aksam sekızden sonra hıcbırsey yememeye calıs hıc degılse.Az kaldı bayram bıtıyo ne kaldı suradaMisafirlikte diyet cok zor.
Diyetime uygun seyler bulunmuyor.
Sabah muz zeytin yedim sadece.acim
Sporun guzel olmus darısı basımaslm byanlar..
nasılsınız bakalım..
bayram nasıl gidiyor..
karataya olabildiğince uymaya çalışıyorummm...
1 dlm şamtatlısından başka kaçamağım olmadı,mutluyum..
3 gündür lesli,plates ve tae bo(sağol masalcım süper bir spormuşşş) yapıyorm..
her yrim hamlamış durumda ama pek mutluyum:))))
hepinizi öperimmm
Afıyet olsun ,masallah bol bol tempolu yurumelerGünaydın kızlar,
Dün öğle yemeği 3 yemek kaşığı kıymalı patlıcan yemeği, 5 yemek kaşığı zeytinyağlı taze fasulye, 3 dilim pancar salatası akşam yemeği 1 yemek tabağı zeytinyağlı taze fasulye, 2 ceviz 1/2 hurma, 3 badem. Toplam 3 lt.su, bitki çayları, şekersiz kahve. Spor toplam 1,5 saat yürüyüş, 10 dk.direnç egzerszi.
Bugün sabah
3 yumurta ve anneciğimin yazın hazırldığı dommates biberlerden birazda pastırma katarak menemen (Eşimle paylaştık) 5 siyah 5 yeşil zeytin, 2 kk tam yağlı beyaz peynir, 1/2 salatalık, roka maydanoz dereotu salatası üzerinebir çay kaşığı keten tohumu ektim, 1/2 çay bardağı ceviz, 1 hurma, 1 kuru erik, 1 omega 3 950 mg. ay yazarken yoruldum ama hepsini yedim vallaayrıca şekersiz siyah çay (bilhassa içiyorum ferritin yüksek bende demir emiimini bozsun diye)
Spor olarak yine hava harika burada birazdan eşimle yürüyüşe çıkmayı planlıyoruz.
Hepinize sevgiler,
bir de öğütülmemiş olarak alayım bakalım bana fayda edecek mi..Keten tohumunu ben agzımda cıgneyerek ogutuyorum,taze tuketmıs sayılıyorum,ıcındekı esansıyel yag bozunmasın dıye dısarıda ogutturmuyorum,ılk zamanlar bende de vardı kabızlık,5.5 aydan sonra duzene gırdım,gunde ıkı kez oluyor,bır de hareketım fazla olsa tabı daha ıyı olur,yuruyus cok faydalı bır cesıt drenaj saglıyor,hastanede de elınde serumla bıle hastaları yurutebılıyorlar kabızlık gecsın dıye,kuru ıncır ,kahverengı kuru kaysı da cok ıse yarıyor.Bu konuda zelısce ısımlı arkadasın notu hep gelır aklıma"Sonunda oturdum araştırdım, kabızlığın sebebi yeterince lif ve su almamak bir de haraketsizlikmiş. O günden itibaren içtiğim suyu iki katına çıkardım, her öğünde kocaman bir kase yeşil salata ve yürüyüş. O günden sonra bir dah hiç kabızlık sorunu yaşamadım. Sizlere de naçizane tavsiyem her öğünde bolca yeşil slata yeyiniz, bol bol su içiniz ve yürüyüş yapınız. Eğer bu işe ben dur demeseydim bu gün belki de annem gibi şişe şişe calcium magnecyum içiyor olacak, bağırsaklarımı tembelleştirmiş olacaktım...
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Sevgiyle kalalım."aynen katılıyorumBır de bol su ıcmek lazımmıs..moralınızı yuksek tutun bazen bırseye uzuluncede kronık kabızlık olur mumkunse huzunlu seyler ızlemeyın,komedı fılmlerı fıln cok etkılı,doga tabıat goruntulu proramlar huzur verır.Takma kafana devam kım tutar bızı :13:
evet canım maalesef zor oluyorMisafirlikte diyet cok zor.
Diyetime uygun seyler bulunmuyor.
