Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

AKŞAM 7gibi canım inanılmaz tatlı çekti.akşam yemeği yemedim amaaaaaa bı muzun üstüne kakao döktüm 1 bardak tarcınlı sütle yedim.kaçamak sayılır mı bu?

evet gece acligina karsi birebir gelen SIRRIMI acikliyorummm............ cig aycekirdegi............ inanilmaz keyifli hem agzinizi yoruyor hem elinizi... bu arada gevis getirdiginiz icinde acliginiz gidiyor.... film karsisinda harika bir lezzet........ tavsiye ederim, hic ayranla sütle ugrasmayin, kavrulmamis, tuzsuz kabak yaa aycekirdegi citlayin.....

O zaman siz de leptin hiç çalışmıyokaratayın kati kurallarından biri de akşam 8 den sonra hiçbirşey yememek çünkü.......

Bence yapma sersumum,kilosu fazla olanlar ayda 2 kez yapabilir diyo ama sen yapalı 1 hafta oldu daha,yapsan bile haftaya yap bebişim...

tamam datlım..ayy zaten regl de olcem..olamadım birtürlü..ağır gelir bana haklısın..haftaya birdaha yapabilirim ama

ben bu hafta da yapsam ağır mı kaçar kısss...

Bir yerde okudum 6 gün ard arda yapılabilir yazıyordu. Ama fazla. Bence haftada 1 gün yapılabilir... Yinede sen bilirsin canım. Ölüm orucu değil sonuçta protein alıyosun. Ve vucudumuzda yeterince yakıttımız var.

haftaya canım regliyi unuttum ben6 gün imkansız canım..kimse yapamazz
Hem haftaya reglin de geçmiş olur,daha çok vermiş olursun detoksla bebişim

haklısın..yaa sorma bu salı son apartman günümüz de var..artık davet falan istemiyorum yaza kadar yawwww...çarşamba perşembe protein yaparım heralde..

Son düzenleme:
haftaya canım regliyi unuttum ben

haklısın..yaa sorma bu salı son apartman günümüz de var..artık davet falan istemiyorum yaza kadar yawwww...çarşamba perşembe protein yaparım heralde..

Sen proteine baya alıştın sersumum,ben onu da yapamıyom yaw

TATLI TATLININ MAYASIDIR...

BENİM KADAR TATLI SEVEN VE TÜKETEN İNSAN AZ BULUNURDU…

Eeee 140 kiloya nasıl çıktım sanıyorsunuz? Her gece mutlaka tatlı yiyerek, yanlış ve sağlıksız beslenerek...

Datça’ya Gaziantep’teki İmam Çağdaş’tan tepsiyle baklavalar getirttirdim. Güzel bir baklavayı ılık yiyebilmek için 90 km yol gittiğimi bilirim. Gece 23:00 den sonra kapanmış ocağı açtırıp künefe yaptırtmışlığım bile olmuştur. Hiçbir şey bulamazsam evde her zaman hazır duran ceviz reçelinden iki üç tane yerdim. Evet, bu anlattıklarımın eksiği var fazlası yok. Tip 2 diyabet hastası olarak nasıl olsa şeker ilacı içiyorum diye tatlı yemekten asla vazgeçmemiştim. Daha doğrusu vazgeçememiştim.

Karatay Diyeti’ni ilk duyduğum zaman “ekmek” ve “şeker” konusu bana çok ters gelmişi. Epey bir tereddüt geçirdim beynimde. Sonra ne oldu?

Karatay Diyeti’ne başladım. Kahvaltıda 5 adet hem de en irilerinden günkurusu kayısı yedim. Öğlen yemeğinden sonra da iki tane (Diyete ilk başladığımız zaman çocuklarımız yanımızda olduğu için üç öğün yiyorduk) akşam yemeğinden sonra da iki kayısı yedim ve Karatay kurallarına harfiyen uydum. Aaa bir de baktım ki tatlı krizine hiç girmedim. Derken ikinci gün, üç, beş ve sonuçta hiç tatlı krizine girmeden bir buçuk yıl geçti.

Bu nasıl oldu? Bu gerçeği Canan Hanımdan öğrenmiş oldum. İnsanın canı ne zaman tatlı ister? Cevap çok kolay… Şekeriniz hızlı yükselip hızlı düşüşe geçtiği zaman. Peki, şekeriniz neden hızlı yükselir? Glisemik indeksi yüksek gıda aldığınız zaman. Evet, her şey burada yatıyor. Şayet glisemik indeksi yüksek bir gıda aldığınız zaman, hem erken acıkacaksınız hem de şeker yeme ihtiyacı hissedeceksiniz. Yani canınız tatlı yemek istiyorsa bir önceki yedikleriniz arasında mutlaka yanlış bir şeyler var. Yani, “TATLI TATLININ MAYASIDIR” bunu hiç unutmamak lazım.

Bir de işin psikolojik boyutu var. Psikoloji Nurçin’in konusu ben o konuya girmeyeceğim ama beynimi nasıl koşullandırdığımı sizlerle biraz paylaşayım.

