.sağol canım amin inşallah. benim ki yeniden nüksetti daha doğrusu metastaz yaptı
rica ederim cnm...
yedikleriniz %100 doğal ise tabii şifa kaynağıdır.(köy tavuğundan alınmış yumurta,gerçek köy yapımı tereyağ veya sade yağ ise...yada köyde yetiştirilip kesilmiş tavuksa...)
ama sizlerinde bildiği gibi marketteki en bildiğiniz tereyağ bile tereyağ süsü verilmiş margarin malesef,ve yumurtalar günde 2-3 kez yumurta versin diye yemine ilaç katılıp bir karanlığa bir ışığa maruz bırakılmış tavukların yumurtalarıysa,çabuk büyüyüp kesilecek hale gelsin diye hormon ilacı verilmiş besi pilicinin etiyse ne kadar doğal olabilirki..yada ne kadar şifa...?
günümüz şartları ve yaşadığımız şehir hayatı malesef tüm doğal yaşamı yok etti....bunu söylemek istemiştim naçizane cnm...
kızlar nereye kayboldunuz.loxi gözleme carmen..
ben hala burdayım .benden kaçtınız deilmi.agırlıgım taa oralara kadar gelip sizi sıktımı.gelin yahu gitti sıkıntım bakın yeni bir arkadaş geldi gelin tanışın sizde..
slm kıslar...
uzun bir süredir sizleri takip ediyorum....
ablamda 4 aydır karatay diyeti yapıyor çünki.4 ayda 8 kg verdi.(kendine göre çok bana göre karatay yapmadanda verebileceği bir kiloydu,hafif bir kıssaydı yediklerini ayda 2 kg verirdi zaten)
sizlerinde bazılarınızın yaptırdığı tahliller sonucu bende tedirgin oldum ve ablama tahlil yaptırması konusunda uyarıda bulundum.bu sabah vermiş tahlillerini ve yaklaşık 1 saat öncede sonuçlarını almış.malesef ki 170'lerde olan kollesterolü 310 olmuş.son zamanlarda başım ağrıyor zaman zaman diyordu.eşimde kollesterolüne baktırmasını söylemişti daha evvelde.(eşim genel cerrah)
ablamla farklı şehirlerdeyiz.o bulunduğu şehirdeki doktoruna danışmış diyeti derhal bırakmasını aksi takdirde damarlarının daha fazla yağ tabası ile kaplanacağını ve bunun bir çok hastalığa yol açacağı konusunda uyarı almış.(kalp-damar hastalıkları vs..)
sonuçları eşime faxlamış eşim hem kendisi yorumlamış hemde diyetisyen arkadaşına yorum yaptırtmış...müşterek paydada buluşup acilen bu diyeti bırkaması konusunda ablamı arayıp söylemiş.bende size söylemeden geçemedim.sakın yalnış anlamayın diyeti yapmayın veya yapın diyemem.bu konuda karar verecek sizsiniz.ama ben başımızdan geçen bir şeyi aynı diyeti yapan sizlerle paylaşmadan edemedim.
ablama doktoru ekmek yemeden bir insanın hayati fonksiyonlarının zamanla tehlikeye gireceği yönünde açıklama yapmış.yıllardır ekmek yiyiyoruz hiç bıktınmı,ama ceviz fındık fıstığa bıkacaksın ve ekmek yemeğe başladığın gibide kilo alacaksın demiş.ablamda son zamanlarda sizlerin de bazılarınızın olduğu gibi fınfık ceviz sayısını (canı istemediğinden)3-4 tneye indirdiğini duyuyordum kendisinden.
oda bunun kan şekerinin dengeye girmesinden dolayı artık canım istemiyor olarak yorumluyordu kendince...ama hiç alakası yokmuş..
