Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Akşam mesaideydim
3. Öğünüm :
1 muz
5-6 avuç fındık+ badem+ kuru üzüm karışımı
Akşam : 1fincan süt
Evde bir sürü börek pasta vardı hiç yemedim.Ama sabah çok abarttım sanırım

Bugün 1. Öğünüm:
1 çay bardağı ceviz
2 dilim peynir
1 yumurtadan omlet
1 domates
3 zeytin
4/3 trabzon hurması
2 incir
3 avuç kadar kavrulmuş fındık
Yeşil çay

Arkadaşlar ben kuruyemiş olayını abartıyorum. Nasıl engel olucam kendime? Bana bi çözüm söyleyin.Canım sıkıldıkça kuruyemiş serbest diye saldırıyorum resmen. Çok mu yanlış yapıyorum.Kilomda da bi azalma olmadı henüz.Teşekkürler şimdiden...

oncelıkle size vermiş olduğunuz nazık cevaptan dolayı cok teşekkur ederım (diger arkadaslarım gibi suclamadıgınız ıcın kotu ıcerık olarak yorumlamıslar, burda kotu bır ıcerık yoktu ben sadece kendı tecrubenı aktarmak ıstedım... ve orda okursanızkı yapanlar kan tahlillerını de baktırsınlar dedım dayatma da bulunamam herkesın kendı aklı selımı var ... ve ıstediği uygulamayı yapmakta serbesttır. siz haklı olarak ac kalmıssınız ve cok kotur gunler yasadıgınız gıbı kılo da verememıssıniz siz ve umarım diğer arkadaşlarda umarım basarılı ve saglıklı bır sekılde ıdeal kılolarınıza donersınız...

e yapmaa,sana silah zoruyla karatay yaptıran mı var,git sen diyetisyene tutmayalım seni,kitabı da okumamışsın belli,okusan bu kadar saçmalamazdın,yani yönteminden mutluysan niye bu başlığa gelip bize akıl veriyorsunki,zannettiğinden çok daha eğitimliyiz emin ol,parlak fikirlerini kendine sakla hadi işine

Gunaydın Karatay Dıyetı yapan kızlar bıldırım yapıp cıkıyorum....... 1.ogun: Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul,2 muz,1 kase cevız,1 bardak sut.........

Eklentiler

• $a36.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 53
bende sizler gibi sağlıklı kilo vermek isteyenlerdenim diyorsun baştan, verdiğimiz kiloların sağlıklı olduğunu kabul ediyorsun ama sorunun ne onu anlamadım... Diyetisyen ben ne güne duruyorum diyor evet diyetisyenin ne güne duruyor ona sor cevaplasın yumurta bana saçma geldi demişsin demekki herkesin kendine göre bir düşüncesi var. Canan hanımında kendine göre araştırmalarına ve yıllarca sürdürdüğü mesleğine göre düşünceleri var be bizde işe yarıyor.. Burası karatay diyeti topiği diyetleri yada fikirleri tartışma topiği değil..
Sana sonuna kadar katılıyorum geçen sene 58 kilo ile gittiğim diyetisyen her öğün 3 dilim ekmek vermişti toplamda 9 dilim!1 hafta denedim +500 ben zaten onun listesine uysam kilo veremezdim eminim çünkü ekmek normalde çok yemiyorum o kadar ekmeği uzun süre yesem ne olurdum kim bilir?

pepeticim bende aynı şekilde yükseklisans yapan bir öğretmenim ve annem laborant 79 yılından beri tahlillerim bu yüzden hep düzenlidir.. Bizim evde et ağırlıklı beslenme şekli vardı ve aile bireylerimizden hiçbiri kolestrol sorunu yaşamadı babam hala her sabah yumurta yer yaşı 57 tek sorunu diyabet.. oda iğneli falan değil hapla idare ediyor..

Neden karşıt fikirleri saygı çerçevesinde karşılayamıyoruz?

Lütfen konuyu dağıtmayın. Burada uygulanan diyeti olumlu bulanlar gibi, olumsuz bulanlar da fikirlerini paylaşabilir.

Biraz saygı lütfen!

bahsettıgınız dıyetlerı burda hepımız mutlaka denemısızdır,ilk defa dıyet yapmıyoruz hıcbırımız.15 senem kalorı dıyetlerıyle gectı,diyetısyenler kısıye ozel dıyet mı verıyor zannedıyorsunuz,70 kılo ısenız 1500 kal dıyetı 80 kılo ısenız 1700 kal dıyetı 2 dılım ekmek fazladan verır.başka hıcbır farkı yok.

ayrıca yan komşumuz dukan topiği var,saf proteın yıyorlar,elma dıyetı yapanlar var sıtemızde,bınbır cesıt dıyet yapan var,onlarla da bu goruslerınızı paylastınız mı? yoksa en sağlıksız dıyet yapan karataycılar mı?

