Karatay İle Sağlıklı Yaşam Ve -20 Kilo :)

bugün leslie yapamadım,ama onun yerine bütün gün ev temizledim,oda an az leslie kadar yorucu nede olsa

Ben d vitamini olcturmek istiyorum saglik ocaklari bu tahlili aliyomu bilmiyorum sizin bilginiz varmi

Ablam olcturmus ama hastahanede cok dusuk cikmis bende merak ediyorum acikcasi

Ablam olcturmus ama hastahanede cok dusuk cikmis bende merak ediyorum acikcasi
Canan karatay Türk halkının genelinde düşük diyor,muhtemelen bizimde öyledir,gıdadan alabilmek için çok dikkatli beslenmek gerekiyor,üstteki yazıda yazdığım gibi,mesela yemekten hemen sonra çay içmemek gerekiyor. 2 saat geçmesi gerekiyormuş.

Karatay Diyetinde Yasaklar

• Tüm şeker, şekerli gıdalar, tatlandırıcılar ve diyabetik ürünler
  • Tüm tahıl unu ve bunlar ile hazırlanmış besinler. Yani kısacası ekmek, kavrulmuş kuru yemişler
  • Pişmiş havuç, patates, pirinç
  • Üzüm, kavun, karpuz, incir
  • Marketten alınacak tavuk, salam, sosis, sucuk ve yumurta
  • Diyet ve light içecekler dahil her türlü meşrubat, neskafe, alkollü içecekler, meyve içerikli yoğurt
  • Öğütülmüş tahıllar
  • Ay çiçek yağı, katı yağ, mısırözü yağı
  • Akşam saat 19:00 ve 20:00 den sonra atıştırmak
  • Öğünlerden doymadan kalkmak, sık aralıklar ile yemek
  • Hareketsiz bir yaşam
Karatay Diyetinde Neler Serbest

• Bulgur, çiğ havuç
  • Glisemik indeksi düşük olan kuru meyveler, kuru erik, kayısı, gün kurusu
  • Armut, elma, ayva, mandalina, çilek, erik, kiraz, portakal vb.
  • Doğal tavuk, işlenmemiş doğal ürünler, pastırma, yumurta
  • Evde mayalanmış yoğurt, ev yoğurdu ile hazırlanmış ayran, soda, gün içinde en az 2 litre su, türk kahvesi ve filtre kahve
  • Fındık yağı, zeytinyağı ve tereyağı
  • Salata, sebze, bakliyat, et ve balık
  • Akşam 19:00-20:00’den sonra yalnızca çay, bitki çayı, maden suyu ve ayran içmek
  • Sofradan doyduktan sonra kalkmak, tercihen ara öğün yapmamak ya da ara öğünlerde 1 porsiyon meyve yemek
  • Günlük en az 30-45 dakika yürüyüş yapmak
Not: Karatay diyetini uygularken herhangi bir öğünün üzerinden 5 saat geçmeden açlık hissediyorsanız ya yanlış gıdalar yiyor ya da sofradan doymadan kalkıyor demeksiniz.

SADECE 10 DAKİKA YÜRÜMEK DİYABETİ DURDURMAK İÇİN İLAÇ KADAR ETKİLİ!

Araştırmacılar sadece 10 dakika yoğun egzersiz yapmanın Tip 2 diyabeti yenmenin anahtarı olduğunu söylüyorlar.

Araştırmacılar haftada 5 gün günde 3 kez yoğun egzersiz yapan diyabet hastalarının kan şekerlerindeki düşmenin düşük yoğunluklu egzersiz yapanlara göre daha fazla olduğunu söylediler. Hastaların 3 aylık egzersiz programları kolesterol seviyelerini iyileştirmiş ve kilo vermelerine de yol açmış.

Araştırmacılar kısa süreli egzersizin ilaç kadar etkili olduğunu, üstelik programı çok yoğun insanlar için bile kısa sürelerin uygun olduğunu belirtiyorlar.