Sabah muz zeytin yedim sadece.acim
Günaydın kızlar,
Dün öğle yemeği 3 yemek kaşığı kıymalı patlıcan yemeği, 5 yemek kaşığı zeytinyağlı taze fasulye, 3 dilim pancar salatası akşam yemeği 1 yemek tabağı zeytinyağlı taze fasulye, 2 ceviz 1/2 hurma, 3 badem. Toplam 3 lt.su, bitki çayları, şekersiz kahve. Spor toplam 1,5 saat yürüyüş, 10 dk.direnç egzerszi.
Bugün sabah
3 yumurta ve anneciğimin yazın hazırldığı dommates biberlerden birazda pastırma katarak menemen (Eşimle paylaştık) 5 siyah 5 yeşil zeytin, 2 kk tam yağlı beyaz peynir, 1/2 salatalık, roka maydanoz dereotu salatası üzerinebir çay kaşığı keten tohumu ektim, 1/2 çay bardağı ceviz, 1 hurma, 1 kuru erik, 1 omega 3 950 mg. ay yazarken yoruldum ama hepsini yedim vallaayrıca şekersiz siyah çay (bilhassa içiyorum ferritin yüksek bende demir emiimini bozsun diye)
Spor olarak yine hava harika burada birazdan eşimle yürüyüşe çıkmayı planlıyoruz.
Hepinize sevgiler,
Dogumgunun kutlu olsun canim, nice yillara saglik ve mutlulukla...Selam kızlar
bugün maalesef yasaklılardan yedim.kimi zaman tutabildim kendimi kimi zaman tutamadım.Aman bugün doğum günün ye,aman bugün bayram sonra devam edersin,aman bugünlük yiyver vs.. çok ısrar da vardı.benşm de kanasım varmış.Sonra yalnız olduğumuz bir anda eşime lütfen beni firenle,irademe sahip olma konusunda çok zayıfım şu ara dedim.sağolsun onun sayesinde bazı yerlerde firenledim kendimi..Doğum günümün şerefine şu anda hala soframız ortada.şarap içiyorum peynir eşliğinde..
Yarın çokk dikkat etmek istiyorum çünkü bayramın 3. günü komşumuzda çiğ köfte partisi yapacağız.Çokkk severim çiğ köfteyiii offf.yanında rakı ve şalgam içmeden sadece ayranla yiyerek kendimi sınırlamak istiyorum..offf bu ara çok zorlanıyorum arkadaşlarım
Sporun guzel olmus darısı basıma
Taebo yapan arkadaşlar size sorum var: Bu sporu videodan takip edip evde mi yapıyorsunuz?? Ne kadar sürüyor, kilo kaybı için ne kadar sürmeli diyeyim ya da??
Bugünkü kahvaltım:
2 yumurta
2-3 ad. zeyitn
1 kk peynir
1 dilim kızarmış kepek ekmeği,üzerine tereyağ sürdüm ( karataya uygun değil ama bağırsaklarımı biraz olsun çalıştırır ümidiyle yedim)
bir kaç küçük parça domates
çeyrek kangalın yarısı kadar kasap sucuğu
1 fincan form çay
internet bagımlısı nickli arkadasa seslenmek istiyorum, 3 ay kadar yapıp bıraktıgım spor, cunku spor salonuna gıdıyordum ve orada herkes leş gibi terleyip bi sure sonra oksijen alamamaya baslıyoduk, taebo yu evde yapıyosan ok, ya da balkonunda acıkhavada, ama evet zayıflatan bır spor fakat memelerını ıyı baglaman gerekli bi spor cunku cok sallandıgın için sarkabilme ihtimalleri yuksek, onun dısında zayıflayabılecegın en ıyı spor, 1. yuzme 2. koşu ya da hızlı yurume; ki bunlar uzun vadede etkili olan sporlar ve ip atlamayı da tavsiye ederim, bagın bahcen varsa, ben dun 1000 tane atladım mesela ama su an kıçım tutuldu o ayrı mesele...fakat ip atlarken de memelerini 2 kat sutyen ustune giyilen lastik yarım badi tarzı seyler var, onları giy, ustune de uzunca esarpın varsa onu bagla, yanı sabitle onları ve atlarken de tek tip atlamamaya ozen goster, tek ayakla dene, çaprazla dene, önemli olan vicudunu sasırtmak ve bu sekilde efor saglamak...gene de tae bo ya devam etmelısın bunu sadece cok sevdım dıyosan, veya...bambaska bir onerim, doldur internetten oryantal ya da roman sarkılarını, yatmadan evvel yarımsaat danset ya...zaten muzıkle kendınden gececeksın, ama ınan bana bunun da faydasını göreceksin..buarada arkadaslar; pekmez olayına ne dıyosunuz??? alah askına pekmez kan yapıcı, onun yerıne kan yapıcı ne var??kan mı içsek napsak???bi tavsiye verin bea.sevgiler.eti fazla kacırmayın buarada :)
