Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Dün sabah karatay kahvaltısı, öğlen çilekli yoğurt, akşam, menemen ve yoğurt. Spor yok temizlik yaptım:)

Bugün: sabah karatay kahvaltısı, akşam zeytinyağlı bulgurlu sarma ve közlenmiş patlıcan-biber yoğurtlama. (bugün misafirlerim vardı hiiiç kaçamak yapmadım çok şükür:))

1 litre kadar su
spor: leslie 5 mile yaptım 1 saat 8 dakika 4 saniye
Hayırlı gecelerr

Son düzenleme:
mutlu tönbekci yazmış;Tereyağ isteyen ahbabım Karatay diyeti yapıyor. Zira Canan Karatay Hanım, hakiki olduğu sürece tereyağında pastırmalı yumurtaya izin veriyor. Bunu da Dukan diyetiyle zayıflamaya çalışan insanların arasında söyleyince çok komik bir tartışma çıktı.

Şu sıralar tuhaf bir rekabet var: Karataycılar ve Dukancılar. Karatay diyetini yazmıştım hatırlarsanız. Severek de uygulamıştım.

Sonra Dukan’ı o kadar övdüler o kadar övdüler ki, uzman diyet kitabı okuru olarak gittim onun da kitabını aldım.

Genel hatlarıyla ikisi de karbonhidratı keseceksiniz diyor. Un, şeker, nişasta yasak. Ve günde 2 litre su. Bunu yapabildin mi zaten bayağı bir yol almış oluyorsun. Fakat bundan sonraki detaylar dramatik olarak farklılaşıyor.

Karatay’ı özetleyeyim: Sabah iki yumurta, 8 adet zeytin, avuç içi kadar beyaz peynir ve ince belli bir çay bardağı kadar ceviz veriyor. Öğlen ve akşamları da et, balık, tavuk yanında zeytinyağlı bir sebze yemeği ve salata. Peynir, süt ve yoğurt tam yağlı olacak. Soğuk sıkım zeytinyağı ve hakiki tereyağına da hiç itirazı yok. Arada baklagil de veriyor. Hiç bir surette aspartam, bulyon gibi yapay malzemelere izin yok. Dukan da et veriyor ama Karatay’dan farklı olarak yanında sebze ve salata vermiyor. Ve yağı da tümden kesiyor. Süt ürünleri yağsız olacak, zeytinyağı da damla kadar. Baklagil hatta enginar bile yok. Yemekler o kadar tatsız oluyor ki bulyon katabilirsiniz diyor. Tatlı krizi için de diyet kola veriyor.

Arka arkaya okuyunca çok komik oldu çünkü birinin “ak” dediğine öbürü “kesinlikle kara!” diyor. Mesela biri kavun karpuz sakın yeme diyor, biri sırf onları yediyor! Biri ekmek yerine kavrulmamış kuruyemiş ye diyor, öbürü içinde yağ olan tek bir kırıntı yemeyeceksin, onun yerine yulaf kepeği yiyeceksin diyor... Biri kendini sıcak tut diyor, işlenmemiş gıdalar ye diyor, öbürü “üşüyünce kalori yakılır, buldukça buz em, suyu soğuk iç” diyor.

KARATAY VE DUKAN ARASINDAKİ 6 FARK:

- Karatay mutluluk verici; Dukan mutsuz edici

- Karatay yüzde yüz yerli, ye dediği her şey yanı başımdaki bakkalımda bile var; Dukan asap bozucu şekilde Fransız... Yulaf kepeğini bulmak için market market dolaşmak zorunda kaldım. Hele yemek tarifleri korkunç ötesi!

- Karatay’da hiç bir sağlık sorunu yaşamadım; Dukan’da baş ağrısı çektim, kabız oldum sonra da ishal oldum.

- Karatay’da çeşit bol, yediklerinden hiç sıkılmadım; Dukan’da ise yağsız yoğurda, yağsız peynire, yağsız ete abanmaktan fenalık geldi. Bilhassa yulaf kepeğinden yaptığım krepten midem bulandı. Üstelik ömür boyu yiyecekmişiz bu kepeği! Peee...

- BUNA KARŞIN: Karatay diyeti, diyetten ziyade sağlıklı bir yaşam biçimi olduğu için bir türlü disipline giremedim. Bir kaç tane diyor, oturup 250 gram yiyorum. Ara öğün yasak dediği için ana yemeği abartıyorum. Kahvaltıda doyuyorum, öğlen yemeği sırasında yemek yemeyip sonra biçimsiz bir zamanda acıkıyorum. Özetle ha bire yolumdan şaştım, ölçüyü aştım. Bu yüzden kilo veremedim.

