Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

loxıcım sen calısıyon dımı....
bu arada menun gayet guzel gorunuyo ama bısey sorcam ben bu kadar bıle yemıyorum ama cok az kılo verıyorum neden mesela bugunkı menumu yazayım sen degerlendır

kahvaltı
2yumurtadan salata
2 zeytın ıkı catal peynır
2cevız
1erık
1omega3

aksam
ıkı kasık pırasa
ıkı kasık zyaglı taze fasulye
yogurt
2kayısı

merhaba
loxandra değilim ama :) az yemek yiyerek zayıflanmadığını biliyorum kendimde deneyerek öğrendim. az yiyorsun ama tuvalete az çıkarsın az enerjın olduğu ıcın vucutta halsızlık olur az dıye tuketmek ıstemez hareketsizlik yapar, yeterınce yemek lazım ama harekette mutlaka yapılmalı diye biliyorum naçizane ;)

bir röportajında az yersenizde zayıflayamazsınız demişti..:44:sen çok az yiyormuşsun..:53:.kaç kalori ederki bunlar.:44:1000 altına düşersen yağ değil,kas kaybedersin bence...:19:
dogru dıyosun canım ya ne bılıyım bunlarla doyuyorum aslında o yuzden bosuna calorı almayım dıye dusunuyodum bundan sonra bıraz daha yıyım barı tsk canım:16:
merhaba
loxandra değilim ama :) az yemek yiyerek zayıflanmadığını biliyorum kendimde deneyerek öğrendim. az yiyorsun ama tuvalete az çıkarsın az enerjın olduğu ıcın vucutta halsızlık olur az dıye tuketmek ıstemez hareketsizlik yapar, yeterınce yemek lazım ama harekette mutlaka yapılmalı diye biliyorum naçizane ;)

merhaba tskler cvbn ıcın butun bunlar dogru aslında...yurumeye usenıyodum hareket onemlı dıye hatırlattıgın ıcın kosubandına cıkıcam sımdı tekrar tsk yelkenlıkız:16::16::16::16:

iyi akşamlar arkadaşlarrr

menümü bildireyim

1. öğün

2 yumurtadan mantarlı biberli omlet
yarımşar domates-salatalık
peynir-zeytin
ceviz-kuru kayısı
yeşil çay

2. öğün

1 kase yayla çorbası
fırında patlıcan
salata
3 tane kuru kayısıı

Son düzenleme:
Büyük porsiyonlar hakkında:

Soru : Sn. Prof. Dr. Karatay, bu hafta sizinle olan kontrol randevumu maalesef ki Eylül 3.haftasına erteledim, seyehatde olmam ve akabinde bayram tatiline çıkmam sebebiyle. Bu sebeple aklıma takılan bir soru var. En son cevapladiginiz sorulardan birinde çok fazla düşük Gİ besinleri tüketmenin vücudda İnsulin hormon salgisini artıracağını yazmıştınız. O zaman bu durumda da vücudda yaglanma artmiyor mü ? Ya da İnsulin intolenrance tetiklenmis olmuyor mü ? Anlamaya çalıştığım düşük Gİ besinlerine de çok fazla yüklenmemiz vücut yaglanmasi icin bir tehlike oluşturur mü tıpkı çok fazla sekerli-yağlı-namuslu yieyecekleri tüketmek gibi ? Sonsuz Saygılarımla
23.08.2011 23?00 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap : Porsiyonların büyük olması da, insülin salgılanmasına ve dolşımda daha uzun süre kalmasına neden oluyor.

Metabolizma, normalleşince zaten büyük porsiyonlar da yenemiyor. Geçiş dönemin de yenebilir, ancak insülin direnci daha yavaş kırılır. En önemli faktör, yürümekteir!!!!

Kolay gelsin.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

saphiraaaa netten bulduğun tarifi denedim bugün.:52::52::52:
baya sulandı çok aç olduğum için fazla suyunu çektirmeden çıkardım fırından.:17::17:
ehh işte diyebilirim fena değil yanii:44::44:
yarına da arttı yarın ısıtırken suyunu iyice çektireyim belki farklı olurr:34::34::34:

menümü bildireyim

1. öğün

peynir-zeytin
ceviz-kuru kayısı
yeşil çay

2. öğün

1 kase yayla çorbası
fırında patlıcan
salata
3 tane kuru kayısıı

yayla çorbası yiyebiliyormuyuz...:44:

bende bugün ki menumü yazıyım bariiii
Sabah 1 haşlanmış yumurta
1 yeşil çay
2 kuru kayısı
Domates

Öğlen 4-5 tane tavuk döneri eti yanına kabıma sığcak kadar sade kıvırcık
3 kuru kayısı

Akşam yemeğime kadar 1.5 litre su bitirdim.

