tüm hoşgeldinlere hoşbulduk diyorum.
bugün karatayda 2. günüm. canım zaman zaman tatlı istedi bugün ama yenilmedim. cumartesi tartıda fark görmezsem muhtemelen bırakacağımı da biliyorum aslında. neyse..
bu arada günlük menülerinize bakıyorum da şaşırıyorum valla. hiç bişi yemiyorsunuz ve üstelik bilmem kaç saat spor. hani karatayda aç kalmak filan yoktu.. bu şekilde kilo vermemek imkansız zaten. valla ben yemeklerimi iyi yiyorum ama ekmeği ve tatlı/şekerli ürünleri tamamen bıraktım. bir de 8 den en geç 8 buçuktan sonra yemek yemek yasak. biraz rahatım çünkü vermek istediğim kilo 4-5 en fazla... ama bugüne kadar ne yaptıysam 1 kilo bile veremedim. platesle sıkılaştım okadar.
neyse ctesiyi sabırsızlıkla bekliyorum:44:.. inşallah 500 gram olur bir fark görürürm...
arkadaşlar ben akşam yemeğinden sonra yatana kadar acıkıyorum,siz nasıl dayanıyorsunuz..ekmek yerine bir alternatifiniz var mı?
Çok fazla spor yapmışsın belki de ondandır ne kadar fazla o kadar iyi diye bir kavram yoktur bence 4 ay kadar bir sürede 70den 62ye düşmüşsün anladığım kadarıyla ve 2 3 saat yaptığın sporla bende ocak ayında 70 kiloydum intervale basladım şimdi 60 kiloyum galiba oranı aynı farkıysa ben 30 dk fazla yapmıyorum istersen bu konuyu biraz araştır daha fazla spor daha fazla yağ yakımı demek değildir bazı durumlarda kas kaybına sebep olur ve bu metabolizmayı yavaslatır peki vücut geliştirmeciler neden o kadar uzun süre spor yapıyorlar? Çünkü kardiyoyu az tutuyorlar ve ağırlık çalısmasında dinlenme aralarını uzun tutuyorlar maksimum verimi alabilmek için eğer amaç yağ yakımıysa süre değil verim önemlidir yani tempo önemlidir ama spor salonlarında makinalarına zarar gelmesin veya sağlık sorunları ortaya cıkmasîn diye hep aynı taktik 30 dk veya 45 dk 5-6 da yürü sonra bisiklet vb digerlerini yap sonra da ağırlık çalış ve uzun süreler alıyor kilo verdirir mi elbette ama ben bu kadar süre ayıramazdım, sana cevap yazar gibi oldu ama genel konuşuyorumcanım ben çok sabırsızlanıyorum galiba tabiki herkes ister hemen kilolar hoppp diye gitsin ama emek olmadan yemek olmuyor. ben evlenicem dönemde yaklaşık 4 ay spor salonuna gitmiştim günde yaklaşık 3 saat spor yapıyordum ağırlık çalışmakta buna dahil 70 kiloyla başladım ve 62'ye inene kadar resmen çatladım ama diyet yapmıyordum dikkat ediyordum yediklerime spor hocam duraklama dönemin de daha fazla yediklerine dikkat edersen o süre baya kısalır ve sporuda arttırman lazım diyordu ama ben o dönem neredeyse oturmak nedir bilmiyordum akşama kadar bankalarda koşuşturmaca haftada 3 gün dans kursu 2 saat sürekli hareket ve haftada 3 gün 3-4 saat spor deli gibiydim ama 62 olabildi ancak ideal kilomda 60 ve ben bu rakamı ne yaprsam yapayım göremedim.
Çok fazla spor yapmışsın belki de ondandır ne kadar fazla o kadar iyi diye bir kavram yoktur bence 4 ay kadar bir sürede 70den 62ye düşmüşsün anladığım kadarıyla ve 2 3 saat yaptığın sporla bende ocak ayında 70 kiloydum intervale basladım şimdi 60 kiloyum galiba oranı aynı farkıysa ben 30 dk fazla yapmıyorum istersen bu konuyu biraz araştır daha fazla spor daha fazla yağ yakımı demek değildir bazı durumlarda kas kaybına sebep olur ve bu metabolizmayı yavaslatır peki vücut geliştirmeciler neden o kadar uzun süre spor yapıyorlar? Çünkü kardiyoyu az tutuyorlar ve ağırlık çalısmasında dinlenme aralarını uzun tutuyorlar maksimum verimi alabilmek için eğer amaç yağ yakımıysa süre değil verim önemlidir yani tempo önemlidir ama spor salonlarında makinalarına zarar gelmesin veya sağlık sorunları ortaya cıkmasîn diye hep aynı taktik 30 dk veya 45 dk 5-6 da yürü sonra bisiklet vb digerlerini yap sonra da ağırlık çalış ve uzun süreler alıyor kilo verdirir mi elbette ama ben bu kadar süre ayıramazdım, sana cevap yazar gibi oldu ama genel konuşuyorum
canım bu intervale nedir.
canım kaç liraya nerden aldın adını sıkıntı olmazsa yazabilirmisin. bende kullanabilirim belki[/QU
Eczaneden aldım 2 çeşidi var 45 kapsül var içinde 32 tl, omega 3 yağ kapsülü deyince veriyorlar bir de 500mg
olanı var 12 tl içeriği az diye almadım bulamazsan ismini yazıyım bilmiyorum ki sitede isim vermek doğru olur mu
Sabah:karatay kahvaltısı
Öğlen:6kaşık taze fasülye,3kaşık patlıcan salata,1kase yoğurt
Akşam:2 avuç tavuk eti,3kaşık kabak,3 kaşık yoğurt,domates
Kızlaaaar yediklerimizin miktarı çok az olmazsın bence..!!her öğünde pişmiş sebze yemeği yersek daha sağlıklı bana kalırsa.aksi takdirde metabolizmamız yavaşlar işimiz zorlaşır.yiyerek zayıflamak budur, akşama mutlaka bir çeşit et yersek kolay kolay acıkmayız!!! Daha önceki deneyimlerimden biliyorum almamız gereken kaloriden çok az kalori alırsak metabolizmamız yavaşlar.bağırsaklarımızı da doldurmalıyız ki düzgün çalışabilsinler...
