Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

hepinize güzel bir haftasonu diliyorum
son iki gün sabah çıktım akşam geç geldim menü yazamadım dünkü menüm aklımda onu yazayım
sabah
1 bardak süt

öğle
1 yumurta
1 dilim peynir
5 zeytin
5 dilim sucuk
1 avuç yerfıstığı
domates-salatalık

akşam
10 tane küçük balık
yarım tabak taze fasülye
1 ısırık lahmacun
yarık kase yoğurt
1/3 karpuz

seam baya bir kilo vermişsin sen, ne kadar zamandır yapıyorsun çok merak ettim :) çok da özendim, bu yaz beş altı kilo verebilirim gibi geldi şimdi:) kitabı alacağım yarın

bugün sınavım vardı sabah ve öğleden sonra iki oturum.. menüm şöyle: Sabah(saat 09.00 gibi):
karatay kahvaltısı

öğle(saat 13.30)
2 dolma
1 tabak mercimek
1 kase yoğurt
neskafe 2 si bir arada
sınavda yoğurt uyutmasın diye içtim

akşama allah kerim şuan aç değilim ama zaman ne gösterir bilemiyorum :)

love12aramıza hoşgeldin

hoşbulduk canım :)

geçmiş olsun canım nasıl geçti sınavın ??benim bugün diyetim birazcık kaçtı ya :26: ama akşam yemem artık :)

akşam menüm1 yumurta, peynir, zeytin, domates ve acı yeşil biber oldu
geçmiş olsun canım nasıl geçti sınavın ??benim bugün diyetim birazcık kaçtı ya :26: ama akşam yemem artık :)
sınavım kötüydü hem zordu hem de hiç çalışmamıştım o yüzden, bakalım sonuç ne gelecek.. kaçamak zaman zaman çoğumuzda oluyor canım önemli olan telafi etmek ve nasıl olsa kaçtı diye bırakmamak..

anladım canım .. aynen doğru diyorsun ..

kızlar acilen toparlanmam lazım kendimi resmen kaybettim 3 haftadır en olmuycak şeyleri en olmuycak saatlerde yiyorum iştahım çok açık. ramazan yaklaştı die toplantılar günler çoğaldı ramazanda da iftar davetleri başlar ne yapıcam bilemiyorum verdiğim kiloları korumaya razıyım çok güzel verdim cunku her lokmada pişman oluyorum ama eksik olan ne nie güdülenemedim bilemiorum bana yardım edin bu sabah aç karnına 1.5 kg fazla geldim ve 2 gunde bu fark çıktı

merhabalar :) ben de geldim aranıza lakin doğru vakit mi pek emin olamayanlardanım ben de, malum ramazan geliyor :) bir Bismillah diyelim de bakalım.. yazılanlardan bir çoğunu okudum 3 gündür Karatay'ın neredeyse tüm videolarını izledim..Esasen 2 gündür de acaba yapabilir miyim denemesindeydim ve benim için en zor kısmı olan buzlu çaysız , cipsiz yaşama alışabileceğimi gördüm ve aranıza katılma kararı aldım :)
155 boyunda 62-63 kilo arasında gidip geliyorum. Öncelikli hedefim 55 ( açıkçası daha düşmek istemiyorum ama o zaman gelince 2. bi hedef daha koyabilirim ) Göbüşten çok şikayetçiyim aslında stress topu gibi kullanıyordum ama madem karaciğerin yağlanmış olduğunu gösteriyormuş artık yeni yöntemler bulacağım kendime stresten arınacak
Hareketsiz yaşamdan hareketliye , sussuz yaşamdan da sulak bir yaşama geçmeyi başarabilirsem e bir de tecrübeli arkadaşlardan doğrularımı yanlışlarımı öğrenip, öneriler de aldım mı bence olur bu iş :)

Sabah:kk

Öğlen:1 avuç badem,1 küçük lahmacun

Akşam:2 patlıcan dolma,3 kaşık taze fasülye,4 kaşık cacık,2 kaşık bulgur pilavı.1parça haşlama et.salata.