Akşam yemeğinde 1 tabak mercimek çorba,birazcık salata,1 tabak karnıbahar yemeği,
Şimdi yeşil çay içip diğer 1.5 litrelik suyuma başlıcam

Uyanınca 2 bardak ılık su ıkı kuru kaysıyla

kahvaltı: 2yumurta , 4 cerı domates , yarım cay bardak cevız , 8 sıyah zeytın tuzsuz , avuc ıcı kadar peynır

oglen; kıymalı yumurta , ıkı kasık yogurt , 2 kasık domates ezmesı

aksam: Bır parca haslama kuzu etı , 2 kasık yogurt , salata

sıvı : Cok su ıctım ve yesıl cay

arkadaslar yenı basladım hatalarım varsa lutfen bıldırın bıde bır sorum olacak ben sabahları kaysıyla bırlıkte ıcıyorum ılık suyumu okudumda mesajları lımonlu su denıyor sımdı lımonlumu yapsam kaysıylamı hangısı acaba daha faydalı

aa hiç denemedimde ,yemedimde.:44:.çok merak ettim :52::52:yaparım artık....:56:

yoğurt çorbası

mercimekleri haşladım,soğuduktan sonra üzerine yoğurt,1 yumurta,su ve tuz ekledim karıştırıp iyice kaynattım.Sonra üzerine tereyağda yaktığım k.pulbiber ile naneyi kaynarken döktüm bir iki taşım kaynattım öyle de

ben de burdan yazdım tarifi. sen de denee:21::21::21:

yoğurt çorbası

mercimekleri haşladım,soğuduktan sonra üzerine yoğurt,1 yumurta,su ve tuz ekledim karıştırıp iyice kaynattım.Sonra üzerine tereyağda yaktığım k.pulbiber ile naneyi kaynarken döktüm bir iki taşım kaynattım öyle de

tamam canım denerim....:38:

kahvaltı: 2yumurta , 4 cerı domates , yarım cay bardak cevız , 8 sıyah zeytın tuzsuz , avuc ıcı kadar peynır

arkadaslar yenı basladım hatalarım varsa lutfen bıldırın bıde bır sorum olacak ben sabahları kaysıyla bırlıkte ıcıyorum ılık suyumu okudumda mesajları lımonlu su denıyor sımdı lımonlumu yapsam kaysıylamı hangısı acaba daha faydalı
Cevızı arttırın ,enaz bır cay bardagı olsun"“Sabah kahvaltısında iki yumurtayla yapılmış omlet, avucunuz kadar peynir. diyet olmayacak ama tansiyonu yüksek olanlar suya koyup tuzunu alabilir. Bunların yanında ince belli bir çay bardağı ceviz yiyebilirsiniz ekmek yerine. Bana gelen hastalar ‘Ekmek yemezsek B vitaminini nereden alacağız?’ diyorlar. Fındık, fıstık, ceviz bunlarla dolu. ‘Her gün iki, üç ceviz yiyorum” diyorlar. İki ceviz 80 kiloluk insanın nesine yarar ama onun yerine sekiz dilim ekmek yiyor. İşte terslik burada. Çeviri diyet listelerinde zeytin yer almaz çünkü adamların memleketinde zeytin yok. Bir tek kokteyl zeytinini biliyorlar. Sabah kahvaltısında 9-10 isterseniz 20 tane zeytin yiyebilirsiniz. Pastırma en sağlıklı et çünkü kurutulmuş. Kahvaltıda rahatlıkla pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Böyle bir kahvaltı yaptığınızda size iki öğün bile yeter. Eğer bir şeyler yedikten iki saat sonra acıkıyorsanız o zaman sorun var! Zaten kilo vermenin karşısındaki en büyük korku da açlık korkusu. Düşük glisemik indeksli gıdalar açlığı önlüyor. Siz her öğün arasında 3-4 saat verdiğinizde leptin hormonu devreye giriyor, yağlarımızı ara öğün olarak kullanıyor ve böylece kilo veriyoruz.”dıyor hoca. Kolay Gelsın Hepımıze :71:

