Sabah:kk
Öğlen:1 avuç badem,1 küçük lahmacun
Akşam:2 patlıcan dolma,3 kaşık taze fasülye,4 kaşık cacık,2 kaşık bulgur pilavı.1parça haşlama et.salata.
Dün bütün gün yemeklerin arasındaydımyemekli bir adakta bütün gün çalıştık, sonra ziyafet sofrası kuruldu,ancak bu şekilde kurtarabildim:))
diyet yapmak zor iş mesela sabah mis gibi ekmek vardı burada halep ekmeği diyorlar pide gibi ama çok daha lezzetli domatesin zeytinyağlı suyuna banıp peynir zeytinle yedi benimkiler ben ekmeği kokladım fıstık yedim sonunda da nefsimi körlemek için 2 lokma yedim diyetim de bozulmadı gözüm de kalmadı eski ben olsam ve burada hesap verme derdim olmasa amaaan bugün pazar yiyeyim der koca bir ekmeği yerdim
Sabah:1 erik,fındık ve badem 1 yemek kaşığı bal,yumurta,domates,3 köfte kadar et.
Komşu adak yapmış sabah sabah et yedik.
Bu aralar çoğu akrabamız adaklarını yapıyor ve bizim burda adakların sonunda ziyafet verilir genellikle,bu yüzden işim biraz zorlaştıdün yağlı börek missss gibiydi 2. Lokmada zor durabildim:) dolma pirinçliydi ona canım sıkıldı.
Bugün de balı yememem gerekirdi ama;oğlum fındık ve bademi bala karıştırmış dayanamadım,neyse dengelemeye çalışacam.
Akşam yemeğe davetliyiz çooook dikkat etmeye çalışacam,yarın sanırım ++++ ile gelecem,form çayımı içeyim şimdidennn:)))
Yarın kızım balayından dönüyor ve bize ilk ziyareti olacak:)) eşinin ailesiyle gelecek ve ziyafet sofrası hazırlamam lazım yine..sonra her şey daha bir düzene girecek kızlar inanıyorum:)
Ama verdiğim kilolarla havam değişti,herkes kızlarımın ablası gibi göründüğümü söylüyor:))) kaplumbağa hızıyla versekte yılmak yok..!!!
galiba mevsime adapte olduğumuz dönemlerde oluyor. çünkü ben de havalar ilk başladığında göz kararması yaşadım. enseden bir ağrı giriyordu, tansiyona yormuştuk. sonra kendiliğinden geçti. ama sen bir uzmanına görün istersen.çok geçmiş olsun.saat 8'i vurduğuna göre günlük menüler yavaş yavaş gelmeye başlayacak sanırım :) Benim ilk günüm biraz zor geçti ve bi kaç yanlış yaptım sanırım, menüyü yazayım da üzerinde daha net konuşuruz
sabah :
1 yumurtadan peynirli omlet tereyağlı
biraz peynir
10 adet zeytin
yarım domates ve yarım salatalıktan bol zeytinyağlı ve limonlu salata
yaklaşık 7-8 adet badem
3 bütün ceviz
10 taneye yakın fındık
şekersiz açık çay 1 çay bardağı
bir adet şekersiz türk kahvesi
öğlen : ( asla aç değildim 4 saat sonra yedim sebebi ise aşırı baş dönmem muhtemelen ya tansiyonum düştü ya da şekerim )
1 kase yoğurdun içine 4 üzüm (şekerimi biraz yükseltmek için yapmalıydım ), 4-5 badem , 2 ceviz..
yarım salatalık (yağsız, biraz tuz sadece ama hala kaya tuzu almadım )
3 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye
1 saat sonra da 1 tane kesme şeker: tansiyon ya da şeker kaynaklı olduğunu düşündüğüm başdönmesinii ayarlasın diye...bunun yerine koyabileceğim birşey var mı ?
akşam:
2 yemek kaşığı tavuk sote
1 kaşık pilav (bunun tekrarı olmayacaktır umuyorum )
saat 8 ve şimdilik 6 bardak kadar su içtim.. birazdan 1 saatlik yürüyüş ve sade soda içeceğim..tabi suya da devam
sorun şu ki :çok geç yatıp çok geç kalkıyorum 1 de kalktım bugün mesela.. haliyle 8 de aç olmuyorum.. saatlerimi de şuan ayarlayamam ramazan geliyor bu şekilde devam edecek belli ki ama ya geceye doğru acıkırsam ?neyle bastırmalıyım? süt olabilir mi ? ya da bu yediklerimin hangi organik madde olduğunu bilen varsa eksik olan ama günlük olarak belli bir miktarda almam gereken bir maddeyi ihtiva eden herhangi bir öneride bulunabilir mi ? :26:
Bir de n'olur şu baş dönmeme bir çare bulalım.
