Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

slm kızlar
kahvaltım
9.30
2 yumurtalı mantarlı omlet
az peynir 8 tane siyah zeytin
az domates
2 gün kurusu
7 taane fındık
2 fincan yeşil çay
akşam yemeğinde lahanalı bi yemek yapmayı düşünüyorum yanında bol yoğurt...bu arada sade haşlanmış karnıbahar yoğurtla beraber okadar doyurucuymuşki şimdiye kadar hiç yemezdim gece bile acıkmadım ilk defa:)
kızlar bişi sorcam sizlere eşimle bu sabah mutfak masrafları hakkında tartıştık bu ay 500 lira mutfak masrafına gitmiş ben ihtiyaçlar dışında bu parayı harcamadım nasıl gitti anlayamadımda sizlerin de böyle çokmu yada bu harcama normalmi birde kızım var 3 kişilk 3000 gelirli bir aileyiz..

capadokya bir malatyalı olarak o tatlının tarifine talibim. denemek isterim. paylaşabilir misin?

Rumuz: Afatmas
kilo 68,60
geçen hafta 69: Hatırlamıyorum
fark -0,40

Afatmas
kilo 68,60
geçen hafta 69: Hatırlamıyorum
fark -0,40

yüzdeni bi hesaplarmisin canim

ben listede yokum ama canımmm

afatmas arkadaş yüzdeni hesaplamadığın için listeye almamış sanırım

yüzden 0.58 olacaktı.

bu hafta verilen kg*100
geçen haftaki kilo

şeklinde yüzde hesaplamalıydın.

haftaya listede olusun birinciliği de kaçırmış gibi görünmüyorsun dert etme

Son düzenleme:

bence normal biz de 3 kişilik bir aileyiz kızım daha 3 yaşında ilk zamanlarda(2 kişiyken ) hesap yapıyorduk mutfak masrafı aylık 500 ü buluyordu..

annem derdi hep "yemek içmek için yaşıyoruz sanki" diye.gerçekten öyle.. günde 2 yada 3 öğün yemek yeniliyorsa, meyve kuruyemiş vs abur cubur gibi tüketimler varsa, bi de misafir ağırlamalarımız oluyorsa (tatlılar kurabiyeler içecekler vs malzemeler alımı ile ) tabi ki mutfak harcamaları daha fazla bile olur.. paranın değeri düşük dışarda bile yemek yemiyoruz biz sadece evde yiyoruz ve mutfak masraflarımız bayağı oluyor. tabi b enim aylık 300 le mutfak masraflarını karşılayan tanıdıklarım var ama onlar askeri ücretli ve mecburen herşeyin en ucuzunu alarak geçinmeye çalışıyorlar. bi de sağlıklısına kalitelisine bakınınca masraflar haliyle fazla oluyor. biz artık hesaplamıyoruz bile. daha da fazla oluyordur bence. toplu alımlarımız da var , mesela peyniri kışlık alıyoruz-köy peyniri, yazdan kışa hazırlık kurutmalıklar, konserveler-şişelemeler, salça yapımı, toplu kuruyemiş alımı, vs. yani hiç orantılanamıyor bile mutfak masrafları. mesela yağı Çanakkaleden getirtiyoruz ez az 30 lt alıyoruz yıllık.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar, avsarli75 canım ellerine sağlık,liste için teşekkür ederim.

dünkü menümü paylaşarak başlayayım
sabah kkk
öğlen döner porsiyon,ekmek 1 dilim (cıss)
akşam yayla çorba 1 kase

bugün
sabah kkk
öğlen yoğurtlu ıspanak
akşam karnıbahar yemeği+ yoğurt

dün de bugünde 45 dk yürüdüm.

canım mutfak masrafları için 500 çok değil bence ya,3 kişilik bir aile için ancak.bizim de yaklaşık o kadar oluyor.sık misafir alırsam geçiyor bile.