İngiltere Tip 2 diyabet bombasıyla karşı karşıya, son 15 yılda konulan teşhis sayısı ikiye katladı. Nüfusun %20'sinden fazlası obeziteyle de bağlantılı olan bu durumda. 2025'e kadar 5 milyon kişinin etkileneceği tahmin ediliyor.

Gelişmiş fitnes her zaman Tip 2 diyabet tedavisinin anahtarı olmuştur ancak genelde düşük yoğunluklu, sürdürülebilir egzersiz programlarına yoğunlaşılmıştır.

Kanada Western Ontario Üniversitesi'nden Avinash Pandley'in geliştirdiği yüksek yoğunluklu egzersiz programı uygulayan yaş ortalaması 67 olan 76 hastada kısa fakat düzenli egzersizin etkilerine bakılmış. Hastalar rastgele iki gruba ayrılmış. Bir grup haftada 5 gün 30 dakika hedeflenen kalp atış hızının %65'ine ulaşacak yoğunlukta egzersiz yapmışlar. Diğer gruptakiler haftada 5 gün günde 3 kez 10'ar dakika hedef kalp atışının %85'ine ulaşacak şekilde egzersiz yapmışlar.
Kısa fakat yoğun egzersiz yapanların kan şekerlerinde %0.82 düşüş olmuş, diğerlerinde ise %25 düşüş olmuş. Ayrıca, yoğun egzersiz yapanlarda beden kitle indeksinde küçülme, kötü kolesterolde düşme, iyi kolesterol düzeyinde de yükselme görülmüş.

Amerikan Kalp Derneği'nin Florida'daki Bilimsel Oturumlarında konuşan Pandley "Diyabet tedavisinde, kısa süreli yoğun egzersizlerin şu an standart olan düşük yoğunluklu sürdürülebilir egzersiz programlarına alternatif olabilir." dedi. Araştırmacı Dr. Paul Poirier bu konuda daha çok çalışma yapılması gerektiğini fakat yoğun egzersizin şimdilik güvenli ve etkili olduğunun söylenebileceğini belirtti.

Çeviri: Nurçin Çağlar

Sağlıklı Yaşıyoruz

Kaynak:

http://www.express.co.uk/life-style...g-10-minutes-good-as-a-drug-stopping-diabetes

Bu duraklamalar icin yapilacak bir sey yokmu acaba 10,5 com iyi ne kadar araliklarla durakladi kilo verme

Bu duraklamalar icin yapilacak bir sey yokmu acaba 10,5 com iyi ne kadar araliklarla durakladi kilo verme
2aydır yapiyorum yaklaşık olarak.bir ayın sonunda 2hafta kadar duraklamıştı, sonra hızlıca devam etti.şimdi yine durakladı, gecen hafta kaçamaklarm oldu sanırım ondan durdu benimki

Cok tesekkur ederiz verdiginiz bilgiler icin hepsini okudum cok guzel yapilmayacak hicbirsey yok bende de duraklama oldu suan 2 haftadir 70.4 gibi bi iki gun 70.1 i gordum ama suan 70.4 kilomu koruyo gibiyim ama cok ve hep hamur yedim bu hafta pazartesi silkelenip kendime gelecegim insallah

malesef bende kaçamak yaptım canım bu hafta.Aslında diyet yaparken hiçbiryere gitmeyceksin ve kimseyi kabul etmeyeceksin,sonra ipin ucu kaçıyor.

sabah: karatay kahvaltısı

akşam:fırında somon
bir kk tahin helvası
roka salatası

su:2.5 lt

spor:yok

kızlar size bir önerim olacak,pazartesiden pazartesiye kaç kilo verdiğimizi yazsak bi liste oluştursak,hem daha motive olmuş oluruz,yarış halinde oluruz,ne dersiniz ?

Cok iyi olur hem motive oluruz zaten kendimi zor tutuyorum canim kurabiye kek istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…