geçen tv de bir programda ilgimi çeken canan hanımla ilgili bir sayfaya rastlayınca bakayım dedim, sizin sorunla karşılaştım. aynı sıkıntıyı 1-2 hafta önce biz de yaşamıştık. mutfakta sebebini anlayamadığımız su birikintisiyle karşılaşıyorduk. mutfağın lavabosunda "lavabo aç" paketlerinden iki kere kullanmamız ile sorundan kurtulduk. kullanma talimatı paket üzerinde var. bol kaynar su ile kullanılacak. mutfak lavabosu açılınca bulaşık makinasına dolup dolup mutfağı ıslatan sudan böylece kurtulduk.
not- konu başlığı ile alakasız olduğu için özür dilerim.
Bol bol gunes ve yuruyus ıcın fırsatt, gıtsın kılolar sevgıyle
Çok teşekkürler, bunu da deneyeyim yarına bekleyene kadar.aynı sorun bizdede oldu farkında değilim bide baktım bulaşıkları yıkarken dolabın içinden su gelmiş çok kötü ve aynı dedidiğin gibi makinenin giderinden daha öncede yaşdık çünkü ve kullandığım yöntem şu yarım bardak kadar karbonatı lavaboya döküyorum hemen peşinede 1bardak sirke döküyorum duyuyosun çatırdamaları zaten ve bi 15-20 dakka sonrada kaynar su döküyorum açılıyo gider sorunu bitmiş oluyo:) tavsiye ederim
Attarlardan bır bardak kostık alıp ,yarım bardak kaynar suyla erıtın karıstırın aynı etkıyı yapıyor lavaboya,her ogunde bır cay kasıgı keten tohumu da kabızlıgı boyle gıderıyor. Kolay gelsın hepımıze
Attarlardan bır bardak kostık alıp ,yarım bardak kaynar suyla erıtın karıstırın aynı etkıyı yapıyor lavaboya,her ogunde bır cay kasıgı keten tohumu da kabızlıgı boyle gıderıyor. Kolay gelsın hepımıze
Şimdi bana hepiniz küfredeceksiniz...ama...arkadaslar, ben bir tabak yagsız makarna ama zeytınyagında pişirdigim domatesi ustune koyup bide ustune guzel parmasan peynırımı ektim...ve afiyetle yedım, yanında da bir tabak yogurt yedım baska da bısey yemedım cunku hemen doydum ama...ekmek, şeker bunlar ıyı guzel de..makarna???? peki ya makarna ne olmalı? öğlen sonucta o bana enerjı olarak donecek, aksam sekere donusiyi, ama....bu ne olmalı, haftada 1 mı olmalı? yoksa hiç mi olmamalı???arkadasım makarnasız nası yasanır????? mis gibi makarna, ögrenci kurtarıcısı makarna...makarna da makarna...???????????????????????????????
aynı sorun bizdede oldu farkında değilim bide baktım bulaşıkları yıkarken dolabın içinden su gelmiş çok kötü ve aynı dedidiğin gibi makinenin giderinden daha öncede yaşdık çünkü ve kullandığım yöntem şu yarım bardak kadar karbonatı lavaboya döküyorum hemen peşinede 1bardak sirke döküyorum duyuyosun çatırdamaları zaten ve bi 15-20 dakka sonrada kaynar su döküyorum açılıyo gider sorunu bitmiş oluyo:) tavsiye ederim
ya masalcım cok ozur dıleyerek anlatmayı bır borc bılıyorum,agızda demEk cıgneyınce keten tohumunu 5,5 ay kadar demek kı ıcındekı omega3 u bozunmadan hupletmısım,gumruk e yakın olan damarları acılması bende 5.5 ayı buldu,bır de takvıye omega3 balık yagını bu tarıhte almaya basladımdı,sonra gumruk cıktısı 2 kere oldu yıne cok ozur dıleyerek belırtıyorum............
Nasıl bağlamışsın öyle gül.
Hem çok güldüm hem çok hoşuma gitti.
ya masalcım cok ozur dıleyerek anlatmayı bır borc bılıyorum,agızda demEk cıgneyınce keten tohumunu 5,5 ay kadar demek kı ıcındekı omega3 u bozunmadan hupletmısım,gumruk e yakın olan damarları acılması bende 5.5 ayı buldu,bır de takvıye omega3 balık yagını bu tarıhte almaya basladımdı,sonra gumruk cıktısı 2 kere oldu yıne cok ozur dıleyerek belırtıyorum............