- Dukan ise keskin sınırları olduğu için insan kampa girmiş gibi oluyor. Her yere yanımda evde hazırladığım yiyeceklerimle gidip, tek bir yudum taviz vermedim. Bu nedenle Dukan’ın “atak” dediği beş günlük saf protein günlerini başarıyla tamamladım ve beş günde 3 kilo verdim.

SONUÇ:

5 günde 3 kilo abartılı bir rakam. Bunun büyük bölümü sudur tahmin ediyorum. Ancak motivasyonu çok güçlendiriyor. Diyeti bırakma diyor. Vücudunu şaşırttın, devam diyor.

Ancak doğrusunun Karatay rejimi olduğunu düşünüyorum. Belki zayıflamak biraz daha uzun sürebilir ama kesinlikle daha insani, daha haysiyetli, daha sağlıklı. Bundan sonra yoluma yine Karatay ile devam edeceğim.

Prof. Karatay, şeker kısırlığa yol açıyor, dedi.

"Bu kadar çok Tüp Bebek merkezi açılmasının, nedeni, nedir sizce, 30 yıl önce bu kadar Tüp Bebek merkezi mi vardı? Tüp Bebek merkezlerinde aşırı yoğunluğun nedeni Şekerli yiyecekler ve içeceklerdir. Paketlenmiş yiyecekler, şekerler, cipsler, patates kızartmaları, cipsler bisküviler, tüm şekerli paketlenmiş yiyecek ve içecekler okul kantinlerinden kaldırılmalıdır, çocuklara bunlar verilmemelidir." Prof. Dr. Canan Karatay Tüp Bebek merkezlerinde aşırı yoğunluğun nedeni Şekerli yiyecekler ve içeceklerdir. Paketlenmiş yiyecekler, şekerler, cipsler, patates kızartmaları, cipsler bisküviler, tüm şekerli paketlenmiş yiyecek ve içecekler okul kantinlerinden kaldırılmalıdır, çocuklara bunlar verilmemelidir." Prof. Dr. Canan Karatay, Kalp ve İç hastalıkları uzmanı

Su az icildiginde böbreklerdeki toksinler tam olarak dışarı atilamadigi için bir kısmı kana karisiyormus. Bu toksinleri fark eden karaciğer vücudu zarara ugratmamak için hemen yag yakma islemini durdurup detoks işlemine basliyormus...

Günaydin, hayirli sabahlar karatay güzelleri.
9 Mayis ögle. 1 kase ispanak yemegi, su.
ögleden sonra1 avuc badem.
Aksam Kina vardi. tavuk etli kina pilavi, cacik, tursu. bol, bol su, 1 elma.

Dün sabah. 2 yumurta, 8 zeytin, 5 tane ceviz, 3 tane kaysi, 1 tane incir, 1 dilim peynir. 1 büyük domates.

Ögle 1 muz, 1 bardak su. 6 tane Cilek. 2 km yürüdüm.

Aksam. 2 kase sütlü corba (Bulgurlu.) Bol su, cay, & 1 kupa kahve. (Sekersiz tüketiyorum 12 yildir.)

Son düzenleme:
hepimize neşeli ve sağlıklı bir haftasonu diliyorum
haftasonuna diyet duasıyla başlamak istiyorum

kilo verme azmimiz hiç bitmesin
asla duraklama yaşamayalım
kilo verme hızımız gün geçtikçe artsın
hiçbirimiz diyetten ve spordan uzak kalacağımız sağlık sorunları yaşamayalım
amiiiinnnn

paylaşımların için tşk arkadaşım özellikle suyla ilgili olan çok enteresan bunu öğrenmek iyi oldu

şimdiden orucun ve duaların kabul olsun inş...

Mutluyum -400 le uyandım,yağmur da çook güzel yağıyor.bugün kızımın çeyizi için sardunyalar,begonyalar hazırlıyacam...balkonu şenlensin.:))

Bakalım düğüne kadar kaç kilo verebilecem..!!! Bozmaya hiç niyetim yok..!!

Hepinize mutlu haftasonları diliyorumm...

Unutmayın yılmadan devammmm:13:

sabah:karatay kahvaltısı
öğle : mercimek çorbası ve yoğurt
akşam:etli taze fasulye ,ayran
sabah yarım saat plates yaptım
yarın hava güzel gibi olursa pikniğe gidiyorum
sabah: açık havada karatay kahvaltısı
öğleden sonra :mangalda tavuk yiyeceğim.(inşallah hava bozmassa)

amin canım ,allah kabul etsin

13/05/2013 Listeci BAşı FZGUN ARkadaşımız pazartesi sıra sende canım

kızlar şöyle bi önerim olacak karataya başlayıpda listeye girmek için 2hafta uzun bi süre olduğunu düşünuyorum
hevesle başlayıp da listede yeralmadığını görüp bırakan arkadaşlarımız oluyor
onların şevkini de kırmamak adına bu 2 hafta listeye bekleme konusundaki uygulamayı kaldırsak nedersiniz?
hergün menü bildirimi zorunlu olma konusunda kurallarda bi değişklil olmasın
ayrıca hergün en azından 3 mesaj yazma kuralı getirsek sohbete de katılımız artar
sizlerin de fikirlerinizi beklıyorum

büyük ihtimalle idrar yollarında problem vardır canım.

