merhabalar,
ben baştan beri yazmak istediğim bir konuyu buraya taşımaya karar verdim.Ben bir PKO'luyum.PKO, yani Polikistik Over Sendromu son dönmede çok yaygın olan bir kadın hastalıkları.Her ay menstrüasyon döneminde oluşan yumurtaların çatlamadan rahimde öyle kümeler halinde biirikmesiyle oluşuyor.Şikayetleri düzenli regl olamama, kilo alma ve tüylenme eğilimi,kolay çocuk sahibi olamama ..vb gibi. Ben bu hastalığımın olduğunu öğrendiğimde genetik bir rahatsızlık olduğunu, herhangi bir tedavisin olmadığını yalnızca işte doğum kontrol haplları ve bir diyabet hapı yardımıyla regl düzenimi sağlayabileceğimi söylediler.bir süre kullandım Allah'a şükür biraz yardım alarak ta anne oldum. Ama bir blogta Karatay diyeti yapan bir hanımın ilaçsız reglinin düzene girdiğini anlattığı bir yazıyla bende Karatay diyetini ciddiye almaya başladım.Zira böyle şeyler yersem kilo alırım diye korkuyordum.Zaten kitabında bu hastalıkla ilgili bir açıklaması da var.Bende kendi üzerimdeki etkisini bu ilk bir ayda gördüm.İnşallah hayatım boyunca devam ettireceğim bu düzenle bu hastalığın da çözümlü olduğunu görmüş oldum.Sizde çevrenizde bu hastalığı olanlar varsa lütfen önerin...İlaçlara mahkum değiliz.
aynen canım yaaa bende onu düşünüyordum. bu hormon salgılanması nasıl oluyor acaba? gece gündüzü tamamen terse çevirsek hormonlarda çevrilecek mi? zeki mürende biz görecekmi?bsm senin olayın karışıkmış yaw
leneva çık bakalım işin içinden çengel bulmaca gibi
aynen canım yaaa bende onu düşünüyordum. bu hormon salgılanması nasıl oluyor acaba? gece gündüzü tamamen terse çevirsek hormonlarda çevrilecek mi? zeki mürende biz görecekmi?
arkadaşlar bugun rejime başlayalı 34. gün 73.8 ile başladım 69.8 i şu an itibariyle gördüm :)) haftaya yarışmanıza da katılabilirm 6 kilo kaldı hedefime ... ama canımm çook tatlı istiyooooo(
bir haftadır topiğe geliyorsun yanlış hatırlamıyorsam bildirim de yapıyordun yüzdeni hesapla gönder listeye alayım seni
Evet dogru fkt bi hfta evvelki tm kg mi bilmedigim icin hsplmyi da bilmiorum
tamam canım sen de haftaya girersin listeye
ben listede yokum kızlar ama yazayım :)) 1 mayıs çarşamba başladım 119 kq ile geçen hafta 114 kq oldum.bu sabah 111.5 olmuşum..
niye listede yoksun hergün menü paylaşmıyor muydun tam hatırlayamadım
bildirimini yap seni de listeye alayım duruma bakılırsa ilk 3 te yerin hazır
evet canım paylaşıyorum.bu beni motive ediyor çünkü ...ben neyin yüzdesini hesaplıycam .. neler yapacam bir bilqim yok bu konuda yanlız.
geçen haftaki kilona göre ne kadar vermişsin o bu hfta ben yaparım topiğin 1. sayfasında da örneği var bakarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?