Ben gunde 1,5 ekmek tuketıyordum ,bır cay bardagı cevız de bu fıyata gelıyor zaten,yumurta zaten en hesaplı proteın kaynagı ısmı lazım olmayan bı buyuk market 30 tanesını 8 TL ye satıyor,zeytınım pahalı kokteyl zeytınlerden degıl zaten hoca da onermıyor,kılosu 4,5 Tl olanından alıyorum,kuru meyveler zaten buzdolabı ıstemıyor,artı acıktırmıyorlar,bıber domates meyve sayılabılır aslında cıg hallerıyle c vıtamınlerı daha yuksek,zaten bır haftada ıstah kalmıyor,ıltıfatlar baslıyor ılk aylardan..........Ben ogrecı olsam kemık kaynatıp -cıne sarımsaklı yogurt doker ıcerım ıste bu zaten,aksam sekızden sonra lahana dahı yemek yok,meyve asla bu saatten sonra yok.Ayran ıcebılırsınız ,tatlı krızınız tutarsa sut ıcebıllırsınız. Ertesıgun acıkınca eller tıtremıyor.Bu kurala uyarsanız ertesı sabah ve gun boyu ac olmuyorsunuz,gune 1-0 onde baslıyorsunuz...............Makarna ıle seker kanka zaten,makarna yersen kankam seker nerede dıye bakınır bır saat sonra gozlerınŞimdi bana hepiniz küfredeceksiniz...ama...arkadaslar, ben bir tabak yagsız makarna ama zeytınyagında pişirdigim domatesi ustune koyup bide ustune guzel parmasan peynırımı ektim...ve afiyetle yedım, yanında da bir tabak yogurt yedım baska da bısey yemedım cunku hemen doydum ama...ekmek, şeker bunlar ıyı guzel de..makarna???? peki ya makarna ne olmalı? öğlen sonucta o bana enerjı olarak donecek, aksam sekere donusiyi, ama....bu ne olmalı, haftada 1 mı olmalı? yoksa hiç mi olmamalı???arkadasım makarnasız nası yasanır????? mis gibi makarna, ögrenci kurtarıcısı makarna...makarna da makarna...???????????????????????????????
Slm kizlar.
Sadece kacamaklari yaziyorum
Dun aksamsinamada patlamis misir yedim
1saat oncede1 salkim uzum.
Onun disinda karatayi hicbozmadim
İns guzel sonuclar aliriz. Bu hafta
Ben gunde 1,5 ekmek tuketıyordum ,bır cay bardagı cevız de bu fıyata gelıyor zaten,yumurta zaten en hesaplı proteın kaynagı ısmı lazım olmayan bı buyuk market 30 tanesını 8 TL ye satıyor,zeytınım pahalı kokteyl zeytınlerden degıl zaten hoca da onermıyor,kılosu 4,5 Tl olanından alıyorum,kuru meyveler zaten buzdolabı ıstemıyor,artı acıktırmıyorlar,bıber domates meyve sayılabılır aslında cıg hallerıyle c vıtamınlerı daha yuksek,zaten bır haftada ıstah kalmıyor,ıltıfatlar baslıyor ılk aylardan..........Ben ogrecı olsam kemık kaynatıp -cıne sarımsaklı yogurt doker ıcerım ıste bu zaten,aksam sekızden sonra lahana dahı yemek yok,meyve asla bu saatten sonra yok.Ayran ıcebılırsınız ,tatlı krızınız tutarsa sut ıcebıllırsınız. Ertesıgun acıkınca eller tıtremıyor.Bu kurala uyarsanız ertesı sabah ve gun boyu ac olmuyorsunuz,gune 1-0 onde baslıyorsunuz...............Makarna ıle seker kanka zaten,makarna yersen kankam seker nerede dıye bakınır bır saat sonra gozlerınseker de konsantrasyonunu azaltır derslerı anlaman zorlasır,fızık basarıda ve mutlulukta onemlı zaten kılo verıp hamıle kalın dıyor doktorlar...........Kolay gelsın hepımıze
Aynen katılıyorum,masalcıma loxandracım "Patlamış mısırTebrik ederim loxandracım.
Kaçamak bile sayılmazlar bu dönemde.
Ayıb 10u bir geçsin hızlanacak kilo verişlerimiz de.
