bende katılıyorum arada ağzımıza attıklarımız insülini olumsuz etkiliyo kendimdede görüyorum, canım kendini frenlemek için bikaç kesin kural koyabilirsin en azından..karatayda öğün araları 5-6 saat ağzına bişi koymayacaksın diyor leptin salgılanması için..çünkü yağları o hormon yakıcak biliyoruz bunu beynimize yerleştirelim arada atıştırma yok masum bile olsa..2.akşam 19dan sonra yemek yeme atıştırma, başlarda cok zorlansamda artık alıştım acıkmıyorum bile ha cok mu canım çekti kahvaltıda azıcık yerim diye kendimi kandırıyorum sabahta yemiyorum çoğu zaman..tarçınlı süt içiyorum müthiş tokluk veriyo aralardada içerim..ayran yatmadan önce çok açsam içerim..bu kurallar bile hadi verdirmesin diyelim en azından kilo aldırmaz...tavsiye ederim..
sebze, hemde kerevize bende bayılıyorum eşim dalga geçiyor tadını hiç bilmez oysaki:)ben yemek israf olucak diye buzluğa atıp sonra cıkarıp yediğimi bilirim benim ikram edicek kimsemde yok senin ev sahipleri varmış en azından.ekmek ben cok aramıyorum ama arada onuda kaçırdığım oluyo tostta çok seviyorum..
bende spora başladım ama üşütmüşüm sagol bu arada...ben yürüyüş cok seviyorum ama onuda yapma imkanım yok diğerlerini yapmakta gelmiyor içimden..ama benden sana destek arkandayım
............
ne demiş Orhan Veli '' beni bu havalar mahvetti'' hep havalardan bence bende iyi değilim içim kararıyor resmen, baharı özledimmmmmmmmm
.........ay çok sevdim bu sözü.. ben de soğukların ve günlerin kısalığının etkisiyle karardım
kestane mi ne severim hele şekerini hele karkoyasını oyyy oyyyy ben bursa mezunuyum düşün yani :)
yooooo kaçırmak yok olmazzzz :) yeniyıla bekle o zaman azcık ucundan
ben de severim ama hele hele akşam 8 den sonra kaçıramazdım
canımmmmmmmmmmm ben kesin çok severim onu eminim yoğurtlu çorbalara hastayım....
geçen sene Siverekteydim bende. harika oluyor lebeni, başlangıç olarak küçük bir kase ikram ediyorlar lokantalarda
yemedim valla yesem kilolar kalacak ne yapayım
sende bendensin desene :) yazın kaçamak yapmak ne kelime ben onunla öğün yaparım :)
iyi başlangıç gayed, yalnız ekmeği sıfırlasan daha doğru ilerlemiş olursunMerhaba arkadaşlar sabah kahvaltısı bir dilim ekmek yumurta az peynir 10 adet zeytin ile güne başladım öğlen türk kahvesi içtim arada süt içtim. Akşam yemeği olarak da zeytin yağlı bamya bir kase yoğurt bir adet biber dolması yemeği düşünüyorum.
hımm denenebilir canım yazın hatırlatırsın bize yine . bende balık hafıza vardır yapmadığım şeyi çabuk unuturum da.....
Biz cocukken annem buzluga dondurma kaplarina yogurt koyardi tabi sekerli olarak. Ama simdi dusundumde bizde uzumlu dondurma koyabiliriz dondurma kaplarina? Belki kuru meyveyi az haslar blenderdan gecirir yogurtl karistirip koyabiliriz? Bilmiyorum ama bence denenebilir.
süpersin......
BUGÜN:
oğlum kurabiye istedi yaptım eşim poğaça istedi yaptım veeee ikisinden de yemedim
güzel olmuş tarif, eline sağlık,kızlar benim diğer grupta size geçen gün verdiğim tarifi vermiştim ama 2 arkadaşım neyin nereye konulacağını yani nasıl yapılacağını tam anlamamışlar ya da ben anlatamadım bilemiyorum. bunun üzerine bende esprili olsun diye tarifi yeniden düzenledim :) bakalım siz beğenecek misiniz ?
