Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bugün tv8 de canan hoca vardı. narı övdü ama suyunu değil kendisini kıtır kıtır çekirdekleriyle beraber yemelisiniz dedi. muzu da bir öğün olarak yiyebilirsiniz dedi. mesela öğle yemeği olarak bir adet muz.

bugünkü menüm:

1.öğün:
2 haşlanmış yumurta
2 küçük salatalık
1 küçük domates
1 dilim peynir
5 zeytin
1 avuç yerfıstığı
omega 3

2.öğün:

1 tabak kuru fasulye
4-5 çatal ciğer
1 küçük tabak kereviz salatası

spor:45 dk yürüyüş

sıvı:1,5 lt oldu su şimdiye kadar.birazdan yeşil çay

:3::3::3:
2.öğün:4-5 kaşık ciğer kavurma
4-5 lahana sarması
1 elma
1 kase yoğurt
3. öğün:hamsi(fırında)
soğan salatası
marul salatası
turp
aslında 2 öğün yemek istiyorum ama dayanamıyorum...:59:
neoldu bana...:84:

iyi akşamlarrr kızlarrr
menümm

1. öğün

2 kayısı kıvamında yumurta
peynir-zeytin
domates-biber
ceviz-kayısı-kuru erik
yeşil çay

2. öğün

1 dolu kase yoğurt çorbası
fırında patlıcan

:3::3::3:
2.öğün:4-5 kaşık ciğer kavurma
4-5 lahana sarması
1 elma
1 kase yoğurt
3. öğün:hamsi(fırında)
soğan salatası
marul salatası
turp
aslında 2 öğün yemek istiyorum ama dayanamıyorum...:59:
neoldu bana...:84:

bayram sonrası krizii heralde ikizcim geçer inşallah tez zamandaa:34::34:

bırakmadımmm..
burdayım hala,bakıyorum size..
2 hafta boyunca sınavlarım ve sunumlarım varrr,çok stresliyimm,dieyeti düşünecek durumda değilimm..
hem belkii değişiklik ,diyete yeniden başladığımda olumlu yönde etki eder..
bu konuda haklısın bıraz ara verıp tekrar baslarsan ılk haftanda kesın daha cok verırsın mesela ben ılk haftada 3 kg dan cok vermıstım ama bıraktıgında kılo almamaya bak canım sınavlarında kolay gelsın
son 1 ayda 3,5 kg vermısım:26:
e ne guzel az mı
Iyı Aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar...:24:..... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye,bır tabak cevız(omega3 ıcerır,depresyona ıyı gelen B vıtamını ıcerır(bu nedenle ekmek yerıne gecer),posası yuksektır(ekmek gıbı)),ıkı yerlı muz(proteın ıcerır),bır bardak sut(proteın glısemık ındexı sıfır)........." Muz diyetlerde sınırlı olarak öneriliyor, doğru ama, 6-8 adet de ekmek öneriliyor!!! Öğle değil mi? Hareket şart, sabah yenebilir,ceviz ve peynire çok yakışıyor... Sevgilerimle, herkese kolay gelsin. Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay " dıyor hoca doktorlar sıtesınde,denedım harıka..:66: :24: ..............:24: Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokum:24:Gıdıdıyor kılolarrr.:24: varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor :24: Iyı hıssedıyorum :24: Daha cok calısabılıyorum :24: Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum :24:zayıflayıncabuluruz bır yol ,yaparız baklavanın da saglıklı olanını ?Esmer un tereyagı,krıstal saydam kaya tuzu,su,serbet olarak taze meyve suyu uzerıne dokerız sıcak baklavanın uzerıne taze sıkılmıs portakal suyu(sımdı portakallar da cok sekerlı zaten ? uygununu buluruz artık? seker kaynatıp ıcmek yok,meyve kaynatıp ıcmek yok . Hopaa :66: :66: :66: :46: :46: :46: Tutmayın benı tutmayın :24: Kıs kıs kılolar kıs kıs :24: Lımonu sıkarım fıs fıs :24: Oynamam lazım hopaaa :46: :46: :46: kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest :24: Tereyagı zeytınyagı serbest.:46: :46: :46: Gunde sekız yumurta serbest :24: Hopaaa :66: :66: Tutmayın benı. :1: Tılıılılılııı :66: :66: :46: :46: hadı canım ugurlar olsun sevgıyle ugurluyoruz,sızınle de olmak guzeldı.Artık beslenırız,zehırlenmeyız.
merak ettık canım nerelerdeydın
güzel de,papadiya 9kg vermıs 1 ayda ,kıskandım:17:

