Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Selaam kızlar :))) sabah klasik karatay kahvaltsı.. ama yumurtayı bir güzell tutturmuşum ki söylemeden edemicem böle kayısıydı ama aradanda karamel gibi çıkıyordu ööööffff doyamadım yemeye 2 dk ip atlayım dedim nefes nefese kaldım :)) bide zayıfladıkça bacaklarım acayip şekillere girdi umarım çabuk düzelir

eveet eveet süper gidiyoruz :) ee tartıda tık var mı bnm tartı bu ara uyuzluk ediyor

masalcım çok zor canım ya bi an önce kurtulmanı diliyorum . kabızlık için tek sart hareket su ve yeterince lifli beslenmek ki 2 incirde yeterince lif bulunuyormus. e sen hareket çok su çok yediğimz ceviz erik kayısi lifli zaten. anlayamadım bi doktora git ya 1 hafta diyosun çok sıkıntılı

Hepsi var hepsi pepeticim ama sonuç yok.
Doktora gideceğim de ben son zamanlarda çok mide ilacı tükettim ondan olabilirmiş.
O yüzden hem onların vücudumdan atılmasını bekliyorum hem bugün macun yada ilaç kullanıp onun da 2-3 güne etkisi olmazsa o şekilde davranmayı.
Stres de çok etkiliymiş acaba diyorum ondan mı ?
Bir de olmuyor gidemiyorum wc'ye diye onun stresini yapıyorum.

canım spor yaptığım zamanlar bndede bazen artış oluyordu neden bilmem gidip araştıracağım :/ menülerini takip edemedim ama sürekli lifli yiyorsan ve kuru kayısı gibi bağırsak çalıştıran şeyler yemiyorsan yada azda olsa hep katı yiyorsan o da kabız yapar.. yoğur tüketiyormusun ? ben her gün yoğurt tüketiyorum. yoğurt bağırsakları düzenler..

esmer olanı var mı pilavlık bulgurun,ben de hıc gormedım:44:

Var Loxicim çok ta lezzetli oluyor.

İnşallah en kısa zamanda düzelirsin masalcım. Tek şişman beyniniz bende var okumuştum. Hatta sonraki kitapta (şişmansanız sebebi var) galiba adı buydu benim mailimde vardı Güzel bir motivasyon kitabı iyi yapmışsın bence almakla.

Zayıflamak uğruna zamanınızın önemli bir kısmını spor yapmaya ayırıyorsunuz ama bir türlü kilo vermeyi başaramıyorsunuz. Üstüne üstlük bir de kilo alıyorsunuz. Peki siz nerede yanlış yapıyorsunuz?

Vücuttaki yağ oranının kilodan daha önemli olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. 50 kilo civarında ideal ölçüye sahip biri olabilirsiniz ama yağ oranınız kötüyse bu, sağlıklı olduğunuz anlamına gelmiyor. Esas kriter bu.

Düzenli spor yapmaya başladıktan sonra kilom her geçen ay bir bir arttı diyenler sekiz haftada iki kilo aldığını söyleyenler olabiliyor. Spora başlarken de zayıflamak gibi bir niyeti olmayanlar bile spor salonunda geçirdikleri her günün yağ olarak geri döndüğünü görünce hayrete düşüyor.

Tabii dehşet içinde spor hocalarına bunun nedeni soruluyor ve aslında spor yaptığımız sırada beslenme düzenimize de aynı oranda dikkat etmezsek vücudumuzdaki yağ kas dengesini bozarak kilo alabileceğimiz ortaya çıkıyor.

Spora başlamadan bir buçuk saat önce ya da spor sonrası çok ağır yemek yememek gerekiyor. Ama tabii bu konu çok daha fazla derinliğe sahip. Yapılan sporun çeşidine göre alınması gereken karbonhidrat ve protein oranları bile değişiyor.

Spor yapanlar neden kilo alıyor? Nerede yanlış yapıyorlar?

Spor salonlarında spor yapanların bir bölümünün genellikle kilo aldığını ya da vermeye çalışanlara veremediğini gözlemliyorum. Kilo vermeyi başaran da var ama sporu çok bilinçli yapmak gerekiyor. Burada en önemli noktalardan birisi zamanlama. Kilo alanların önemli bir bölümü çalışan kişiler.

Bu kişiler şöyle bir düzende spor yapıyorlar: Akşam işten çıktıktan sonra spora gidiyorlar ve genellikle bir şey yememiş oluyorlar. Benim kriterlerime göre sporun süresinin 60 dakikayı geçmemesi gerekir ama piyasanın en üst düzey klüplerinde dahi çok bilinçsiz spor programlarının yazıldığını biliyorum. Spor salonlarında üç saate varan kalışlar oluyor. Akşam eve dönüş saati 21:30, 22:00″yi buluyor. 21:30′da eve döndüğünüz zaman ağzınıza attığınız en masum yiyecek bile muhtemelen yağlanma demek.

