Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Suyu çoğaltıyorum yürüyüşe başalsam geri havalar bozuk oğlumda hasta çıkamıyoruz bir düzelsin yürürüm yine evde eliptik yapıyorum.

D vitamini eksikliğinede değinmiş karatay bende de var o zaman zor kilo veriliyormuş,aksatmadan içicem artık devit-3 ümü birde balık yağına başlarsam tamamdır:) Birde demir eksikliğ o da var

Son düzenleme:
Ben bişey daha sorayım,
Avuç avuç saçlarım dökülüyor,diyetten olamaz diye düşünüyorum,
Ama bunu yaşayan oldu mu acaba aranızda?

Ben diyetisyene 25 nisanda gittim zaten listesi benim yaptığım listeydi öyle bakıp uygulamadım yani karatayada 5 gün oldu başlayalı gidince söylermiyim bilmiyorum zaten düzgün kilo vermedim ki ne yapıcam bilmem
bence söyleme.. bizim diyetisyen kesin hocayı sevmiyor, verdiği bir eğitimde 'önüne gelen diyet listesi veriyor, geçenlerde biri zeytinyağı anne sütü gibidir demiş, bu duyan bir anne bebeğine süt yerine z.yağı verirse bebeğin halini düşünün' demişti. Canan Hocaya koskoca prof a, 50 yıllık hekime önüne gelen demişti. çevremde çok kişi gidiyor banda git diyorlar ama ben o yüzden gitmek istemiyorum.bazen de yağ kas ölçümü için gitsemmi diye düşünüyorum, özele gidip para vermek te istemiyoruım açıkçası..

yemek yemek ile aramızda duygusal bir bağ var maalesef ve bu doğduğumuz günden beri böyle, ağladığımızda açız diye süt verildi, düştüğümüzde acımızı azaltmak için şeker çikolata verildi, bilinç altımıza yemek yediğimizde mutlu olacağımız empoze edildi bunu aşmak elbette kolay değil ama canın sıkkın olduğunda kendine farklı aktiviter bulsan, yemek yerine başka şeyşer koyabilsen keşke.. bence yürüyüş çok işe yarıyor, yada son ses müzik dinle kulaklıkla.. yemeni engelleyemiyosan, karatayda izin verilen sevdiğin gıdalar mutlaka vardır, onlardan ye..

evet canım ne yersen ye öğünlerde ye bence kaçamak bile yapacaksan öğünde ye arada yeme..

bu eksiklilerini tamamla canım. demir hapıda kullan.
şimdiden kolay gelsin

Gittim çıkardım ne yediysem,hiçbişey yememiş kadar rahat hissediyorum kendimi şuan,
Neler yediğimi hiç saymamayım,bi daha yapmıycam söz veriyorum:26:..
Yüce Karatay dan af dilerim

hımmm. canım kötü bir durum. neyse inşallah tekrarı olmaz. geçmişler olsun şimdiden

Ben bişey daha sorayım,

benimde saçlarım dökülüyor. ama ben bunu diyete hiç bağlamadım. gerçi daha öncede dökülüyordu ama sanki benimde arttı.

benimde saçlarım dökülüyor. ama ben bunu diyete hiç bağlamadım. gerçi daha öncede dökülüyordu ama sanki benimde arttı.

Evet önceden dökülmüyordu diyemem ama aynen bahsettiğim gibi avuç avuç dökülüyor,
Meyvelerden illaki bir vitamin almıyormuyuz mesela,tamam şekerli diye tüketmiyoruz ama bu takılıyor kafama?

hakikaten ayıp yani. hem hoca şöyle diyor. bebek için anne sütü neyse yetişkinler için zeytin yağı odur. burdan yeni doğan bebeğe zeytinyağ içirilebileceğini çıkartanlar bence ''her önüne gelen'' oluyor.

bu psikolojik tespitin gerçekten çok hoşuma gitti. hakikaten yemek=mutluluk şeklinde bilinçaltımıza yerleşmiş.

