capadokya bir malatyalı olarak o tatlının tarifine talibim. denemek isterim. paylaşabilir misin?Oncelikle dun unuttum yazmayi ben aksam yemeginin yanina kayisili bir tatlida yemistim ama bence bozmaz cunki icinde hicbisey yok tereyag ve cevizden baska. Yoresel bir tad misafirlere ikram edilebilir lezzette. İsteyen olursa tarifini verebilirim.
Rumuz: Afatmas
kilo 68,60
geçen hafta 69: Hatırlamıyorum
fark -0,40
Afatmas
kilo 68,60
geçen hafta 69: Hatırlamıyorum
fark -0,40
yüzdeni bi hesaplarmisin canim
ben listede yokum ama canımmm
slm kızlar
kahvaltım
9.30
2 yumurtalı mantarlı omlet
az peynir 8 tane siyah zeytin
az domates
2 gün kurusu
7 taane fındık
2 fincan yeşil çay
akşam yemeğinde lahanalı bi yemek yapmayı düşünüyorum yanında bol yoğurt...bu arada sade haşlanmış karnıbahar yoğurtla beraber okadar doyurucuymuşki şimdiye kadar hiç yemezdim gece bile acıkmadım ilk defa:)
kızlar bişi sorcam sizlere eşimle bu sabah mutfak masrafları hakkında tartıştık bu ay 500 lira mutfak masrafına gitmiş ben ihtiyaçlar dışında bu parayı harcamadım nasıl gitti anlayamadımda sizlerin de böyle çokmu yada bu harcama normalmi birde kızım var 3 kişilk 3000 gelirli bir aileyiz..
slm kızlar
kahvaltım
9.30
2 yumurtalı mantarlı omlet
az peynir 8 tane siyah zeytin
az domates
2 gün kurusu
7 taane fındık
2 fincan yeşil çay
akşam yemeğinde lahanalı bi yemek yapmayı düşünüyorum yanında bol yoğurt...bu arada sade haşlanmış karnıbahar yoğurtla beraber okadar doyurucuymuşki şimdiye kadar hiç yemezdim gece bile acıkmadım ilk defa:)
kızlar bişi sorcam sizlere eşimle bu sabah mutfak masrafları hakkında tartıştık bu ay 500 lira mutfak masrafına gitmiş ben ihtiyaçlar dışında bu parayı harcamadım nasıl gitti anlayamadımda sizlerin de böyle çokmu yada bu harcama normalmi birde kızım var 3 kişilk 3000 gelirli bir aileyiz..
Ellerine sağlık avşarli.. Listenin sondan birincisi olarakherkesi tebrik ediyorum. .Bu haftam biraz zor geçti. Haftaya böyle olmayacak inş .. Veren arkadaşlarımı alkışlıyorum ... Sabit kalan ve veremeyenletr haftaya veriyoruz .inş ..
Tebrikler CNm..
Tebrik ederim CNm 59 ü gördüğüne çok sevindim...
Tebrikler CNm bak nasıl gidiyor kilolar..
Efes çok istikrarlı gidiyorsun tebrikler ..
Avşarlı çok iyi devam ..
İlbatum kilolar gidiyor tebrikler..
Olsun inş haftaya gider CNm .. Tebrikler..
Sea çok iyi CNm .. Tebrikler.. Gecmiş olsun..
Devam dikkat edelim başaralım ..
Canım arkadaşım ikimize de haftaya güveniyorum ..şeytanın bacağı kırılacak.. :)
İşte 50 ki rakamlar... Süpersin cnmmm..
Mahzencim tebrikler çok iyi ... Harikasın..
Tebrikler CNm..
Felluzum sen xc9 ve bana göre bi tık daha iyisin.. Hadi bakalım haftaya arınalım şu 75-65 ten ... Hep beraber kurtulalım ...
