Karatay İle Sağlıklı Yaşam Ve -20 Kilo :)

Her istedigini yiyorsun peki nelerden vazgeciyorsun

Benimde velilerim neler neler getiriyor ama inat ettim yemiyorum, aslında herşey bizde bitiyor, bende okuldan çok yorgun dönüyorum ama eve gelir gelmez bir sade türk kahvesi içip 45dakika sporumu yapıyorum.işta biraz sabretmek gerekiyor.

Her istedigini yiyorsun peki nelerden vazgeciyorsun
Ben unlu ve sekerli herseyi kestim biranda, abur cubur asla yemiyorum, patates ve pişmis havuç yasak. Ayçicek yağı hiç kullanmıyorum.bunun gibi belirli kullanmadığım gıdalar var.başka sormak istediğin olursa her zaman yardımcı oluruz canım

Sivi yag olayi cok zor ya bide kuruyemis yerine az ekmek yesek olmuyomuki

Sivi yag olayi cok zor ya bide kuruyemis yerine az ekmek yesek olmuyomuki
Malesef canım karatayda ekmek kesinlikle yasak, sadece zayıfladıktan sonra arada bi yiyebiliyosun, oda 5 km yürümek şartıyla.
Zeytinyağını sevmiyomusun peki

Malesef canım karatayda ekmek kesinlikle yasak, sadece zayıfladıktan sonra arada bi yiyebiliyosun, oda 5 km yürümek şartıyla.
Zeytinyağını sevmiyomusun peki
Yok cok severim ama her yemekte zeytin yagiyla olmuyorya o yuzden himm ekmeksiz de olur 3 ogun yiyorum ben sabah 7 oglen 12 aksam 5 6 gibi atistirma yok aksam gunduz cok yediysem az yiyorum doymak gibi bi sikintim yokta gozum duymuyor
Sporda okuldan eve anca 4 30 gibi gelince cocuk gelinceye kadar anca isim bitiyo oda yaptirmiyo

Bende aynı saatte dönüyorum ama sende çocuk varmış zor olur o yüzden spor
Aslında zeytinyağına bi alışsan başka bi yağ yemezsin canım ya

Bende aynı saatte dönüyorum ama sende çocuk varmış zor olur o yüzden spor
Aslında zeytinyağına bi alışsan başka bi yağ yemezsin canım ya
Hemde nasil zor oluyo okuldan geldim daha simdi sirtimi koltuga yasladim hep ayakta onun camasiri yemegi kuzum benim ya olsun ne yapayim yavrummmm
Iyi bakalim ben okuyorum arada gecmis yazilari denemeye calisacagim sagol arkadasim ilgilendigin icin

KİLO VERMEYİ ENGELLEYEN UNSURLAR
1)Kilo verebilmek için,doğal tereyağı,soğuk sızma zeytinyağıve temel olan omega-3,omega-6 gibi yağların doğal şekilleriyle mutlaka vücuda girmesi gerekmektedir. Omega-3 ve omega-6 yağlarına bilimsel olarak temel yağlar diyoruz. Çünkü insan vücudu bu yağları üretemiyor ve bu yağların dış destek olarak mutlaka alınması gerekiyor. Kilo vermenin zorlaşmasının,ne yapılırsa yapılsın kilo verilememesinin(ve birçok dejeneratif hastalığın)asıl nedeni,vücut ve organizmanın hücre ve hücre zarlarında,omega-3 gibi temel yağların ve fosfolipitlerin yani ''lipitlerin'' eksik olması ve bunun aksine omega-6 yağların da aşırı miktarda bulunmasıdır. Yani omega-3 ve omega-6 dengesinin omega-6 lehine bozulmuş olmasıdır.
2)Ayrıca ''ne yaparsam yapayım kilo veremiyorum.'' ya da ''çok yavaş kilo veriyorum'' diyenlerin gizli alerjileri ve bilinmeyen değişik sağlık sorunları,hormonal dengesizlikleri olabilir. Organizmada herhangi gizli bir alerji varsa ya da yeni başlamaktaysa,alerji sebebi olan en ufak bir madde bile o alerjiyi tetikleyebiliyor. Örneğin,yiyeceklerden faydalı diye severek aşırı mikktarda tükettiğimiz maydanoz,domates,kivi ve c vitaminide zaman zaman mevcut olan gizli alerjileri tetikleyebiliyor.

KARATAY MUTFAĞI KİTABINDAN ALINTIDIR.

3) Karatay Diyeti kitabındaki sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi önerilerini uygulayanlar eğer kilo veremiyorlarsa ya da çok yavaş kilo veriyorlarsa bu noktaları göz önünde bulundurmalıdırlar.Eğer alerji veya entolerans gelişmiş olan gıda,kişinin çok sevdiği sağlıklı bir yiyecekse ömür boyu hayatından çıkarmak gerekmez. Gıda alerjisi,tespiti ve çözüm yolları konusunda daha geniş bilgiyi karatay diyetiyle yaşam boyu sağlık kitabımda bulabilirsiniz.

4)D vitamini eksikliği de kilo vermeyi engeller! Vücudumuzun ürettiği doğal ve en güçlü antioksidan özelliği olan d vitamininin,tüm vücut hücrelerinde reseptörleri bulunur. Eksikliğinde hücrelerimiz normal çalışmadığı için, her türlü alerjik hastalık ve enfeksiyon hastalığı meydana gelmektedir. D vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren önemli ve temel bir vitamindir.