ablamda bazen sizlerinde yaptığı gibi öğün sayısı 2'ye düşürüyormuş son derece tehlikeli bir şeymiş insan hayatı için
yaklaşık 10 saat aralarla yemek yemek.(günde iki öğün olunca durum böyle oluyor saat hesabına vurulunca)
ben size bize yapılan açıklamaları yaptım...kendi süzgecinizden geçirin yinede siz...bunca doktor,cerrah,diyetisyen yalnış biliyorda bir tek canan hocamı doğru biliyor ...canan hoca ben hastalarıma kollesterol tahlili yaptırmam diyor ,yaptırınca malum çıkan sonuç ortada çünki...eşimin diyetisyen arkadaşıda canan hocanın öğrencisiymiş zamanında bu arada bunuda söylemeden geçemeyeceğim..ama canan hocanın diyetinin büyük bölümünü tasvip etmiyor.çünki canan hocanın dediği kadar doğal yaşayamıyoruz malesef.eskisi gibi insan gücüyle yapılmıyor hiiç bir iş.ve sabahları yediğiniz tereyağda yumurtada soyulmuş kuruyemişlerde doğal değil malesef.ve biz bu kadar doğal beslenmediğimiz gibi bunları yakacak kadar insan gücüne dayalı işte yapmıyoruz artık..teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanıyoruz.(asansör,araba vs..)ne köy işi yapan var,nede kır işi...ninelerimiz dedelerimiz bunları yiyiyormuş ama 8-10 saat tarlada güneşin altında çapa yapıyormuş.7-8 km yolu yürüyerek eve geri geliyormuş.ne çamaşır mak.varmış ne bulaşık makinesi...insanlar suyu bile nerelerden taşıyormuş...
sözün özü bu tür beslenmek için o çağda yaşamak gerektiğine inanıyorum.doğal beslenelim ok..ama doğal yaşayabiliyormuyuz...?
uzun yazdım kusura bakmayın lütfen ...sadece aynı diyeti yapan ablamın sonuçlarını sizlerlede paylaşmak istedim..burda sonuçları kötü çıkan arkadaşları görünce ablam adına tedirgin oldum ve yanılmadım..keşke yanılsaydım...sizlerde dikkatli olun..sağlıklı kilo vermeniz dileğiyle kolay gelsin hepinize....
kızlar yahu ne yazmışsınız kaç saattir oku oku bitmedi
saatlerdir aşağıdayım orda napıyosun demediniz biriniz
saphira canım maşallah sana ve kızına, pek güzelsiniz..
profit senin cimcime de pek şeker
ceylin tedavide yumuş büyütme dönemindeyim. şişkinlik var hafif ilaçlardan ötürü ama tartıda eksideyim
cuma günü birinciliğe oynıcam
tedavide 3-5 kilo alanlar var şimdilik almadım mutluyum
major arkadaşa biraz kaba davrandık sanırım. herkesin tarzı farklı, ben tarzına takılmadım.
ama listedekileri aynen ayarlamaya çalışma benzerlerini yiyebilirsin diye birkaç defa yazmama rağmen yarın öğlen okulda nasıl fasülye yerim diyo, sanki ben o msjları başkasına yazdım. boşa konuşuyo gibi hissettim. kırıldım demiş ama yazdığım msjları okumamış gibi umursamaz olması da baya kırıcı
yemek tarifleri uçuşmuş, şöyle rahat rahat yemek yapmayı özledim, hep araya sıkıştırıp yapıyorum.
famirin turftan yapcam bi hurma alamadım, vakit olmadı
kolestrolu fazla çıkan carmen arkadaş mıydı, alıntı yapmamışım isimleri yanlış hatırlarsam affedin
hoca değerler normal demiş. diğer dr ilaç yazıyomuş.
bu dr.lara hiç güvenmiyorum artık. bilinçli sorgulayan hasta olunca da azarlamaya kalkıyolar.
okadar okudum hep unutmuşum aklımdakileri
Benim simgeler de çıkmıyor tıklayınca, ben de kodlarını yazıyorum o zaman görünüyor. Ama sorunu gidermiyor bu tabii....harbi kaçtı bunlar
loxi bak hala yanlızım bacım nerelerdesin .gelin gayri.gül sende yoksun bugun.
bakın yanlızlık beni strese sokuyor yiycem bir sürü şey bu saate.:))))
emre aydından müslüm gürsese terfi ederim mazallah !!!!!!!!!amann diyem.
yada gidip yatayım en iyisi.yamekde yapcaktım kaldı oda sabah 6da kalkarım artık.
loxi ya benim simileyler yok ortalıkda nice oldularkine.mesaj yazdıgım yerde yoklar.ne yapmam lazım sen biliyormusun.yada bilen bana yardımcı olabilirmi????
slm kızlar nasılsınız uzun süre giremedim bugunden itibaren gırecem artık. ben tam 57 oldum bır ara kılo veremedım bır duraklama oldu ama bu sabah tam 57 idim haftaya olan bıldırıme katılacagım hedefım 56 olmak aç karda haftaya inş olur. sabah kahvaltıda;
2 yumurta 1 domates salatalık peynir ceviz kayısı ben 2 öğün yiyorum akşm yemeğinide saat 5 te yıyecm ya tek sorunum meyve su anda arada birer tane yiyorum canım çok istıtor
tesekurler canım. aklımız cok karısık benım yanı. kırmızılı kıısm cok hoş acaba kendımızı mı kandırıyoruz:26:slm kıslar...