ıkı gundur sıteye ugrayamadım yenı bır ıs yerı aldık yogun bır sekılde orayla ugrasıyoruz.dunku menu bıldırımı yapayım.

Kahvaltı:

2 haslanmıs yumurta
bır avuc ıcı kadar peynır ev yapımı
10 zeytın tuzsuz
bır cay bardagı cevız
2 kuru kaysı

oglen:

Bır tabak turlu
ev yapımı yogurt

aksam:
Kozlenmıs patlıcanla karnı yarık
yogurt

bol su ve yesıl cay

spor yapamıyorum ayagımdan cok rahatsızım fızık tedavısı goruyorum.ama yogun bır sekılde ev ısı bebısım var 14 aylık onun pesınden kosturuyorum.

3 haftadır menu bıldırımı yapıyorum yarında 3 cu kez kılo bıldırımı yapacam umarım lıstenıze benıde alırsınız

bıde bısey soracam arkadaslar tavuk yada et donerı yıyebılıyormuyduk ve mıktarı ne kadar olmalı

sevgıler

evet bende diyetisyene gittim 2 hafta önce bendede pko insülin direnci ve hipotiroiti var(dı zayıfladıktan sonra ilacı bıraktım kurtuldum gibi görünüyo)
banada buna göre bir liste vermeliydi ama vermedi 1600 kalorilik bir liste verdi neleri yemediğimi sormadı ben söyledim

aslında herkes kendi vücunu metobolizmasını az çok bilir ki benim gibi aylardır diyet maratonunda olan biri artık bazı şeylerde baya baya bilgileniyo

bende bu insülin direncinden sebep karatayı düşünmeye başladım
inşlh yolun sonunu bu diyetle gitirebilirim

merhaba canım sorunun cevabını bilmiyorum ama ben d ebirşey sorayım.bahsettiğin liste nedir? ben yei katıldım da.4 gündür bildirim yapıyorum.

neden hakaret eder gıbı cevapladıgınızı anlayamadım ben sızlere yapın mı dedım sadece yorum getırdım sanırım da boyle bır hakkım var...

kimseye hakaret etmedim, fikirlerinize katılmayınca hakaret etmiş olmam.
siz karatay hocayı güvenilir bulmuyosunuz ben de diyetisyenleri güvenilir bulmuyorum.
bunu söylemek neden hakaret olsun

merhaba canım sorunun cevabını bilmiyorum ama ben d ebirşey sorayım.bahsettiğin liste nedir? ben yei katıldım da.4 gündür bildirim yapıyorum.

özgür dolaşan yani suni yemle beslenmemiş tavuk serbest döner ve kebap da serbest pide ve ekmek yemediğiniz sürece doyana kadar yiyin abartmayın

cuma günleri kilo bildirimi yapılıyor ve ardından liste yapılıyor 2 hafta boyunca menülerini yazıyorsun canım beni saphıra eklemişti ondan rica etmiştim listeye girmek için sende 2 hafta bildirim yapıp listeye eklenebilirsin sanırım

ben de 7 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum pko yüzünden ve artık bırakmam gerekiyor.ondan bir an önce kurtulmam lazımtatlıyı çok seven biriyim.şeker hastas olup bundna mauhrum kalmak istemiyorum.tam anlamadım yalnız bu idyetle ne kadar verdin canım?iki haftadır mı yapıyorsun?

kimseye hakaret etmedim, fikirlerinize katılmayınca hakaret etmiş olmam.
siz karatay hocayı güvenilir bulmuyosunuz ben de diyetisyenleri güvenilir bulmuyorum.
bunu söylemek neden hakaret olsun

arkadaş önyargılı sadece katılmadığımızı söyleyince cevap veriyor söylediklerini çürütmeye yönelik şeyler yazzdığımızda cevap veremiyor dikkat edersen boşver canımcım

Teşekkür ederim canım iki haftamı doldurunca rica edeyim ben de öyleyse:)

Merhaba sevgili arkadaşlarım,

Öncelikle Famir fıstık gibi bir kızsın maşallah, eskiden de güzelmişsin zayıflayınca çok daha güzel olmuşsun umarım istediğin kiloya sağlıkla ulaşırsın.

Masalcım sorunun halâ çözülememiş olmasına çok üzüldüm. Umarım bugün sonuç alırsın.

