günaydın canımm enerjin daim olur inşallah :)
menün de ne güzel afiyet olsun
ya nasıl bu kadar yiyip zayıf kalıyor anlamıyordum ama eşim günde 2 öğün yerse yer bazen tek öğün oda akşam yemeği yer
ama oturdumuda sofradan kalkmaz aslında alkol ve şekerlemeler dışında adam resmen bizim diyete uyuyor :)
Bakın böyle bir yazı buldum ve Canan hocayla uzaktan yakından alakası yok sitenin
yumurta kolesterolünün serum kolesterolünü yükseltmediği üzerine ardı ardına gelen bilimsel çalışmalar British Heart Foundation ve American Heart Foundation gibi çeşitli sağlık örgütlerinin haftalık yumurta tüketim limitlerini de artık ortadan kaldırdı.
Önceki yıllarda yüksek kolesterol ve koroner kalp rahatsızlıklarına sebep olabileceği kanısı ile haftada tüketimi 3-4 e kısıtlanan yumurta tüketimi üzerindeki kontrol neredeyse tamamen kalktı.
Son bilimsel bulgular yumurta, karides gibi besinlerin içerdiği kolesterolün çok çok azının kana kolesterol olarak geçtiği ve LDL kolesterol ve trigliseritler üzerinde artırıcı etki yaratmadan metabolize olduğunu açıklıyor.
Beslenmede kan yağlarını ve kötü kolesterolü (1/3 oranda) artırıcı besinlerin ise doymuş yağlarca zengin işlenmiş hazır gıdalar, kek bisküvi gibi unlu mamüller ve hayvansal yağlar olduğu görülmekte.
Yüksek kolesterolün kaynağını araştıran çalışmalarda karaciğer fonksiyonlarının etkisi öne çıkıyor. Yüksek kötü kolesterolün 2/3 lük bölümünün karaciğerin fazla kilo ve egzersiz eksiğinden etkilenerek ortaya çıkardığı ifade ediliyor.
Yumurta
YUMURTANIN BESİN DEĞERİ:
Yumurta kolesterol endişelerinin ötesinde çok besleyici bir “süper besin”.
Kaliteli proteinlerce zengin. İçerisinde yeni bir canlının dışarıdan destek almadan gelişimini tamamlaması için gereken tüm yapı taşlarına sahip.
Vitamin D-Selenyum-Lutein-Zeaksanthin-Vitamin A, B12, B2, folat, demir ve iyot oranı yüksek bir besin.
Her yumurta yaklaşık 78kal.
Kilo verme ve form programlarında tüketildiğinde tokluk hissini artırdığı için kişide ortalama 400kal. kadar az besin tüketilmesine yardım ediyor.
Sporcularda ve vücut geliştirenlerde kas oluşumu için sindirimi kolay kaliteli protein yapı taşı oluşturduğu için tercih edilirliği fazla.
ozgunform.com dan alıntıdır
gunaydın canım.spordan sonra vucut su tutuyor,defalarca denemısımdır bunu.Günaydın Kızlar,
Dün akşam spor salonuna gittim. Hiç zorlanmadım zaten yarım saat sürüyor. Kayıt yaptırdım bugünden itibaren bir aksilik olmazsa bir ay devam edeceğim. Yalnız dün sabaha göre bu sabah 1 kg.fazla çıktım hem de akşam yemeği yeme fırsatımda olmamıştı. Acaba sporla ilgisi var mıdır? :18:
Bugün sabah
Kalkınca: 1 bardak probiyotikli su
Kahvaltı
3 yumurta maydanoz dereotu kaşar peyniri ile yapılmış Loxi omleti (eşimle yarı yarıya yedik)
10 zeytin
1 kk tam yağlı beyaz peynir (üzerine çörek otu serptim)
2,5 ceviz
2 küçük domates
1/2 salatalık
1/2 yeşil biber
1 omega 3 950 mg.
