Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Karatay diyeti kitabından bir parça bilgi:

**Egzersizin ilk 15-20 dakikasında enerji olarak, bacak adalelerindeki glikojen olarak depolanmış olan şeker yakıt olarak kullanılır.

**Egzersiz süresi 20 dakikadan fazla olursa enerji olarak kanda bulunan şeker ve serbest yağlar kullanılır. dolaşımda bulunan birikmiş yağ ve şekerler bu şekilde azalır. Böbrek üstü bezinden adrenalin hormonu salgılanır. Bu sarada adrenalin hormonu depo yağlarımızı yıkarak gerekli enerjiyi sağlar.

**Eğer egzersiz 40 dakikadan fazla sürerse karaciğer ve vucudumuzda depo edilmiş olan birikmiş yağlarımız yıkılarak kan şekerine dönüşür ve gerekli enerji sağlanır.

Bir haftada 3-4 kez muntazam şeklde 15-20 dakika ile başlayıp her hafta kendi enerji düzeyimize ve yorgunluk hissetmediğimiz süreye göre 5-10 dakika artırabilriz.

aksam yemegim(20:00bitti)

karısık salata
2 adet tavuk budu (fırında)
1 tabak bulgur pilavı
2 adet fırında kızarmıs patates(yasaklı ama canım cekti)
fırında mücver(tam bugday unlu)

Son düzenleme:
Simdi ders calismam gerekiyor gece gelip okurum sizleri bu topigi seviyorum
iyi derssler...

canım hocamız form ve bitki çaylarını öneriyor..doğadanı önerdiği bir cevabı vardı ama bulamadım

Merhaba hanımlar,

bugün kaçamak var

ara: yarım portakal, 5 ceviz

akşam: az barbunya, çok bulgur pilavı, salata, kır.biber salatası, 4 bisk., yarım dilim tahin helvası :26:

Hadi ara kaçamak neysede akşamki menü karbonhidrat dolu ve protein yok hem acıktırır hem kilo veremezsin tabii spor yapıyorum diyorsan bilemem bundan sonra mümkün olduğunca serbest de olsa karbonhidratları sabah yada öğle yemeğinde tüket akşamları daha protein ağırlıklı olsun bence kolay gelsin

2. öğünüm

5-6 adet mercimek köfte
2 bulgurlu biber dolma
1 yaprak sarma
yoğurt
çay çayyy

Bugün aksiliğim üstümde sanada 10 üstünden 1 oda yoğurt için o nası menü biberler jumbo boydu allah bilir bulgurluda olsa!

:119::119::119:

Alışverişe götürdü kociş beni.. Tüm kış 2-3 kazakla dolaşmanın acısını fena çıkarttım diyeyim
İndirimler süper :119::119::119:

Ohh iyi yapmışsın canım hem çalışıyıoruz hem evdeki işler +çocuk çoğu yük bizlerdeo kadar olsun yani dimi ama,İyi günlerde güle güle kullan dahada çok alırsınız inşallah.Bu arada oğluşunun nanaklarından öper varsa gıdısından yoksa poposundan ısırırım allah analı babalı büyütsün sağlıklı bir ömür versin hepsine.

selam canım..geçmiş olsun..kötü şeyler aklına getirme..ilk olarak mamografi değil meme ultrasonu ya da meme MR yaptır..boşuna radyasyon alma..iyi düşün iyi olsun..[/QUOTE]

Sağol tatlım ilgin için eksik olma ilk seneler hem mamo. hem ultrsn. birlikte idi geçen sene sadece mamo. çektiler kontrol amaçlı olduğu için allah korusun varsa habis kitle anca mamo ile anlaşılırmış bide benim ikizler maşallah diyetle 14 kilo vermeden önce DD yada E cup idi şimdi D-C gibi ama pörsüdü tabe sanırım büyük memelileri ultrsn zor görülüyor belkide ondan istemediler sen daha iyi bilirsin sence de ondanmı? :26:

arkadaşlar hamilelerde yapabilir mi bu diyeti aceba

Evet yapabilr hemde çok iyi olur özellikle Q-3 kullanırsan çok çok faydasını görürsünüz okumadıysanız en kısa zamanda özellikle 2. kitabını hemen okuyarak başlayın derim.

arkadaslar bulundugum ortam itibari ile dogal seyler bulmam cok zor mesela tavuk veya yumurta. sizler nasil yapiyorsunuz?

