kızlar ben çok severek yiyorum ve karataya uygun olduğunu düşünüyorum sizede yazayım dedim. mutlaka bilenleriniz vardır ama bu da benden olsun bilmeyenlere :)
soğuk kısır (yoğurtlu kısır )
1 bardak köftelik bulguru 4 bardak yoğurtla karıştırıp 4-5 saat buzdolabında bekletiyorsunuz. sonra dereotu ,taze sağonı ince ince doğrayıp ekliyorsunuz istediğiniz tada gelinceye kadar. ardından 15-20 kadar cevizi elinizle kırarak ekliyorsunuz. 1 tavada 1 çay bardağının hemen hemen yarısına kadar (ben tercihen daha az yapıyorum) sıvıyağ koyup 3-4 diş sarımsağı bıçakla minik minik dorayıp biraz kavuruyorsunuz tam ocaktan inecekken 1 tatlı kaşığı ya da daha az zevke göre pulbiber ekleyip karışıma katıyorsunuz. AFİYET OLSUNbu arada bu buzdolabında bekleyecek dışarı almayın sarımsak kokuyor sonra. misafirlere bile değişik bir seçenek yani :)
yok canım pişmiyor neden saçma olsun olur mu öyle şey....merhaba :) saçma mı olucak bilmiyorum ama bulguru pişiriyormusunuz :)
çokta azmış aslında nasıl oldu da bitmedi :)yaa o fasulye hepi topu bir kavonozluk yemekti. bir dürü şişe var tek başına yemekle nasıl bitcek bunlar...dediğin gibi yiyesim, göresim kalmadı taze fasulye...
evet yaa bu da güzel bi yöntemmiş.çiğ patlıcanla pişmesi uzun sürüyor, pişmiş içte saatlerce patlıcanla pişmek zorunda kalıyor. bi dahakine böyle deneyim saol şekerim
hımm canım teşkr. görmüştüm ben bunu yapılışını sanırım tv de . güzel tarif. Karatay'a da uygun.
cnm onlar da Karataycı o noktada sıkıntı yok ama işte yılbaşı diye kaçamak yapmak isteyeblirler çerez falan kaçabilrsem kaçacağım.balık var ve suşi de olacak.pasta çörek börek de olur muhtemelen . normalde dikkat ediyor o gün için bozma ihtmalleri yüksek :)) fazla bozmadan ucundan yiyeceğim.artık cnm pasta börek hiç istemiyor.ne oldu bilmiyorum.öne alma ihtimalimz yok değil mi sonuç bildirimini ?
Canım aşırıya kaçmadan yiyebiliyoruz,benim yediğim lahmacun gibiydi yapılışı,et yerine lor peyniri ve biber salçası kullanılmış..!!canım ya peymacun yiyebiliyor muyuz ben çok severimde :)
oooo süper o zaman canım ya sorun olmaz bence herkes birbirini kontrol eder :) ama bana soracak olursan senin kilon çok değil ve ertesi güne 1 günlük diyetlerden hani şu ödem attırıcı tarzında bir şey yaparsan aldığın varsada o kiloyu ya vermiş ya da dengelemiş olursun. ne güzel pasta börek istemiyorsun ben hala istiyorum acaba ne kadar zaman sonra canın istemez ki :26: çok fazla bozmadan aynen devam ye azcık bişicik olmazcnm onlar da Karataycı o noktada sıkıntı yok ama işte yılbaşı diye kaçamak yapmak isteyeblirler çerez falan kaçabilrsem kaçacağım.balık var ve suşi de olacak.pasta çörek börek de olur muhtemelen . normalde dikkat ediyor o gün için bozma ihtmalleri yüksek :)) fazla bozmadan ucundan yiyeceğim.artık cnm pasta börek hiç istemiyor.ne oldu bilmiyorum.öne alma ihtimalimz yok değil mi sonuç bildirimini ?
lebeni ne canım ben hiç duymadın yöresel mi?sabah : kkk (yumurtasız )
öğle : 2 adet lahmacun + lebeni
akşam : 1 kase çorba
birazdan jillian
hımmm lezzetli bir şeye benziyor ,canım ben zaten 1 tane anca yerim sorun olmaz o zaman anladığım kadarıylaCanım aşırıya kaçmadan yiyebiliyoruz,benim yediğim lahmacun gibiydi yapılışı,et yerine lor peyniri ve biber salçası kullanılmış..!!
menü gayet güzel sabahki pastada koşuşturmacada gitmiştir benceBugün tüm gün dışardaydım kızlar..elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştım kkk yapmadan çıktım
Sabah:1 günkurusu,2 ceviz,1 dilim ıspanaklı gözleme.1 dilim etimekli pasta(cısssss)
Öğlen:6 kaşık kısır,1 bardak ayran.
Akşam:salata,yoğurt,3 kaşık et sote.