Tabii ki uyku saati de yaklaşmış oluyor, bu da yağlanma demek. Bir de spordan önce gelen uzun açlık dönemini göz önünde bulundurmalıyız: öğlen 13:00-14:00 gibi yemek yemiş ve ara öğünü atlamış bir kişiden bahsediyorsak, akşamın geç saatlerine kadar bir şey yemediğini düşünebiliriz. Sonra çok fazla yiyor, işte bu da yağlanma demek. Şimdi bütün bunları yan yana koyduğunuzda bu sistemde spor yapan kişiler genellikle kilo veremezler; tam tersine ya yağlanırlar ya ila akşam eve döndüklerinde yedikleri yemeğin niteliğine ve niceliğine bağlı olarak kilo alırlar. Sporun kilo almakla başka bir bağlantısı olamaz. Onun dışında özellikle erkeklerin kas geliştirme adına çok yüksek oranda protein yüklediklerini görüyoruz. Çok fazla protein alırsanız da kilo almayı durdurursunuz. Belki kas miktarında artış olabilir ama kilo veremezsiniz.

Bir de tabii spor öncesi ve sonrası atıştırmalar oluyor. Buna da çok sık rastlıyoruz, insanlar spora gidiyoruz diye psikolojik bir rahatlık hissediyorlar. Ve spordan sonra bir ödüllendirme mekanizması yaratıyorlar kendilerine. Çok düzenli, çok kaliteli spor yapan insanların spor sonrası çikolatalı pastalarla, keklerle araba beklediğine şahit oldum. Böyle bir şey yok. Spor, bir ödül almak için yapılmamalı. Belki daha fit olmak, belki daha az yağ oranına sahip olmak ya da daha sağlıklı olmak için spor yapıyoruz. Eğer bunları gözden kaçırırsanız vücut bunu affetmez, direkt cezayı keser. Bu da yağlanmak, kilo almak ya da kilo verememek demek.

Yediklerimle alakası olacağını zannetmiyorum çünkü inan her şeyi denedim.
Yoğurdu da çok severim tüketirim mutlaka.
Hareketim harika.
Tek neden kalıyor o da mide ilaçları.
Onları kestim de vücuttan atılmasını bekliyorum bakalım.

E kitap olarak mı var carmencim ?
Daha önceden de alacaktım hep kalıyordu bu kitap sonunda aldım.

strawberrym bu yazıyı daha önce okumuştum ama bizimkinin bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum..
Spor yaptık diye yemeye yüklenmiyoruz ki.
Ben yemekten en az 1.5- 2 saat sonra yapıyorum sonrasında da çoğu zaman bir şey yemiyorum.
Ya da sabahları aç karnına yapıyorum.
Denildiği gibi su tutuyor olabilir vücut ama ben de sporu abarttığımda genelde karşılaşıyorum kilo alımı ile.

bi paylaşayım dedim yinede :) bende yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlarıma :) ben yemediğini zaten biliyorum.. ben ilk paragraflara takıldım ondan paylaştım.. 50 kilo olan birisinin yağ oranı fazlaysa sağlıklı olduğu anlamına gelmez.. yağ-kas oranını bozmakta kilo aldırır kısımları.. bazı sporlar yanlış sonuçlara yol açıyor.. mesela benm step yapmamam lazım çünkü bacaklarım zaten yapısal olarakta kalın iyice kalınlaştırır. aşırı hareketli aerobik vücudun dengesini bozuyor mesela hafif-orta tempolu yaptığın zaman daha iyi sonuçlar alıyorsun.. kilo vermenin en önemli faktörü insan vücudundaki yağ kas oranları.. onları iyi dengelemek lazım... neyse umarım bir an önce halolur masalcım :)

Step bacakları mı kalınlaştırıyormuş ?
Bunu hiç bilmiyordum mesela.
Kısa ama hızlı sporlar yerine yavaş ama uzun sürecek sporlar daha çok kilo verdiriyormuş zaten.
Belki de canan hoca o yüzden özellikle yürüyüş diyor.
Ben de o yüzden son zamanlarda yürüyüş haricine çıkmamaya çalışıyorum. ( Leslie de dahil tabi.)
Önceden tae bo yapıyordum bir ara.
Gerçekten çok da güzel eğlenceli ve aşırı terletiyor.
Fakat videoda ki kadınların fiziklerine takıldım da bıraktım.

esmer olanı var mı pilavlık bulgurun,ben de hıc gormedım:44:

duru marka esmer pilavlık çiğ köftelik bulgur migros,özdilek gibi marketlerde olduğu gibi bizim yaşadığımız yerde ufacık bir markette de var..hatta özdilekten ben kepekli makarna, kepekli un ve esmer şeker de alıyorum tavsiye ederim..makarna pişirince aynı normal makarna tadında ve sağlıklı kilo aldırmıyor :)

Ben mail göndermiştim ilk kitabı okuduktan sonra mailimi yayınlamıştı ikinci kitapta.

Tunaydın Karatay Dıyetı yapan kızlar.......2. Öğün(ogle): Bır lahmacun,lımon,bır kozlenmıs patlıcan,bıber,bır bardak ayran. .......... ...................... (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı

Spor: cok ev ısı yaptım ,cok yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yaptım(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

Eklentiler

• $a38..webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 53
Öğlen yemeğim:

1 kase bol limonlu mercimek çorbası
1 tabak beşamel soslu kaşarlı lahana (beşamel sosu yumurta ağırlıklıymış.)
Küçük bir kase yoğurtlu havuç rendesi

Bu arada dün akşam ölçümlerim de vardı,tabi ilk ayki kadar incelme sağlayamamışım.ama olsun heryerden 2şer 3er gitmiş nerdeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…