TARİFİN YENİ VERSİYONU :)
malzemeler:
1 bardak bulgur
4 bardak yoğurt
dereotu
taze soğan (yeşil kısımları )
15-20 ceviz
tuz
pulbiber
yağ
3-4 diş sarımsak
YAPILIŞI:
1. aşama: yoğurt ve bulgur geniş bir kapta karıştırılıp dolaba konur ve bu süper ikili 4-5 saat burada takılırlar .birbirlerine alışınca büyük bir aşk yaşarlar. ve nihayet o 4-5 saat geçer şimdi aralarına yabancılar girecek belkide bu mükemmel aşka engel olacaktır. tam da denildiği gibi olur araya birileri girer ve aşk çıkmaz bir hale girer :)
2. aşama: yoğurtlu bulgurun aşkından ölen dereotu ve taze soğan yapan kişinin kafasına uygun miktarda doğranır ve onların bulunduğu kocaaaaaaaaa kaba konurlar :)
3.aşama: eee tek aşk bunlarınki değil ya sarımsakta yağa aşıktır. bunun farkına varan ev sahibi onları hemen tavada buluşturuverir. ancak çoooook severken bir araya geldiklerinle aslında hiçte birbirlerine uygun olmadıklarını görürler çok acı çekerler acaba neden ? üzerlerine bir miktar acı pulbiber dökülmüş gibidir ondan olabilir mi, sanki :) hep bu ev sahibi var ya bulsam dövecem aşka mani oldu bak :)
4. aşama: yahu benim neyim eksik diyen tuz da koca kapta yerini alır :)
5. aşama: cevizler ,bizi niye ezikliyorsunuz bize de yer açın derler ve kırıla kırıla eklenirler kocaaaaaaa kaba :)
6.aşama: zaten biz hiç birbirimize göre değilmişiz diyen ve aynı tavada bile kalmaya dayanamayan sarımsak ve yağda kendilerini koca kaba atarak intihar ederler :)
bizim hain ev sahibi de onları hepsine bir güzel karıştır eeee herkes birbirine aşık olunca sıkıntı olmaz ve enfes bir tada ulaşırlar .tabi bu aşk biraz soğuğa denk gelir ve onlar daha sımsıkı sarılırlar birbirlerine . dolap soğuktur neticede değil mi :)
E HADİ AFİYET OLSUN BARİ :) ha yoooook bu da olmadı derseniz kafanızı kırarım ha :)
BİRAZ TEHDİT ETMİŞİM AMA O KADAR DA OLSUN
tabi canımmm yaşasın karataycanım tavsiyelerin için teşekkürler. evet bundan sonra sıkı tutacağım ve uyacağım. zaten ben akşam yemeğinden sonra ağzıma yiyecek birşey almam, şekersiz çay, şekersiz Türk kahvesi vs içerim
şu ara atıştırmaları da bitirecem inş. ama kahvaltıdan doymadan kalkıyorum sanırım problem orada. öğşen geldiğimde de az yemeyi tercih ediyorum yine aç kalkıyorum sonra da gözüm , aklım yiyeceklerde kalıyo. buna son vermeliyim. süte ayrana devam edeyim ilk zamanlar içiyordum bu ara bırakmışım farkında olmadan..
desteğin için teşkr.
bugün ciddi anlamda silkelendim.
hehe boşuna kilolu yaşamıyoruz bu hayatı.. dönem başında okulda bir sloganım vardı: "yaşasın yemek yemeeek"derdim. şimdi arkadaşlar bazı yiyeceklerden vazgeçmeme şaşkınlıkla bakıyorlar yaşasın karatay
iyi başlangıç gayed, yalnız ekmeği sıfırlasan daha doğru ilerlemiş olursun
hımm denenebilir canım yazın hatırlatırsın bize yine . bende balık hafıza vardır yapmadığım şeyi çabuk unuturum da
süpersin
güzel olmuş tarif, eline sağlık,öncekini de anlamıştık gerçi, anlaşılmaz değildi yanii
hımmm menü süpermiş afiyet olsun acı sos canım istediiiiiiiiiiiisabah:
6:20 de2 haşlama yumurta, 1 bardak ceviz ve badem, 4 adet gün kurusu
7:30 da peynir, 12 tane zeytin, acısız soslar,
12:00 de yarım kase acılı sos, yarım karnıyarık, salata, 3 dilim hurma, 3-4 dilim elma
17:00 de yarım karnıyarık, 3-4 kaşık yoğurt, bol salata, 3-4 kaşık dövmeli bir yemek-yöresel (ev sahibimden), 1 küçük kase mercimekli erişte yemeği, 3-4 kaşık acı sos
kızlar bu akşam 1 saat sporumu yaptım mutluyum.yarım saat yürüyüş aletinde normal adımlarda yürüyüş ve sonrasında yarım saat jillian.
şimdide limonlu suyumu içiyorum
herkese iyi geceler diliyorum ,
Bugün sabah kkk,bir elma
Akşam pırasa yemeği,yoğurt,az fıstık,bir de biraz bitter çikolata yedim arada izin var diye.(normalde çikolata düşkünü sayılmam ama.)Jillian ve pilates yaptım.
