Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

ben kitabı dün aldım.

diyete de bugün başladım.

malzemeleri sabah çıkıp aldım.

gün kurusu kayısı, yeni kırılmış ceviz, çiftlik yumurtası vs.

biraz pahalıya patlayacak gibi ama merak ediyorum.

çok merak ediyorum ne kadar zamanda ne kadar kg vereceğimi...

haydi bismillah
hayırlı olsun canım dıyetın.bence pahalı degıl o kadar cok abur cubura oyle paralar verdıkkı saglıklı beslenmek paha bıcılmez
Öğle yemeği menümü yazayım.Hemen yazınca daha motive edici oluyor.
Haşlanmış kelle eti(4-5 kaşık)
Domates,soğan
2 kaşık yoğurt
3 ceviz
Ben de ceviz konusunda çok sıkıntı çekiyordum nasıl kırayım kırıp koysam dert kırmasam vaktim yok falan diye uğraşırdım.Şöyle bir formül buldum.Bi ceviz kıracağı edindim.Mutfak masasının üzerinde bi kase de hep ceviz ve kıracağı oluyor.Sabah hemen 3-5 kırıp yiyorum.Ama kabul etmek gerekirki bu diyette eğer tam anlamıyla yapsan kahvaltı 1 saat sürüyor.Bizde işte 10 dk. hızlı bi şekilde yemeye çalışıyoruz.Evde olup zaman olması ciddi avantaj.Evde ki arkadaşlar çok şanslılar yani:))
evet canım ama aksamdan hazırlayabılırsın gul arkadasımız calısmadıgı halde geceden hazırlıyo kahvaltısını
kızlar sorunum var.sabah kaşarlı 2 yumurta tava ,zeytin,biber yedim.ama başım çekirdekler dertte.öğlen oldumu alıyorum elime bir paket çekirdek bitene kadar çıtlatıyorum.onun yerine yemek mi yemeliyim?ne yapacağımı bilmiyorum.acıkıyorum ondan herhalde.ne yapmalıyım?
cekırdek yerıne cevız ye canım
pazartesi gününde zeytinyağlı fasulye var.

annem hazırlayıp buzluğa atmış.

çıkardım pişiriyorum ama mevsiminde taze taze almak gerekir.

madem mevsiminde şartı var.

keşke başka seçenek de koysaymış pazartesi gününe...
menuyu dıyete uygun sekılde kendın olusturabılırsın yazılanlarla sınırlı kalma canım
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:)
Şimdi forumu okurken dikkatimi çekti; Omega 3 desteği için ne kullanıyorsunuz ve bir de c ve d vitamini almak gerekli mi?
Bir de ben çok kahve tüketiyorum, zararı olur mu sizlere danışmak istedim.
sekersızce olmaz ama gunde 3 fıncanı gecmemelı bence
buz gıbı sogukta 35 dk yurudummmm:8::8::8::8::8::8:dipcik gibi oldum:9::9::9::9::9::9:

tbrkler loxıcım valla bravo kosu bandı elımın altında sıcacık evde yurumeye usenıyom sabahkı yumurtan tok tuttumu canım

Ben bu konuda doğru cevap ne anlayamadım gitti.
Bir yerde okuyorum özellikle spordan önce kahve yağ yakımını kolaylaştırır, metabolizmayı hızlandırır.
Başka yerde ödem yapıp yağların erimesini zorlaştırır :26::26:

sekersız turk kahvesı spordan once ıcılırse de ıyı normaldede ıyı tok tutar, yag yakar vs vs. nescafe ödem yapıyyy

sabah az yedım daha dıgrusu sadec
peynır 1 dlm ekmek
öğlende 2 kasık kavurma ve 1 kase yogurt
tabıkı 2 de acıktım canım tatlı ıstedı

bır tane kakolu elegan seker( öğrencim vermıstı aylardır cekmecemde duuryordu)
eve geldim

