiştim yani vücudun direncini de kırdım
bu durumu açıklabilecek olan var mı
Sağol Leylakım daha iyileri sizlerin olur inş.afiyet olsun bebeğem
Yeni cicilerini güle güle giy iyiniyetlim
Canım sağolunnnlahmacun yediğinde yanında ekstra birşey yemesen iyi olur canım(salata ve yeşillik ayran dışında)
biraz fazla kaçar..kilovermeni yavaşlatır..lahmacun haftada 1-2 tane zaten..tek öğün olarak tüketmelisin
ohhh güle güle giy canım cicilerini
sana da afiyet olsun datlum
evet kaçırdım yürümefırsatını yarına inşallah
ben köfteye artık mutlaka yumurta da koyuyorum daha doyurucu oluyor..yanına cacık ve bol salata iyi gider kolay gelsin
buğday salatası da yapabilirsin
Canım sağolunnnSersumum 99 liraya kaban, 50 liraya-39 liraya 2 pantolon ve bir sürü de kazak aldım. Gene abarttım valla
Akşam kaçamak sabah kaçamak yapıyorum hafiften göbüş çıktı artıkdeme zamanı
Yürüyüşe bayılıyorummmm yürüyüş zamanı geldi çattı sersumumhastalığım da geçmek üzre sen de yarın yürürsün emi:112:
Bak leylakım ne güzel yürümüş kocişiyle
eline sağlık.Ben de koyuyorum canım
Kaşarlı köfte tarifi :
1 kg kıyma
1 yumurta
1 ortaboy sogan
tuz
karabiber
pul biber
Çeyrek çay bardağı Kısırlık bulgur
Kaşar
Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılır ( Kaşar hariç) İyice yoğrulur. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Üstüne hazırlaığımız karışım yayılır. Dümdüz ve eşit olana kadar el yordamıyla bastırılır. Yayılan karışımın tam ortasına gelecek şekilde serit halinde rendelenmiş kaşarlar koyulur. Yağlı kağıt yardımıyla önce biri kaşarın üstüne sonra diğer kenarı katladığımız yerin üstüne gelecek şekilde katlanır. 10 dakika 250 derecede ısıtılmış fırına verilir. İyice piştiğinden emin olunca fırından çıkarılır.
Üstüne sos: Salçayı sulandırıp ısıtırız. Kaynamaya başlayınca içine nane,sarımsak ve tereyağ ekleriz. Biraz da öyle kaynayınca ocaktan alınır. Kesilen köftelerin üstüne birer kaşık bu sostan dökülerek servis edilir
Afiyet olaaa
evet canım yaz geliyo bak dur artık
yarın yürüycem inşallah
sizin oralarda çiçekler açtı bizde hala kar var bebeemm
eline sağlık..güzel tarif deneyeceğim.. ama yağlı kağıt yasak
Yağlı kağıdın yasak olduğunu bilmiyordum. Dene mutlaka cok doyurucu. Yanına cacık yaptım. Doydum
yağlı kağıtların ne tür yağ içerdiği bilinmiyor ve ısıda trans yağa dönüşüyor ondan yasak canım..
ohh afiyet olsun..yapıciim
[h=2]Karatay Diyetinde Dört Mevsim Bunlara Dikkat
[/h]- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.
Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?