hoca gıdayı elektrikli mutfak aletleriyle kendimizin bile işlenmiş hale sokabildiğimizi söylüyordu yanılmıyorsam. etide, bu kafamda soru işareti olarak kaldığından, çoğunlıkla parça et,doğranmış et şeklinde almaya gayret ediyorum. bilen varsa açıklarsa çok memnun olurum.
Yarın tam 2 ay olacsk başlayalı ilk ay 3.5 kilo verdim son bir ay bir gram gitmedi çok da canım sıkılıyor bu duruma bir de kavitasyona giriyorum incelmek için ama kilo veremiyorum bir türlü bu durumda olan var mı
Canım dayan. Bende bir buçuk ayın sonunda 3 kilo vermiştim sonra yaklaşık 15 gün hiç kilo veremedim. Sonra birden yarım kilo vermiştim. Ben kolay kilo verememde. Sonuçta başlayalı bu gün tam 3 ay olmuş. Ben artık bıraktım. Hedefim 70 kilo idi. 70 kiloyu tartıda görünce bıraktım. Aslında bıraktım diyorum ama halen devam ediyorum da sayılır. Bu sabah tartıldığımda 68,5 idim. Akşam 8 den sonra hiç bir şey yemiyorum. Gündüz bir litrelik şişeme ayran yapıp işe götürüyorum. Gün içerisinde onu tüketiyorum. Kahvaltım klasik karatay kahvaltısı. Öğlen genelde evden yoğurtlu nohutlu buğday çorbası veya ne varsa onu götürüyorum. Dışarda yemem gerekiyorsada ekmeksiz ızgara yiyorum. Akşam karataya uygun yemekler yapıyorum. Canım tatlı isterse helva yiyorum. Gündüz olmak şartıyla bazen çok ender sütlü tatlılar tüketiyorum. Buna rağmen diyeti bıraktıktan sonra 1,5 kilo vermişim. Eşimle beraber yapmıştık toplamda ben 5 kilo eşim 10 kilo verdi. Evlendiğimiz günlere geri döndük. Darısı isteyen herkezin başına
bugün çok hastayım :94: heryerim kırılıyor o yetmezmiş gibi pilateste iki gündür bölgesel çalışıyordum totom bacaklarım extra ağrıyor
leslie de yapamıyorum yatmaktan sıkıldım kk yı açtım ama gidip yatsam daha iyi olacak
sabah
2 yumurta
2 ceviz
1 portakal
1 avuç erik
evde z.yağlı kabak ve enginar var mercimek çorbası da öğle ve akşam da yoğurtla bunlardan yerim yürüyüş yapamam
benden bu kadar daha iyi olunca dönerim aranıza bye
bugün çok hastayım :94: heryerim kırılıyor o yetmezmiş gibi pilateste iki gündür bölgesel çalışıyordum totom bacaklarım extra ağrıyor
leslie de yapamıyorum yatmaktan sıkıldım kk yı açtım ama gidip yatsam daha iyi olacak
sabah
2 yumurta
2 ceviz
1 portakal
1 avuç erik
evde z.yağlı kabak ve enginar var mercimek çorbası da öğle ve akşam da yoğurtla bunlardan yerim yürüyüş yapamam
benden bu kadar daha iyi olunca dönerim aranıza bye
Merhaba kıslar,
Dunku ve bugunku menuleri bildireyim dedim
dun sabah:kkk,
ogle: gec kahvaltı yaptıgımdan oglen yemedim.
15:00 gibi 2 bardak ayran, 10 badem
aksam : eve gidince siyah zeytin 10 tane kadar ,tavuk
21:00 gibi de cayla cekirdek yedim biraz tutamayıp kendimi leptinler gitti mi acaba? :18::18:
daha sonra da içime dert oldu 23:00 - 00:00 arası da leslie 5 mil yaptım.
bir onceki gun de yaptım 3 mil :)
sabah :2 yumurtadan omlet, domates, biber, salatalık, biber , 12 zeytin
ogunlerden sonra 2 tane omega3
dun bel kalca olculerimi de aldım. Gerçi benim gitse de azar azar gitmekte sanırım
bir de bende yagı suyu kemik olcumu yapan Tanita nın bir tartısı var.
ondan gecen ay yag kitlem fazla bu ay ise azalmış %4 gibi
kas kitlesi artmıs biraz.
sanki kilo vermişim ama kas yaptıgımdan hep aynı kiloymus gibi gostermekte.