1 kuru erik
1 kuru hurma
1 fincan kafesinsiz yeşil çay
Sevgiler
Herkese günaydınnnn :)
dün çooook savaştım kendimle eşim resmen misilleme yapıyor kurupastalar kalp şeklinde çikolatalar
portakallı şekerlemeler ki bayılırım
bide gecenin 10 unda kalktı et kavurdu
amaaa hiç kaçamak yapmadım ucundan bile ohh :)
akşam menüm
4 küçük ev köftesi ızgarada 1 kırmızı 1 yeşil biber
keten tohumu
5 6 fıstık
bunu begendımneden beğen butonu olmazkiii cık cık :44:
guzel bı kahvaltı yapmıssın ,ondan olabılır mı enerjın?afiyet olsungunaydın canlar nasılsınız bakalım bugun
bugun cok enerjık hıssedıyorum kendımı nedendır bılmem
1.ögunum
bır avuc beyaz peynır
bır avuc cevız ıcı
2 adet kayısı
8adet zeytın
sekersız cay
1 dılım salatalık
birasdan nane lımon cayı ıcıcem dun tok tutu mıgdemede ıyı geldı
bence de oyle canım,1 kılosu gıtmıs bıle bugunÖdemdir o canım, pasta pizza yedim dedin ya biraz zararlı karbonhidrat girince vücuda su tutuyor bence...Ama hemen düzene sokmakta fayda var tabii, yerleşmeden gitsinler
afiyet olsun canım.ne guzel ya,gunde 2 ogun spor yapmak,Günaydın, dün akşamı sağ salim(kaçamaksız.-)) atlattım çok şükür. Sanırım bu durum bugünümü de olumlu etkiler-yani umarım
Kalkınca ılık, elma sirkeli su ardından normal su
Kahvaltı-08.45 gibi:
1 yumurta-oğluma 2 yumurta ile omlet yapmıştım o yarısını yedi kalanını ben yedim
1kk beyaz peynir
1 parça çörekotlu peynir(1 başparmak ebatında)
1yk labne peyniri
1 ceviz
15 fındık
1 kuru erik
1 omega3 950
çay
Sabah leslie ile 2 mil yapabildim, öğleden sonra fırsatım olursa pilates yapmayı düşünüyorum. TV'de kaydetmiştim birkaç program, onlardan deneyeceğim...
Hepimize kaçamaksız günler:)
afiyet olsun.guzel menuGÜNAYDINNNNN
Dün akşam menu bildirimi yapamamıştım.
3. Öğün:
1 tabak mantar sote
1 kase yoğurt
Yatmadan önce midem kazındı 1 bardak süt içtim.
Bugün kahvaltım:
1 kayısı kıvamı yumurta
1 dilim peynir
5-6 zeytin
1 çay bardağı dolusu ceviz
1 ince dilim trabzon hurması (dayanamadım yedim gene)
1 fincan çay
Birazdan yeşil çay yapmayı düşünüyorum.
hosgeldın.1 ayda 5 kılo vermıssın,çok guzel.bızım kılolarımız sabıt bıle degıl çogumuz artıdayız bugunlerde ama hıcbırımız pirinç diyeti yapmıyoruz.Merhabalar, ben 32 yaşında bir çocuk annesiyim. Çok uzun süredir kilolarımla başım dertte. 20 Ekim 2011'de karatay diyetini uygulamaya başladım. Başlangıç kilom 102,600. Bu sabah ise 97,400 olarak tartıldım. Ama yaklaşık 2 haftadır aynı kilodayım. Sabah 97'lerde akşamları ise 98'li kilolarda oluyorum. Bu yüzden bugün pirinç lapası diyeti uygulamaya başladım. Umarım bu duraklamaya son veririm. Çünkü kilo veremeyenci motivasyonumu kaybediyorum.