ablamda 4 aydır karatay diyeti yapıyor çünki.4 ayda 8 kg verdi.(kendine göre çok bana göre karatay yapmadanda verebileceği bir kiloydu,hafif bir kıssaydı yediklerini ayda 2 kg verirdi zaten)
sizlerinde bazılarınızın yaptırdığı tahliller sonucu bende tedirgin oldum ve ablama tahlil yaptırması konusunda uyarıda bulundum.bu sabah vermiş tahlillerini ve yaklaşık 1 saat öncede sonuçlarını almış.malesef ki 170'lerde olan kollesterolü 310 olmuş.son zamanlarda başım ağrıyor zaman zaman diyordu.eşimde kollesterolüne baktırmasını söylemişti daha evvelde.(eşim genel cerrah)
ablamla farklı şehirlerdeyiz.o bulunduğu şehirdeki doktoruna danışmış diyeti derhal bırakmasını aksi takdirde damarlarının daha fazla yağ tabası ile kaplanacağını ve bunun bir çok hastalığa yol açacağı konusunda uyarı almış.(kalp-damar hastalıkları vs..)
sonuçları eşime faxlamış eşim hem kendisi yorumlamış hemde diyetisyen arkadaşına yorum yaptırtmış...müşterek paydada buluşup acilen bu diyeti bırkaması konusunda ablamı arayıp söylemiş.bende size söylemeden geçemedim.sakın yalnış anlamayın diyeti yapmayın veya yapın diyemem.bu konuda karar verecek sizsiniz.ama ben başımızdan geçen bir şeyi aynı diyeti yapan sizlerle paylaşmadan edemedim.
ablama doktoru ekmek yemeden bir insanın hayati fonksiyonlarının zamanla tehlikeye gireceği yönünde açıklama yapmış.yıllardır ekmek yiyiyoruz hiç bıktınmı,ama ceviz fındık fıstığa bıkacaksın ve ekmek yemeğe başladığın gibide kilo alacaksın demiş.ablamda son zamanlarda sizlerin de bazılarınızın olduğu gibi fınfık ceviz sayısını (canı istemediğinden)3-4 tneye indirdiğini duyuyordum kendisinden.
oda bunun kan şekerinin dengeye girmesinden dolayı artık canım istemiyor olarak yorumluyordu kendince...ama hiç alakası yokmuş..
ablamda bazen sizlerinde yaptığı gibi öğün sayısı 2'ye düşürüyormuş son derece tehlikeli bir şeymiş insan hayatı için
yaklaşık 10 saat aralarla yemek yemek.(günde iki öğün olunca durum böyle oluyor saat hesabına vurulunca)
ben size bize yapılan açıklamaları yaptım...kendi süzgecinizden geçirin yinede siz...bunca doktor,cerrah,diyetisyen yalnış biliyorda bir tek canan hocamı doğru biliyor ...canan hoca ben hastalarıma kollesterol tahlili yaptırmam diyor ,yaptırınca malum çıkan sonuç ortada çünki...eşimin diyetisyen arkadaşıda canan hocanın öğrencisiymiş zamanında bu arada bunuda söylemeden geçemeyeceğim..ama canan hocanın diyetinin büyük bölümünü tasvip etmiyor.çünki canan hocanın dediği kadar doğal yaşayamıyoruz malesef.eskisi gibi insan gücüyle yapılmıyor hiiç bir iş.ve sabahları yediğiniz tereyağda yumurtada soyulmuş kuruyemişlerde doğal değil malesef.ve biz bu kadar doğal beslenmediğimiz gibi bunları yakacak kadar insan gücüne dayalı işte yapmıyoruz artık..teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanıyoruz.(asansör,araba vs..)ne köy işi yapan var,nede kır işi...ninelerimiz dedelerimiz bunları yiyiyormuş ama 8-10 saat tarlada güneşin altında çapa yapıyormuş.7-8 km yolu yürüyerek eve geri geliyormuş.ne çamaşır mak.varmış ne bulaşık makinesi...insanlar suyu bile nerelerden taşıyormuş...
sözün özü bu tür beslenmek için o çağda yaşamak gerektiğine inanıyorum.doğal beslenelim ok..ama doğal yaşayabiliyormuyuz...?