Çok az yiyenlere hatırlatma yapmak istedimm.
Öncelikle interval antreman için 6 aylık bir spor geçmişi gerekmektedir çünkü süründürücüdür :)
Kardiyo dediğimiz egzersizler belli bir hızda uzun süre yapılır ve amaç belli bir nabız aralığında kalmaktır genelde 1 saate varıcagindan da kişi fazla zorlanmaz bir süre sonra buna alışılır genel olarak 20 dk sonra yağ yakmaya baslanilicagi dusuncesi vardır
Kardiyonun orta tempoda yapıldığında harcanan kalorinin % 50 sinin yag oldugunu kabul etsek ve 20 dk yürüyüş ile de 100 kalori yaktigini varsayalim 50 kalorilik bir yag yakimin oldu
Kardiyonun yuksek siddette yapıldığında harcanan kalorinin % 40nin yag olduğunu kabul edelim ve 10 dk yaptığında 120 kalori harcadigini varsayalım(harcanan kalorileri hic bilmem kişiden kişiye degisir zaten sadece örnek)bu seferde 48 kalorilik yağ yakimin oldu ama 10dk da 20 dk yapsan 96 kalorilik olacaktı
Kardiyoyu yüksek tempoda uzun süre yapmak zordur biliyoruz
Düşünelim aniden kosmamiz gerektiginde tüm gücümüzle ilerleriz ve sonra yavaslariz ama kalp atisimiz devam eder işte buna hile dersek hileli bir antrenman
Benim interval programimi örnek alırsak
İlk 5 dk ısınma 5-6 da yürüyorum
1 dk tüm gucumle kosu 12 de
1 dk 4te yavaslama
Bu iki dk döngüyü 8 kere tekrarliyorum
5 dk 5te yuruyup bitiriyorum ve antrenman sonuna kadar hep kalbim hizli atıyor
Sonuclarina gelirsek :) en çok göbeği eritiyor gobegim gitti cok az kaldi ve karin kaslarim görünmeye başladı ki bu süreçte hiç ağırlık çalışmadım sadece kosuyla ve eskiden kalmalarla, bacaklarimda kaslar acayip belli oluyor ve kalında duruyor ama sallanmadir selulittir yok kollarda kaslandi sarkma kalmadı göğüslerde kosudan dolayi sarkma var ama kas yaparak duzeltirlir :) ve bunların hepsinin interval sayesinde olduğunu söyleyebilirim beni bunlar ilgilendirmez kas istemiyorum dersen de 40 bedenden 36 bedene düştüm derim
4-5 kilo yağ kaybetmesi gereken biri deneyebilir ama eğer daha fazlaysa sakatlanmalara yol açabilir sonuçta tüm gücümüzle 1 dakika boyunca koşuyoruz ve 1 dakika geçtikten sonra o hızda 1 saniye bile dayanmamız imkansız olucak bir hız kondisyon gerekli, hızda kondisyona göre değişir ilk başladığımda 8 de 1 dakika ancak dayanırken şimdi 12 de koşuyorum yapılan kordiyolarda bunu sağlamıyor ancak aynı hızda fazla süre denklemi ortaya çıkıyor bu da kas kayıplarını beraberinde getiriyor eğer 1 saat boyunca 6 da yürüyebiliyorsanız bence yapabilirsiniz, eğer bir spor salonunda çalışıyorsanız size bunun koşucular için olduğunu söyliyebilirler bir 100m koşucusuna bakarsak yağsız ve kaslı bir vücudu vardır bizde bunu istiyoruz zaten tabii o kadar kas istemediğimizden ideal kiloya gelince bırakıcaz :) spor salonunda bana izin vermemişlerdi bunu yapmama koşu bantlarına bir şey olucak diye korkuyorlardı, eğer yapmaya karar verirseniz ağırlık egzersizlerinden sonra yapın aslında her türlü kardiyo ağırlık egzersizlerinden sonra yapılmalıdır eğer ağırlıktan sonra halim kalmıyor derseniz 1 gün ağırlık+kardiyo 1 gün interval yapılabilir ben ağırlık hiç çalışmadım çünkü uzun çalışmalar bana çok sıkıcı geliyor ama pişmanım çalışsaydım şimdiye bitmiştiyani bunu öncesinde düzenli spor yapmayanlar yapamaz mı benim çok dikkati mi çekti
Üzülme yürüyüşten önce 20-30 dklık ağırlık egzersizleri yap ve yürüyüşün orta tempoda olmalı birde ikisinin toplamı 1 saati geçmesin böylece kas kütlen artar ve incelirsinKizlar moralim cok bozuk 1 aydir karatay yapiyorum her gun 1 saat yuruyus yapiyorum ama ne gobegimden ne bacaklarimdan 1 cm incelme var. 1 aydir zerre incelmemisim hic hevesim kalmadi
peki bu süreçte hiç kilo verdinmi?Kizlar moralim cok bozuk 1 aydir karatay yapiyorum her gun 1 saat yuruyus yapiyorum ama ne gobegimden ne bacaklarimdan 1 cm incelme var. 1 aydir zerre incelmemisim hic hevesim kalmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?