Bulunduğun ortam büyükşehirmi nasıl bi ortamki? ama sonuçta en kalabalık şehir İstanbul da bile köy tavuğu satan kasap vs bulunuyor hala kapıdan yada siparişle bazı yerlerden alanlar tabi daha pahalı ama var birtek yumurtayı ayırd edemiyorum gerçekten organik veya köy yumrts mı yoksa çiftlik yada fabrikasyonmu ? Eğer bulamıyorsan yumurtayı neysede tavuğu almamaya çalış Prof. Yavuz Dizdar hoca tümör fışkırıyor diyor kırmızı et en çok ta balık yemeğe çalışın bari

Kaç kilo fazlan var yaşın kaç insülin değerin 5 ve altındamı tiroid, gıda alerjisi vs varmı, ilaç kullanıyormusun ? kesin bir sebebi vardır canım normal de mümkün değil kilo vermemek!

valla canım 62 en ideal kilom ama 64 e razıyım şuan 67 yim.30 yaşındayım spor yapamıyorum ya çocuk müsade etmiyo yada hastalık buluyo.insülin değerimi falan bilmiyorum açıkçası.burası da küçük bir yer hastane tahlil vs yok.memlekete gidince muayene olmak istiyorum.[/QUOTE]

İdeal kilonu BKI na göre söylüyorsan fazla kilon yok ve uzun süredir bu kiloda isen zaman alır kilo verme hızın , mide üstünde çıkıntın yoksa (hocamızın araba tekeri dediği) insilün direncinde yoktur fazlalıklar belli bir yerdemi ?daha önceki beslenme şekli ve hareketlilikle karataya başladıktan sonrakiler arasında ne kadar fark var? geçmişi okuyamadım belki yazmışsan kusura bakma canım

Ah canım Türkiyede de avrupa kadar olmasada isli puslu hatta biara acayip sisli idi tabi güney kıyılarımız daha iyi ama bizde anca tatillerde gidersek aliyoruz havamızı

merhaba canim KABIZLIK bizim yani karataycilarin ortak sorunu ..
Bunun icin cesitli bagirsaklari calistiran aylari karisimlari deniyoruz kimisi fayda ediyor kimisi fayda etmiyor .. bir kac tane fayda eden formulden bahs edecegim;

- Bol bol su icmeliyiz .
- Her zaman aktif ve haraketli olmaliyiz .
- Sabahlari kahvaltida abartmamak sarti ile 2 - 3 kuru erik veya kara kayisi veya incir tuketilmeli .
- Gun icinde limonlu yesil cay icilebilir .
-Eger gercekten siddetli bir kabizlik varsa sinemaki otu birebirdir .. 4-5 yaprak sinameki yi yesil cayinin icine atark demleyerek icebilirsin.
-rezene cayi sindirim problemleri olanlar icin birebirdir (aciktidigi icin fazla tercih edilmez ama gece yatmadan once icilebilir)
-Limon cayi da bagirsaklari hizlandirir.
-bol lifli gidalar tuketmek de kabizliga iyi gelir.

Canim bildiklerimi ve uyguladiklarimi yazdim ..

Bunlari uygulayabilirsin ..

