Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

benım menum:
sabah: 3 yumurta (yogurtlu)
10 zeytın
1 kk peynır
7-8 cevız
3 kuru erik
4 omega-3

ogle:1 muz
8-9 cevız

akşam:2 yumurtalı pırasa kavırması
1 kase yogurt

bugun cok keyıfsızım, çok da yorgunum,spor yaparmıyım bılmıyorum

ALT karaciğerler ilgili bir tahlil sende normal
TSH tiroid hormonu ile ilgili oda normal degerlerin iyi gibi gözün Aydın canım kolesterollerine baktirdin mı?

yediğimiz hiçbi şey doğal değil. hadi diyelim doğal beslenenler var. peki yaşam tarzlarımız? tarlada mı çalışıyoruz saman mı taşıyoruz hayvan mı otlatıyoruz? anca evde leslie yok 20 dk yürüyüş. olmaz arkadaşım olmaz. doğal besleniyorum diye yersen tereyağlarını 2-3 yumurtayı 10-15 zeytini fındık fıstıkları.. kilo veremezsin verirsen de geri alırsın. şehir insanına uygun değil bu diyet. ki ayrıca sayın canan karat bu bi diyet kitabı değil dedi. cnn e çıktığı bir programdaki sunucuyla diyaloğu:
sunucu: bu bir diyet kitabı değilse niçin adı karatay DİYETİ?
canan karatay: çok satsın diye adını öyle koyduk...

bacım nettın 5 yımırtamı yedın bugun

iyi akşamlarr arkadaşlarr

1. öğün

2 kayısı yumurta
peynir-zeytin
domates-biber baharatlandırılmış
ceviz-kayısı-kuru erik
yeşil çay

2. öğün

1 avuç ya var ya yoktu patlamış mısır
1 büyük bardak bitki çayı

3. öğün

mantar sote
salata-yoğurt

sevgili etana sana katılıyorum bu kadar protein bence bünyeye fazla.Herşeyin azı karar çoğu zarar.sonuçta buğdayın da insana bir yararı var ki yaratılmış.Az da olsa bi miktar tüketilmeli.

sevgili etana sana katılıyorum bu kadar protein bence bünyeye fazla.Herşeyin azı karar çoğu zarar.sonuçta buğdayın da insana bir yararı var ki yaratılmış.Az da olsa bi miktar tüketilmeli.

evet ben de sana katılıyorum arkadaşım :) fitness hocam ekmeği asla kesme dedi 1 dilim de olsa yiceksin dedi. ki kendisi jimnastic anternörü ve milli. tabiiki o bir sporcu ve ekmek ye demesi normal ama o yarım ekmek yiyodur ben 1 dilim yiyorum. az da olsa tüketilmeli dediğin gibi. milli atlet arkadaşım ve spor akademisinde okuyan arkadaşlarım da makarna ekmek yemen lazım diyolar tabi bunu diyenler erkek ve profesyonel sporcular. demekki vücudun çalışması için gerekli. e biz de az yeriz

Kızlar hepinize selam benim 2 yasında zayıf bir kızım var bugün rutin tahlillerde kolesterolü yüksek çıktı o çok iştahsız bir cocuk sadece kahvaltıda yumurta yiyor şimdi doktorlar kolesterolün sebebini yumurtaya bağladılar. Durum böyle olunca biz günde iki yumurta yiyoruz vay halimize. Bu durumu CaNan hocaya nasıl sorsak acaba bana bir yardımcı olurmuşsunuz Canan hocaya iletişime gecen arkadas varsa sorabilirmi rica etsem.

Bir de şöyle bir şey var.Sağlık konusunda her gün yeni bir şeyler ileri sürülüyor.İnsanın kendi bünyesini tanıması önemli.Doktorlar der ya hastalık yoktur hasta vardır diye.Bana iyi gelen başkasına gelmeyebilir

konuyu bastan alalım ıstersenız

bu diyet kitabı değil saglıklı yasam kitabı dıyor hoca

sonra sizin diyalog devreye giriyor.

gariplik bunun neresinde?

ayrıca siz neye dayanarak buları yıyerek kılo veremezsın diyorsunuz,
gul arkadasımız aynen bunları yıyerek hıc spor da yapmayarak 30kusur kılo verdı

keza ben spora yenı yenı baslıyorum,ona ragmen 13 kılo verdım.

sizin deliliniz
nedir?

bacım nettın 5 yımırtamı yedın bugun

8 yumurta hakkımdan 5ını kullanmısım cok mu

ya pırasanın tarifi oyleydı,yedım ama hıc begenmedım,yumurtasız daha güzeldi

gecmıs olsun
burdan sorabilirsin,önce uye olman gerekıyor

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY - Doktor Sitesi

herkese merhaba acemi çekirgeniz geldi
önceki mesajları okudum geçmiş olsun diyen herkese teşekkürlerimi ve sevgilerimi yolluyorum

Bugün diyetimin ilk günü şöyleydi:

Kahvaltı:
Uyanır uyanmaz anne tarafından ağza sokulan turptan yapılan kocakarı ilacı nasıl bir tadı vardı onun öyle
Yarım bardak ılık su
1 haşlanmış yumurta
Yarım tatlı kaşığı siyah ve yeşil zeytin ezmesi( zeytinle aram yok o yüzden böyle yiyebildim:26:)
1 ceviz
2 parmak kadar beyaz peynir
Bir tutam maydanoz ve dereotu
1 küçük tatlı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domatesli anne sosu