Darkblue paylaşımın için teşekkür ederiz, Benim kolesterolüm bu diyetten sonra yükseldiği halde ben halâ bu beslenme biçimini devam ettiriyorum çünkü bunun muhtemelen benim diyeti tam anlamıyla yapamıyor olduğumdan kaynaklandığını düşünüyorum bu kadar inanıyorum bu beslenme biçimine. Eğer Karatay Hocanın kitabının yanısıra Ahmet Aydın'ın kitabını okursan orada herşeyin bilimsel referanslarıyla verildiğini ayrıca klasik besin piramidini savunan kişilerin bile bir çok konuda, bilhassa kolesterol, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi çağımızın hastalıklarının nedenleri ve tedavileri konusunda hocalarımızla hem fikir olduğunu görürsün. Benim gittiğim endokrin ve dahiliye uzmanları da senin diyetisyenin gibi bir tutum içindeydiler. Fakat sorduğumda bu beslenme biçimi hakkında bilginiz var mı bu kitapları okudunuz mu diye onlarda hayır cevabı verdiler. Çünkü maalesef gelişimlerini durdurmuşlar eskiden öğretileni uygulayıp duruyorlar hastalara. Halbuki onların tıp bilgisi var eminim bu kitapları okusalar bizden fazla bu beslenme biçimini savunurlardı. Tabi bir de ilaç şirketlerinin de hoşuna gidiyor böyle olmaları yoksa onlar 210 kolesterolü olan bir insana ilaç verip nasıl para kazanacaklar dimi ama? Nacizane tavsiyem Ahmet Aydın ın kitabını da okumandır, daha sonra istediğin platformda bunları tartışabiliriz fikir alışverişi yapabiliriz.

Sevgiler,

Son düzenleme:
Dün akşam

1 fırında levrek
karışık yeşil salata
1 hurma
2 gün kurusu (kakaoya batırılmış gencjeo hakikaten bitter yanında halt etmiş harikaydı)

spora gidemedim yaygın kas ağrılarım vardı ilk günün hamlığından

sıvı : 3 lt.su bitki çayları türk kahvesi siyah çay hepsi şekersiz.

merhaba arkadaşlar,

ben de diyetisyene gittiğimde ona karatay diyetininden bahsettim , hocanın anlattığı şekilde 2 saatte bir yemek yemenin nasıl etki yaptıgından ama kendisi onlara böyle öğretildigini , bahsettiğim şeyleri bilmediğini söyledi.
arkadaşlar benim de kafama bir şey takılıyor, ben marketten alıyorum yumurtayı... günde 1 yumurta bize zararlı olur mu sizce..

bir de agırlıklı protein diyetlerinde, karbonhidrat alınmadığında vücut bunu kaslardan karşılarmış...

yağ yerine kas kaybediyor olabilir miyiz..

karatay diyeti ile ilgili ha... gazetesinde bir haber ver, tedirgin oldum biraz...

hanımlar
merhaba beni de aranıza alırmısınız?bugün itibarı ile başladım ben de haydi rasgele...

dün akşam kitabı bir çırpıda okudum ve sabah kahvaltıyla başladım sabah aç karnına tartıldım 70.3 kiloyum hedefim 60 bakalım hayırlısı 3 ayda verirsem çok ama çok mutlu olucam...

sabahki menümü yazayım hemen..

1 çay bardağı ceviz
4-5 badem 4-5 fındık
4 günkurusu
13 zeytin
bir avuç çökelek ve peynir üzerine çörek otu ve susam
2 küçük muz(malesef bu diyetin bana uymayan yanı yumurta olayı((hiç yemiyorum)
bol maydonoz ve tere 3 küçük domates
doğadan 7 otlu çay limonlu

nasıl menümü de yorumlarsanız sevinirim...yanlışlar olmasın...
bu arada bu türk kahvesi olayı 2.kitap ta mı var 1.de göremedim?

listelere de eklenmek istiyorum neler yapabilirim?

Arkadaşlar rica ediyorum burda gerginlik ortamı yaratmayalım.Düşünceleri bize uymayan biri olabilir,biz vereceğimiz yanıtlarla ona katılmadığımız belirtebiliriz.Kimseye buraya yazamassın,git işine demeyelim bence...

Ben hayatımda ilk kez diyet yapıyorum.Karataydan bana ilk bahsedildiğinde şu söylendi: "Sık sık yemek yemek sürekli şekerimizi oynatır,şeker yüksek kaldıkça da bizim yağ yakan hormonumuz çalışmaz." Bu bana çok mantıklı geldi,ve hiç düşünmeden başladım.
İlk 10 günde 2 kg.verdim.Sonrasında şu anda toplam 8 kg.eksideyim.
Ben de gayet memnunum,ama yumurta konusunda hergün 2 tane yiyebileceğimiz yumurta bence doğallığından emin oldğumuz yumurta olmalı...(Ha bir de idrarda kan çıkan arkadaş idrar yolu iltihabı olmuş ta olabilirsin)
Birşey sormak istiyorum kolestrol yüksekliği nasıl belirti verir ?

Mattikacım nasıl gidiyor son durum nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…