Karbeyaz07'nin Diyet Günlüğü

Canlarım,nasıl gidiyor? Goraka'yı duydunuzmu? yeni duydum bende .Bir bitkisel bişey.ufacık siyah.acı biraz. 10 gramı 10 tl.2 ay falan gidiyormuş.Tok tutuyormuş,metabolizmayı hızlandırıyormuş.Almayı dusundumde kullanan va<rmı?

acaba antakya biberini istanbulda bulabılırmıyız, bızde alıp yesekk ... mesut yara cok faydaı olmuş ...

Vardır mutlaka aktarlarda falan. Ama mideye dokunur sanırım..

Ben cevap vereyim :)
İyiyim, aç değilim. Öğle yemeğimi yedim 1 saat kadar önce. Şimdi de kiraz saplı form çayı içiyorum.
Mutluyum diyebilirim :)
Goraka diye birşey duymadım hiç :44:

Hoşgeldin canım. Kendi adıma iyi gidiyor diyebirim. Ara öğünümü 1 saat önce yedim. ( 2 tane mavi yeşil keten tohumlu kepekli bisküvi, 1 bardak süt, 2 parça ceviz) Birazdanda öğlen yemeği olarak 1 kase çorba içicem. Senin nasıl gidiyor canım?
Bu arada Gorakayı hiç duymadım. Neymiş nerede satılıyormuş bilgi verirmisin?

oh oh ne kadar güzel beslenmişsin benım ıdare eder sabahtan berı 2 tane tost yedım akşama sebze yemeyi düşünmekteyim.Bu sefer fazla dengelı olmadı ama:26:
Gorakayı bende aktarda gördüm.Böyle ufacık siyah yuvarlak birşey.Tadına baktım acı biraz.Metabolizmayı hızalndırıyormuş birde tok tutuyormuş.Bende almayı düşünüyorum ama işe yarıyor mu bilemem belki kullanan vardır diye yazdım :)

:) sevindim canım mutlu olmana.Böyle giderse fıstık olacağız

Goraka, yüksek orandahidroksisitrik asit (HCA) içerir. Doğal bir diyet ürünüdür. Bilinen en zengin doğal HCA kaynağıdır. HCA, alınan kalorileri, yağ üretiminden ziyade, glikozun depolanmış şekli olan glikojen üretiminin arttırılmasına ve depolanmasına yönlendirerek iştah arzusunu ve enerji seviyelerini etkiler. Glikojen depolarının doldurulması sonucu vücut, beynin doyum merkezine "Yeterince yiyecek alındı" sinyalini gönderir. Buna ilave olarak karbonhidratlardan yağ asiti sentezlenmesini engeller ve sağlıklı bir şekilde kandaki lipit seviyesini yükseltir. Böylece, Goraka merkezi sinir sistemini uyarmaksızın doğal kilo kaybını destekler ve merkezi sinir sistemini uyaran maddelerin kullanımından meydana gelen yan etkilere sebep olmaz. HCA'nın etkisiyle karbonhidratlardan yeni yağ sentezlenmesi (üretilmesi) engellenir ve mitokondriya (vücudun enerji üretim santralı), önceden depolanmış yağları yakmak için harekete geçirilir.

Kilo kaybı deneğe göre 1,5 ile 8 kg arasındaydı.

1994 te Danimarka&#8217;da 28 denek üzerinde yapılan bir çalışmada ise, HCA&#8217;nın dengeli-istikrarlı bir şekilde kilo kaybını devam ettirdiği ortaya koyuldu. 28 deneğe 1,5 ay (6 hafta) süreyle orta kalori kısıtlamalı bir diyet eşliğinde günde toplam 750 (3x250) mg HCA ile beraber 125 mg krom minerali (Kronyum Pikolinat) verildi. Bu periyodun sonunda denekler ortalama 3,73 kg kilo kaybettiler. Sonraki 2 hafta boyunca deneklere HCA ve krom verilmeksizin gözleme devam edildi. İki haftanın sonunda deneklerde herhangi bir kilo artışı görülmediği gibi HCA almamalarına rağmen ortalama olarak 0,8 kg daha kaybettiler.

1997 yapılan bir çalışmada ise, deneklere 2 ay süreyle günlük 1200 kalorilik az yağlı bir diyet ve egzersiz proğramı eşliğinde toplam 2600 mg HCA verildi. Bu iki aylık süre sonunda deneklere hiç bir yiyecek kısıtlaması ve herhangi bir egzersiz proğramı uygulanmaksızın 1 yıl süreyle günde 750 mg HCA ile deneye devam edildi. Toplam 1 yıl ve 2 aylık süre sonunda denekler orjinal kilolarının %15 &#8216;ini kaybetmişlerdi. Ortalama kilo kaybı ise 13,8 kg dı.

HCA, aynı zamanda iştahı da kesmektedir. Fakat bu yiyeceklerden tiksinme vya yiyeceklerin tadlarını kötü ya da berbat olarak algılama şeklinde bir iştah kesilmesi değildir. Az bir yiyecekle gün boyunca sanki sürekli tokmuş gibi bir his şeklinde olan bir iştah kesilmesidir. Çünkü HCA, alınan karbonhidratları glikozun depolanmış şekli olan glikojen üretiminin arttırılmasına ve depolanmasına yönlendirerek iştah arzusunuetkilemektedi

akşama mutlaka sebze ve salata ye canım. Üst üste tost olmaz
Aktarda satılıyorsa bakarım bende. Metabolizmayı hızlandırıyorsa kullanırız canım ne olucak Aktara nasıl kullanıldığını sordunmu?