Bu arada ilk kez 40 beden pantolonla dışarı çıktım.Bir beden incelmek bile insanı mutlu ediyor.Bir zamanlar bir teorim vardı.Bol giysi almak,giymek insanı o kalıba sokar,genişlersin;oysa bir ufak bedenle,kendini o kalıba girmeye zorlar,daha zayıf kalırsın.Benim önceki pantolonlarım hep 38-40 bedendi.42 beden iki tane almıştım ve daha fazla almak istemiyordum.Bu durumda tek çarem eskilere girebilmekti,teorimi uygulamak yani.İnşallah bu durumu sürdürebilirim...
tebrik ederim canım iraden ve kararlılığın için
ben tatlıya düşkün değilimdir cok yaz geldi geçti 2-3 kez ya yedim dondurma ya yemedim.. ama malum dönemlerde istiyor canım hala..
hoşgeldin canım, kalanları da burda sağlıkcakla verirsin, gebeler de bu diyeti uygulayabiliryor böylece başlarda verirsin sonra almazsın veya az alırsın.. bence ertelemene gerek yok, vakit nakittir
..................
heey sen bizim moral kaynağımızsınn. rahatla biraz, yeni yıla incecik devam edicez hepimiz.
.............
ne demiş Orhan Veli '' beni bu havalar mahvetti'' hep havalardan bence bende iyi değilim içim kararıyor resmen, baharı özledimmmmmmmmm
............
GÜNAYDIN ARKADASLAR Sabah 1 dilim ekmek, yumurta, 6 adet zeytin ve peynir kahvaltı açılış yapıldı. Öğlen bir meyve ve bir avuç fındık akşam da biber dolması bulgurlu tabii ki bir kase yoğurt ve çorba ile akşam menüsü ile günü kapatmayı düşünüyorum.
kızlarr slmm
ya bi şey sorcam.siz de benm gibi hassas mısnz? geçenlerde söz ettm bulgur yediğm gün 400-500 gr arttı kilo.2 gün önce lahmacun yedm 2 adet yine aynı şey oldu 500 gr artıp 53lere tekrar çıktım.niye böyle oluyor anlamadım.sebze ve normal et yemeği yiyince sıkıntım yok ama işin içine bulgur ve ekmek girince kalıyor bende.2 gündür o 500 grmı atamadım.canım sıkıldı yatam da mersine gidecğim zamn olana bak ne güzel iyice zayıflamış görecekti aşkım beni :) fikirlerinizi bekliyorum. yarın yola çıkacağım.yanıma yolluk ne alayım kızlar ? okuldan çıkışım 11.20 ve 12.00 arabasına yetişmeye çalışacağım.yemek yemeye vaktm yok evde.yemek yesem arabada kokar ne yapsam bilemiyorum.ne yapsam ??
off dayanamayıp öğlen çiğ köfte yedim neyse ki bulgur ve lavoş ekmeğine sarılı olduğundan fazla kilo aldırmaz inşallah
hepsini verirsin sen sıkma canını. stres yapma maalesef streste etkiliyor kilo vermemizi.canım tşk ederim
ya işte biraz sıkılıyorum aylardır 66 dan kurtulamadım 65.2 yi görmüştüm 64 lü kilolara geçicem diye sevinirken hooop tekrar 66 oldum neden nasıl anlamadım ve şimdi 66-67 arası çıkıyor hergün çıldıracağım
hal böyle olunca çok geriliyorum bu da ters etki yapıyor onu da biliyorum ooffff of!
ben de bu havaları mahvetmek istiyorum
tarif nefis görünüyor biraz eksileyim hemen deneyeceğim
anlatım tarzına da bayıldım çok keyifliydibu topikte ne cevherler var maşallah topiğimize
kızlarr slmm
ya bi şey sorcam.siz de benm gibi hassas mısnz? geçenlerde söz ettm bulgur yediğm gün 400-500 gr arttı kilo.2 gün önce lahmacun yedm 2 adet yine aynı şey oldu 500 gr artıp 53lere tekrar çıktım.niye böyle oluyor anlamadım.sebze ve normal et yemeği yiyince sıkıntım yok ama işin içine bulgur ve ekmek girince kalıyor bende.2 gündür o 500 grmı atamadım.canım sıkıldı yatam da mersine gidecğim zamn olana bak ne güzel iyice zayıflamış görecekti aşkım beni :) fikirlerinizi bekliyorum. yarın yola çıkacağım.yanıma yolluk ne alayım kızlar ? okuldan çıkışım 11.20 ve 12.00 arabasına yetişmeye çalışacağım.yemek yemeye vaktm yok evde.yemek yesem arabada kokar ne yapsam bilemiyorum.ne yapsam ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?