Kanser hücrelerini şeker besliyormuş. Kanserli hücrelerin yerinin tespitinde bile şekerli su kullanılırmış. Bu sayfadan bir makale paylaşmıştık. Özü kanseri yenmek için şekerin kesilmesiydi. Yani kanser tedavisinde bile şekeri keserek, kanserli hücrelerin beslenmesini engelleyerek kanserli hücreyi yok edebiliyormuşsunuz. Bunu da duyduktan sonra bir pasta, baklava vb gördüğümde “ben bugüne kadar kanser olmadım bundan sonra da olmak istemiyorum. Şu anda bilmediğim kanser hücresi varsa bile şekersiz kalıp açlıktan ölsün” diye kendimi koşullandırdım.

Canan Hanım boşuna demiyor “Şeker = Zehir”

Şeker sadece baklava, pasta, meşrubat mı? Bence hayır. İki dilim tam buğday ekmeği bile iki çorba kaşığı kadar şekerimizi yükseltiyorsa, yüksek glisemik indeksli yiyeceklere eğilim duyduğumuzda bir değil iki değil bin defa düşünmemiz lazım.

Yok canımcım , sergisi vardı ya , o vesileyle gittik.Taşınma işine daha giremedik İkiz olduğunuza göre sen de bu kadar tatlısın demek ki Keşke sen de olsaydın be

Canımmmmm . O kadar mutlu oldum ki seni ve değerli eşini tanıdığıma ,nasıl anlatabilirim bilemiyorum .Evet bugün benim sergi açılışım vardı.Sergi açılışlarında hep heyecanlı olurum ama bu sefer heyecanım iki kat arttı.Bugünüme bir anlam daha katıldı .Sen ne sıcak bir insanmışsın Vallahi bu kadar beklemiyordum .Önce geldiğin için şok yaşattın ,sonrasında karakterinle Seni buldum paçana yapıştım vallahi Bilahi bırakmam seni. Sözünün eri insanları hep sevmişimdir.Zaten bu ara sözünün eri insan bulamadığımdan dolayı paçana yapışacağım Ay ne yazacağımı yine şaşırmış durumdayım.Kısaca seni çooooooooookkkkkkk sevdim ve de Şeref , mutluluk , heyecan ....vs.. Gibi duyguları bana yaşattın.Ay ben çok mutlu oldum çokkkkkk.Galiba ben çok şanslı biriyim.Bana şanslı aristokrat adını sen koymuştun Bilmişsin canım benim.
Bu arada bana "fıstık " demişsin Evet ya mütevazılığı atıyorum artık Bugün çekilen fotoğraflarıma baktım ve de kendimi tanıyamadım Aslında bugün sergi açılışı için oldukça bakımsızdım ( açılışa gelmeden önce yaşadığım moral bozukluğundan dolayı saçımı bile taramadan geldim ) Gözüme çektiğim kalemi bile arkadaşımın zoruyla orada yaptım.Ama fiziken bedenimden bir beden atmışım ben yahuuu Herzaman dediğim gibi bu sizin destekleriniz sayesinde oldu .Sennnnnn bana fıstık diyorsun ya sana ne demeli .Çok kızdım sana .Sakın zayıflamaya kalkma .Formunu koru yeter .Gözlerinden saçılan o Işık var ya ,bu gece kesin rüyamdasın Canım benim tekrar tekrar edeceğim seni tanıdığım için çooooookkkkkkkkkkkkk mutluluk duydum .(kızımda öyle) Eşinde senin kadar iyi bir insan.Saygılarımı iletiyorum.Hep o sevgi dolu kalbinizle kalın

Son düzenleme:

Aynen iyiniyetlim, sık tartılmıyorum artık,
Yarından itibaren son kez baş-lı-yo-rum diyorum

ben de cok ozledım kızlar bundan sonra daha sık gelmeye calısacam
leylakım ben kosubandımı kaldırdım evde yurumek sıkıcı artık dısarda yururum fırsat buldukca.hepbırlıkte el ele verıp yıne basarıcaz ınsaallah

ne kaa güzel bi yazı paylaştın sersumum,teşekkürleraynen ben de kanserli hücrelerin şekerle beslendiğini duyduğumdan beri,hiç yemek istemiyorum korkuyorum böyle şeyleri yemekten

gel pampişim yaa eksikliğiniz çok belli valla en iyisi gülümm..açık hava ohh miss gibin..başarıcaz inşallah tatlımm
ne kaa güzel bi yazı paylaştın sersumum,teşekkürleraynen ben de kanserli hücrelerin şekerle beslendiğini duyduğumdan beri,hiç yemek istemiyorum korkuyorum böyle şeyleri yemekten

ben de korkuyorum canım.:26:.Allah kimseye öyle dert vermesin inşallah

aynen,taşındığımdan beri hiç açmadım bandı.dışarda yürüycem hep

başarıcaz tatlım,daha önce yaptık yine yapıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…