Kolay gelsin .. Acil sifalar

Mart ayı örnek menüsü:

Kahvaltı (08:00-09:00)

Karatay kahvaltı tabağı

Öğle Yemeği(13:00-14:00)

Anneaannemin Tarhana Çorbası
Kimyonlu Köfte
Cevizli Kereviz salatası

Akşam yemeği(18:00-19:00)

Ciğer ve Yürek yahnisi
Yeşil soğanlı Yoğurt sosu
Brokoli Salatası

Tarifleri de birer birer paylaşmaya çalışacağım.

oylesarhosolsamkiiii

Evet canim ama siz kesin olarak biliyorsunuz ki baharda hava guzel olur yuruuyebilirsin yazin guneslenirsin burada oyle bir luksun yok hava hep bi degisik ..
Kisin cok soguk
Bahar Turkiyenin kis sonu
Yaz Turkiyenin belki marti
sonbahari Turkiyenin kasimi

Ancak tatiller de bi guzel bi ferahlik oluyor neyse sayili yil cabuk gecer insallah vatanima geri donecegim ,,

[h=2]Meyveleri Nasıl ve Ne Miktarda Yiyeceğiz?
[/h]
Kilo vermek istiyorsak, insülin direnci kırılana dek günde bir adet düşük glisemik indeksli meyve bütün olarak yenilebilir.

Örneğin kış aylarında portakal, mandalina, nar veya elma olabilir. Yaz aylarında çilek (şeker ekilmeden), kiraz, böğürtlen veya ahududu günde 100 - 200 gr. kadar yenilebilir. Ayrıca zeytin yeryüzünde bulunan en sağlıklı meyvelerden biridir. Glisemik indeksi sıfırdır. Her sabah kahvaltıda 10-15 adet zeytin rahat yenebilir. Domates, salatalık ve biberler de sebze grubunda olmalarına rağmen o bitkilerin meyveleridir. Ceviz, fındık, fıstık, badem de kendi ağaçlarının meyveleridir ve bunların da glisemik indeksleri sıfırdır. Bu saydıklarımızı meyve olarak bilip tüketirsek, 24 saat içinde ne kadar çok ve sağlıklı meyve yediğimiz ortaya çıkacaktır. ancak glisemik indeksi çok yüksek olduğu için kavun, karpuz, dut ve taze incir (Gİ=80-100) maalesef yenilmemelidir. Haziran ve Temmuz aylarında, hastalarımızın kan yağlarındaki trigliserid oranı bu nedenle yükselmektedir! Meyve sularında, karpuz ve kavunda bulunan meyve şekeri 'sükroz' hemen kan yağı trigliseride dönüşür ve yağ olarak depoya gönderilir. Karaciğer ve göbek yağlanmaya başlar, bacak kaslarında ve karaciğerde trigliseridler yağ olarak depo edilir.

Bunun en önemli belirtisi, otuz yaşından sonra hafif hafif bel çevresinin kalınlaşmaya başlamasıdır. Bel ölçümlerinin kilo ölçümlerinden daha önemli olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir.

Özellikle 30 yaşından sonra geceleri yatmadan önce birkaç meyve yer yatarsak, kilo vermeye ve yağlarımızın erimesine fırsat tanımıyoruz demektir. Halkımızın fizik aktivitesi çok azdır. Toplum olarak sağlıksız, hareketsiz yaşam biçimi içindeyiz! Sürekli ne yiyeceğimizi ve içeceğimizi düşünüp duruyoruz. Hiçbir zaman bugün ne yapayım da 40 - 50 dakika yol yürüyeyim diye düşünmüyoruz. Maalesef günlük yaşantımızı bu şekilde düzenlemek aklımıza bile gelmiyor. Eğer her gün 5 km yol yürürsek, inanın her istediğimizi (tabii sağlıklı olan gıdaları) istediğimiz kadar yiyebiliriz...

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
*Yaşam Boyu Sağlık isimli kitabından alıntıdır.

