Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

1 hafta iyi gidiyordu peynir yemiyordum 2 gündür peynir yedim wc ye zor çıkıyorum herhalde ondan kalitesi olması önemlimiki dışarıdan normal beyaz peynir aldım mesela torunoğlu beyaz peynir

Bugün spor yapmadım diye beni teşvik edenler olmuş.Çocuklar olunca biraz düzenim şaştı.Öğlene kadar yatıyorlar.Sabah yapıp aradan çıkarsam iyiydi,ama markete gittim.Sonra da onları kaldırdım,nedense onların önünde yapmak istemedim.Yarına acısını çıkarırım herhalde.:8:
Bu arada bir ileri,bir geri düzendeyim diye şikayetlenen arkadaşlar.Bir ara ben de öyleydim.Şİmdi haftada 300-400 gr veriyorum şükür.Demir hapı aldım(tabi siz değerlerinize baktırın),meyveyi kestim,kuru kayısı ve kuru yemişi abartmadan yiyorum.Sporu da yapıyorum.Faydasını gördüm.Darısı başınıza...

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: xc9
dünkü menümü yazmamıştım
sabah:56:
kkk
1 bardak süt

akşam:56:
ezogelin çorba
balık
salata
bol tahinli ve cevizli kabak tatlısı (2 kk kadar)

2 lt su 1 saat bisiklet 10 dk esneme hareketleri

yeni arkadaşlar için not düşmek istiyorum

karatay diyetinde sadece balık yediğimiz zaman balığın üstüne en fazla 2 kk kadar tahin helvası yiyebiliyoruz
fırınlanmamış olacak ama:20:
tahin balıktaki omega3 ün emilimini artırdığı için hoca helvadan alacağımız şekeri görmezden gelebiliriz diyor
omega3 bu kadar önemli:21:yani helvaya izin var deyip kahvaltıda yemeye kalkmayın:20:

benim tercihim tahin+kuruüzüm ikilisiydi helvayı pek sevmem ancak tahinli kabak tatlısı 10 numaraydı:56:balık yediğiniz günlerde öneririm

Canim senden yaptigin kabak tatlisinin tarifini istesem... artik banada helvadan ginaa geldi de. Yarin pazarimiz var haliyle balik gunumuz. Kabakta var daha yemedik bu sene. Gerci tahinde yoktu evde ama yapmak isterim..

Bu arada bugunku menum
Sabah, kkk 4 kaymakli kayisi
Aksam, iki kase mercimek corbasi, dunden kalan ic ve ortalardan pismis lahana sarmasi gibi yemek, yogurt ve turp-havuc salatasi

Ama cok sistim bakalim nolucak.

Huzis afatmas

kan değerlerinize baktırdnız mı d vitamini ve demir eksîkliği olanlar kilo veremez dîyor ayrıca egzersiz olmadan vermek nerdeyse imkansız egzersizinizi düzenli yapın kışın vücut ısınmak için yağları tutuyor biraz sabretmek gerek

2013 ocakta başladım dıyete 20 kılo gıttı ama kalanlar çok sıkıntılı

size bir şey sorcam c vitamını doğal olarak meyvelerden alamıyomuyuz mesela sabah kahvaltıda 1 kıvı ve omega 3 alamazmıyız

ne güzel spor yapanlar, ne füzel menüsünde yanlış bişey olmayanlar, bide benim gibi kaçamak yapanlar. maaşallah forum coşmuş gidiyor. özledik bu hareketli günleri. hadi kızlar 3 ay ancak var şurda güzel havalara. şimdi sıkarsak kemerleri yazın sülün gibi salınırız etrafta. hepinize başarılar diliyorum yenidennn

size bir şey sorcam c vitamını doğal olarak meyvelerden alamıyomuyuz mesela sabah kahvaltıda 1 kıvı ve omega 3 alamazmıyız

şöyle bişey belki oluyordur. c vitamini vücuda giriyor o anda kullanılamayan kısmı atılıyor. belkide sürekli hale getirmek gerekiyordur. mesela sabah kivi öğlen biber akşam maydanoz gibi c vitamini olan besinleri sürekli öğünlerimize yaymak gerekiyor olabilir. sağlıkçı arkadaşlar vardır mutlaka, konuya açıklık getirirler.

