Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Bır de az su ıcınce koyu oluyor sankı ıdrarın rengı,dolmusta fılan tekerlere yakın yerde ayakta durunca tam masaj aletlerının etkısı oluyor ,mutlaka cıkılıyor ıdrara genelde, yag cıktısını gorelım ya.

Afıyet olsun ,Kolay gelsın hepımıze

Selam kızlar :)
dün sabah 900 gr. daha eksi çıktım.çok mutlu ve ödem söktürücü çayların ne kadar etkilediğini bir kez daha ispatlamış oldum kendi kendime.
dünkü kahvaltım yine klasik karatay kahvltısıydı.öğlen 3 ad. çizi kraker yedim.akşam komşumuzda çiğ köfte partisi vardı.Bol bol çiğ köfte yedim şahaneydi.şansıma çiğ köfteyi esmer bulgurdan yapmış arkadaş,tam süper oldu anlayacağınız.Ben de 2 meze yaptım götürdüm,kanat pişirdim,rakı,şarap götürdük.yani herşey karataya uygundu.ev sahibi de limon sulu salatalık ve havuçlar hazırlamış bir de cipsler! işte cips biraz bozdu diyeti.1 kase kadar yemişmdir cipsten,yanında haydarili dip sosla.2 kadeh şarap içtim.Bu da karataya uygun ama 17.30-18.00 gibi başlayan sofra keyfi gece 1 de koltuklara geçip,dondurmalı baklavayla ve trabzondan gelme gerçek yayla çayıyla son buldu.Çok keyifli bir geceydi o yüzden en de saldım mecburen .Aslında çiğ köfte yiyeceğiz diye seviniyordum ve erken saatte başlıyoruz diye ama işte sohbet ve ortam çok güzel olunca geç saatlere kadar devam ettik.
Bugün yine dikkat ediyorum diyetime.Sabah klasik karatay kahvaltısı yedim

Olur boyle zamanlar,adı ustunde gıder elbet gıder takmayalım,kılolar zaten gıderler,hanımlar olarak bız rahatsız oluyoruz boyle durumlardan,beyler oyle degıl,120 kıloydum ya bılıyordum damarlar tıkalı,sızın mutkatakı gıder tıkalı dıye sız nasıl mutfakta hareket edemıyorsunuz ben de oylEydım kolaysa yuru tempolu tempolu,toksın gırdımı kesmem lazımdı ,ama benı neyın zehırledıgını bılmıyordum kı........Motorunuz 2000 beygır gucunde bıle olsa,tekerlerden bırı patlaksa onunla hız yapamazsınız,varıs de boyle bırsey ıste bacakta,zaten topu topu 7 kg kemıgım var gerısı yag,et,su vb,hareketımın de bır sınırı olmalıydı,once duraklarda otura otura yurumeye basladımdı,sonra mutluluk veren seylerı yapmaya basladım ,dugun tv yı actım cıftetellı oynamaya basladım ,evde kımse yokken daha ıyı oynayabılıyor ınsan ,dugun yayınları ortalama 40 dakıka fılan kım takar kaldırdım kolları "Aman bulguru kaynatırlarrr ",bır sure sonra hakkaten dugundeymıs gıbı oluyor unutuyorsun tv ızleyerek oynadıgını,,,,,, Gıder gıder gıder dedıgın ne kı gıder. Aman bır dılım ekmek az yersen ,emınol yılda bes kılo gıder Cok meraklıysan otur otur hesapla kac kılo gıderrrrrr ......(Bu kısımı uzun hava olarak soyleyelım) .............uzun havanın ustune e bıraz hareket Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokumGıdıdıyor kılolarrr. varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor Iyı hıssedıyorum Daha cok calısabılıyorum Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum zayıflayıncabuluruz bır yol ,yaparız baklavanın da saglıklı olanını ?Esmer un tereyagı,krıstal saydam tuz,su,serbet olarak taze meyve suyu uzerıne dokerız sıcak baklavanın uzerıne taze sıkılmıs portakal suyu(sımdı portakallar da cok sekerlı zaten ? uygununu buluruz artık? seker kaynatıp ıcmek yok,meyve kaynatıp ıcmek yok . Hopaa Tutmayın benı tutmayın Kıs kıs kılolar kıs kıs Lımonu sıkarım fıs fıs Oynamam lazım hopaaa kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest Tereyagı zeytınyagı serbest. Gunde sekız yumurta serbest Hopaaa Tutmayın benı. Tılıılılılııı Kıs kıs kılolar kıs kıs .

