Karatay İle Sağlıklı Yaşam Ve -20 Kilo :)

cnm zaten bende kacamak yapmadan bir ayin olmaz diye baslayamiyorum. surekli misafirlige git. pasta borek. en azindan biraz yemezsem ayip olur. o da hep k.hidrat

cnm zaten bende kacamak yapmadan bir ayin olmaz diye baslayamiyorum. surekli misafirlige git. pasta borek. en azindan biraz yemezsem ayip olur. o da hep k.hidrat
bende bunun sıkıntısını hep kayınvalidemde yaşıyordum,yok ayıp olacak yok kırılacak.Sonra bi baktım olan bana oluyor,yusyuvarlak oldum çıktım.Şimdi yememem gereken birşeyse hayır demeyi biliyorum,onlarda alıştı artık ısrar etmiyorlar.

Ben nar ekşisi çok severim bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum. Hazırlardan değil ama köy yapımı şekersiz nar ekşisi kullanıyordum ben. Hazırlar hep şekerli oluyor. Çok da severim salatada, kırmızı biber ve domatesin üstüne döküp yemeyi

Gerçekten insülin direncini kırmak lazım ama ben başaramadım. Bu gidişle de çok zor :S Bu kırılmadığı için de canın çekiyor sürekli.
ozenti öncelikle hoşgeldin aramıza. Bende senin gibi düşündüğüm için bir türlü başlayamadım karataya ama kilo verdiğim de yok karatay yapmak isteyip bir türlü başlamıyordum. O kadar şeyden nasıl mahrum kalayım. İlla ki bozmak gerekir diyeti. Canım çeker misafirliğe gidince hep yasak şeyler var ben yemem desen olmuyor, karşıdaki alınıyor falan filan... Derken yerimde sayıyordum. Üstelik sürekli diyet de bir yere kadar bir yerde duygusal olarak patlayıp bozuyorsun diyeti ve hoop verilen kilolar geri alınıyor.Ama o zaman hiç başlamazsak da diyete ne zaman nasıl kilo vereceğiz? Bir yerden başlamak lazım dedim ben. Karataya başladım ama tam uyuyor muyum hayır ama olabildiğince de uymaya çalışıyorum her fırsatta. Ne kadar sağlıklı beslenirsen o kadar kar sana. Mesela hiç diyet yapmasam oturup abur cuburları götürcem saat 8 den sonra bir şeyler yicem. Şimdi canım çok çekerse abur cubur da yiyorum ama azıcık ucundan alıyorum tadı ağzımdan silinsin diye üstüne çay falan içiyorum yoksa kendimi frenleyemiyorum yemeye devam ediyorum o lezzeti aldıkça. Eşim sürekli yanımda yediği için dayanamıyorum canım çekiyor bazen. Ben de alternatifler üretiyorum kendimce. Bazen sırf abur cubur yememek için de çayın yanına çiğ kuruyemiş getiriyorum. 1 avuç kuruyemiş yiyorum.Aslında en mantıklısı karataya %100 uymak ama yapamam diyorsan da benim gibi ufaktan başla. Gerisi gelir irademiz zamanla güçlenir ve uyabiliriz. Hiç diyet yapmamaktansa az da olsa yapmak daha mantıklı geldi bana.
irotusun da dediği gibi eğer çok iradeli olabilirsek de herkesi diyet yaptığımıza yemediğimize alıştırırsak onlar da ısrar etmekten illa ki vazgeçeceklerdir. Onlar ne kadar ısrarcııysa sen daha ısrarcı olmalısın. Ben daha o kadar iradeli olamadım ama olurum inşallah zamanla. Yok yemeyeceğim demesem de az yiyorum daha çok ye diye ısrar ediyorlar bu sefer o zaman da yok yeterli diyip bırakıyorum. Sonuçta benim dediğim oluyor, onlar konuşmaya devam ediyor.

irotus , tarifler ve paylaşımlar için de teşekkürler bende kabaktatlısı yapmadım hayatımda hiç yapacaktım nasıl yapsam diye düşünüyordum o tarif süper oldu. Haftasonu yapmaya çalışcam bakalım.

Off of aksam aksam oyle kacamak yaptimki misafirlerim vardi fena olduzaten 1kg vermistim oda geri gelcek
ebsar moralini bozma sürekli diyet yapamayız zaten. Bozduysan da unut gitsin bugün aynen devam et diyete hiç bir şey olmamış gibi bir de tartılıp moralini bozma. Bir kaç güne gider onun ödemi.

malesef canım,bende nar ekşisini çok severim bol bol kullanırdım.Ama kaynatılarak üretildiği için trans yağa dönüşüyormuş,o yüzden bıraktım artık

ne demek canım benim,fırsatım oldukça sizlerle tarif paylaşacağım. Bende hiç kabak tatlısı yapmadım ama en kısa zamanda bunu denemek istiyorum.

Ben sizden daha sansliyim galiba biz esimle birlikte diyet yapiyoruz
Benim eşimde mecburi karataycı.Aslında onun daha çok asılarak yapması lazım bu işi.Geçen sene kanser denen illeti yendik,sağlığına hepimizden daha çok dikkat etmesi lazım.Ama benim zorumla oluyor o işlerde,Bak diyorum o zararlı yeme,bu zararlı şu şekilde ye.İte kaka bi şekilde bizde birlikte karatay usulü beslenir olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…