canım ben 109 kıloyla basladım 9 gıtmesı normal.senın kılon az bunla alakalı bence kıskanc loxı:)))))

bugün ki yediklerimi söylüyorumm

Sabah
2 Haşlanmış yumurta
1 küçük domates
1 yeşil biber
1 Yeşil Çay
Cevizi alamadığım için tam buğdaylı ekmek 1 dilim

Öğle
3 kuru kayısı ve bol su

Akşam
2 tabak karnıbahar yemeği
1 kase yoğurt
Kıvırcık salata

Şimdi yeşil çay içiyorum gün içinde 2 litre su bitirdim şimdi 3'e tamamlıcam...

Spor olarak:Bacak egzersizleri yapmayı düşünüyorum birde 100 kere sopayla bel çevirme

Sabah
2 Haşlanmış yumurta
1 küçük domates
1 yeşil biber
1 Yeşil Çay

Öğle
3 kuru kayısı ve bol su

Akşam
1 kase yoğurt
Kıvırcık salata

Spor olarak:Bacak egzersizleri yapmayı düşünüyorum birde 100 kere sopayla bel çevirme

afiyet olsun canımm :56::56::56:
menün güzell ama hemen kahvaltıya kavrulmamışşş kuru yemişi ekleee:34::34::34:

bugün tv8 de canan hoca vardı. narı övdü ama suyunu değil kendisini kıtır kıtır çekirdekleriyle beraber yemelisiniz dedi. muzu da bir öğün olarak yiyebilirsiniz dedi. mesela öğle yemeği olarak bir adet muz.

aynen böyle mi söyledi?

1 tane muz öğle yemeği için yeter dedi mi?

anam yarın okulda muz yiyim ben!

1 sn 1 sn 1 sn

ben canan hatun kitapta ne verdiyse onu yiyorum.

şart değil demiş diye ara öğünleri yemiyorum.

ona rağmen sizin listeleriniz çok az benimkine göre.

benimki=kitaptaki.

e siz kg vericeksiniz ben alıcak mıyım :(

neden az yiyorsunuz?

özellikle, siz neden 2 öğün yiyorsunuz???

Sabah
2 Haşlanmış yumurta
1 küçük domates
1 yeşil biber
1 Yeşil Çay

Öğle
3 kuru kayısı ve bol su

Akşam
1 kase yoğurt
Kıvırcık salata

67 kiloda biri için bu yediklerin çok az değil mi?

bu doğru bir beslenme mi ki?

anlamadım ben şimdi :(

1. ÖĞÜN
Saat: 08:00-09:00

2 tane kayısı kıvamında çiftlik yumurtası (üzerine zeytinyağı gezdirdim, kırmızı biber serptim)
8 tane hiç tuzsuz siyah zeytin
1 avuç kadar yağlı güzel beyaz peynir (tuzunu akşamdan suya koyup aldım)
5 tane minik domates
Çok az yeşil biber
Şekersiz bir bardak süt (diyet falan değil)
1 ufacık ince belli çay bardağı fındık (kendim bizzat kırdım tek tek)
1 tane omega 3

2. ÖĞÜN
Saat: 13:30-14:00

Bir tabak haşlanmış karnabahar (üzerine tavada zeytinyağında pişirdiğim kıymadan döktüm bolca)
Lahana salatası (üzüm sirkesi, zeytinyağı ve limon ile)
1 bardak tuzsuz ayran
1 tane omega 3

3. ÖĞÜN
Saat: 18:30-19:00

Fırında hamsi (zeytinyağı, soğan ve sarımsak ile)
Bir tabak barbunya pilaki (zeytinyağıyla)
Roka, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu (maydanoz kalmamış)
Helva da yiyebilirmişim ama yemedim çünkü yapmakla uğraşamazdım
Balık yediğim için omega 3 almadım