Çarşıda bol bol yürüdüm
merhaba hanımlar...bu sabah iki yumurta peynir zeytin ceviz yedim..
bugün okul pazar market derken baya bi yürüdüm..spor yerine saydım artık.
akşam:çorba mezgit balığı salata var ,.suyuda tamamlarım inşallah...
Hoşgeldin.Kiloları geri aldım demişsin ama şu an kaç kilosun,hedefin ne?Hep beraber veririz inşallah...Merhaba arkadaşlar iki yıl önce karatay diet i ile 54 kiloya kadar düşmüştüm şimdi kiloları tekrar aldım ama kısmetse yarından itibaren karatay dietine başlayacağım hep beraber uygulamaya yapmaya başlayalım mı?
Hiç gözünde büyütme.Beynini 30 kilo çok diye şartlamışsın.Bir ara bir arkadaş yazmıştı,hedeflerini küçült diye.Sen de 5 er 10 ar kiloluk kısa hedefler belirle,böylece her hedefine ulaştığında mutlu ve motive olursun.Kuralına uyarak bugün uzun zamandan beri karataya uygun beslendim.
sabah kkk
öğle kuru fasulye, cacık ve salata
akşam nohut ve bulgur pilavı yemeyi düşünüyorum..
Vermem gereken 30 kilo büyüyor gözümde...
capadokya bir malatyalı olarak o tatlının tarifine talibim. denemek isterim. paylaşabilir misin?
Tabiki paylasirim, oncelikle bizim yorede adini DATLIYANİ koymuslar. Malzeme olarak ici cekirdekli kucuk kuru kayisi yani acilmamis oldugu gibi kurutulmus olcak kukurtsuz tabi yani rengi koyu olan. Ben herhangi bi tenceremin dibi kadar koyuyorum miktarini. Sonra uzerine normal su koyuyorum ama kayisilari gecmeyecek sekilde. Ustune minik minik tereyagini dagitiyorum. Sonra pisiriyorsun kisik ateste. Cok az su kalabilir. Sonra tabaga direk ters ceviriyorsun ustune ceviz vs ne varsa ama ceviz iyi yakisiyor. İlik olarak tuketiliyor. Bu kadar.
Karataya uygun olmayan tek yonu pisiyor olmasi ama sonucta incir tatlisi tarifindede pisiyor incirler diye dusunerek bunun cokta ters olmadigini dusundum. Tadi cok guzel oluyor sabaha cok guzel wcye cikiyorsunuz inanilmaz bir rahatlik
Bu arada bugunku menumu de paylasayim,
Sabah kkk ve iki kaymakli kuru incir
Aksam ise, iki kasik kadar kiymali bezelye yemegi, etli nohut, biber tursusu ve yogurt
selam canım, nerlerdesin valla özlettin kendini, çok uzattın arayı.. bekliyoruz ona göretekrardan selam kızlar,
nasıl yoğunum anlatamam buralara gelemiyorum hep aklımdasınız, e gelemediğim için de motivasyonum azalıyor. azaldığı içinde kilo veremiyorum. 69 civarıyım.. dikkat etmeye tekrar başladım ama ne kadar sürer bilemiyorum hem işler yoğun 9larda falan eve ulaştığım oluyor geç saatlerde yemek yiyorum hem de kaçamaklarım çok oluyor..
sizlerin kilosunu da merak ediyorum inşallah hepiniz veriyorsunuzdur. bir 15 gün-1 ay daha yoğunluğum var gözüküyor.
inşallah düzelirim ondan sonra...
gerçekten lawyer çok istikrarlı ve hedefine çok az kaldıgeçmişi okuyorum kızlar
lawyercım sana inanmıyorum 59,8 oldun demek. süpersin arkadaşım. tebrikler... kilonu görünce kendime kızdım ben de.. bir zamanlar aynı kiloda olduğumuz için ben de yapabilirdim diye...
hoş geldin canım aramıza, hedefini gözünde büyütme, küçük parçalara böl ve ilk hedefine odaklan, 5 er yada 01 ar kiloluk hedefler koyabilirsin, yada daha az.. bence 30 kiloyu 6 ya bölerek 5 er kiloluk hedefler belirle.. kilon çok olduğu için daha fazla verirsin zaten.. başarılar canım..Kuralına uyarak bugün uzun zamandan beri karataya uygun beslendim.
sabah kkk
öğle kuru fasulye, cacık ve salata
akşam nohut ve bulgur pilavı yemeyi düşünüyorum..