muz tatsızdı:1:
2 cevız
1 kayısıkuru
1 avuç iğde
1.5 dlm bugday ekmek
2kk peynır
1 kase corba
2 kasık peteklı dogal bal
1 elma
6 kaju fıstık
5 kavrulmuş badem
3-4 fıstık kavrulmus
1 avuc kuru dutt :53::53::53:

yuhhhhh artık amma yemısım ya su an ıtıbarıyle lımonlu su ve su içmeye devam ayrıca yarın ekmeksız gunlerıme donuyorum
çünkü ekmekle olmuyo 2-3 dılm yıyorum ama olmuyorrrrr
40 gun karatay la beslendım saldırmalarım bıttı dıye bangır bangır bagırıyordum:24: yıne bugun saldırdım eskıye donmek ıstemıyorum

sekersız turk kahvesı spordan once ıcılırse de ıyı normaldede ıyı tok tutar, yag yakar vs vs. nescafe ödem yapıyyy

sabah az yedım daha dıgrusu sadec
peynır 1 dlm ekmek
öğlende 2 kasık kavurma ve 1 kase yogurt
tabıkı 2 de acıktım canım tatlı ıstedı

bır tane kakolu elegan seker( öğrencim vermıstı aylardır cekmecemde duuryordu)
eve geldim

muz tatsızdı:1:
2 cevız
1 kayısıkuru
1 avuç iğde
1.5 dlm bugday ekmek
2kk peynır
1 kase corba
2 kasık peteklı dogal bal
1 elma
6 kaju fıstık
5 kavrulmuş badem
3-4 fıstık kavrulmus
1 avuc kuru dutt :53::53::53:

yuhhhhh artık amma yemısım ya su an ıtıbarıyle lımonlu su ve su içmeye devam ayrıca yarın ekmeksız gunlerıme donuyorum
çünkü ekmekle olmuyo 2-3 dılm yıyorum ama olmuyorrrrr
40 gun karatay la beslendım saldırmalarım bıttı dıye bangır bangır bagırıyordum:24: yıne bugun saldırdım eskıye donmek ıstemıyorum

Sabah yemeyince akşam nasıl yemişsin öyleee ..
Gelmeyecek sonu zannettim.
Her gün değil de haftada 1-2 kez yiyince sorun olmuyor.
Ben o şekilde denedim gayet memnundum.

1. öğün :

- Çeçil peynirli maydanozlu omlet ( 2 yumurtadan )
- Biraz beyaz peynir
- 6-7 badem

2. Öğün :

- Haşlama tavuk
- Ayran

Sıvı :

- 2.5 litre su
- 1 bardak yeşil çay ( ama gece daha içebilirim. )
- 1 fican türk kahvesi

Spor :

- Leslie ile 3 mil

Iyı Aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar...:24:..... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye,bır cay bardagını dolduracak kadar cevız(ekmek yerıne gecer ,posası cok yuksek ,kabızlıga ıyı gelır),uzerıne zeytınyagı gezdırılmıs ;lahanalı-domateslı-marullu salata ,bır cay kasıgı keten tohumu(1cay kasıgı kabızlıga ıyı gelır(1 cay kasıgından fazlası ıshal yapabılır),omega3 ıcerır),bır tutam corek otu, avuc sıyah cekırdeklı kuru uzum(super bır antıoksıdan), 2yumurta (kılo verınceye kadar yenılecek ya da bır muz tuketıyorum ),15 tane zeytın(yumurta gıbı tok tutuyor ınsanı),1avuc beyaz peynır,bır bardak yesıl cay(normal cay demır eksıklıgıne neden oluyor yemekle tuketmıyorum,1,5 saat sonra cay ıcıyorum.),bıraz sıyah cekırdeklı kuru uzum(antıoksıdan,alkolık veya sekerkolıkler ıcın ıdeal).