Evet önceden dökülmüyordu diyemem ama aynen bahsettiğim gibi avuç avuç dökülüyor,
Meyvelerden illaki bir vitamin almıyormuyuz mesela,tamam şekerli diye tüketmiyoruz ama bu takılıyor kafama?

doğru diyosun canım. mutlaka vitamin alıyormuşuzdur. araştırmak yada bir bilene sormak lazım

Kendimi zemin kattan atmak istiyorum,çünkü ölmek istemiyorum
Yani bu espiriyi de açıklattın ya bana arkadaşım

Gittim çıkardım ne yediysem,hiçbişey yememiş kadar rahat hissediyorum kendimi şuan,
Neler yediğimi hiç saymamayım,bi daha yapmıycam söz veriyorum:26:..
Yüce Karatay dan af dilerim

Miden mi bulandı kendin mi parmak attın ıyyy çıkarmaktan korken bir benim heralde:) hamileyken neyse ki olmadı:)
Ben bişey daha sorayım,

Benim doğumdan sonra bir başladı hala dökülüyor kel kalıcam öyle azaldı ki d vitamini ve demir eksikliği var onlardan olabilir ama dermatolojiye gitmeyi düşünüyorum yoksa saç kalmıycak, bu diyette artoyorsa yandım ben

Yok söylemem zaten:) o zaman ona git der neme lazım:) ben zaten kas yağ ölçümü için gidiyorum devlet hastanesi parasız önce endokrinolojiye gitmiştim ordan yönlendirdi,sende gidebilirsin dahiliyede yönlendiriyor, tespitin o kadar doğru ki yemek konusunda müzik dinliyorum genelde dediğin gibi ama onuda duygusal olanlardan dinliyorum:) iyice bunalım oluyorum:))

bu eksiklilerini tamamla canım. demir hapıda kullan.
şimdiden kolay gelsin

İnşaallah içicem, demir ilacınıda soruyum iğnesi varmış bir seferde onu yaptırayım unutuyorum derim:)

Kendimi zemin kattan atmak istiyorum,çünkü ölmek istemiyorum
Yani bu espiriyi de açıklattın ya bana arkadaşım
canım bugünü unut yarın aynen devam, hadi bakalım geçmiş olsun

deme boşver, benim de bahsettiğim kişi devlette, ona gitmek istemiyom, özele de gitmek istemiyorum açıkçası,
müziklerin dım tıss yada cıs tak olsun.. :)

Bünyesindeki şeker nedeniyle karaciğer yağlanmasına neden olan meyvelerin bilinçli olarak tüketilmesi gerekiyor. Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, meyve tüketiminin bilinçli olması konusunda önemli uyarılarda bulundu…

Meyvedeki Fruktoza Dikkat

Meyve şekerinin, bebeklerde dahi karaciğerin yağlanmasının başlıca nedenlerinden biri olduğunu anlatan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, sağlık sorunu olanların meyvelerdeki fruktoz miktarına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Kavun ve Karpuzda Fruktoz Yüksek

Yaz mevsiminde bolca tüketilen kavun ve karpuzda fruktozun yüksek olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Karatay, şöyle devam etti:

“Meyvelerin tüketim miktarları, zamanları ve şekilleri, onları vücudumuz için sağlıklı veya sağlıksız hale getirebilir.”

Meyve Ne Zaman Yenmelidir?

Prof. Dr. Karatay “Meyvelerin şekeri ve her türlü şeker, tatlı zehirlerdir. Hiçbir zaman aşırı şekilde, özellikle akşamları geç vakitlerde tüketilmemelidir. Örneğin gün boyunca başka tatlı ve şekerli yiyecek yememek koşuluyla sonbahar ve kış aylarında sabah kahvaltısında yenecek bir yerli muz, glisemik indeksi yüksek olmasına rağmen verdiği enerji gün içinde yakılabileceği için sağlıklıdır. Ancak aynı muz akşam yemeğinden sonra tüketilirse ve ardından yatılırsa yağ olarak depolanacağı için sağlıksızdır.” dedi.

Lifleri Meyveden Ayırmayın

Meyvelerin lifleriyle tüketilmesi önerisinde bulunan Karatay, şu bilgileri verdi:

“Öğlen yemeği yerine ceviz içi, badem, fındık, fıstık gibi kuru yemişlerle birlikte mevsiminde tüketilecek bir adet portakal veya iki adet mandalina, lifiyle yendiğinde vücut için sağlıklıdır. Ancak 2-3 portakal veya 4-5 mandalina sıkılıp suyu içildiğinde glisemik yükü arttığı ve liflerinden arındırıldığı için hızla kana karışıp kan şekerini ve insülini aniden yükseltir. İki üç saat sonra da aniden düşmesine sebep olur, işte bu durum sağlıksızdır.”

kızlar bir sorun var sanırım günlerdir aynı kilodayım hatta +500 oldum.öyle çok bi kaçamakta yapmadım.vücut duraklamaya falanmı girdi anlamadımki...103te kaldım hatta zaman zaman 103,5 te oluyor.ne yapmam lazım sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…