Son düzenleme:
bu arada menun gayet guzel gorunuyo ama bısey sorcam ben bu kadar bıle yemıyorum ama cok az kılo verıyorum neden mesela bugunkı menumu yazayım sen degerlendır

kahvaltı
2yumurtadan salata
2cevız
1erık
1omega3

aksam
ıkı kasık pırasa
yogurt
2kayısı

ikiz ve yelkenlikız da cevaplamıs ama
hoca ısrarla az yersenız zayıflayamazsınız dıyor.bız bu diyette kaloriyle degıl,yıyeceklerın vucuttakı etkılesımıyle kılo verıyoruz,leptın hormonunu devreye sokuyoruz.akşamaa z yemekte beıs yok belkı ama sabah tam kahvaltını yapmalısın en azından,gun boyunca enerjı lazım.
ben en az 1 tabak yemek yıyorum menulerımde,bugun bıraz fazla oldu tabıı.

gayet guzel gorunuyor menun.su ıcmek her sekılde faydalı,lımonlu,sade ,veya kayısıyla,senın zevkıne kalmıs nasıl ıcecegın:56:

yoğurt çorbası

Tarifi aldımm, yarın ben de deneyeyim bakalım ama biraz daha ayrıntıya girsem ben ne kadar yoğurt koymalıyım ?

bunu kutlamalıyız:74::74::74::92::92::92::92:
:118::118:

Sabah yemeyince akşam nasıl yemişsin öyleee ..
Gelmeyecek sonu zannettim.
Her gün değil de haftada 1-2 kez yiyince sorun olmuyor.
Ben o şekilde denedim gayet memnundum.
ekmeği ben de yiyorum haftada 2-3 kere yarım dilim kadar.
yumurtayı 2den 1 e düşürdüm, fazla protein yememem gerekiyo diye.
bakalım nasıl olcak uzun vadede ekmek
1. öğün :

- Çeçil peynirli maydanozlu omlet ( 2 yumurtadan )
- Biraz beyaz peynir
- 6-7 badem

2. Öğün :

- Haşlama tavuk
- Ayran

Sıvı :

- 2.5 litre su
- 1 bardak yeşil çay ( ama gece daha içebilirim. )
- 1 fican türk kahvesi

Spor :

- Leslie ile 3 mil
ne güzel olmuş menün
2 öğün yetmiyo bana sanki artık, ara verdiğimden heralde
bugunku menum:
sabah:3 yumurtadan yumurta salatası
yarım avuc peynır
15 zeytın
6-7 cevız
2 kuru erık
2 omega3

akşam: 2 kase mercımek corbası
1 kase yogurt
1 avuc tuzsuz yerfıstıgı
2 haşlama ıclı köfte(yemegı bıtırdıkten sonra komsum getırdı,fazladan yemıs oldum,öfff,pöffff:19:)

spor:35 dk yuruyus
senin menüne de maşallah diyorum

bugünkü menüm

1.öğün:2 yumurtadan kaşarlı omlet,2 küçük salatalık,1 küçük domates,5 zeytin,omega 3

2.öğün:fırında kaşarlı köfte,bol salata,1 kk kadar tahin helvası

spor:regl sancılarıma rağmen 45 dk yürüyüş

sıvı:2 lt su,1 fincan yeşil çay,birazdan form çayı
ben baş ağrısıyla uyanıyorum kaç gündür ilaçlardan
yürüyünce geçiyo. spor ağrı kesici yerine :D

:3::3::3::3::3::3::3::3::9::9::9:
2.öğün:ciğer kavurma
6-7 lahana sarma
1 kase yoğurt
1 elma:17:
5-6 gün kurusu kayısı
2 ceviz
1 türk kahvesi
spor:2 saat yürüdüm..koşarcasına:1::1:
sıvı:2lt şimdilik
kızlar 3-4 gün kaçamaktan sonra bir türlü adapte olamıyorum:84:hiç acıkmazdım..şimdi hep aç gibiyim...:59:
sabret canım benim de öyle oldu. 3.günden sonra alışıyosun tekrar

kahvaltı
2yumurtadan salata
2cevız
1erık
1omega3

aksam
ıkı kasık pırasa
yogurt
2kayısı
kızlar da hep söylemiş ama az yemişsin.
kilon fazlaydı yanlış hatırlamıyosam o bedene yetmez yediklerin.

menümü bildireyim

1. öğün

peynir-zeytin
ceviz-kuru kayısı
yeşil çay

2. öğün

1 kase yayla çorbası
fırında patlıcan
salata