olley sesimi duyan birileri oldu
öncelikle bu diyete bayıldım hiç diyet gibi değil
arkadaşlar şimdi benim bazı sormak istediğim şeyler var
ben hamileyim diyetten çok sağlıklı beslenmek istiyorum
fazla kilo almadan bu süreci atlatmak istiyorum
kilo veremeyebilirim ama mümkün mertebe az almak benim kriterim olacak
ara öğünlü yemem gerek ama yiyemiyorum
diyetlerde de genelde 6 öğün der ya ben hiç yapamam onu
o yüzden bu tam bana göre
hem de doyuncaya kadar yeme olayı da süpper
benim zaten anal fissür problemim oldugu için
ekmek ve hamurişinden uzak durmam gerekiyo bu yönüyle de bana hitap ediyo
geçmişi okudum ama genelde menüler yer alıyo
ben bu diyet hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorum
neler yasak
neleri asla yapmamalı
nelere dikkat etmeliyiz
şimdiden cevaplayan herkese çok teşekkürler
ekmek yok şeker yok geri kalan her şey serbest
üç öğün doyuncaya kadar ye fikri ile bu diyet tam bana göre
ama bi öndere ihtiyacım var
zira çok iradesiz biriyimdir birine karşı sorumluluğum olmasa beceremem bu diyeti
yardım istiyorum arkadaşlar beni yönlendirin yönetin
yalnız hamileyim sorun olmaz de mi??
zaten yoğurt yumurta ceviz yemem gerekiyo
ee diyette de bunlar var süpper süpper
canım hamileysen belli bi diyete uyma.
sabahları ince bi dilim ekmek ye, en azından haftada 3-4
meyveyi ihmal etme, ara öğün de yap.
protein ağırlıklı beslenme hamilelikte çok önerilmiyor.
dengeli beslenmelisin.
hamile iken diyet yapılmaz.
belli bi kiloyu alman gerekiyo zaten, gebelik hormonları aldırıyo
çok almamak için hamurişi, pirinç ve hazır gıdalardan uzak dursan yeter sana.
En önemlisi öğün aralarının 4 saatten az olmaması.
Bu sayede yağ yakan leptin hormonumuz çalışıyor ve kilo verimini sağlıyor.
Saat 20'den sonra hiç bir şey yemiyoruz.
Ekmek tahıl ürünleri yasak.
Patates yemiyoruz.
İşlenmiş gıdalardan uzak durmaya çalışıyoruz.
Onun haricinde çok da bir yasak yok zaten.
Sabah 2 yumurtalı güzel bir kahvaltı yapınca fazla da acıkılmıyor zaten.
Yine sorularun olursa sorabilirsin.
bunlar zaten bana uyuyo
sadece öğün araları 4 saatten az olmazsa öğün üçten fazla olur onu anlamadım bi tek:44:
İdealist yarın listeyi sen mi yapıyorsun ?
iyiyim ben de canım,teşekkürler
Hoşgeldin Saphıracımm..
Aynı tas aynı hamam ben de.
Sen nasılsın iyi misin?
Gül geliyor ama çok fazla durmadan çıkıyor yoğun bir dönemde sanırım.
evet canım.kışı sevmiyorum..günler kısaldıı iyice akşamı çabuk ediyoruzz canımm
az önce süt taştı şimdi onu temizlemeye çalışacamm ben de
Merhabalarslm kıslar...
uzun bir süredir sizleri takip ediyorum....
ablamda 4 aydır karatay diyeti yapıyor çünki.4 ayda 8 kg verdi.(kendine göre çok bana göre karatay yapmadanda verebileceği bir kiloydu,hafif bir kıssaydı yediklerini ayda 2 kg verirdi zaten)
sizlerinde bazılarınızın yaptırdığı tahliller sonucu bende tedirgin oldum ve ablama tahlil yaptırması konusunda uyarıda bulundum.bu sabah vermiş tahlillerini ve yaklaşık 1 saat öncede sonuçlarını almış.malesef ki 170'lerde olan kollesterolü 310 olmuş.son zamanlarda başım ağrıyor zaman zaman diyordu.eşimde kollesterolüne baktırmasını söylemişti daha evvelde.(eşim genel cerrah)
ablamla farklı şehirlerdeyiz.o bulunduğu şehirdeki doktoruna danışmış diyeti derhal bırakmasını aksi takdirde damarlarının daha fazla yağ tabası ile kaplanacağını ve bunun bir çok hastalığa yol açacağı konusunda uyarı almış.(kalp-damar hastalıkları vs..)