. Pekmeze hayır "Kalp hastalıkları, şişmanlık, tansiyon, felç ve kansere sebep olan temel bozukluk insülin direncidir. İnsülin direnci hareketsizlikle, sık sık yemekle başlar. Tatlı, şeker ve bol bol ekmek yemekle başlar. Bunu başlatan en önemli sebep meyve şekeridir. Pekmezler, ballar, her türlü içtiğimiz şekerli içecekler karaciğer yağlanmasını başlatır. Bununla birlikte pankreas ve göbek çevresi yağlanır ve artık organlar iyi çalışmamaya başlar. Bu nedenle kilo alma, bugün tüm hastalıkları başlatan en önemli sebeptir."Dıyor hoca,"Fındık,Fıstık,Cevız cıtır,cıtır hem kan yapar hem ısıtır"dıyor hoca.Kolay Gelsın Hepımızeinternet bagımlısı nickli arkadasa seslenmek istiyorum, 3 ay kadar yapıp bıraktıgım spor, cunku spor salonuna gıdıyordum ve orada herkes leş gibi terleyip bi sure sonra oksijen alamamaya baslıyoduk, taebo yu evde yapıyosan ok, ya da balkonunda acıkhavada, ama evet zayıflatan bır spor fakat memelerını ıyı baglaman gerekli bi spor cunku cok sallandıgın için sarkabilme ihtimalleri yuksek, onun dısında zayıflayabılecegın en ıyı spor, 1. yuzme 2. koşu ya da hızlı yurume; ki bunlar uzun vadede etkili olan sporlar ve ip atlamayı da tavsiye ederim, bagın bahcen varsa, ben dun 1000 tane atladım mesela ama su an kıçım tutuldu o ayrı mesele...fakat ip atlarken de memelerini 2 kat sutyen ustune giyilen lastik yarım badi tarzı seyler var, onları giy, ustune de uzunca esarpın varsa onu bagla, yanı sabitle onları ve atlarken de tek tip atlamamaya ozen goster, tek ayakla dene, çaprazla dene, önemli olan vicudunu sasırtmak ve bu sekilde efor saglamak...gene de tae bo ya devam etmelısın bunu sadece cok sevdım dıyosan, veya...bambaska bir onerim, doldur internetten oryantal ya da roman sarkılarını, yatmadan evvel yarımsaat danset ya...zaten muzıkle kendınden gececeksın, ama ınan bana bunun da faydasını göreceksin..buarada arkadaslar; pekmez olayına ne dıyosunuz??? alah askına pekmez kan yapıcı, onun yerıne kan yapıcı ne var??kan mı içsek napsak???bi tavsiye verin bea.sevgiler.eti fazla kacırmayın buarada :)
Detox tarıfını not ettım tesekkurler,kacamaklara gelınce tatlı krızı ıcın cevız kahverEngı kuru kaysı,kuru ıncır onerırım,baklava ve bıtter dan cok saglıklı hem kana gec karısıyor,dıslerınızı curutemez,hem de kan sekerınızı anıden yukseltıp ınsulın dırencınızın kırılmasını engelleyemezler,artı baklava ve bıtter katkılıdır,hazırsa,evde bıle yapılsa sekerlı sekerer hayır.Kuru meyveler favorım.Batılıların etlerının kesımı farklı oldugu ıcın etlerı sıkıntı verıyor onlara,bızımkıler dahja saglıklı,ozgur tavuk vb mız,ve kollesterolu yukseltmıyorlar ,etten korkmanıza gerek yok.Tavugun ozgur olanını alın mesela nedenı:tavukları anlatayım. Sana soguk yerde 24 saat ısık altında onlerıne bol yem konuluyor tavuk ısınmak ıcın bol yem tuketıp hareket yapıyor tabı oda karatılmadıgı ıcın gunduz sanıp hareket edıyor, bu sekılde yetısen sıskın tavuk suya koy kaynat etlerı hemen kopuyor,koye gıt bı tavuk pısırsınler sana kuzu etı sanırsın,yemeye doyamazsın,of ya ben ınanmadıydım koy tavugunun kuzu etı olmadıgına,sonra n oluyor