Eklentiler

• $a24%20kkahvalt%C4%B1m.webp
    $a24%20kkahvalt%C4%B1m.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 64
tbrkler loxıcım valla bravo kosu bandı elımın altında sıcacık evde yurumeye usenıyom sabahkı yumurtan tok tuttumu canım

sağol canım,bende de var kosu bandı ama cok sıkıcı ,bır de akşamları cocuklarla vakıt olmuyor cıkamıyorum ustune.
işyerınden bır arkadasla ıyıce sarmalanıp cıktık ama daha da soguk ve ayaz oluyormus kışın hiç yürünecek giibi değilmiş burası,o zaman mecbur leslıe yapacam veya kosu bandına cıkcam:50:

yumurta bayagı tok tuttu ,akşama kadar dayandım ,oglen bır lokma bıle yemedım,zaten ısyerınde yıyecek bırsey yoktu,iyi oldu yanı

pepeti canım bence de bırak ekmegı,o dıyetısyenlerın dedıgı gıbı olmuyor işte,ekmekle yedıkce yıyesı gelıyor ınsanın:50:

Son düzenleme:
bugunku menum:
sabah:3 yumurtadan yumurta salatası
yarım avuc peynır
15 zeytın
6-7 cevız
2 kuru erık
2 omega3

akşam: 2 kase mercımek corbası
1 kase yogurt
1 avuc tuzsuz yerfıstıgı
2 haşlama ıclı köfte(yemegı bıtırdıkten sonra komsum getırdı,fazladan yemıs oldum,öfff,pöffff:19:)

spor:35 dk yuruyus

Ben bu konuda doğru cevap ne anlayamadım gitti.
Bir yerde okuyorum özellikle spordan önce kahve yağ yakımını kolaylaştırır, metabolizmayı hızlandırır.
Başka yerde ödem yapıp yağların erimesini zorlaştırır :26::26:

bende bugün mynette okudum,türk kahvesi spordan önce içilirse güç verir falan yazıyodu,faydalarından bahsediyodu

bugünkü menüm

1.öğün:2 yumurtadan kaşarlı omlet,2 küçük salatalık,1 küçük domates,5 zeytin,omega 3

2.öğün:fırında kaşarlı köfte,bol salata,1 kk kadar tahin helvası

spor:regl sancılarıma rağmen 45 dk yürüyüş

sıvı:2 lt su,1 fincan yeşil çay,birazdan form çayı

bugünkü menüm

1.öğün:2 yumurtadan kaşarlı omlet,2 küçük salatalık,1 küçük domates,5 zeytin,omega 3

2.öğün:fırında kaşarlı köfte,bol salata,1 kk kadar tahin helvası

spor:regl sancılarıma rağmen 45 dk yürüyüş

sıvı:2 lt su,1 fincan yeşil çay,birazdan form çayı

Afiyet olsunn ..
Benim de bugün ilk günümdü ve normalde ağrım çok olur.
İlaç rahatlatmıştı aslında ama sabah uyandığımda baktım başlayacak yine.
Eyvah dedim yine mi ..
Sonra nasıl olduysa kalktım spor yaptım.
O kadar iyi geldi ki ağrılara ..

:3::3::3::3::3::3::3::3::9::9::9:
2.öğün:ciğer kavurma
6-7 lahana sarma
1 kase yoğurt
1 elma:17:
5-6 gün kurusu kayısı
2 ceviz
1 türk kahvesi
spor:2 saat yürüdüm..koşarcasına:1::1:
sıvı:2lt şimdilik
kızlar 3-4 gün kaçamaktan sonra bir türlü adapte olamıyorum:84:hiç acıkmazdım..şimdi hep aç gibiyim...:59:

Iyı aksamlar kızlar...:24:....2. Öğün(ogle): 1etlı-nohutlu su kabagı ,bır tabak salata,bır bardak ayran,bır avuc cevız(bu tırıt yemegı benım normalde ekmek ve pılavla tukettıgım bır yemek,cevız bana ekmegı unutturuyor),bır tabak salata,bır bardak ayran,bır cay kasıgı keten tohumu(kabızlıga ıyı gelır,omega3 ıcerır),bır tutam corekotu ................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı

Spor:3 ev ısı, yurumedım evdekılerı saymazsak (oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum :66:,yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum,yuruyus tempom ıkı kat artıyor :66:),bır de burda cok paylasım yaptım(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: :24: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. :12: Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.:46:Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze :71: :71: :71:

Eklentiler

• $a25%20ogle%20yemeg%C4%B1m.webp
    $a25%20ogle%20yemeg%C4%B1m.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 43

Afiyet olsunn ..
Benim de bugün ilk günümdü ve normalde ağrım çok olur.
İlaç rahatlatmıştı aslında ama sabah uyandığımda baktım başlayacak yine.
Eyvah dedim yine mi ..
Sonra nasıl olduysa kalktım spor yaptım.
O kadar iyi geldi ki ağrılara ..

sağol masalcım.benim 3.günüm ama ağrım çok olur benim de.ağrı kesici içmeme rağmen fenaydım ama yürüyünce çok rahatladım ağrım azaldı ve akşama ağrı kesici içmeme gerek kalmadı...

teşekkür ederim :)

2-3 gr demiş yalnız...

kaç kapsül oluyo yani?

kapsülün kullanım talimatında yemeklerle birlikte günde 3 kez diyor da...

napayım, kaç tane iyidir?
Ben de 3 kez alıyorum,hepsının prospektusu ayrı zaten,prospektuse uyuyorum.

:3::3::3::3::3::3::3::3::9::9::9:
2.öğün:ciğer kavurma
6-7 lahana sarma
1 kase yoğurt
1 elma:17:
5-6 gün kurusu kayısı
2 ceviz
1 türk kahvesi
spor:2 saat yürüdüm..koşarcasına:1::1:
sıvı:2lt şimdilik
kızlar 3-4 gün kaçamaktan sonra bir türlü adapte olamıyorum:84:hiç acıkmazdım..şimdi hep aç gibiyim...:59:

Allah Allah,biz hep boyle mı olacagız kılo verdıkten sonra da.hıcbır zaman bırkaç gun ustuste kaçamak yapmamalıyız demeki:26:

bugunku menum:
sabah:3 yumurtadan yumurta salatası
yarım avuc peynır
15 zeytın
6-7 cevız
2 kuru erık
2 omega3

akşam: 2 kase mercımek corbası
1 kase yogurt
1 avuc tuzsuz yerfıstıgı
2 haşlama ıclı köfte(yemegı bıtırdıkten sonra komsum getırdı,fazladan yemıs oldum,öfff,pöffff:19:)

spor:35 dk yuruyus

loxıcım sen calısıyon dımı....
bu arada menun gayet guzel gorunuyo ama bısey sorcam ben bu kadar bıle yemıyorum ama cok az kılo verıyorum neden mesela bugunkı menumu yazayım sen degerlendır

kahvaltı
2yumurtadan salata
2 zeytın ıkı catal peynır
2cevız
1erık
1omega3

aksam
ıkı kasık pırasa
ıkı kasık zyaglı taze fasulye
yogurt
2kayısı

loxıcım sen calısıyon dımı....
bu arada menun gayet guzel gorunuyo ama bısey sorcam ben bu kadar bıle yemıyorum ama cok az kılo verıyorum neden mesela bugunkı menumu yazayım sen degerlendır

kahvaltı
2yumurtadan salata
2 zeytın ıkı catal peynır
2cevız
1erık
1omega3

aksam
ıkı kasık pırasa
ıkı kasık zyaglı taze fasulye
yogurt
2kayısı

bir röportajında az yersenizde zayıflayamazsınız demişti..:44:sen çok az yiyormuşsun..:53:.kaç kalori ederki bunlar.:44:1000 altına düşersen yağ değil,kas kaybedersin bence...:19:

Back
X