kış aylarında yarım nar veya bırkaç kuru erik olabılır.Mrb kızlar bendee bugün başladım bu diyete bişey sormak istiyorum balık yağını vitamin ile birliktemi alıcaz ve hangi öğünde
Ben olaya biraz ekonomik açıdan yaklaşıyorum da açıkcası ondan sordum.burda yemek bedavaya çıkıyor çünkü.proteinli besinler de pahalı besnler genelde ettir vs dir.bi de uğraşması da problem.cevişz falan ne kadar pahalıymış mesela dün fark ettim alınca:)) o yüzden dediğin gibi pşlavsız sdc bir çeşit yemek ile deneyeyim iki hafta.baktım bi değişme yok ona göre kendim yaparım ben de artık.yemeklerin suyunu da almıyorum.yağı genelde suyunda kalıyo çünkü.umarm bir an önce işe yaramaya başlar da biraz motivasyonum yükselir:)[/QUOT
bu diyete annem de dahil çoğu kişi zengin diyeti diyor :) ama ben bu diyete başlayalı yemek masrafım azaldı :) yani organik yumurtaya ve cevize baya para bayılıyorum, ama onlar dışında ekstra bişi yok. bi de zamanla yiyemiyorsun, yani bana ole oldu, çok çok az bişiler yesem anında doyuyorum :) yani en pahalı eti de yesem, o kadar azıyla doyuyorum ki, yine de ucuza geliyor :) bi de ben hem sabah hem olen yemeğimde kuru meyve yiyorum, genelde kuru meyveleri de herkes baya az tüketiyo, hatta kaçamak olarak görüyor. ama ben sabah 2 kayısı 2 erik, bazen 1 incir biraz yaban mersini mutlaka yiyorum.. olenleri de 5 tane kuru erik veya 1 tane taze meyvem oluyor, gayet de güzel zayıflıyorum.. yani bole proteini daya yapmak zorunluluğu yok bence, sağlıklı olanlarından az miktarda karbonhidrata izin veriyor hocamız :) kitabında kuru erik bi kaç yerde geçiyor mesela.. uzattım iyice, kısacası bunlarda altarnatif olebilir :)
Günaydın arkadaşlar
Dün den beri çok yoğun bir iş temposundayım.
Dün öğlenden başlayarak hemen bildirimimi yapıp kaçıyorum.
Hepinize kolay gelsin
dün 2.öğün :1 tabak kuru fasulye
1 tabak cacık
3.öğün : yoğurt ve hardal soslu haşlama karnıbahar
yeşil salata
1 avuç dolusu fındık,ceviz
saat 21:00 da gözüm döndü,dayanamadım..
1 bardak ayran ve birkaç ceviz fındık daha attım ağzıma
sıvı : çay hariç 2 lt limonlu su
bugün 1. öğün : 2 yumurtalı ,lorlu omlet
8 adet kırma zeytin
çay
BYEEEEEEEEE :)))))
.
Merhabalar, ben 32 yaşında bir çocuk annesiyim. Çok uzun süredir kilolarımla başım dertte. 20 Ekim 2011'de karatay diyetini uygulamaya başladım. Başlangıç kilom 102,600. Bu sabah ise 97,400 olarak tartıldım. Ama yaklaşık 2 haftadır aynı kilodayım. Sabah 97'lerde akşamları ise 98'li kilolarda oluyorum. Bu yüzden bugün pirinç lapası diyeti uygulamaya başladım. Umarım bu duraklamaya son veririm. Çünkü kilo veremeyenci motivasyonumu kaybediyorum.