yedıgın tavuktan aldıgın gıdadakı omega3/omega6 oranı oluyor 1/20 lerde halbukı olması gereken 1/4,napıyoruz mecburen gıdıp omega3 balık yagı takvıye alıyoruz,bu kıtabı al arkadasım ben ayda 45 ekmek,90 cıkolatA,15 kılo meyve,30 tabak pılav tuketıyordum artık acıkmıyorum,acıkmıyorum olur olmaz cunku vucudumdan dogru beslenme sonucu mınerall kaybı vb nın durdugunu anladım,gun gectıkce performansIım artıyor,damarlarımın acıldıgını hıssetmeye baslıyorum,su anda bunu sıze nlatırken aslında kendıme ozetlıyorum cunku ac olan beynımdı bedenım degıl,tabı omega3 e acım bu arada paylastıkca artıyor cunku zıhın ıkna ıstıyor buda ayrı kısmı,ınsanoglu sevgıyle beslenıp umutla yasar,tabıkı cok sey tuketıyoruz ama zamana ve zemıne gore,adamın bırı depremde onbesgun enkaz altında sadece ıdrarını ıcerek yasamıstı,tabı sımdı yapmıyordur aynı seyı,ıste bende ayda tukettıgım 45ekmegın,15 kıllo meyvenın,90 cıkolatanın,30 tabakk pılavın vucudumda yaptıgıgı sessız depremın yaptıgı enkazın altında ıdrarını ıcerek yasayan adam gıbı yasıyordum adeta,ancak ogrenebıldım araya araya,tabıkı daha ıysıde vardır ama zamanla hele bı kaporta duzelsın,pasta cıla sonraya takate guce kuvvete moral gucune gore zamanla elele ? Erteleme hatır ıcın zıraat cıvcıvı yeme acı kendıne japonun cubugunu hatırla,acıktıkca ayran ıc aksam sekızden sonra aman bırsey yeme lahana bıle,ayran ya da sut ıcebılırsınız.(Bu cok onemlı) Kolay Gelsın Hepımızeselamlar arkadaslar, ben teşekkür ederim, okudugunuz için. ya benim 5 gun olacak da; dun kacamak yaptım anacımın baklavasını yedım..uzulmasın ıstedım.1 tane, sonrasında mıdem tabı garip oldu. hanı yemesende olurdu sınyalını aldım bıan beynımden, sonra 1 saat eve gidip manyak gıbı dansettim, ohh rahatladım yattım tabıı, eritmiş oldum etleri ve o baklavacıgı, buarada dun kahve dunyasına gıttım arkadasla, o ne tatlılar, ki kruvasan dayanamadıgım b olaydır yanı...biraz nefis irade meselesi, sadece cıktıgım yol saglık yolu; bunu uzun surece yayabılmemın tek yolu nefsımle once mucadelemı baslatmak dedım kendı kendıme, ki onumuzdeki senelerde cocuk sahıbı olmayı ısterım, dolayısı ile o cocugun da benım saglıklı hucrelerımden nasıplenmesını ısterım, olaya bu yonden bakınca bıde bı annelık durtusuynen ben, gecgelen soguk bır turk kahvesı ve yanında bıtter cukulata yedım, cunku olen sadece 2 -3 parça et yedıydım ve artık bıseler yemelıyım dedım hissetmesemde algılamamaya basladım, olayım yanı dunku kacamaklarım buydu, velhasıl bugun evdeyım, gelen gıden yok, dun ıcın detok yapayım dedım, neymiş o diyenlere; guzel lahana-bır havus ve soganı kavurdum, su ekledim corba yaptım, bol limonla harika gidiyı, sonra kerevızım var, yogurdum kesın ve brokoli ve karnıbaharı buharda hasladım, bol sarımsak ve lımonla ogunumu yapıcam. cunku dun baya bı proteınlendım, barı bugun durumu kurtarayım dedım...buarada kocamın bu ekmek ve seker kesme olayımdan haberı bılem yok, kuzu kuzu onune koydugumu yıyo zavallım, yanı o da yavastan bu saglıklı hayata adapte olmaya basladı sankı :) buarada alkol cok alıyosanız, bu lahana corbası ertesı gunku ogununuz olsun ogl ve hatta aksam, hafıf ama saglıklı bı corba...bıtane saglıklı yasam manyagı adam vardı tv de o vermıstı soguk algınlıgına da ıyı gelıyo dıye..sevgiler miiilet tekrar
Tereyağını evde nasıl yaptığını öğrenebilir miyim? Bildiğimiz kutu sütlerden mi yapıyorsun?