teşekkür ederim canım.
burada olmak ayrı bir motivasyon kaynağı,herkese teşekkürler

tekrardan selam kızlar,
nasıl yoğunum anlatamam buralara gelemiyorum hep aklımdasınız, e gelemediğim için de motivasyonum azalıyor. azaldığı içinde kilo veremiyorum. 69 civarıyım.. dikkat etmeye tekrar başladım ama ne kadar sürer bilemiyorum hem işler yoğun 9larda falan eve ulaştığım oluyor geç saatlerde yemek yiyorum hem de kaçamaklarım çok oluyor..
sizlerin kilosunu da merak ediyorum inşallah hepiniz veriyorsunuzdur. bir 15 gün-1 ay daha yoğunluğum var gözüküyor.
inşallah düzelirim ondan sonra...

Ellerine sağlık cnm .gayet iyi olmuş

kızlar aralık yarışması sonuçları için son bilgileri ne zaman vereceğiz? malum yılbaşı geliyor kesin bi şeyler yiyip içecez kilo almış uyanabiliriz o geceden :18: yılbaşı için müstakbel kayınvalidem aradı Mersine davet etti.yalnız kalmayayım diye urfada normalde evde kalıp diyetime de dikkat etmeyi planlıyordum.yemesem olmaz oraya gidince.şimdiden neler pişireceğinin planını yapmaya başlamış ben geleceğim diye erkek arkadaşım (Kemal ) öyle dedi.bir çok kişi benm gibi olabilr. bir fikir verin kızlar yaaa :)))

geçmişi okuyorum kızlar

lawyercım sana inanmıyorum 59,8 oldun demek. süpersin arkadaşım. tebrikler... kilonu görünce kendime kızdım ben de.. bir zamanlar aynı kiloda olduğumuz için ben de yapabilirdim diye...

canım valla kendi kendime ben mi çok masraflıyım diyordum aynen söylediğin gibi kendime sadece harcasam birazınıda gam yemicem kaliteye dikkat etmesem, daha ucuzuyla taş çatlasın 100 liralık bi faydası olur, bence değmez sonuçta saglıklı beslenerek hastalanmıyoruz sağlıga yatırım karatayla daha cok dikkat ediyorum hem eşimde sigara kullanıyor aylık masrafı var desem kızıcak offf..bugün pazar alışverişi yaptım gitti yine 50 lira napim canım sagolsun dimiii

Kuralına uyarak bugün uzun zamandan beri karataya uygun beslendim.
sabah kkk
öğle kuru fasulye, cacık ve salata
akşam nohut ve bulgur pilavı yemeyi düşünüyorum..
Vermem gereken 30 kilo büyüyor gözümde...

canın sağolsun canım. her şeyin başı sağlık. sağlıklı olandan taviz vermeyin, dediğin gibi çok ekonimik geçinelim diyorsanız eşin sigarayı bıraksın.. hıhh.. benim yengem sırf ev ekonomisi için dayıma bıraktırmıştı valla helal olsun

ayy pazar alışverişini öyle özledim ki.. 50 Tl gitti diyorsun ama bütün haftanı kurtarıyo, dolap dolu oluyo ne pişirsem diye düşünmüyorsun, kereviz pırasa, ıspanak, brokoli, brüksel lahana, bir haftalık sebze yemeğini böyle böyle listelersin valla süper.. annecim öyle yapardı bizler evdeyken. şimdi gidecek bir pazarım bile yok yaşadığım ilçede, market işlerine devam ...

neyse uzatmayım.. dün menü bildirimi yapmadım
sabah:kkk

öğle : 1 dilim etimek tatlısı(cıssss) misafirdim:26::26:

akşam: bitmek bilmeyen taze fasulyeden yedim yanında da salata
sonra yine cıııssssım var. misafirlerim vardı onlara eşlik edeyim diye bir dilim şerbetli tatlı:18::18::18::18::18: iyice zıvanadan çıktım ben yaa.. biri beni silkelesinn...:18::18::18::18:

bugün: sabah evden çıkmadan 2 haşlanmış yumurta, 1 çb. kuruyemiş, 4 adet günkurusu
okulda: 1 adet peynirli katmer

öğlen: 2 adet bulgurlu biber dolması
nihayet bitebilen yeşil fasulye(ne eşim ne kızım hiç yemedi koca tencereyi günlerdir yiyorum ya)
sonrasında 3 adet yulaflı bisküvi (cıss)

akşama da 6 gibi menüde karnıyarık var. patlıcanları kızartılmadı, çiğ parlıcanın içini yardım ortasını çıkarıp doldurdum öylece sosla ocağa koydum. yanında da salata olacak.