Ben olaya biraz ekonomik açıdan yaklaşıyorum da açıkcası ondan sordum.burda yemek bedavaya çıkıyor çünkü.proteinli besinler de pahalı besnler genelde ettir vs dir.bi de uğraşması da problem.cevişz falan ne kadar pahalıymış mesela dün fark ettim alınca:)) o yüzden dediğin gibi pşlavsız sdc bir çeşit yemek ile deneyeyim iki hafta.baktım bi değişme yok ona göre kendim yaparım ben de artık.yemeklerin suyunu da almıyorum.yağı genelde suyunda kalıyo çünkü.umarm bir an önce işe yaramaya başlar da biraz motivasyonum yükselir:)[/QUOT
bu diyete annem de dahil çoğu kişi zengin diyeti diyor :) ama ben bu diyete başlayalı yemek masrafım azaldı :) yani organik yumurtaya ve cevize baya para bayılıyorum, ama onlar dışında ekstra bişi yok. bi de zamanla yiyemiyorsun, yani bana ole oldu, çok çok az bişiler yesem anında doyuyorum :) yani en pahalı eti de yesem, o kadar azıyla doyuyorum ki, yine de ucuza geliyor :) bi de ben hem sabah hem olen yemeğimde kuru meyve yiyorum, genelde kuru meyveleri de herkes baya az tüketiyo, hatta kaçamak olarak görüyor. ama ben sabah 2 kayısı 2 erik, bazen 1 incir biraz yaban mersini mutlaka yiyorum.. olenleri de 5 tane kuru erik veya 1 tane taze meyvem oluyor, gayet de güzel zayıflıyorum.. yani bole proteini daya yapmak zorunluluğu yok bence, sağlıklı olanlarından az miktarda karbonhidrata izin veriyor hocamız :) kitabında kuru erik bi kaç yerde geçiyor mesela.. uzattım iyice, kısacası bunlarda altarnatif olebilir :)
dogru soyluyorsun benım de market masrafım azaldı dıyete basladıgımdan beri.hazır urunler yasak ya alacak bırsey kalmıyor,deterjan dışında
bugun koy yumurtası buldum sonunda,gonderen kişi samanların arasına koymus yumurtaları kırılmasın dıye,o kadar hosuma gıttı ki,artık bundan duzenlı alırsam yumurta sorunum kalmaz.sütümüz de geldı,yogurt yapcaz bırazdan.surun 5 kılosu 6 lıra,yumurtada 20 tanesı 5 lıra.bılmıyorum pahalı mı ama koyden geldıgı ıcın deger bence.
dogru soyluyorsun benım de market masrafım azaldı dıyete basladıgımdan beri.hazır urunler yasak ya alacak bırsey kalmıyor,deterjan dışında
bugun koy yumurtası buldum sonunda,gonderen kişi samanların arasına koymus yumurtaları kırılmasın dıye,o kadar hosuma gıttı ki,artık bundan duzenlı alırsam yumurta sorunum kalmaz.sütümüz de geldı,yogurt yapcaz bırazdan.surun 5 kılosu 6 lıra,yumurtada 20 tanesı 5 lıra.bılmıyorum pahalı mı ama koyden geldıgı ıcın deger bence.
yumurta bence çok ucuz ben 30 tanesini 15 liradan alıyorum
Canım sağol içime su serptin. Hayır o kadar komik ki beslenme alışkanlığımda değişiklik yok kaçamak yok hatta akşam yemekte yemedim birden sabah 1 kg.fazla görünce şaşırdım kaldım. Öyle aman aman bir sporda değildi üstelik deneme seansı olduğu için yarım saat bile sürmediNeyse bugün gerçek spora başlıyoruz inşallah. Umarım belim falan bir aksilik çıkarmazda daimi olur.
guzel bı kahvaltı yapmıssın ,ondan olabılır mı enerjın?afiyet olsun
.
Esmer bulgur gördüm orda ama köftelikti,pilavlık olanlardan nerde buluyorsunuz ?
vala ben çikolataya pastaya vs verdigim para çok fazlaydı ayrıca yarım kilo kıymayı soğan biber domates kavurur bandıra bandıra sisinceye kadar yerdik eşimle . simdi yarım kilo kıyma bana kaç öğün oluyor salata yogurtla falan.cevize bademe yumurtaya çok gidiyo ama olsun. yumurtayı 30 tanesini 7.5 dan alıyoruz . bi ara pahalanmıstı 10 lira veriyorduk:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?