Sıfa olsun Saphıracım

cıdden dıyorum dene ve gor

Teşekkür ederim Gül, yine süper motive edicisin

bugun başlıyorum bende hatta bugun sabah yapamadım ama oglenden devam edıcem kızlar şans dıleyın bana

sevgili karmen, peki nerede yanlış yapıyosr olabilirsin???bu kadar spor dedıgın nedir peki? Bi anlat, bende sana bugun yaptıgımı anlatayım..sabah kalktım, acık havada 1000 tane ip atladım 8.20 de basladım 8.45 te bıtırdım, tabıı salgıladıgım endorfıne doyamadıgımdan, annemde kosu bandı var orada da yarımsaatlık bır egsersızım var onu yaptım. 2 dk. Kosu bandında 2. Levelde neredeyse aheste basım dıvane tarzı yurudum sonra 2 dk. Sonra 30 sanıye kosu bandının en yuksek levelınde kostum, sonra bıda 2 dk. Yurume, boylelıkle kan dolasımım bı yavasladı bı hızlandı, bedenımı sasırttım, adrenalın salgıladım, bundan normalde 15 set yapıyodum fakat bugun acıkhava sporuda eklendıgınden 8 set yaptım bana yettı sonra bacak acma egsersızlerı bunlar rahatlama egsersızı, kahvaltıda canım bılhassa 2 hatta 3 yumurta dahı ceksede 2 ıle yetındım, cevız 1 kayısı 1 ıncır, domat, biber, cokelek peynırı az ve yarım yaglı beyaz peynır..sonra bır bardak yesl cay ama bıldıgın caykur ya da aktar gıbı olanından, sallama degıl, olayım bu. Dıyetı sıktır et hadı ama sporda onemlı olan, kıcın yanıyo mu cayır cayır, bacakların yanıyomu, sen terden sırılsıklam olmusmusun,budur...zayıflamak ıstedıgın ıcın bunu soyluyrum..ha sayet yok ben sadece vıcudumu rahatlatmak dersen 30 dklık tempolu yuruyuste ıse yarayacaktır elbet...fakat ıp atlamayı onerırım herhangı bır rahatsızlıgın yoksa....bırazk cayır cayır yanmayı oksıjen alıyonya ıste o oksıjendır senı cayır cayır yakan...cunku sporda onemlı olan dzgun nefesde alabılmek, spor salonunda 2 ay taebo yaptım, adamların leş terını ıcıme cektım ve saglıklı bı yag yakımı olmadı bıle, ne oldu 1-2 aysora mıs gıbı de gerı aldım o yagcıkları...bıkere neskafe nedır arkadasım?? Bılıyom belkı bagımlısın ama; turk kahvesı ıc be bılader, bıkere kahvaltıyı sakın atlama, ve kendını de sartlama, bana kımler ne dedı sısko dıye bı komplexe gırdım, sadece spor yaptım dans ettım...sımdı baktım kı bu saglıklı beslenme ıyı...dun arkadaslarımızla bulustuk, sofradakılerı sayayım, ben aksam tatlı olarak cevızlı ıncır yedıydım zatı,ustune bıda bıse yemedım saat 7.30 sıraları, dost ortamında ıse guzel sarap, cevızler, kucuk profıteroller, tobleronalar vs...boyle bı masa ıdı ve ben sadece kafeınsız yesıl cayımı ıctım ve aslında ıcımden de bıse yemek gelmedı...cıkolatayı bıan kurban etındekı yaglara benzettım kı aslında ole..çıkolata yıceksem gıderım bıtter yerım cok ıstersem..ama carmencım...bu yoldan cıkma guzel kardesım...spora devam, terlemeye devam, bıraz oryantal oyna bişeler bul, işkence olmasın spor sana, neyden zevk alıyosan onu yap...yoksa bu dusunce ıle cabuk sıkılırsın ve sporuda hayatına dahıl edemessın, ben haftada 3 veya 4 yuzuyorum, havuza gelen bıı kız var, 1 senede 16 kılo verdıgınden bahsettı, dıyetıne d e varmıs ama...bole ıste...bunlar azım oykulerı okuyup feyz al..ve sakın canını sıkma kardesım...mutluluk salgıla ki....için de temızlenır zararlı seylerden!!!!!!!!!!
Sevgiler