sabah: sadece 1 muz yedim.
öğlen: pırasa, yoğurt, ev yapımı turşu, tere, küçük bir parça o köy ekmeğinden(yasak) yedim.
öğleden sonra gene nasıl canım çikolata istedi anlatamam. ama yemedim.:46::46::46: arkadaşın önünde badem gördüm. ondan attım ağzıma 4yada 5 adet ama kavrulmuş ve tuzluydu ondanda daha fazla yemedim. boşuna leptinim kaçtıııı yani.
akşam ilk defa yayla çorbası yaptım. yoğurdu geçen hafta tüketememiştik te yeniden sütte gelince böyle bir çözüm buldum. pirinç(yasak) kullandım bir avuç bir daha buğdayla yapıcam pratik tarifini bilen varsa alabilirim. buharda karnabahar bol tereyağ bol sarımsaklı yoğurt, ev yapımı turşu. üstünede çikolata(kesinlikle yasak) yedim. saat 7 falandı sonrasında hiç bişey yemedim.

yemeğin üstüne hemen siyah çay içilirdi artık içmiyorum. yada içersemde bitki çayı içiyorum. yeşilçay içmeye başladım. daha doğrusu karışık çay aldım işyerine yanıma. ne denk gelirse içiyorum. bir şişe su koydum gözümün önüne işyerindeyken afedersiniz sık sık lavaboya gitmek istemediğimden az az içiyorum ama eskiden hiç içmezdim. maaşallah evde baya içerim. bayağı dediğim günde 2 lt falan oluyodur.

şöyle bişey belki oluyordur. c vitamini vücuda giriyor o anda kullanılamayan kısmı atılıyor. belkide sürekli hale getirmek gerekiyordur. mesela sabah kivi öğlen biber akşam maydanoz gibi c vitamini olan besinleri sürekli öğünlerimize yaymak gerekiyor olabilir. sağlıkçı arkadaşlar vardır mutlaka, konuya açıklık getirirler.

teşekkür ederım evet bana bılgı verırseınız sevınırım yenıden başlıycam omega 3

öğlen yemeyi yerine kuruyemiş yemeyi düşünüyorum kuruyemiş yerken su içebiliyormuyuz yada limonlu su, yemek yerken su içmeyin demiş hazımsızlık yaparmış ara öğünlerde kuruyemişle bol su için diyor ama ben ara öğün yapmıyorum öğlen kuruyemiş ile su içilse sıkıntı olurmu hazımsızlık yaparmı

öğlen yemeyi yerine kuruyemiş yemeyi düşünüyorum kuruyemiş yerken su içebiliyormuyuz yada limonlu su, yemek yerken su içmeyin demiş hazımsızlık yaparmış ara öğünlerde kuruyemişle bol su için diyor ama ben ara öğün yapmıyorum öğlen kuruyemiş ile su içilse sıkıntı olurmu hazımsızlık yaparmı

Emriye aramıza hoşgeldin canım:)
Karatay hoca suyun yemekten önce veya sonra içilmesini öneriyor ! Hazımsızlık yapabileceğini söylüyor ama; ben yemek yerken sık sık içmek zorunda kalıyorum..çünkü bazen yutma sorunu yaşıyorumm:( ama suyun olumsuz etkisini yaşamadım !

Dün
Sabah:kkk

Öğlen:2 içli köfte,3 kuru kayısı,2 incir,az ceviz.1 kuru pasta(cısss)

Akşam:salata,et,yoğurt.4,5 çiğ köfte(cısss)

Yahu ne yapayım bazen cısss oluyor:(( :22:

Emriye aramıza hoşgeldin canım:)
Karatay hoca suyun yemekten önce veya sonra içilmesini öneriyor ! Hazımsızlık yapabileceğini söylüyor ama; ben yemek yerken sık sık içmek zorunda kalıyorum..çünkü bazen yutma sorunu yaşıyorumm:( ama suyun olumsuz etkisini yaşamadım !