KİLO VERMEYİ ENGELEYEN UNSURLAR

5)D vitamininin iki ana kaynağı bulunmaktadır. Birincisi,güneşin UVB ışınları etkisiyle derimizde üretilmesidir. İkincisi,gıdalarla alınabilmektedir. En önemli besin kaynağı balık ve organ etleri dediğimiz,yürek ve karaciğerdir. Ancak güneş ışınının meydana getirdiği D vitamini değerini 100 birim olarak varsayarsak, yiyeceklerle aldığımız bunun dörtte biridir. Hergün 500 gram karaciğer ya da balık yemek mümkün olmadığına göre en önemli kaynak güneştir.

6)Cilt kanserine neden olduğu gerekçesiyle,malesef güneş ışınlarından kaçınılması ve koruyucu kremler kullanılması önerilmektedir. Oysa D vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren son derece önemli bir vitamindir. Koruyucu krem ve losyonlar kullanılması, D vitamini eksikliğine neden olmaktadır. Önemli olan güneşin altında kalınacak süreye dikkat etmek,saatler boyu güneşin cildimizi yakması için çaba sarf etmemek ve güneş yanığı oluşmamasına özen göstermektir. Güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz aylarında,gün içinde aralıklı zaman dilimlerinde,cildimizi saf zeytin yağı ile nemlendirerek'yanmaya maruz kalmayacak süre' güneş banyosu yapmak,güneşten faydalanmanın en sağlıklı yoludur.

7)Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az,50ng/ml'nin üstünde olması gerekir. Kanser hastalarında ise en az 70ng/ml olması önerilmektedir. Son yıllarda yapılan birçok bilimsel araştırma, D vitamininin kemik yapısı dışında da önemli görevleri olduğu ortaya çıkarmıştır.

8)Ancak yağda eriyebilen A.D.E.K vitaminlerinin bağırsaklardan emilebilmesi için mutlaka sağlıklı doğal yağların yenmesi gerekiyor. Yağsız ya da az yağlı beslenme sonucu bu önemli vitaminlerin emiliminde de azalma oluyor. Birçok hastalığın nedenleri arasında kuvvetli antioksidan olan bu vitaminlerin eksikliği de yer almaktadır. Doğal yolla yiyeceklerimizden almış olsak da, sağlıklı yağları yemediğimiz sürece bu vitaminlerin vücudumuzda kullanılması mümkün değildir. D vitamini ile birlikte A vitamini de bağışıklık sistemini güçlendirir. K ve E vitaminleri de kuvvetli antioksidan maddelerdir.

9)K vitamini güçlü bir antioksidan olduğu için,prostat,akciğer,karaciğer kanserleri ve lösemiye karşı organizmayı güçlendirdiği ve koruduğu bilinmektedir. K vitamininin kanın pıhtılaşmasında çok büyük rolü vardır. Bunun yanı sıra atardamar ve toplardamarlarda kireçlenmeyi ve bacak varislerini önlediği gösterilniştir.

10)Vücutta demir eksikliği varsa yine kilo verilemez! Aslında başta sinir ve stres olmak üzere birçok sıkıntının sebebi,demir eksikliğidir! Tabi bu eksiklik,dolaylı olarak kilo alımına sebep olur ve hormonların olumsuz etkilenmesi sebebiyle de kilo verme sürecini olumsuz etkiler. Ülkemizde yaygın bir şekilde demir eksikliği anemisi bulunmaktadır. Büyüme çağındaki çocuklar,adet görmeye başlayan genç kızlarımız,birçok gebe ve emziren anneler,hatta sağlıklı beslenenler bile demir ve diğer vitaminlerin desteklerini ihmal ettiklerinde,anemi oluşabilmekte ve kronik bir düzeye ulaşabilmektedir. Her ay muntazam adet gören genç kızlarımız, 1ml kanda, 5mg kan demiri kaybetmektedir.Bu düzeyde kan kaybeden genç kızlarımızda,kilo alma korkusuyla yeterli ve etkili beslenemedikleri için,kronik anemiye bağlı belli belirsiz bazı şikayetler başlamaktadır. Ek olarak, ülkemizde sağlıksız bir alışkanlık olan yemekten hemen sonra çay içme adeti de gıdalarda bulunan az miktardaki demirin emilimini önlemektedir. Özellikle Anadolu'da çok çocuk doğurmuş olan kadınlarımızda demir eksikliği meydana gelmektedir.

11)Günlük demir gereksinimi ağır spor yapanlarda,düzenli egzersiz yapanlarda,bebeklik,gebelik,emzirme,adet(regl),ergenlik ve ağır hastalık dönemlerinde kişinin yaşına ve yaşam biçimine göre değişir. Karaciğer,yürek,dalak gibi sakatatlar,kırmızı et,baklagiller,kuru üzüm ve yumurta sarısı demir açısından zengin gıdalardır. Ceviz,fındık,fıstık,badem gibi kuruyemişlerin ve kuru fasulye,mercimek gibi baklagillerin 100 gramında(ince belli çay bardağı kadar) 3.70 mg demir bulunur. Bu nedenle bize ilkokulda ''fındık fıstık çıtır çıtır,hem kan yapar hem ısıtır.'' diye öğretmişlerdi. Demir eksikliği saptanmış olan kişilerin bir hekim gözetimi atında tedavi olmaları gerekir.

12)Ayrıca 24 saat içinde yeterli su içmediğimiz zaman da kilo veremiyoruz. Her gün 2, 2.5 litre kadar saf su içme alışkanlığını edinmemiz gerekiyor. Gün içinde azar azar,yudum yudum içerek bu alışkanlığı edinmemiz son derece önemlidir. İdrar rengimizin açık sarı olmasına dikkat etmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…