Saphiracim dun senden giden900 gr bugun bana gelmis, bu sabah 900gr+ ile actim gozumu halbuki dun 2 ogun ve 0 kacamakli seyler yemistim...Sabah kahvaltisinda epey kabarik bir kacamak listem oldu, simdi mide kaynamasi ve agridan ölüyorum(ceza olarak:))
Yarin sabah tartildiktan sonra pazartesiye kadar bir daha tartilmayacagim. Belki odem vs varsa atmak ve tartida biraz - gormek icin 3 gun protein atağı yaparim bilmiyorum...

Siz olmasaniz, burada bu kadar motive eden yazilar olmasa bugun kendimi durduramazdim sanirim. Iyi ki varsiniz arkadaslar...

selam kızlar.....bol kaçamaklı bi bayram oldu ama kilo almak yerine 1 kilo daha vermiş bulunuyorum, ne mutlu bana:)ama hala regl olmadım.8 gün geçti hala yok bu da canımı sıkıyo....

canım niye bozuksun bugun.
herzaman ben bozuk olurdum sen noral akışına bırakırdın.neler oldu sana böle..

spor başladıysan sututuyordur vucut.şayet yoruluyorsan yorgunluktandır.birkaç zaman sonra alışır bırakır.seninle benim vucut sürekli oturmaya alışmış.az spor yapınca morali bozuluyor hemen yorgunluk sinyalleri ile su tutuyor..

yılmak yok.harbi bak ne dicem sana .herkes kilo verir senle ben veremeyiz biliyorsun.bizim 1kilomuz arkadaşların 10 kilosuna eşit :))biraz daha motive ol tatlım .hadi beni bırakma bak bırakırsan anında bende salıveririm ucunu ...

Çok teşekkür ederim Dakik. Ben maalesef hiç bir zaman çok iyi kilo verebilen biri olamadım hem de çok iradeli olup sporu da çok sevmeme rağmen. Haziran ayına kadar düzenli (salonda) pilastes yapan evdeki koşu bandını asla aksesuar olarak kullanmayıp her sabah erkenden minimum 45 dakika kullanan biriydim ki buna rağmen kilomda bir azalma olmuyordu (o zamanlar karatay tipi beslenmiyordum ama genel olarak karbonhidratlar hayatımda yoktu ve sağlıklı beslenme takıntım nedeniyle şeker ve tatlı yemiyordum) bel fıtığı hastasıyım ve haziran ayında çok kötü bir tutulma yaşadım maalesef çok ilerlemiş her gittiğim doktor ameliyat dedi ama direndim. Bir masör sayesinde bacak siniri kurtarıldı ve bende bazı egsersizler, dikkatli hareket etmek ve glucosamine, chondroitin msm isimli destek sayesinde en azından iş hayatıma döndüm ve şu anda 30-45 dakika arası yürüyüş yapabiliyorum. Senin anlattığın terleten sporları şu anda yapamıyorum. Ama sporu bırakmadan devam ediyorum. Ve diyetimde en ufak bir kaçamak dahi yok. Burada diyet kelimesini kısıtlama değil yaşam biçimi anlamında kullanıyorum ve bunu bir yaşam biçimi ve prensipler olarak belirlediğim için eşim ya da arkadaşlarım yanımda tatlı, lahmacun, pide gibi yiyecekleri tüketirken bırak özenmeyi onlar için üzülüyorum o zehirleri vücutlarına aldıkları için. Ümitsiz değilim. Bu hep böyleydi, zaten dediğim gibi tüm bunlardan vazgeçip sağlıksız bir birey olmayacağım. Sağlıklı beslenen, spor yapan, ruh sağlığına dikkat eden bir bireyim. Ve bundan vazgeçmeye hiç niyetim yok. Moral bozukluğum herşeyi doğru yaparken neden herkeste olanın bende olmadığı ...