sonuçları eşime faxlamış eşim hem kendisi yorumlamış hemde diyetisyen arkadaşına yorum yaptırtmış...müşterek paydada buluşup acilen bu diyeti bırkaması konusunda ablamı arayıp söylemiş.bende size söylemeden geçemedim.sakın yalnış anlamayın diyeti yapmayın veya yapın diyemem.bu konuda karar verecek sizsiniz.ama ben başımızdan geçen bir şeyi aynı diyeti yapan sizlerle paylaşmadan edemedim.
ablama doktoru ekmek yemeden bir insanın hayati fonksiyonlarının zamanla tehlikeye gireceği yönünde açıklama yapmış.yıllardır ekmek yiyiyoruz hiç bıktınmı,ama ceviz fındık fıstığa bıkacaksın ve ekmek yemeğe başladığın gibide kilo alacaksın demiş.ablamda son zamanlarda sizlerin de bazılarınızın olduğu gibi fınfık ceviz sayısını (canı istemediğinden)3-4 tneye indirdiğini duyuyordum kendisinden.
oda bunun kan şekerinin dengeye girmesinden dolayı artık canım istemiyor olarak yorumluyordu kendince...ama hiç alakası yokmuş..
ablamda bazen sizlerinde yaptığı gibi öğün sayısı 2'ye düşürüyormuş son derece tehlikeli bir şeymiş insan hayatı için
yaklaşık 10 saat aralarla yemek yemek.(günde iki öğün olunca durum böyle oluyor saat hesabına vurulunca)
ben size bize yapılan açıklamaları yaptım...kendi süzgecinizden geçirin yinede siz...bunca doktor,cerrah,diyetisyen yalnış biliyorda bir tek canan hocamı doğru biliyor ...canan hoca ben hastalarıma kollesterol tahlili yaptırmam diyor ,yaptırınca malum çıkan sonuç ortada çünki...eşimin diyetisyen arkadaşıda canan hocanın öğrencisiymiş zamanında bu arada bunuda söylemeden geçemeyeceğim..ama canan hocanın diyetinin büyük bölümünü tasvip etmiyor.çünki canan hocanın dediği kadar doğal yaşayamıyoruz malesef.eskisi gibi insan gücüyle yapılmıyor hiiç bir iş.ve sabahları yediğiniz tereyağda yumurtada soyulmuş kuruyemişlerde doğal değil malesef.ve biz bu kadar doğal beslenmediğimiz gibi bunları yakacak kadar insan gücüne dayalı işte yapmıyoruz artık..teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanıyoruz.(asansör,araba vs..)ne köy işi yapan var,nede kır işi...ninelerimiz dedelerimiz bunları yiyiyormuş ama 8-10 saat tarlada güneşin altında çapa yapıyormuş.7-8 km yolu yürüyerek eve geri geliyormuş.ne çamaşır mak.varmış ne bulaşık makinesi...insanlar suyu bile nerelerden taşıyormuş...
sözün özü bu tür beslenmek için o çağda yaşamak gerektiğine inanıyorum.doğal beslenelim ok..ama doğal yaşayabiliyormuyuz...?
uzun yazdım kusura bakmayın lütfen ...sadece aynı diyeti yapan ablamın sonuçlarını sizlerlede paylaşmak istedim..burda sonuçları kötü çıkan arkadaşları görünce ablam adına tedirgin oldum ve yanılmadım..keşke yanılsaydım...sizlerde dikkatli olun..sağlıklı kilo vermeniz dileğiyle kolay gelsin hepinize....
Buna kesinlikle katılıyorum.İşte % 100 doğal beslenemeyeceğimiz için omega 3 takviyesi alarak bu açığı kapatmamız gerektiğini söylüyor hocarica ederim cnm...
yedikleriniz %100 doğal ise tabii şifa kaynağıdır.(köy tavuğundan alınmış yumurta,gerçek köy yapımı tereyağ veya sade yağ ise...yada köyde yetiştirilip kesilmiş tavuksa...)
ama sizlerinde bildiği gibi marketteki en bildiğiniz tereyağ bile tereyağ süsü verilmiş margarin malesef,ve yumurtalar günde 2-3 kez yumurta versin diye yemine ilaç katılıp bir karanlığa bir ışığa maruz bırakılmış tavukların yumurtalarıysa,çabuk büyüyüp kesilecek hale gelsin diye hormon ilacı verilmiş besi pilicinin etiyse ne kadar doğal olabilirki..yada ne kadar şifa...?
günümüz şartları ve yaşadığımız şehir hayatı malesef tüm doğal yaşamı yok etti....bunu söylemek istemiştim naçizane cnm...