Teşekkür ederimm :26:

Kitaba devam o zaman biran önce öğrenmeliyim

Kitabı bitirdiğinizde kafanızda fazla soru kalmıyor zaten canım, bir tek omega miktarı ile ilgili sorular olabilir en doğru cevabı doktorsitesi' nde Karatay hocaya soranlara verdiği cevaplarda öğrenebilirsiniz

Hollandanın sisi pusu buradaki özellikle yeni gelen arkadaşlara yaramış dimi Kanelcim ? Ne güzel alıntı ve tecrübeler veriyorsun çok teşekkür ederiz ve her daim sporun için tebrikler

evet senin günün değil bugün biberler medyum du canım

doktorların işine ne gelirse onu istiyolar canım..ultrasonun meme boyuyla ilgisi yok..ben annem dahil kimseye mamografiyi önerrmiyorum..ancak ultrasonda şüpheli bir durum varsa öneririm..radyasyonun meme kanserini tetiklediği tüm avrupa ülkelerinde kabul gördü biz 20 yıl geriden geliyoruz..tabii mamografi daha iyi görüntülüyor ama dediğim gibi gerek varsa çekilmeli..bizim kadınlarımız azcık memeleri acısa hemen mamogarfiye koşuyor hatta şahitim günlerde toplanıp hepberaber mamografi günü yapıyorlar.. en güzeli kendi kendini muayene ve eğer şüpheli bir durum varsa önce ultrason en son mamografi..en iyi sonucu meme MR veriyor..

dönüş kısmetse ne zaman canım Türkiyeye
Hollandanın sisi pusu buradaki özellikle yeni gelen arkadaşlara yaramış dimi Kanelcim ? Ne güzel alıntı ve tecrübeler veriyorsun çok teşekkür ederiz ve her daim sporun için tebrikler

yollarda eridi kıss karlar..kenarlarda ve kuytu yerlerde var..korkma düşmem canım

Varmis her ser de bi hayir ..
Alemsin canim ..Allah omurler versin baya guldum ..

canım verdiğim linke bir göz gezdir istersen..mamografi ile ilgili

http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/388065-mamografi-cektirmek-kanser-riskini-arttiriyor.html

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta » MAMOGRAFİ MEME KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR

Doğrusu bu kadar kasvetli olduğunu bilmiyordum isviçrede yaşayan türk tanıdıklarım yazın havuzların dolup taştığını söylerdi bende avrupada bizim gibi dört mevsimi az yada çok yaşıyor diye düşüüyordum.:26: işallah çabuk dönersiniz canım

İşte bende bu yüzden gitmek istemiyorum ama dediğin gibi ultr. gidiim bare valla ben devlet memuruyum öyle direk mamo ya yada ultr. gidemem anca dr u ikna edip sadece ultr. yazdırırsam, yoksa direk özele git bas parayi al hizmeti kendimi muayaene edemiyorum çünküü harbi büyük idi şimdide pörsük medyum ııyyk

Kizlar Film zamani ben cikiyorum ,,,, Optum hepinizi .. Leptininiz bol bol olsun .. herkeze iyi hayirli guzel geceler

Yürüyüşe bayılıyorummmm yürüyüş zamanı geldi çattı sersumum hastalığım da geçmek üzre sen de yarın yürürsün emi:112:
Bak leylakım ne güzel yürümüş kocişiyle

Kizlar Film zamani ben cikiyorum ,,,, Optum hepinizi .. Leptininiz bol bol olsun .. herkeze iyi hayirli guzel geceler

iyi seyirler canım,sana da

anlıyorum canım..haklısın ama anlayışlı ve mülayim bir doktora rastlarsan yazdırabilirsin ultrasonu..aile hekimleri de yazabiliyor diye biliyorum ama emin değilim..:44:
benim de memişlerim büyük emme pörsümez inşallah.. ben mamografi çekerken bi teyze geldiydi 65-70 yaşlarında taş gibiydi maşallah bana bi hareket önerdi yap dedi bak sana da söyliyeyim çok işe yarıyormuş..
ellerinle göğsünün önünde dirseklerinden tut(birini içten birini dıştan) ve sert sert ittir..göğüslerinin hareket ettiğini göreceksin..tüm hatunlara tavsiyemdir..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…