Aynen katılıyorum,masalcıma loxandracım "Patlamış mısır
Haşlanmış veya közlenmiş mısırın glisemik indeksi yüksektir yani kan şekerinizi hızla yükseltip çabuk acıkmanıza neden olur. Oysaki patlamış mısırın, yüksek posa içeriği sayesinde glisemik yükü azdır. "Dıyor bır kaynak :44: ben de mısafıre cok uygun bır ıkram hem ekonomık bır avuctan bır tencere patlat ver 6 kısıye,az zeytınyagıyla karıstırıp tencereye koy kapagı kapat patlat gıtsınya ,oh cayla ne guzel olur.
Tazmanıa onun c fılmlerdekı adı ,nufustakı adı ınsulın dırencı canım.Kızlar aksam sekızden sonra lahana dahı yemek yok,meyve asla bu saatten sonra yok.Ayran ıcebılırsınız ,tatlı krızınız tutarsa sut ıcebıllırsınız.Ya gülcüm çok dogru diyon da...işte acgozluluk benımkısı,, bence dunyanın en guzel yemegı makarna da ondan böle herseyın kurtarıcısı yazıyom, ben ogrencı de degılım ama ogrencılık gunlerınden alıskanlık dıyım ole olsun.. :) neyse öğlen yedımdı zaten, akşama simdi yuruyus yapacam sahilde, sonrasında da etlinohut ve salata yiyecem danalar gibim....acıkmadım ama ilginçtir, cunku 14: 00 da yedım makarnayı
ve acıkmadım, heralde ketentohumlu yogurdun alakası vardır dıye dusunuyorum, buarada cok yesıl cay ıcıyorum 8-10 u buluyor, biraz bagımlıyım ben de hep böle içerdim, 5-6 bardak makbul olanmış ben de gıttım sımdı elma cayı aldım, onu barı ıcım..yanı maksat: agzım bos durmasın...kaç kiloyum bilmiyom, kaç kilo olcamı da hesap etmıyom ama....yedıgım sey (makarna gibim,)bana pişmanlık vermıyo da degıl...ben sacmasapan bı ruh halıne gırdım...sankı tum reyondakı paketlı urunler tuuu kaka...niye böle oldu???alısverısten aldıgım tek aburcuburluk: süt ve elmaçayı,ha bide tarcın tozu aldım...alllam metamorfoz...bu benim için çook ilginç bi durum, cunku benım lakabım TAZMANIA idi :) sevgielr.
Az olarak evet sanırım posası yuksek patlayınca bu ıyı,ama karbonhırat sonucta abartmadan ozel gunlerde sanırım,bak burda karbonhıdratlarla ılgılı yorumu var "798065 | Soran : efla-1052153 | Soru Grubu : GenelNormalde biz de yiyebilir miyiz kii :26:
Az olarak evet sanırım posası yuksek patlayınca bu ıyı,ama karbonhırat sonucta abartmadan ozel gunlerde sanırım,bak burda karbonhıdratlarla ılgılı yorumu var "798065 | Soran : efla-1052153 | Soru Grubu : Genel
Soru : hocam mrb Allah sizden razı olsun bütün sorularımızı ayrt etmeden cvplıosunuz vaktinizi alıyoruz saolun tekrar. ben size sormak istediğim 1)sizim tavsiye ettiğinz yeme biçimini ugulamaya çalışıyorum ben 86 kiloyum mesala sabah kitapta yazdığın sabah klasik kahvaltıyı yapıyrm öğle çalıstığım için işyernde ne varsa mesala nout vardı 2 tabak yedim fazlamı ???akşamda balık kısır patlıcan bunlarda yanlış bişey varmıdır. 2)sakız çiğnesek mesala aksam 8 den sonra insülin mi sagılar vücüt tavsiye eder misnz sakızı?? 3)birde hamileyken bu diyete devam edersek zayıflamaya devam eder miyiz bebeğe bi zararı olur mu ?hocam bide hamileyken fitnesa gitsek olur spor yapsak çünkü bu kilo üzerine bide kilo alırsam sanırım kaldıramam... 4)omega 3 kullansam kilo vermem hızlanır mı? bide ilerde kilo yapr diyolar size sormak istedm .. saolun teşk.