Aynen katılıyorumkaratay beslenme biçiminin temelini protein ağırlıklı beslenme
oluşturuyor.Bazı arkadaşların kolestrolü yüksek çıkmış ve eşi doktor olan bir arkadaşımız da bu konuya dikkat çekmiş..
elbette bazı şeyleri de ciddiye almak durumundayız.Mesela ben kendi beslenme programımda proteini çok aldığım zaman yani
öğün itibariyle ceviz ya da fındık, fıstığı biraz bol yediğim zaman ya da kırmızı et ya da baklagiller tükettiğm zaman spor yapmaya
ve yediklerimi yakmaya gayret ediyorum..
karatay diyetini uygulayıp kolestrol sorunu yaşayan arkadaşların ne kadar spor yaptıklarını bilmiyorum
yürüyüşünü
yapmayan ve sürekli protein yüklemesi yapan kişilerde kolestrol değerleri yüksek çıkabilir..çünkü aldığımız yiyecekler protein açısından
zengin gıdalar ve hatta bazen protein alımını karatay diyetinde sınırlama ve ölçü yok olarak algılayıp gereğinden fazla alınmış olabilir
bunu burda tahlil yaptıran arkadaşlar için söylemiyorum genel olarak söylüyorum..bazılarınızın yorumlarında spor yapıldığına dair
en ufak bir yazı göremiyorum.Kilo vermek bir sağlık konusudur yemeklerden kesmekle tek başına sağlık olmaz zaten
canan karatay da spor yapın diye defalarca söylüyor katıldığı programlarda ama insanların dikkatini 3-4 yumurta yemek çekiyor...
sağlığınızda yolunda gitmeyen şeyler varsa ya yaptığınız diyet size uygun değildir ya da bir yerde yanlışlık yapıyorsunuz demektir
lütfen bu hususları gözardı etmeyin..
aynenzumush arkadaşımız alıntı yaparak yazınca aynı msjları okumak sıkıyo demiş
aynı msj olduğunu anlıyosun hemen cevabı okuyosun
yoksa kim kime cvp veriyo belli olmuyo
herkes her nicki aklında tutamaz ki
cnm sanırım geçen hafta sıra objektifteydi gül de ben bu hafta yapayım dedi gönüllü olarak objektif olmayınca sıra loxide olmalı
haftaya bendesinizz yanii
yanlışım varsa düzeltinn kızlarrrr böyle hatırlıyorumm benn
cnm sanırım geçen hafta sıra objektifteydi gül de ben bu hafta yapayım dedi gönüllü olarak objektif olmayınca sıra loxide olmalı
haftaya bendesinizz yanii
yanlışım varsa düzeltinn kızlarrrr böyle hatırlıyorumm benn
Tamam idealistcim.
Ben Gülden sonrakine bakmışım ..
Tamam o zamann demek ki geçen haftanın 1.sinde bu hafta sıraa ..
canım zaten objektif arkadaşımız gelmiyor uzun zamandır.hiç görmedim.O listeyi yeniden düzenlememiz gerekecek sanırım.Çünkü o zaman listeden çıkan arkadaşlarımız olup,yeni liste yapınca,2 haftayı beklemeden isteyen herkesi ekledik listeye.o da bu karışıklığa sebep oldu işte.
1. saphira...liste yaptı
2. eski_bir_masal...liste yaptı
3.ceylin1907...liste yaptı
4.mattika...liste yaptı
5.loxandra
6.gul63...liste yaptı
7.idealist33
8.profit
9.bfk
10.minyatür
11.papadiya
kızlar liste bu şekilde.yarınki sıra loxandrada oluyor ama sanki loxi de birisinin yerine yapmıştı bir hafta.yanlış hatırlamıyorsam mattikanın yerine yapmıştı.mattika sonraki hafta yapmıştı.bu durumda yarın listeyi idealist mi yapacak :26:
objektifi çıkardım listeden,eğer geri gelmeye karar verirse,ilk geldiği hafta liste onda olur.bfk ve minyatürden haberi olan var mı? :26:
minyatür de bfk yı da uzun süredir görmüyorumm cnm.
eğer loxi yaptıysa sıra bendedir.
loxiiiiiii sess verrrrrrrrrr
yine de yanlışlık olmasın loxandra yapmadı di mii? hatırlıyor musun cnm?
ben yanlış hatırlıyor da olabilirimmmm:26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?