Vermem gereken 30 kilo büyüyor gözümde...
güzel bir tarif, denemye değer ve bana mantıyı hatırlattı birazkızlar ben çok severek yiyorum ve karataya uygun olduğunu düşünüyorum sizede yazayım dedim. mutlaka bilenleriniz vardır ama bu da benden olsun bilmeyenlere :)
soğuk kısır (yoğurtlu kısır )
1 bardak köftelik bulguru 4 bardak yoğurtla karıştırıp 4-5 saat buzdolabında bekletiyorsunuz. sonra dereotu ,taze sağonı ince ince doğrayıp ekliyorsunuz istediğiniz tada gelinceye kadar. ardından 15-20 kadar cevizi elinizle kırarak ekliyorsunuz. 1 tavada 1 çay bardağının hemen hemen yarısına kadar (ben tercihen daha az yapıyorum) sıvıyağ koyup 3-4 diş sarımsağı bıçakla minik minik dorayıp biraz kavuruyorsunuz tam ocaktan inecekken 1 tatlı kaşığı ya da daha az zevke göre pulbiber ekleyip karışıma katıyorsunuz. AFİYET OLSUNbu arada bu buzdolabında bekleyecek dışarı almayın sarımsak kokuyor sonra. misafirlere bile değişik bir seçenek yani :)
hoş geldin canım aramıza...Merhaba arkadaşlar iki yıl önce karatay diet i ile 54 kiloya kadar düşmüştüm şimdi kiloları tekrar aldım ama kısmetse yarından itibaren karatay dietine başlayacağım hep beraber uygulamaya yapmaya başlayalım mı?
süper sonuçBaslangic : gecen hafta
Baslangic kilom :56.6
Bugun :54.1
bugunde karatay kahvaltisi yaptim oglen kisir yedim yaninda lahana hasladim turp domates aksamda etli yesil fasulye ayran salata yiyecegim
o kişi bendim sanırsam :)) ünlü bir psikoloğun tavsiyesiydi...Hoşgeldin.Kiloları geri aldım demişsin ama şu an kaç kilosun,hedefin ne?Hep beraber veririz inşallah...
Hiç gözünde büyütme.Beynini 30 kilo çok diye şartlamışsın.Bir ara bir arkadaş yazmıştı,hedeflerini küçült diye.Sen de 5 er 10 ar kiloluk kısa hedefler belirle,böylece her hedefine ulaştığında mutlu ve motive olursun.
teşekkür canım tarif için, ben şu açılmamış içi çekirdekli kayısıyı hiç bilmiyorum, onun esprisi ne ola ki?Tabiki paylasirim, oncelikle bizim yorede adini DATLIYANİ koymuslar. Malzeme olarak ici cekirdekli kucuk kuru kayisi yani acilmamis oldugu gibi kurutulmus olcak kukurtsuz tabi yani rengi koyu olan. Ben herhangi bi tenceremin dibi kadar koyuyorum miktarini. Sonra uzerine normal su koyuyorum ama kayisilari gecmeyecek sekilde. Ustune minik minik tereyagini dagitiyorum. Sonra pisiriyorsun kisik ateste. Cok az su kalabilir. Sonra tabaga direk ters ceviriyorsun ustune ceviz vs ne varsa ama ceviz iyi yakisiyor. İlik olarak tuketiliyor. Bu kadar.
Karataya uygun olmayan tek yonu pisiyor olmasi ama sonucta incir tatlisi tarifindede pisiyor incirler diye dusunerek bunun cokta ters olmadigini dusundum. Tadi cok guzel oluyor sabaha cok guzel wcye cikiyorsunuz inanilmaz bir rahatlik
Bu arada bugunku menumu de paylasayim,
Sabah kkk ve iki kaymakli kuru incir
Aksam ise, iki kasik kadar kiymali bezelye yemegi, etli nohut, biber tursusu ve yogurt
tabi ki şeker eklemiyoruzdurşeker ne kadar ekliyoruz göremedim canım; yoksa şeker yok mu ?
selam canım, nerlerdesin valla özlettin kendini, çok uzattın arayı.. bekliyoruz ona göre
gerçekten lawyer çok istikrarlı ve hedefine çok az kaldı
hoş geldin canım aramıza, hedefini gözünde büyütme, küçük parçalara böl ve ilk hedefine odaklan, 5 er yada 01 ar kiloluk hedefler koyabilirsin, yada daha az.. bence 30 kiloyu 6 ya bölerek 5 er kiloluk hedefler belirle.. kilon çok olduğu için daha fazla verirsin zaten.. başarılar canım..
güzel bir tarif, denemye değer ve bana mantıyı hatırlattı biraz
hoş geldin canım aramıza...
süper sonuçtebrik ederim
o kişi bendim sanırsam :)) ünlü bir psikoloğun tavsiyesiydi...
teşekkür canım tarif için, ben şu açılmamış içi çekirdekli kayısıyı hiç bilmiyorum, onun esprisi ne ola ki?
tabi ki şeker eklemiyoruzdurkaratay ne der? şeker en tatlı zehirdir..
mantıya benzemiyor tadı canım farklı dene ve gör istersen :)
hımmm doğru ama biz nedense o zehiri çooooooook seviyoruz
Hoşgeldin.Kiloları geri aldım demişsin ama şu an kaç kilosun,hedefin ne?Hep beraber veririz inşallah...
Hoşbuldum :) Şuan 60 kiloyum hedefim bu sefer 53 inşallah veririm. Her gün enaz 30 dk yürüyüş şart ben bu akşam yürüyüşümü yaptım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?