Famircim senin mesajın alıntılanmadı, çok sevindim beğenmene.
Benim bir numaralı stres attırıcım.
Gül bir de sporla desteklersen o kadar güzel olur ki.
Ben evde videodan yapıyorum ve beni bu kadar rahatlatan aynı zamanda terleten bir sporda yok.
Açıkçası kilo vermeye ne kadar da etki ediyor çözemedim tam olarak ama vücudunun tüm bölgelerinin çalıştığını hissediyorsun resmen.
Bu harika bir duygu.
Afiyet olsun Saphıracım.
Ben de başladım ufaktan ekmek yemeye bakalım.
Cidden o kadar kişinin teri çok kötü olur.
Çok terletiyor çünkü.
Ama kesinlikle harika bir şey bana göre.
Pekmez aşırı derecede kilo yapıyor onu biliyorum da sanırım çekirdekli siyah üzümler kan yapıyordu.
120 kılo ıken cıftetellı ıle basladım canım 116 ya ındıgımde 110 kg gıbı gozukuyordum "aman bulguRu kaynatırlar yumurtayı kaynatın kaysı kıvamında olsun. :13: cak bu onemlı su fokurdayınca yumurta orta boy ıse 3 dakıka tut
47 kg oluncaya kadar 2yumurta(ya da muz)32 kg gıttı sevgıyle ugurladım anca baslayabıldım tempolu yurumeye Durmuyorum ya ıs gucum arttı daha var bıraz daha tempolu gunlere. Indım sonunda 44 bedene
HedefımHedef:.47Kg olmak....ve fondoten kullanmayan bır cılde sahıp olmak(karacıger dostu bu dıyetle)......ve teyp gıbı her duydugunu ezberleyen guclu bır hafıza(seker tuketmek benı bunak yapıyordu az kalsın(her ay tukettıgım 90 cıkolata ve 30 tabak pılav benden uzak olun canlarım))....ve saglıklı bır ruh halıne sahıp olmak.(Her ay 45 ekmek buna yardım edıyor ama benı sısırıyordu)cevız,fındık,fıstık vb hosgeldınız hayatıma ,cok ıyı hıssedıyor ınsan bu dıyetle.
Sımdılık yuruyus dansla yetınıyorum,tabıkı spor da lazım
Emin ol kilondan çok daha zayıf gözüküyorsun Gül.
Aman nazar değmesin sana.
Ve motivenin, beyin gücünün bu istikrara çok katkısı var bence.
Bilmiyorum düşünüyor musun ama belki zamanla sporunu da arttırsın.
O kadar rahatlık veriyor ki vücuda.
2 günden beri tam kaçamak yapacakken spora kalkıyorum.
Sonra bir duş ohh bir şeyim kalmıyor.
Cildime gelince direk karataydan mı yoksa doğum kontrol hapının da etkisi var mı bilmiyorum ama adeta parlıyor.
Çok memnunum cildimden.
Önceden sivilceler çıkardı, sivilce olmasa bile çok sağlıklı bir görünüşü yoktu.
Oysa şimdi öyle mi ..
çok teşekkür ederim canım :) inşallahDogumgunun kutlu olsun canim, nice yillara saglik ve mutlulukla...
Saphiracim, su bayrami bir atlat hersey duzene girer merak etme az daha sabir canim
900 gr +ciktin diye haksizlik etme kendine optum cok
Afiyet olsun Saphıracım.
Ben de başladım ufaktan ekmek yemeye bakalım.
[/B]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?