Öğle:
Yarım kepçeden az mercimek çorbası
2 çorba kaşığı kıymalı karnabahar yemeği
2 çorba kaşığı tava yoğurdu

Ara:
Yeşil çay
2 küçük gün kurusu kayısı

Akşam:
Yarım kepçeden az mercimek çorbası
Bol salata ( ıspanak,roka,dereotu,maydanoz,yeşilsoğan,domates,fesleğen,keten tohumu,sumaklı yağsız ve tuzsuz)
Sebze sote (havuç,kabak,soğan ve mısırlı)
1 çorba kaşığı kepekli makarna
1 kibrit kutusundan az kakaolu tahin helvası( çok canım çekti:18: yedikten sonra pişman oldum ama alışkın değilim o kadar şekerli şeye boğazımı yaktı resmen)

bu saatten sonrada sadece su ve 1 bardak yeşil çay içmeyi düşünüyorum sizce nasıl ilk günüm eksik fazla var mı?

anneme gel beraber başlayalım dedim ekmeğin olmadığını görünce gözü yemedi ben kahvaltımı ekmeksiz yaparken o karşımda simitleri götürdü

yazın bu diyeti yapmak kolay bol yeşillik domates salatalık derken ekmek aklına gelmez
ama kışın????
bu diyeti yapıp faydasını gören bayanlar
neler yiyorsunuz pilav yiyor musunuz
akşam yemeğine ne yapıyorsunuz
balık ızgara filan demeyin ama
kaçımız akşam yemeğine balık ızgara yaparız nadirdir bu

çünkü çok yedım öğlen basladı kacamaklar
4-5 sigara böregi ve
1 dılım kek

6-7 ceviz kadın satmaya getırmıs kırıp kırp yedım

eve gelınce

zeytınım olmus kontrol ettım ve cok guzeldı 10-15 tane yedım

2-3 cevız daha
1 elma

ceyrek çıkolatalı gofret
yarım kokostar
3 elma daha koca koca köy elması

2kepçe fasulye yemgı
salata
yogurt

ve mıdem fecı

kafam cok dalgı genelde ben salataya yagı az yada hıc dokmem bugun salatay zeytın yagı dokuyorudm aklım gıtmıs. yag surahısınden doktum dokulmuyor dıye kapagı acıp doktum eşim napıosun dıye seslenınce ay dedım napıorum eşim dedı hayatım sen hıc yag dokmezsın napıosundedı sasırdım yaa cok dalgınım sıkkınım uff ufff

Canım sen hedefe yaklaştıkta bu kaçamazlar ondan sanırım insanın verecek az kilosu kalınca biraz daha gevseyebilir herhalde bukadarsa olsun sen yarın bunları telafi edersin

bugün çok kaçamak yapmışsın........

Canım sen hedefe yaklaştıkta bu kaçamazlar ondan sanırım insanın verecek az kilosu kalınca biraz daha gevseyebilir herhalde bukadarsa olsun sen yarın bunları telafi edersin

Bence kaçamakların asıl nedeni vücudun yoksun kaldığı şeylere karşı duyduğu ihtiyaç.Bunları kaçamak değil de bu ihtiyacı karşılama olarak görelim.Aşırıya gitmemek şartıyla...

karatay beslenme biçiminin temelini protein ağırlıklı beslenme

oluşturuyor.Bazı arkadaşların kolestrolü yüksek çıkmış ve eşi doktor olan bir arkadaşımız da bu konuya dikkat çekmiş..

elbette bazı şeyleri de ciddiye almak durumundayız.Mesela ben kendi beslenme programımda proteini çok aldığım zaman yani

öğün itibariyle ceviz ya da fındık, fıstığı biraz bol yediğim zaman ya da kırmızı et ya da baklagiller tükettiğm zaman spor yapmaya

ve yediklerimi yakmaya gayret ediyorum..

karatay diyetini uygulayıp kolestrol sorunu yaşayan arkadaşların ne kadar spor yaptıklarını bilmiyorum

o kadar ayrıntılı okuyamadım geçmişi sayfalar dolusu yazılıyor ..herşeyi okumuyorum ben saatleri alıyo zaten bir de sürekli birbirininden alıntı yaparak

yorum yazıldığı için aynı yorumu farklı kişilerin alıntı yapmasıyla defalarca okumak sıkıyor insanı haliyle...

bu yüzden çok inceleyemedim ama karatay diyetinde protein çok alınıyor doğal olarak ve hareketini ya da sporunu. yürüyüşünü

yapmayan ve sürekli protein yüklemesi yapan kişilerde kolestrol değerleri yüksek çıkabilir..çünkü aldığımız yiyecekler protein açısından

zengin gıdalar ve hatta bazen protein alımını karatay diyetinde sınırlama ve ölçü yok olarak algılayıp gereğinden fazla alınmış olabilir

bunu burda tahlil yaptıran arkadaşlar için söylemiyorum genel olarak söylüyorum..bazılarınızın yorumlarında spor yapıldığına dair

en ufak bir yazı göremiyorum.Kilo vermek bir sağlık konusudur yemeklerden kesmekle tek başına sağlık olmaz zaten

canan karatay da spor yapın diye defalarca söylüyor katıldığı programlarda ama insanların dikkatini 3-4 yumurta yemek çekiyor...

sağlığınızda yolunda gitmeyen şeyler varsa ya yaptığınız diyet size uygun değildir ya da bir yerde yanlışlık yapıyorsunuz demektir

lütfen bu hususları gözardı etmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…