geç yemeye başlayıp, yemek aralarını da kısa tuttuğum için sanırım doyurdu hatta 5 saat geçmesine rağmen acıkmadım henüz.. 2 su daha içtim yatana kadar bir 2 daha içerim heralde :)) şu su konusuda kafamı karıştırıyor esasen..çok su içmeyi sevmeyen biriyim ve - kilo boy yaş oranındandı yanılmıyorsam- bakılan vücudun su ihtiyacını hesaplandığı bir yer bulmuştum 1.8lt yazıyordu benim için ki zaten hareketsiz klima karşısında oturuyorum bütün gün... Canan Hoca da idrar açık limonata renginde oluncaya kadar diyor e benim 2 bardaktan sonra bembeyaz hale geliyor :)) ben yine de 1.5 lt yapayım mı en azından ? :))
normalde akşam 8 de son öğünümüzü yiyip sabah tartılıyoz yaklaşık 10-12 saat açlık oluyor.. sahurdan önce tartılırsak iftar 20.30 da ve 03 te kalkıcaz sahura.. 6 saat kadar açlık süresi var ki bu da az bir süre bence..oruç tutacak arkadaşlar sahura kalktıklarında tartılırlar zaten 5 gibi oluyor sanırım
yeter canım, ellerin dert görmesin :)mahzen kendine gelmek istemişti kırmayalım
yater mi mahzen
evet katılıyorum, 2 ay sonra ki veryansınları şimdiden duyar gibiyim, neyseki liste yapmam çok kolay olacak..yaz geldi diye topiği boşlayan arkadaşlar 2 ay sonra ağlaya ağlaya geri gelecekmenü yazan da kilo bildirimi yapan da bikaç kişi bu ne böyle
53 kilo da 50 kiloda çok güzel kilolar. ama hangisi senin için doğru kilo bu boyuna da bağlı. boyun kaç?
insanın kilosu daha düşük olunca çok daha yavaş vaeriyor bence. hatta eminim vermediği zamanlar bile çok olmuştur.resmen gr gr zor gidiyor.
normalde akşam 8 de son öğünümüzü yiyip sabah tartılıyoz yaklaşık 10-12 saat açlık oluyor.. sahurdan önce tartılırsak iftar 20.30 da ve 03 te kalkıcaz sahura.. 6 saat kadar açlık süresi var ki bu da az bir süre bence..
yeter canım, ellerin dert görmesin :)
evet katılıyorum, 2 ay sonra ki veryansınları şimdiden duyar gibiyim, neyseki liste yapmam çok kolay olacak..
VKI ne göre 47 olmam lazım. Ama 53 kiloda yüzümün çöktüğünü söyleyenler var. 50 kilo da ne olur bilemem. Boy 1.57
Evet çok uzun sürede indim. Normalde 1 ayda inmem gerekirdi. Ama ben çok zor kilo veriyorum zaten bu 3 ayda 3 kilo benim için mucize. 10 senedir spor yapıyorum ama hiç kilo veremiyordum yediklerimide kısmama rağmen. 2 ayda 10 kilo veren arkadaşını kıskanman normal bende hep yiyip yiyip kilo verenleri kıskanırdım. Ben kısıtlı yememe rağmen veremezdim. Ama üzülme bu bünyeden bünyeye değişiyor. Benim arkadaşımda 1 ayda 8 kilo veriyor. Ama o kadar kilolu ki. Ve çok kilolu olanlar daha hızlı veriyor. Eminim 10 kilo veren arkadaş senden çok çok kiloludur. Ve ilk ay 5 kilo vermen müthiş tebrikler. En kısa zamanda istediğin kiloya ulaşman dileğiyle.
meraba hanımlar aranıza yeni katılıyorum 79 kiloyum 155 boyundayım acilen zayıflamak istiyorum yardımcı olur musunuz ramazanda geldi napcaz valla :)
benim de idrarım neredeyse su gibi çıkıyor ancak havalar ısınınca rengine değil de vücudun ihtiyacına göre ayarlamak gerek sıcaklarda vücut 2 saat bile susuz kalsa halsizlik başdönmesi olabiliyor ben senin başdönmelerin için artır dedim yoksa 2 lt bizim boy ve kilodaki birine yeter
bi de suyu vücuda yedire yedire içmek gerekmiş arka arkaya 2 bardak içip 2 saat oturmak yerine her saatte bir bardak içmek daha iyiymiş
oruç tutacak arkadaşlar sahura kalktıklarında tartılırlar zaten 5 gibi oluyor sanırım
mahzen kendine gelmek istemişti kırmayalım
yater mi mahzen
genelde bende çok canım çeken bir şey varsa ve o sırada yemek saatimse mikroskobik ölçüde de olsa tadına bakıyorum. ama 4 saatim dolmadıysa %90 tadına bile bakmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?