kızlar herkese iyi günler diliyorum.
dün akşam ne yiyeceğimi bilmiyordum kaynanam yemeğe çağırmıştı
ondan yazamamıştım.
1 tabak kuşbaşı et kavurma
1 kase çorba
salata
5 çatal kadar ev eriştesi çok güzel görünüyordu dayanamadım

11.05.2013 yani bugün sabah
2 tane sahanda yumurta zeytin yağıyla
4 tane ceviz
2 gün kurusu
domates salatalık
8 tane zeytin
gouda peynir 2 ince dilim
kızlar bugün yine günüm var tutabilirmiyim kendimi tutamazsam akşama çantaların içini doldurup kafama öyle vurursunuz artık
acımazsınız demi bana neyse belki menüyü beğenmem de yiyemem inşallah.hepinizi kocaman öpüyorum mutlu huzurlu bir cumartesi diliyorum.

Bence de öyle olsun:13: listeye girebilmek için bir hafta yeterli:13:

Son düzenleme:
Herkese selamlar...hasta olan arkadaşlar iyileşmiş, kilo vermek isteyen arkadaşlar aramıza katılmış herkesin inş. Keyfi yerindedir.ben sürekli okudum ama paylaşımda bulunabilecek bir beslenme devam ettiremediğim için menü paylaşımında bulunamadım bugün yeniden toparlandım sirkelendim kendine gel dedim adet düzensizliğim olduğu için yeme krizleri psikoljik gerginlik ve tartının sürekli yükselmesi ve o şiş görüntüden sonra sizleri okuyarak motive oldum hepiniz çok sağolun
bugünki menüm:
sabah:t.yağında 2 yumurta 1domtes 1 salatalık az peynir
öğle:etli taze fasulye 4 kaşık b.pilavı 2bardak ayran
akşam:ev yapımı yoğurdun içine 1t.kaşığı keten toğumu 5 tane çilek 4tane ceviz
bu da tatlı krizim için olsun
1saat yürüyüş bol su ve yeşil çaya devam
hepinize iyi h.sonları:)
not: 3 gün gerçekten çok mutsuzdum mutsuz olduğum için yedim yedikçe mutsuz oldum

Merhaba arkadaşlar; dün akşam ilk kaçamağımı yaptım, yediklerimden değil ama içmememiz gereken şeylerle diyelim, bir kutlamamız vardı :) Bu yüzden bugünü hafif geçiriyorum.

08.30:
1 fincan zencefil çayı

SABAH (09.15):
Sucuklu yumurta, 1 tane salatalık, 1fincan siyah çay

ÖĞLE (14.15):
1 kase keten tohumlu yoğurt, 4 tane yenidünya

AKŞAM:
Somonlu salata yiyeceğim.

Arada 1 fincan Türk kahvesi de içtim. Şimdilik yaklaşık 2 lt su tükettim; gün bitene kadar 3 lt’ye tamamlarım. Spora gidildi; 30 dk kardiyo, 40 dk ağırlık çalışıldı. Belki akşam 3 mil Leslie de yapabilirim, zira sabah tartıda gördüklerimi hiç sevmedim.

Herkese sevdikleriyle birlikte geçirecekleri mutlu bir hafta sonu diliyorum, sevgiler :)

burda sıraya mı giriliyor diyete başlamal için nasıl yanee

ayer82 haftalık verdiğimiz kglara göre düzenlediğimiz bi yarışmamız var liste sırası onun için
bu hafta pazartesi listeleri hazırlayacak arkaşımız FZGUN onu belirtmiştim geçen mesajımda.
diyete istediğin an başlayabilirsin diyete başlamada sıra söz konusu değil istediğin kg lara inmek ümidiyle başarılar dilerim

menü bildirimi
sabah 06:00 menemen
dereotu ,maydonoz 2 adet ceviz ,5 fındık

öğle 12:30 1 kase yoğurt
çilek

akşam 16:30 et sote
çoban salata
1 bardak ayran

su 1 litre anca içtim
akşam havuzda 2 litreyi tamamlarım

yarın anneler günü cocuğu olan tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun
sağlıkla mutlulukla birlike olabilmenizi dilerim

yarın bende annemı dışarı kahvaltıya götürcem esnek bigün olucak yarın kahvaltı için tabi
diğer öğünlerimi dengelerim
aman ha sizde abartmayın pazartesi tartı günü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…