Bugun spor salonunun tartısında bir tartılacagım bakalım gidebilirsem?
verdim mi alıyor muyum anlayamadım ?
maşallah sana o saatte 5 mil azmine hayran kaldım bir sorum olacak omega 3 ü günde 1 gr mı alıyorsun
Duraklama tabii ki oluyor çünkü vücut yağ kaybetti ne kadar sağlıklı beslenip aç bırakmasakta oluyor ve olmak zorunda çünkü o yağları kendi organı gibi benimsemişti duraklama iyi bir şeydir zaman aldığından kötü gibi geliyor ama olmazsa verilen kilonun dönüşü kolay olur gibime geliyor ve olman gereken kiloya yaklaştıkça uzaması oluyor tabii değişir ilk duraklamamda egzersizi intervale çevirdim ve kısa sürdü şimdi olmuyor çünkü alıştı duraklamanın süresine takılma giden kiloya bak :) hala duraklama dönemindeyim 5.haftam (çok fazla kaçamak yaptım) ama moral bozmuyorun çünkü bittiği zaman 1 ayda 5 kilo gidicek ve ben ideal kilomda olucam işte duraklama kötü değildir :) çok uzattım galibatelefondan girdiğimden alıntı yapamadım
Arkadaşlar yaz geliyor malumunuz kavun, karpuz zamanı. Ben neyse ki zaten sevmem ama bir-iki menüde yenildiğini gördüm sanırım. Ancak Karatay'a göre kavun ve karpuz yememeliyiz. Sebeplerini de kitaptan alıntılarla açıklayayım çünkü bu konu çok önemli:
------------------
Alıntı 1:
''Karpuz ve kavun gibi doğal da olsa fazla miktarda şeker içeren, glisemik indeksi
yüksek meyvelerden uzak durulacak.''
Alıntı 2:
''Ancak, glisemik indeksi çok yüksek
olduğu için kavun, karpuz, dut ve taze incir (Gİ = 80-100) maalesef yenilmemelidir.
Haziran ve temmuz aylarında, hastalarımızın kan yağlarındaki 'trigliserid'
oranı bu nedenle yükselmektedir! Meyve sularında, karpuz ve kavunda
bulunan meyve şekeri 'sükroz' hemen kan yağı trigliseride dönüşür ve yağ
olarak depolara gönderilir. Karaciğer ve göbek yağlanmaya başlar, bacak
kaslarında ve karaciğerde trigliseridler yağ olarak depo edilir. Bunun en önemli
belirtisi, otuz yaşından sonra hafif hafif bel çevresinin büyümeye başlamasıdır.
Bel çevresinin büyümesi, kalp ve damar hastalıkları ve bütün dejeneratif
hastalıkların başlamış olmasının belirtisidir ki, bu da insülin direncinin en ciddi
belirtisi olarak kabul edilir. Bel çevresi ölçümlerinin, kilo ölçümlerinden daha
önemli olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir.
--------------
Bir de sevgili arkadaşlarım; ne kadar çok kaçamak yapılıyor bu ara... Her Pazartesi bu hafta çok azmedeceğim deniliyor, salıdan itibaren kaçamak yapılmaya başlanıyor... Burada hep söyleniyor çok da güzel bir cümle: ''KİLO VERMENİN HAZZI YEMENİN HAZZINDAN DAHA GÜZELDİR'' Hadi biraz toparlanalım da bu yaz sağlıklı görünümümüze kavuşalım, güzel elbiselerimizin içinde düşman çatlatalım! :)
Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?