Şimdilik 1 LİTRE su
Spor olarak da "öyle bir geçer zaman ki" izlerken kondisyon bisikletimi çevirmeyi düşünüyorum.

kristal midir nedir o tuzu bulamıyorum :(

buldum da kocaman kocamandı.

sofralık dedim, yok dediler.

nerden bulucam ben bunu?
Krıstal Saydam Kaya Tuzu yazıyor,kıtapta.Ben de. degırmenlı baska bır tuzum vardı onu bosalttım,eSkısehır uretımı rafıne edılmemıs kaya tuzu aldım orta buyuklukte tanelerı,degırmene doldurdum ,oguterek kullanıyorum...Edıtor Saphıra Hanım Hocay sormustu "Sayın hocam
Karatay Diyeti kitabınız için elinize ve emeğinize sağlık.20 günden beri diyetinizi uyguluyorum.6.3 kilo verdim.Diyetinizi uygulamaya başladığımdan beri,midemde sıkça yaşadığım yanma ve ekşimeler bitti,sanırım doğal beslenmenin sonucu oluyor.Çok teşekkürler
sorum şu:Piyasada çok çeşitli tuzlar var.kaya tuzu olarak satılan,turşulara kullanılan,2-3 TL lik tuzlar,diyetiniz için uygun mudur?Ben doğal mineralli kristal tuz adı altında satılan bir tuzun siparişini verdim,yarım kg 16 TL,doğrusunu yaptığımı umuyorum.Hiç tuzsuz yaşayamıyorum.Yediklerimden hiç tat almıyorum.az miktarlarda kullanmaya çalışıyorum.Bu yüzden bu tuzu sipariş ettim.
bir de glisemik indeksi yüksek olduğu için patates önerilmiyor.tv de birkaç kez diyetisyenlerden duymuştum;patates haşlanıp 1 gün bekletilerek yenirse glisemik indeksi düşermiş,bu doğru mu,bu haliyle yiyebilir miyiz?Bezelye de yüksek g.i. li,yiyebilir miyiz?
cevaplarsanız çok sevinirim.
saygılar
25.09.2011 16:01:00 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap :
Yüksek Gİ karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Tuzu azaltmalısınız.

Bezelyede, patetes de nişasta yüklüdür!!!

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay "............Ben encok zararlı tuzu her ay tukettıgım 45 ekmekten alıyordum,hoca fırınları dolasmıs,ekmeklere urekle tuz atıyorlarmıs,denetmen arkadas bırcok fırında su arıtma cıhazlarını arıtmak ıcın kullanılan tuzlardan tesbıt etmıstı....:26:......Illakı ekmek alınacaksa mayasız hamurdan olanı tercıh ederım bır de,cunku mayalarla beraber konulan katkılar var bu ınanılmaz kabartıyor hamuru,bunu yerıne mayasızı taze bulunabılıyorsa daha uygun olur sanırım.....Zayıflayıca ekmegımı kendım yaparım ya ımkanım olursa....:55:

Eklentiler

• $a27.webp
    $a27.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 58
konunu başında bi liste var ya...

oraya beni de ekler misiniz :(

Başlangıç Tarihi: 14 Kasım 2011

Başlangıç Kg: 72

Hedefi: 57

Yaşı: 24

Boyu: 163

Bedeni: 42 falan

1 sn 1 sn 1 sn

ben canan hatun kitapta ne verdiyse onu yiyorum.

şart değil demiş diye ara öğünleri yemiyorum.

ona rağmen sizin listeleriniz çok az benimkine göre.

benimki=kitaptaki.

e siz kg vericeksiniz ben alıcak mıyım :(

neden az yiyorsunuz?

özellikle, siz neden 2 öğün yiyorsunuz???

ablacım senden bir ricam olacak..

canan hocaya hatun diye hitap etmesen olurmu?

kendisi bir çok ülkede doktorluk yapmış.ülkemizde bile birçok prof hocaya hocalık yapmış hocaların hocası .yaşı itibariylede saygı gösterilmesi gereken büyük bir prof degerli bir hocadır..bayan olması dolayısıylede benim gönlümdede ayrı bir yeri vardır.her türk bayanına örnek teşkil edecek yüce bir şahsiyettir..

sevgilerimle.

Back
X