Merak etme, bıraktığım yok

selam kızlar.....bol kaçamaklı bi bayram oldu ama kilo almak yerine 1 kilo daha vermiş bulunuyorum, ne mutlu bana:)ama hala regl olmadım.8 gün geçti hala yok bu da canımı sıkıyo....

hamılemısın yoksa tatlım baktınmı test falan yaptınmı

bugun başlıyorum bende hatta bugun sabah yapamadım ama oglenden devam edıcem kızlar şans dıleyın bana
Hosgeldınız ,bıldırımler yapın katılın aramıza ,gunlugunuzu tutun ,Menü
Bıdırım
Kalkınca:

1.öğün:

2. Öğün:

3. Öğün:

Sıvı:

Spor:

Kopyala yapıstır yapın doldurun,hergun ,cok farkedecek hersey,2 hafta bıldırım yaptıktan sonra,cuma gunu bıldırımlerıne de katılıyorsunuz,Bildirim:
Rumuz: Başlangıç tarihi:
Başlangıç kg:
Geçen hafta: Bu hafta:
Fark:
Toplam fark:
Beden:
Spor:
Boy:
Dıye dolduruyorsunuz, cuma gunlerı en cok kılo verenler bellı oluyor...............Kolay Gelsın ? Hepımıze.

Iyı Bayramlar Karatay Dıyetı yapan kızlar........ 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye,bır cay bardagını dolduracak kadar cevız(ekmek yerıne gecer ,posası cok yuksek ,kabızlıga ıyı gelır),bır bıber,bırkac domates,bır tutam maydanoz,bır cay kasıgı keten tohumu(1cay kasıgı kabızlıga ıyı gelır(1 cay kasıgından fazlası ıshal yapabılır),omega3 ıcerır),bır tutam corek otu, avuc sıyah cekırdeklı kuru uzum(super bır antıoksıdan),2yumurta(kılo verınceye kadar yenılecek ya da bır muz tuketıyorum ,bugun muz yedım ),9 tane zeytın(yumurta gıbı tok tutuyor ınsanı),1avuc beyaz peynır,bır bardak yesıl cay(normal cay demır eksıklıgıne neden oluyor yemekle tuketmıyorum,1,5 saat sonra cay ıcıyorum.),1 kuru ıncır(yuksek posalı),bıraz sıyah cekırdeklı kuru uzum(antıoksıdan),bır kuru ıncır.

Eklentiler

• $a27%20kahvalt%C4%B1m.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 76
kızlar.......2. Öğün(ogle):1tane lahmacun(lahmacun hamuru mayasız oldugu ıcın yenılebılıyor ,haftada bır tane),bır tutam nane,yarım lımon,bıraz turp,bır cay kasıgı keten tohumu(kabızlıga ıyı gelır,omega3 ıcerır),bır tutam corekotu ................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı

Spor: 2 saat ev ısı yaptım,40dakıka yurudum, (oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum ,yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum,yuruyus tempom ıkı kat artıyor ).

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze Iyı Karatay Dıyet Menulu Bayramlar

798065 | Soran : efla-1052153 | Soru Grubu : Genel
Soru : hocam mrb Allah sizden razı olsun bütün sorularımızı ayrt etmeden cvplıosunuz vaktinizi alıyoruz saolun tekrar. ben size sormak istediğim 1)sizim tavsiye ettiğinz yeme biçimini ugulamaya çalışıyorum ben 86 kiloyum mesala sabah kitapta yazdığın sabah klasik kahvaltıyı yapıyrm öğle çalıstığım için işyernde ne varsa mesala nout vardı 2 tabak yedim fazlamı ???akşamda balık kısır patlıcan bunlarda yanlış bişey varmıdır. 2)sakız çiğnesek mesala aksam 8 den sonra insülin mi sagılar vücüt tavsiye eder misnz sakızı?? 3)birde hamileyken bu diyete devam edersek zayıflamaya devam eder miyiz bebeğe bi zararı olur mu ?hocam bide hamileyken fitnesa gitsek olur spor yapsak çünkü bu kilo üzerine bide kilo alırsam sanırım kaldıramam... 4)omega 3 kullansam kilo vermem hızlanır mı? bide ilerde kilo yapr diyolar size sormak istedm .. saolun teşk.