Sabah:kkk

Öğlen:1 dilim peymacun,ince bir dilim pasta(cıssss)

Akşam:4 kaşık et sote,2 kaşık bulgur pilavı,salata,1 kase yoğurt.
canım ya peymacun yiyebiliyor muyuz ben çok severimde :)
avşarlı ellerine sağlık, ekleme yaptım kızmazsan, haftaya sıra bende bende deneme yapmış oldum

ilbatum tebrikler. süpersin
sağol canım teşekkürlerrrr
benim oğlum 2,5 yaşında olur o zaman . bende deneyeyim sağol.benimki pekmezide sevmiyor çok zayıf zaten iştahsız

hımmm tarif oldukça pratikmiş bende deneyeyim sağol canım
bazen olur canım böyle ama sonra geçer takma kafana sen aynen devam
teşekkürler ben hala hastayımmmmmmmmm:2:

canım ,neler yapmayı düşünüyormuş erkek arkadaşın bir sorsun. sende diyet yaptığını söyleyerek işine gelmeyenleri ele. yani ellerine sağlık zahmet etmesin diyerek :) bu 1. yol
2.yol ise bu kadar zamandır direndim ama 1 güncük yiyeyim abartmadan :) sonra pişman olsamda

sen yazınca benimde aklıma geldi böyle bir anı. annemde senin hesap sanki kazanla yapmıştı o fasulye ye ye bitmemişti :) bir daha yemem yıllarca demiştim

canım ben patlıcanı fırınlıyorum o da güzel oluyor dene. alacalı soy üstüne fırçayla yağ sür ,malzemeyi koyacağın yeri kes ve fırına ver. biraz pişince al malzemeyi koy sosunu hazırla ister ocakta ister fırında pişir.

kızlar ben çok severek yiyorum ve karataya uygun olduğunu düşünüyorum sizede yazayım dedim. mutlaka bilenleriniz vardır ama bu da benden olsun bilmeyenlere :)

soğuk kısır (yoğurtlu kısır )

1 bardak köftelik bulguru 4 bardak yoğurtla karıştırıp 4-5 saat buzdolabında bekletiyorsunuz. sonra dereotu ,taze sağonı ince ince doğrayıp ekliyorsunuz istediğiniz tada gelinceye kadar. ardından 15-20 kadar cevizi elinizle kırarak ekliyorsunuz. 1 tavada 1 çay bardağının hemen hemen yarısına kadar (ben tercihen daha az yapıyorum) sıvıyağ koyup 3-4 diş sarımsağı bıçakla minik minik dorayıp biraz kavuruyorsunuz tam ocaktan inecekken 1 tatlı kaşığı ya da daha az zevke göre pulbiber ekleyip karışıma katıyorsunuz. AFİYET OLSUN bu arada bu buzdolabında bekleyecek dışarı almayın sarımsak kokuyor sonra. misafirlere bile değişik bir seçenek yani :)

merhaba :) saçma mı olucak bilmiyorum ama bulguru pişiriyormusunuz :)

yaa o fasulye hepi topu bir kavonozluk yemekti. bir dürü şişe var tek başına yemekle nasıl bitcek bunlar... dediğin gibi yiyesim, göresim kalmadı taze fasulye...
evet yaa bu da güzel bi yöntemmiş. çiğ patlıcanla pişmesi uzun sürüyor, pişmiş içte saatlerce patlıcanla pişmek zorunda kalıyor. bi dahakine böyle deneyim saol şekerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…