Dün bütün gün yemeklerin arasındaydım yemekli bir adakta bütün gün çalıştık, sonra ziyafet sofrası kuruldu,ancak bu şekilde kurtarabildim:))

love12 lulu34
armıza hoşgeldiniz

önce bunlarla sarsayım sonra kendine getiririm

bak güzelim uzun zamandır buraları boşladın ne oldu motivasyonunu kaybettin kilo aldın herzaman söylüyoruz burada hesap vermek kilo vermeyi kolaylaştırıyor etrafında kim sana diyet konusunda destek oluyor söylesene 1-2 gün sonra hepsi seni yüzüstü bırakıyor en çok da lafım kocalara ama burada öyle mi bir gün kaçamak yapsak diğerlerine bakıp hemen toparlanıyoruz burada müthiş bir sinerji var hiç tanımadığın insanlarla bir anda ortaklaşıp aynı amaç için aynı yolda yürüyorsun herkes bir diğerinin kilosunu veya kaçamağını kendininmiş gibi dert ediniyor veya verilen kilolara kendi vermiş gibi seviniyor:13:
verdiğin kilolara şimdi seviniyorsun ama inan bana yalnız kaldığın zaman bi süre sonra o kiloları da alacaksın tecrübelerim öyle diyor
her lokmada pişman olman iyi demek ki motivasyonunu o kadar da kaybetmemişsin
bundan sonra yapman gerekenleri biliyorsun zaten toparlan ve hergün düzenli bildirimini yap artık sen de tecrübe kazandın deneyimlerini yeni gelenlerle paylaş bunlar sana iyi gelecektir

aynı boy ve kilodayız benim de hedefim 55
kararlıysan ramazan falan farketmez verirsin hadi bakalım kolay gelsin

dünkü menüm
sabah
1 yumurta
1 kk peynir
5 zeytin
1 ceviz
1/3 karpuz
domats-salatalık

öğle
2 yumurtayla peynirli omlet
5-6 kuşbaşı ciğer
salata

ara
4 kiraz
1 kayısı
yarım poğaça

akşam
1 küçük tabak domatesli bulgur pilavı
1 kase cacık
turşu

1 saat yüzme 3 lt su
dün elimde olmayarak ara öğün yaptım dışarıda olduğum için akşam yemeğim de 8.30 a sarktı ama öğünler arası 4 saatti

Canimmm cok haklisinnnn zaten yuzum olmadigi icin bildirim yapamiorum yoksa internetin basindaim :-( insanlar destek olmadigi icin boyle zaten ama iyi ki sizzz varsiniz burdaki ortam destek harika cok tesekkur ederimmm

diyet yapmak zor iş mesela sabah mis gibi ekmek vardı burada halep ekmeği diyorlar pide gibi ama çok daha lezzetli domatesin zeytinyağlı suyuna banıp peynir zeytinle yedi benimkiler ben ekmeği kokladım fıstık yedim sonunda da nefsimi körlemek için 2 lokma yedim diyetim de bozulmadı gözüm de kalmadı eski ben olsam ve burada hesap verme derdim olmasa amaaan bugün pazar yiyeyim der koca bir ekmeği yerdim

benden 10 yaş büyük ama 2 beden küçük bir ablam var ayrı şehirlerde yaşıyoruz beni en son 3 kilo vermiş halimle gördü çok az farketmiş demişti beni de hep sıkıştırır kilo ver diye ama bana yine de pek güvenemezdi üstüne 5 daha vermiş gördü öyle sevindi ki o da yıllardır 3 ver 5 al görürdü ve kızardı bu daha başlangıç dedim öyle sevindi ki şimdi ona gittiğimde bana uygun şeyler hazırlıyor anlayacağın sen kararlı oldukça etrafındakilerin desteği artıyor kocam bile artık benden yiyemeyeceğim yemekleri yapmamı istemiyor inan bana sende de öyle olacak

Sabah:1 erik,fındık ve badem 1 yemek kaşığı bal,yumurta,domates,3 köfte kadar et.
Komşu adak yapmış sabah sabah et yedik.
Bu aralar çoğu akrabamız adaklarını yapıyor ve bizim burda adakların sonunda ziyafet verilir genellikle,bu yüzden işim biraz zorlaştı dün yağlı börek missss gibiydi 2. Lokmada zor durabildim:) dolma pirinçliydi ona canım sıkıldı.
Bugün de balı yememem gerekirdi ama;oğlum fındık ve bademi bala karıştırmış dayanamadım,neyse dengelemeye çalışacam.