KILO VERENLER:
ilbatum: -% 1.356
avsarli: -% 1,29
inar: -% 1,12
capadokya: -% 0;83
Mahzen: -% 0,771
sea: -%0,5
15efes25: -% 0,422
zeynom1981: -% 0,37
law-yer: -%0,33
huzis: -%0,18
SABIT KALANLAR
Felluz
KILO ALANLAR
XC9: +0,15
gurbet-izm: +0,268
hedef60busondiyet: +0,803
insallah listeyi dogru yaptim kizlar. kilo verenleri tebrik ediyorum. kendimide tabikiveremeyen arkadaslarida haftaya bekliyoruz
bence normal biz de 3 kişilik bir aileyiz kızım daha 3 yaşında ilk zamanlarda(2 kişiyken ) hesap yapıyorduk mutfak masrafı aylık 500 ü buluyordu..
annem derdi hep "yemek içmek için yaşıyoruz sanki" diye.gerçekten öyle.. günde 2 yada 3 öğün yemek yeniliyorsa, meyve kuruyemiş vs abur cubur gibi tüketimler varsa, bi de misafir ağırlamalarımız oluyorsa (tatlılar kurabiyeler içecekler vs malzemeler alımı ile ) tabi ki mutfak harcamaları daha fazla bile olur.. paranın değeri düşük dışarda bile yemek yemiyoruz biz sadece evde yiyoruz ve mutfak masraflarımız bayağı oluyor. tabi b enim aylık 300 le mutfak masraflarını karşılayan tanıdıklarım var ama onlar askeri ücretli ve mecburen herşeyin en ucuzunu alarak geçinmeye çalışıyorlar. bi de sağlıklısına kalitelisine bakınınca masraflar haliyle fazla oluyor. biz artık hesaplamıyoruz bile. daha da fazla oluyordur bence. toplu alımlarımız da var , mesela peyniri kışlık alıyoruz-köy peyniri, yazdan kışa hazırlık kurutmalıklar, konserveler-şişelemeler, salça yapımı, toplu kuruyemiş alımı, vs. yani hiç orantılanamıyor bile mutfak masrafları. mesela yağı Çanakkaleden getirtiyoruz ez az 30 lt alıyoruz yıllık.
canım valla kendi kendime ben mi çok masraflıyım diyordum aynen söylediğin gibi kendime sadece harcasam birazınıda gam yemicem kaliteye dikkat etmesem, daha ucuzuyla taş çatlasın 100 liralık bi faydası olur, bence değmez sonuçta saglıklı beslenerek hastalanmıyoruz sağlıga yatırım karatayla daha cok dikkat ediyorum hem eşimde sigara kullanıyor aylık masrafı var desem kızıcak offf..bugün pazar alışverişi yaptım gitti yine 50 lira napim canım sagolsun dimiii
canım ya peymacun yiyebiliyor muyuz ben çok severimde :)Sabah:kkk
Öğlen:1 dilim peymacun,ince bir dilim pasta(cıssss)
Akşam:4 kaşık et sote,2 kaşık bulgur pilavı,salata,1 kase yoğurt.
sağol canım teşekkürlerrrravşarlı ellerine sağlık, ekleme yaptım kızmazsan, haftaya sıra bende bende deneme yapmış oldum
ilbatum tebrikler. süpersin
benim oğlum 2,5 yaşında olur o zaman . bende deneyeyim sağol.benimki pekmezide sevmiyorOncelikle dun unuttum yazmayi ben aksam yemeginin yanina kayisili bir tatlida yemistim ama bence bozmaz cunki icinde hicbisey yok tereyag ve cevizden baska. Yoresel bir tad misafirlere ikram edilebilir lezzette. İsteyen olursa tarifini verebilirim.
Canim benim kizim yarin 19 aylik olcak ama kilosu iyi yani kiloylada iliskili oluyirya bazi gidalar. Ama corekotu yaginin bir zarari olcagini sanmiyorum 1 yasini gectikten sonra. Tadi fena degil bildigin corek otu ama kizima pekmekle karistirip biraz zorla icirdim surup gibi. Ben sade iciyorum aksama kadar icinden corek otu kousu geliyor ama bence dene.
Bu arada tarifide soyleyim kerevizi rendeledim bol sarimsakli yogurtla karistirdim sonra ustune tereyaginda pulbiber ve az tatli toz biber kavurdum super oldu. Yani arkadaslarda boyle tarif etmislerdi.
