Arkadaşlar,
Benim iki tane çocuğum var, onları nasıl beslemem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Karatay'a uygun beslemek istiyorum ama ekmek, pilav, makarna yedirmemek ve kuruyemiş yedirmek özellikle zor olabiliyor bazen. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben şöyle birşey düşünüyorum, istersen senle birlikte bir uygulayıp deneyebiliriz. Kaçamaklara da dur diyebiliriz belki...
Kendime tam 1 hafta zaman verip bu 1 haftada, günde 2 kere olmak üzere tamamen Karatay'a uygun besleneceğim. Spor olarak da fazla abartmadan haftada 5 gün leslie ile 3(eğer çocuklar sabah erken uyanmasa-uyanırsa onlar uyanana kadar kaç yaparsam) mil yapacağım. Bakalım birşey değişecek mi? Hatta menülerimi de doyana kadar olacak şekilde ama ölçülü olarak ayarlayacağım. Bu şekilde de birşey değişmez ise, benim vücudum bu kiloda kalmak istiyor demektir, kabul edeceğim ne yapayım???
Ben diyetisyen kontrolünde zayıflarken, vücut hep kendini rahat hissettiği yere kaçmak ister derdi diyetisyenim, yani rahat hissettiği kiloya...
selam kızlar bugun kızım tam 1 yasına bastıyanı 1 senedır ben bır bal böcüğünün annesı olma mutlulugunu yasıyorum .bugun kızımın 1yasında yapılan karma ve zature asıları vardı aıle hekımıne goturdum ordakı hemsıre sız kılomu verdınız dedı 5 kılo pek bellı olmaz dıye dusunsemde o farketmıstı buda bana acayıp moral oldu halıyle eve gelırkende kızıma kucuk bır yas pasta aldım esım oglum kızm ve ben kutlıycaz allah ısteyen herkese versın ınsaallah ha bu arada pastadan sadece bır catal yemeyı dusunuyorum oda kızımın ılk yası olması sebebıyle baska bırının olsa yemezdım
Kızlar kılo bıldırım lıstesını mattıka almıyorsa ben alabılırım.
Dünkü kahvaltımı yazmıştım sanırım, ikinci menüm de aslında salata ve bamya çorbası olacaktı hatta hazırlamıştım ama eşim ve oğlum dışarı gitmek istedi. Ben de ızgara tavuk yedim, gitmeden yanıma biraz da ceviz aldım...
Spor leslie ile 3 mil, su 3,5lt
Bugünse,
Sabah biraz bademciklerim ağrıyordu muz yedim bir tane biraz da ceviz, saat 8 gibi
Öğlen yarım kase bamya çorbası(dün yiyememiştim), 2 ceviz ve 1 kuru kayısı, saat 13 gibi
Akşam 2 kaşık pırasa yemeği, 2 salatalık ve 3 kaşık tavuk(fırında pişmiş kuşbaşı), biraz ceviz ve 2 kuru kayısı, saat 18 gibi
Sabah 40dk tae bo yaptım, su 3lt oldu yatana kadar 4'e yaklaşır...
merhabaa 3.5 yaşında iki erkek bebek annesi olarak cevap vermek istedim
çocukları pilav makarna ve ekmek tebn uka tutamayız ayrıcabence tutmmakta gerekiyor
bulgurun,pirincin faydaları çok fazla siiznde bildiginiz gibi
ayrıca hangi çocuk makarnadan uzak tutulur ki?
listeyi yapıcam kızlar bu hafta..
yarın 12den akşam 8 e kadar nette olmam ama gelince düzenlerim listeyi.
özel msj atarsanız çok iyi olur
benim de 3 yaşında bir kızım var.özellikle ilk 1 yıl tuz ve şekerden uzak tutulması gerektiğini söylüyordu doktoru.bu her zaman çok mümkün olmuyor.çocuğun o anda yediği şeye göre durumlar biraz değişebiliyor.kuru yemişi ezip yediklerine karıştırıyorum.o şekilde yiyor.onun dışında çorbalarında biraz ekmek kullanıyorum.pilav ve makarna da yediriyorum.çok şükür kilo problemi yok kuzumun ama olacak olursa bir gün belki onun yediklerini de karataya göre düzenleyebilirm.şu anda büyüme evresinde ve herşey lazım onlara.ve benimki inanılmaz enerjik ve hareketk-li bir çocuk zaten yakıyorArkadaşlar,
Benim iki tane çocuğum var, onları nasıl beslemem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Karatay'a uygun beslemek istiyorum ama ekmek, pilav, makarna yedirmemek ve kuruyemiş yedirmek özellikle zor olabiliyor bazen. Siz ne düşünüyorsunuz?