Akşam yemeğe davetliyiz çooook dikkat etmeye çalışacam,yarın sanırım ++++ ile gelecem,form çayımı içeyim şimdidennn:)))

Yarın kızım balayından dönüyor ve bize ilk ziyareti olacak:)) eşinin ailesiyle gelecek ve ziyafet sofrası hazırlamam lazım yine..sonra her şey daha bir düzene girecek kızlar inanıyorum:)

Ama verdiğim kilolarla havam değişti,herkes kızlarımın ablası gibi göründüğümü söylüyor:))) kaplumbağa hızıyla versekte yılmak yok..!!!

Cok haklisin cnm bizimkilerde halep ekmegini zeytnyagina zahtere banip yiyolar allahtan ekmkle cok aram yok bnm zaafim hamurisi tatli ama bugun toparladim kndimi u donusu yptim

Dün yediklerimi yazmak bile istemiyorum saat 22 de 70 cc lik bira içmem bile utanç verici😞😞😞😞. Bu sabah 11:00 bir yumurta+peynir+domates+salatalık+peynir. Saat 14;30 bir muz. Saat 18:30 bir tabak semizotu yemeği+1 kase dövmeli yoğurt Şu an da çay içiyorum. Bugün spor yapamıycam bi düğüne katılıcam umarım yrn 58 i tekrar geçmemişimdir

saat 8'i vurduğuna göre günlük menüler yavaş yavaş gelmeye başlayacak sanırım :) Benim ilk günüm biraz zor geçti ve bi kaç yanlış yaptım sanırım, menüyü yazayım da üzerinde daha net konuşuruz

sabah :
1 yumurtadan peynirli omlet tereyağlı
biraz peynir
10 adet zeytin
yarım domates ve yarım salatalıktan bol zeytinyağlı ve limonlu salata
yaklaşık 7-8 adet badem
3 bütün ceviz
10 taneye yakın fındık
şekersiz açık çay 1 çay bardağı

bir adet şekersiz türk kahvesi

öğlen : ( asla aç değildim 4 saat sonra yedim sebebi ise aşırı baş dönmem muhtemelen ya tansiyonum düştü ya da şekerim )

1 kase yoğurdun içine 4 üzüm (şekerimi biraz yükseltmek için yapmalıydım ), 4-5 badem , 2 ceviz..
yarım salatalık (yağsız, biraz tuz sadece ama hala kaya tuzu almadım )
3 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye

1 saat sonra da 1 tane kesme şeker: tansiyon ya da şeker kaynaklı olduğunu düşündüğüm başdönmesinii ayarlasın diye...bunun yerine koyabileceğim birşey var mı ?

akşam:

2 yemek kaşığı tavuk sote
1 kaşık pilav (bunun tekrarı olmayacaktır umuyorum )

saat 8 ve şimdilik 6 bardak kadar su içtim.. birazdan 1 saatlik yürüyüş ve sade soda içeceğim..tabi suya da devam

sorun şu ki :çok geç yatıp çok geç kalkıyorum 1 de kalktım bugün mesela.. haliyle 8 de aç olmuyorum.. saatlerimi de şuan ayarlayamam ramazan geliyor bu şekilde devam edecek belli ki ama ya geceye doğru acıkırsam ?neyle bastırmalıyım? süt olabilir mi ? ya da bu yediklerimin hangi organik madde olduğunu bilen varsa eksik olan ama günlük olarak belli bir miktarda almam gereken bir maddeyi ihtiva eden herhangi bir öneride bulunabilir mi ? :26:

Bir de n'olur şu baş dönmeme bir çare bulalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…