bende bi deneyim bari

dün yediklerim
sabah:kkk iki yumurtalı
öğle etli kuru fasulye 1 tabak
akşam salata yine etli fasulye
spor jillian2

kaçamak yapmadım çok şükür

sabah: sadece 1 muz yedim.
öğlen: pırasa, yoğurt, ev yapımı turşu, tere, küçük bir parça o köy ekmeğinden(yasak) yedim.
öğleden sonra gene nasıl canım çikolata istedi anlatamam. ama yemedim.:46::46::46: arkadaşın önünde badem gördüm. ondan attım ağzıma 4yada 5 adet ama kavrulmuş ve tuzluydu ondanda daha fazla yemedim. boşuna leptinim kaçtıııı yani.
akşam ilk defa yayla çorbası yaptım. yoğurdu geçen hafta tüketememiştik te yeniden sütte gelince böyle bir çözüm buldum. pirinç(yasak) kullandım bir avuç bir daha buğdayla yapıcam pratik tarifini bilen varsa alabilirim. buharda karnabahar bol tereyağ bol sarımsaklı yoğurt, ev yapımı turşu. üstünede çikolata(kesinlikle yasak) yedim. saat 7 falandı sonrasında hiç bişey yemedim.

canım buğdayla yapılan çorba sormuşsun ben arada yaparım ve tam bizlik aslında...
önce bir su bardağı buğdayı az suda pişir. ara ara su koy tam piştiğinde üzerine tencerene göre su koy.5 dakika kaynat ve ocağı kapat.ayrı bir kapta yoğurdu çırp tencereye yavaşça dök kesilmemesi için.afiyet olsuuunn..
içinde ne yağ var ne de un ben çok severim...

menümü de yazayım...
sabah:yumurtasız kkk (canım hiç istemedi)
akşam:çorba sac kavurma yoğurt...
arada küçük bir parça köy ekmeği yedim:14::14:dayanamadım yaaa..

kolay gelsn cnm .çok severim sarmayı yapraksa eğer :56: ellerine sağlık şimdiden :52:

:) Canım artık doğu usülüne tam uydum sarma-dolma karışık yaptım.. yaprak sarma, lahana sarma, kurutmalık biber dolma, kurutmalık patlıcan dolma... ortaya karışık anlayacağın.. iştahını kabarttım galiba ama annecin yapar sana tatilde :34::34::34:

Sabah:56:
kkk yaptım yumurtalar yetmemiş gibî muz yedim bir de dünden kalan tahinli kabak tatlısı:22:
sabah tatlı yeyînce öğlen acıktım tabi kapuska e yoğurt yedimakş
am:56:
2 tabak alaca çorba
yoğurt
bütün bunlar için bugünkü sporumu 3 saate tamamlayacağım

3 saat spor mu dedin sen? :53::53::53::53:

ben bide gastrit hastasıyım peynir ondanda rahatsız edebilir galiba

ben de diyorum peynir neden kabızlık yapsın?? senin de sindirim sistemi sorunun varmış, bi şekilde gastritten dolayı etkiliyor olabilir, bence yiyebiliyorsan sabahları peynir yerine yoğurt ye 1 kase..

dün yediklerim
sabah:kkk iki yumurtalı
öğle etli kuru fasulye 1 tabak
akşam salata yine etli fasulye
spor jillian2

kaçamak yapmadım çok şükür

oooooooo :46::46::46::46::46:

bugünkü menüm:
sabah: 2 yumurta, 2 kase mercimek çorba,
öğle: 1 kase dolusu yoğurtlu kabak cacığı, yarım içli köfte, 1 tabak lahana sarma
akşam: sarma dolma yedim ama fazla yedim galiba (cıssss), patlıcan yemeği.

son günlerde pek salata yemiyorum ve bu haftanın hergünü menümlerim bulgur içerikli yemeklerle dolu(çiğ köfte, dolma vs.) sanırım artılarda tavan yapıcam pazartesi....:18::18::18::18::18: o kadar şişkinlik var ki bana önerebilrceğiniz birşey var mı??

Back
X