Cevap : Nohut ve leblebl karbonhidrattır. Kilo verirken yememekte faydası vardır 2 tabak fazla tabii. Sağlıklı yaşayarak, sağlıklı beslenerek yağlarınızdan kurtuluyorsunuz... Bu çocuğunuz için de geçerli. Kilomuz gidince, yani aşırı yağlarınız azalınca ya da kalmayınca, hamile kalmanız, hem sizin hem de bebeğiniz için son derece sağlıklıdır. Çocuk daha sağlıklı olur, bebek alerjileri gelişmez. Omega-3: önemli bir temel yağdır. Kesinlikle kilo aldırmaz! Bol bol balık yemelisiniz, bir kere. Sonra ana sütü en sağlıklı süttür, demiyormuyuz peki? Neden hiç incelediniz mi? Ana sütünün %90'ı yağdır, ve proteindir. Hangi yağlardır biliyormuyuz: Bu yağlar omega-3, ve kolesteroldür. Bebeğin aylarca başka bir gıda almadan beslenme ve gelişmesini sağalayan yağ omega-3 ve kolesteroldür. Omega-3 aşırı kilolularda yağların erimesinin nedenidir, kan şekerini düzenler, tansiyonu düzenler, alerjilere iyi gelir, unutkanlığı ve ALZHEİRMER2ı önler!!! İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRAN önemli ana bir yağdır. Vitamin falan değildir.Ana rahmindeki bebeklerin beyin ver sinir sisteminin sağlıklı gelişmesini sağlar. Hamileyken aşırı miktarda karbonhidratlarla beslenen annelerin, kız bebeklerinde ana rahmindeyken insülin direnci oluştuğu da gösterilmiştir. Hamileyken sakın aşırı kilo almayın, hamileyken bol bol şeker ve tatlı tüketmeyin ,işte bu nedenle... Kolay gelsin. Yürüyüşe devam. Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
Detay için burayı tıklayınız
Cevap Tarihi : 07.10.2011 12?00 #797999 | Soran : nur-1053991 | Soru Grubu : Genel
Soru : merhabalar canan hocam....kitabınızı aldım ve uygulamaya başladım 10 günde 2 kg verdim.ben tatlıya çok düşkün bir insandım şimdi çok aramıyorum 2 öğün bana çok yeterli geliyor ama birkaç sorum var omega 3 ü mutlaka hap olarak kullanayım mı?gıdalardan aldıklarım yeterli mi?bir sorunun cevabında günde 30_40 dk yürüyün istediğinizi yiyin demişsiniz bunu anlayamadım, birde insülin direnci kırıldıktan sonra herşeyden azar azar yiyin demişsiniz bu istediğimiz kiloya ulaşınca mı demek?tam buğdayı da bulamadım marketlerde yok.tavsiyeniz??sizi gerçekten tebrik ediyorum yani süpersiniz acıkmayacağımı hiç tahmin etmezdim göbek yağlarım acayip şekilde gitti tavsiyelerinizi bekliyorum mutlu kalın.....

Cevap : Omega -3 desteği önemli Göbek ve karaciğer yağları gittikten sonra dengeli beslenip, hareket edersiniz. Dikkat ederek tabii ki her şey yemelisiniz. Ama Karaciğer yağı gitmeli önce!!! Tam buğday ya da bulgur az olarak tüketmelisiniz. Her gün 5 kilometre yürürseniz, her şeyi yiyebilirsiniz diyorum ben. Hayat boyu 30-40 kilometre, başlangıçta en az 20 dakika yürümek şart. Fazla olmasın... Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

Eklentiler

• $a27ogle%20yemeg%C4%B1m.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 65
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…