Cevap : Nohut ve leblebl karbonhidrattır. Kilo verirken yememekte faydası vardır 2 tabak fazla tabii. Sağlıklı yaşayarak, sağlıklı beslenerek yağlarınızdan kurtuluyorsunuz... Bu çocuğunuz için de geçerli. Kilomuz gidince, yani aşırı yağlarınız azalınca ya da kalmayınca, hamile kalmanız, hem sizin hem de bebeğiniz için son derece sağlıklıdır. Çocuk daha sağlıklı olur, bebek alerjileri gelişmez. Omega-3: önemli bir temel yağdır. Kesinlikle kilo aldırmaz! Bol bol balık yemelisiniz, bir kere. Sonra ana sütü en sağlıklı süttür, demiyormuyuz peki? Neden hiç incelediniz mi? Ana sütünün %90'ı yağdır, ve proteindir. Hangi yağlardır biliyormuyuz: Bu yağlar omega-3, ve kolesteroldür. Bebeğin aylarca başka bir gıda almadan beslenme ve gelişmesini sağalayan yağ omega-3 ve kolesteroldür. Omega-3 aşırı kilolularda yağların erimesinin nedenidir, kan şekerini düzenler, tansiyonu düzenler, alerjilere iyi gelir, unutkanlığı ve ALZHEİRMER2ı önler!!! İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRAN önemli ana bir yağdır. Vitamin falan değildir.Ana rahmindeki bebeklerin beyin ver sinir sisteminin sağlıklı gelişmesini sağlar. Hamileyken aşırı miktarda karbonhidratlarla beslenen annelerin, kız bebeklerinde ana rahmindeyken insülin direnci oluştuğu da gösterilmiştir. Hamileyken sakın aşırı kilo almayın, hamileyken bol bol şeker ve tatlı tüketmeyin ,işte bu nedenle... Kolay gelsin. Yürüyüşe devam. Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
Detay için burayı tıklayınız
Cevap Tarihi : 07.10.2011 12?00 #797999 | Soran : nur-1053991 | Soru Grubu : Genel
Soru : merhabalar canan hocam....kitabınızı aldım ve uygulamaya başladım 10 günde 2 kg verdim.ben tatlıya çok düşkün bir insandım şimdi çok aramıyorum 2 öğün bana çok yeterli geliyor ama birkaç sorum var omega 3 ü mutlaka hap olarak kullanayım mı?gıdalardan aldıklarım yeterli mi?bir sorunun cevabında günde 30_40 dk yürüyün istediğinizi yiyin demişsiniz bunu anlayamadım, birde insülin direnci kırıldıktan sonra herşeyden azar azar yiyin demişsiniz bu istediğimiz kiloya ulaşınca mı demek?tam buğdayı da bulamadım marketlerde yok.tavsiyeniz??sizi gerçekten tebrik ediyorum yani süpersiniz acıkmayacağımı hiç tahmin etmezdim göbek yağlarım acayip şekilde gitti tavsiyelerinizi bekliyorum mutlu kalın.....
Cevap : Omega -3 desteği önemli Göbek ve karaciğer yağları gittikten sonra dengeli beslenip, hareket edersiniz. Dikkat ederek tabii ki her şey yemelisiniz. Ama Karaciğer yağı gitmeli önce!!! Tam buğday ya da bulgur az olarak tüketmelisiniz. Her gün 5 kilometre yürürseniz, her şeyi yiyebilirsiniz diyorum ben. Hayat boyu 30-40 kilometre, başlangıçta en az 20 dakika yürümek şart. Fazla olmasın... Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay " dıyor hoca. Zaten "aksam sekızden sonra lahana dahı yemek yok,meyve asla bu saatten sonra yok.Ayran ıcebılırsınız ,tatlı krızınız tutarsa sut ıcebıllırsınız"kuralına uyunca canın abur cubur ıstemıyor ya.
Televızyon ızlerken 5lt lık su sısesı bır de bardak al yanına doldur doldur ıc,ac olan beynımız canım bedenımız degıl.
Teşekkür ederim gül.
Arada olabilir ama ben yine yasaklı listesinde düşüneyim onu.
Zaten film izlerken gider gece o da olmaz.
En çok onda zorlanıyorum, film izlerken elimin boş kalmasına hiç alışık değilim ki.
Televızyon ızlerken 3,5 18:02:47 lık su sısesı bır de bardak al yanına doldur doldur ıc,ac olan beynımız canım bedenımız degıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?