bazen olur canım böyle ama sonra geçer takma kafana sen aynen devambu aralar biraz keyifsizim menü de pek yazamıyorum içimden gelmiyor ama karataya ihanet ettiğimi sanmayınegzersizimi de yapıyorum kaçamak da yapmıyorum yapsam da 1 lokmacık:)
yakında toparlanırım umarım
bu arada kendisi, çocuğu, eşi vs hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum
avşarlı liste için tşk capadıcia geçen hafta için sana da tşk yazmadığımı hatırladım:44:
kızlar aralık yarışması sonuçları için son bilgileri ne zaman vereceğiz? malum yılbaşı geliyor kesin bi şeyler yiyip içecez kilo almış uyanabiliriz o geceden :18: yılbaşı için müstakbel kayınvalidem aradı Mersine davet etti.yalnız kalmayayım diye urfadanormalde evde kalıp diyetime de dikkat etmeyi planlıyordum.yemesem olmaz oraya gidince.şimdiden neler pişireceğinin planını yapmaya başlamış ben geleceğim diye erkek arkadaşım (Kemal ) öyle dedi.bir çok kişi benm gibi olabilr. bir fikir verin kızlar yaaa :)))
sen yazınca benimde aklıma geldi böyle bir anı. annemde senin hesap sanki kazanla yapmıştı o fasulye ye ye bitmemişti :) bir daha yemem yıllarca demiştimcanın sağolsun canım. her şeyin başı sağlık. sağlıklı olandan taviz vermeyin, dediğin gibi çok ekonimik geçinelim diyorsanız eşin sigarayı bıraksın.. hıhh..benim yengem sırf ev ekonomisi için dayıma bıraktırmıştı valla helal olsun
ayy pazar alışverişini öyle özledim ki.. 50 Tl gitti diyorsun ama bütün haftanı kurtarıyo, dolap dolu oluyo ne pişirsem diye düşünmüyorsun, kereviz pırasa, ıspanak, brokoli, brüksel lahana, bir haftalık sebze yemeğini böyle böyle listelersin valla süper.. annecim öyle yapardı bizler evdeyken. şimdi gidecek bir pazarım bile yok yaşadığım ilçede, market işlerine devam ...
neyse uzatmayım.. dün menü bildirimi yapmadım
sabah:kkk
öğle : 1 dilim etimek tatlısı(cıssss) misafirdim:26::26:
akşam: bitmek bilmeyen taze fasulyeden yedim yanında da salata
sonra yine cıııssssım var. misafirlerim vardı onlara eşlik edeyim diye bir dilim şerbetli tatlı:18::18::18::18::18: iyice zıvanadan çıktım ben yaa.. biri beni silkelesinn...:18::18::18::18:
bugün: sabah evden çıkmadan 2 haşlanmış yumurta, 1 çb. kuruyemiş, 4 adet günkurusu
okulda: 1 adet peynirli katmer
öğlen: 2 adet bulgurlu biber dolması
nihayet bitebilen yeşil fasulye(ne eşim ne kızım hiç yemedi koca tencereyi günlerdir yiyorum ya)
sonrasında 3 adet yulaflı bisküvi (cıss)
akşama da 6 gibi menüde karnıyarık var. patlıcanları kızartılmadı, çiğ parlıcanın içini yardım ortasını çıkarıp doldurdum öylece sosla ocağa koydum. yanında da salata olacak.
kızlar ben çok severek yiyorum ve karataya uygun olduğunu düşünüyorum sizede yazayım dedim. mutlaka bilenleriniz vardır ama bu da benden olsun bilmeyenlere :)
soğuk kısır (yoğurtlu kısır )
1 bardak köftelik bulguru 4 bardak yoğurtla karıştırıp 4-5 saat buzdolabında bekletiyorsunuz. sonra dereotu ,taze sağonı ince ince doğrayıp ekliyorsunuz istediğiniz tada gelinceye kadar. ardından 15-20 kadar cevizi elinizle kırarak ekliyorsunuz. 1 tavada 1 çay bardağının hemen hemen yarısına kadar (ben tercihen daha az yapıyorum) sıvıyağ koyup 3-4 diş sarımsağı bıçakla minik minik dorayıp biraz kavuruyorsunuz tam ocaktan inecekken 1 tatlı kaşığı ya da daha az zevke göre pulbiber ekleyip karışıma katıyorsunuz. AFİYET OLSUNbu arada bu buzdolabında bekleyecek dışarı almayın sarımsak kokuyor sonra. misafirlere bile değişik bir seçenek yani :)
sen yazınca benimde aklıma geldi böyle bir anı. annemde senin hesap sanki kazanla yapmıştı o fasulye ye ye bitmemişti :) bir daha yemem yıllarca demiştim
canım ben patlıcanı fırınlıyorum o da güzel oluyor dene. alacalı soy üstüne fırçayla yağ sür ,malzemeyi koyacağın yeri kes ve fırına ver. biraz pişince al malzemeyi koy sosunu hazırla ister ocakta ister fırında pişir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?