uzun yazdım kusura bakmayın lütfen ...sadece aynı diyeti yapan ablamın sonuçlarını sizlerlede paylaşmak istedim..burda sonuçları kötü çıkan arkadaşları görünce ablam adına tedirgin oldum ve yanılmadım..keşke yanılsaydım...sizlerde dikkatli olun..sağlıklı kilo vermeniz dileğiyle kolay gelsin hepinize....
ayne katılıyorum canım köylerle ırtıbata gecsek herseyı ordan getırtsek ne guzel olur
slm kıslar...
bugunkü kayfaltımı da yazayım tam olsun:
sarımsaklı yogurt eslıgınde haşlanmıs 3 yumurtanefis olmustu,tarif icin teşekkurler aysel
10 zeytın
1 kk peynır
6-7 cevız
3 kuru erik
4 omaga-3(son kararım)
yıne temızlıkcı gelcek bugun,dunden kalan ıslerı yapcak,mutfagı toparlamalıyımmmm
O zaman aramıza gel, burada motivasyon, yardım, tavsiye, enerji hepsi var. Ama önce karar vermelisin; sağlıklı yiyeceklerle "beslenen" fit bir vücut mu yoksa herşeyi yiyen, yedikçe şişen, şiştikçe mutsuz olan, mutsuz oldukça yine yiyen "zehirlenen" bir vücut mu? cevabına göre bekliyoruz.
Hadi bakalım yarını merakla bekliyorum
[
arkadaşlar sonunda tahil yaptırdım..
dahiliyden randevu aldım işyerime yakın bi özel hastane var ordan.kendi tanıdık doktorumdan deil.dedim naıl olsa yazacak bir tahlil .muyane yok ki diye düşündüm.gittim doktora... kendi diyette uzmanmış öle dedi.dedi napcankine sen bu tahlilleri.bende az bişey dedimki ben diyet yapıyorum kilo veremiyorum bi bakalım neden .birde tanıdıgım bir hocam var bunlarıda istedi yazarmısınız.iyi tamam dedi sonra bir sürü sorular.ne yiyorsun anlat bakalım kesin yanlışın vardır..
bende anlattım.eee dedi ekmek nerde bunda.dedim yok.önce dukan yaptıgımı söledim dedi dukan çok yanlış bir diyet sakın uzun süreli yapma onu beslenme hayatına geciremezsin.sonra karataya gectigimi söledim yediklerini anlat dedi anlattım .iyi dedi fakat günde en az 3 ögün ve atlamak yok.ve artı günde 1 dilim ekmek yiycen dedi .neden yiyecemkine dedim.aç deilim.dediki ekmekdeki karbonitratı nerden alıcan dedim yogurttada var karbonhitrat meyvadada cerezlerdede ekmek yerine ceviz yiyorum dedim güldü.glisemik indeksi yüksek ekmegin dedim açlık yapmaktan başka bişey yapmıyor dedim .hayır illa yiycen dedibende tamam dedim çıktım işte ..
carmen senin yazdıgın tahilileride istedim ama ne yazdı ne istedi bilmiyorum.b12 d3 açlık tokluk hormonlar insulin falan filan .labratuarda 3 tüp kan aldılar deiler 2si bugun saat 2de.biride cuma günü çıkcak.
merakla bekliyorum
sabah 1 yumurta 4-5 ceviz-biraz peynir-4-5 zeytin görüldüğü üzere az yedim
öğlen az bir mercimek yemeği 2-3 kasık kalmıstı yemedim kedi geldi açmıs yavrum ona verdim yoğurtla
gelelimarkadaş çağırdı sigara böreği sarmıs 4-5 sigara böreği 1 dlm kek
Merhaba,
Öğle yemeği olarak 1 küçük kase tarhana çorbası
7 yemek kaşığı az kıymalı bamya (üzerine zerdeçal ektim)
1 kase dolu dolu ev yoğurdu
bnede senın gıbı olmalıyım yaaa
tesekurler canım. aklımız cok karısık benım yanı. kırmızılı kıısm cok hoş acaba kendımızı mı kandırıyoruz:26:
papdıyacım inan köylerde bıle koylu kendı yerıne ılac atmıyor diger yerler ilaçlanıyor. ya da böcek ilacı vs vs dıye hersey ılaclanıyor toprak bıle dayanamıyor ya eskı dogallık imkansız. eskıden kucuklu buyukluydu hesrsey sımdı standart boyları ya
Selam kızlar nasılsınız ?
Bu haftayı tartılmadan geçirmiştim dedim bugünden tartılayım da yarına hazırlıklı olayım
Güzel sonuçlarla karşılaştım mutlu oldum valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?