rica ederim canım.hepimizin başına gelebilen bir duurm bu aslında.bana da bazen hiç cevap yazılmayabiliyor.inan özellikle yapılan bir şey değil.gözünden kaçabiliyor veya o anda yazışılan konu farklı oluyo,arada kaynıyor filan.Saphira'cım bu arada söylemeyi unuttum geçenlerde hamile bir yakınım için soru sorduğumda bir tek sen farkedip yanıtlamıştın. Çok çok teşekkür ediyorum tatlım.
Merhaba arkadaşlar izin verirseniz ben de aranıza katılmak istiyorum,Yazdıklarınızı baştan sona okudum,hatta kitabı da aldım ve okudum ve 2 gündür uyguluyorum kendimi harika hissediyorum,yalnız pazar gününe kadar ve daha sonraları da arada oruç tutacağım için kendimi ona göre ayarlıyorum.(oruç borçlarım var da)
Sanırım cuma günleri bildirim yapıyorsunuz,sizlerle paylaşarak daha iyi kilo vereceğime inanıyorum,bugünkü menümü yazıp fikrinizi almak isterim
SAHUR 2 yumurta,peynir,1 çay b ceviz,domates,salatalık,1 erik,1 bardak kefir az yağlı
AKŞAM(Saat 17) 1 kase tarhana çorbası,1 tabak yeşil fasülye,salata ve 1 bardak ayran
ARA (saat 19.30) 1 elma,1 erik
Artık bol su,bitki çayı içicem
SPOR Hergün düzenli yürüyorum 45 dk,haftada 2 gün step aerobik kursuna gidiyorum
Bugün 30 dk yürüyüş,1 saat aerobik yaptım...
Eeee beni de alıyor musunuz aranıza,alırsanız yarın başlangıç kilo mu bildiririm...
selam kızlar bugun kızım tam 1 yasına bastıyanı 1 senedır ben bır bal böcüğünün annesı olma mutlulugunu yasıyorum .bugun kızımın 1yasında yapılan karma ve zature asıları vardı aıle hekımıne goturdum ordakı hemsıre sız kılomu verdınız dedı 5 kılo pek bellı olmaz dıye dusunsemde o farketmıstı buda bana acayıp moral oldu halıyle eve gelırkende kızıma kucuk bır yas pasta aldım esım oglum kızm ve ben kutlıycaz allah ısteyen herkese versın ınsaallah ha bu arada pastadan sadece bır catal yemeyı dusunuyorum oda kızımın ılk yası olması sebebıyle baska bırının olsa yemezdım
rica ederim canım.hepimizin başına gelebilen bir duurm bu aslında.bana da bazen hiç cevap yazılmayabiliyor.inan özellikle yapılan bir şey değil.gözünden kaçabiliyor veya o anda yazışılan konu farklı oluyo,arada kaynıyor filan.
hımm ingilizcesi diyorsun yani.anladım canım
menümü yazayım:
1. öğünümü yazmıştım
2. öğün: 1 çay bardağı pirinç,2-3 kaşık yoğurt biraz tuzla yedim.hepsini bitiremedim.16.30 du yediğimde.henüz acıkmadım.
3. öğün: 1 kibrit kutusuna yakın fıstıklı tahin helvası (regl dönemimde kaçamaksız günüm olmadı sanırım.gözüm dönüyor resmen )
1.5 Lt su içtim şimdiye kadar.gün içinde unutmuşum.form çayımı da şimdi içiyorum
kankacım kaçamaksız gunun gecmıyor ama maşallah iyi kilo verıyorsun ya,
ben değil kaçamak ,bulgurlu bır yemek bıle yesem hemen fazla çıkıyorum tartıda
Ben de tam tersine çocukları en baştan inisülin direnci olmadan beslemek çok güzel olacaktır.
Tabiki zaman zaman makarna da pirinç de yiyecektir ama mümkün oldukça az olmalı.
Hem çocukluğundan alışmasın bunlara.
Abur cubur yerine kuru yemişe alışsın ne güzel.
Çok isterdim en baştan öyle alışabilmeyi.
Tamam sana mesaj atıyoruz zaman mattikacım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?