Son düzenleme:

sordum tatlım.böyle ufak bişey zaten günde 2-3 kere yemekten öncemi ne yutsan yeter dedi.tadı birazcık acı ama suyla içersekolurmuş.Ama bol su içmek lazımmış,çünkü vucüttaki suyu kullanıyormuş.Denyelim bakalım

kızlar finans sınavım çok zorduu... :S bugün gayet iyi beslendim çok mutluyum ..nasıl gidio bakalım bu arad amesut yarın yediği biber çok aşırı acı bayağı uyuşturuyormuş boğazı dudakları filan..mideyide haşat eder sağlıklı değil bence :S
Sabah
3 dilim buğday ekmeği
2 kk peynir
2 tatlı kaşığı bal
Domates

Öğlen
4 yk pilav
8 yk sebze yemeği
Bol salata

Ara öğün
2 eti form mısır patlağı

Akşam
1 tabak çorba
Yarım dilim kepek ekmeği

3 litre su ve 45 dk yürüyüş :)

Son düzenleme:
sanırm artık yaza kadar pek sık giremicem..bundan dolayıda cooook üzgünüm..malum LYS ye gircek kurbanlardan biriyim interneti elime aldıgımdada annem orda oturcagına hadi kalk dersini calıs dicekama her fırsatta grcem en azından bu sayfayı kontrol etcem size zayflayp zayflamadgımı yazcm.simdilik iyi gidiyorum.pazartesileri birbirnize rapor vermey unutmayın.hatta benide unutmayın gerci ben unuttrmcm inş kendimi.her girdiğimde sizi azimle devam ediyor görmek isterim.öpüyorum sizleri.en cokta tanyeliyi iyi bakın kendinize.

hayır yaa (

sanırm artık yaza kadar pek sık giremicem..
Üzülme canım biz burdayız senide unuturmuyuz hiç Sınavı hele bir atlat bol bol konuşucaz inşallah
kızlar finans sınavım çok zorduu... :S bugün gayet iyi beslendim çok mutluyum...

Bugünkü listeni pek bir beğendim tatlım. Bugün konuşamadık doğru dürüst. Bekledim msn de gelmedin. Sonra ben kalktım pc den televizyona daldım. Şimdide yoksun. Uyuyorsun herhalde

Bende bugünkü listemi yazıyım

Sabah

3 dilim kepek ekmeği
2 tane mantarla yapılmış omlet(yağsız)
marul
domates
salatalık
biraz kaşar peyniri + biraz beyaz peynir
3 zeytin
1 bardak çay

Ara

2 tane mavi yeşil keten tohumlu kepekli bisküvi
1 bardak süt
2 parça ceviz

Öğlen

1 kase domatesli pirinç çorbası
yarım dilim kepek ekmeği
1 bardak ice tea

Akşam

1 porsiyon nohut
1 porsiyon salata
1 kase domatesli pirinç çorbası
yarım dilim kepek ekmeği
1 bardak ice tea

2 saat sonra

3 yemek kaşığı yoğurdun içine rendelenmiş elma + 1 çay kaşığı tarçın + 2 tane dövülmüş ceviz (ay bu pek güzel oluyor tavsiye ederim deneyin )

bildiğimz kutudaki ice tea ise diyestisyen bana sakın içme kol kadar meyve suyu kadar kalorisi var demişti :44:

günyadin tanyeli gercektende cok tatli bir kizsinn
banada hep öyle derler "cok güzel yüzün var ama kiloda versen iyi olur" bitürlü veremedim bnde suan diyetteyim.bence kilolular genelde güzel olurlarr. cikolata vazgecilmezimm..bu yüzden hergün bakiyorum diyet planimi bozmadiysam eger kendime ödül olarak bir ufak parca cikolata yiyorum. hatta bazi günler oluyorki canim cikolata bile istemiyor düsünmüyorum bile.

bildiğimz kutudaki ice tea ise diyestisyen bana sakın içme kol kadar meyve suyu kadar kalorisi var demişti :44:

annem bugün nestea almış üstündeki kalori şeyine baktım böyle yazıyor
100ml için
Enerji 28.6 kcal
protein 0.0g
yağ 0.0 g
karbonhidrat 6.9 g

ben önceden çok fazla hazır meyve suyu içiyordum onlarda çok şekerli diye kırk yılın başı bi içiyorum. Nebilim bunda kalori yok gibi baksana yazana :44:

bilmem bana diyetsyen öle demişti :S belki sennki farklıdır

Tanyeli, tebrikler çok başarılısın bugün :) 3 litre su ve 45 dakika yürüyüş çok işe yarayacak böyle devam !
Ben yürüyüş yapamıyorum hiç vakit bulamıyorum çünkü. Ama her gece kızımı uyuttuktan sonra 30-45 dakika kadar egzersiz yapıyorum. İnşallah işe yarar. Zira havalar düzelene kadar yürüyüş imkansız benim için. havalar düzelse kızı da alır çıkarım diye ümid ediyorum..

Çook başarılar diliyorum canım sana. Çok zordur sınav dönemi bilirim. Allah gönlüne göre versin.
Mutlaka yaz her hafta, sakın motivasyonunu bozma olur mu?

Bu listeyi de çok beğendim, tebirkler :)
2 parça ceviz, 1 tam ceviz mi demek oluyor?
Bir de tarçın tatlı isteğini bastırıyor herhalde di mi? Ben hiç sevmem tarçını, ama öyleyse deneyeceğim..

Bende böyle biliyorum.
Diyetisyenin bana verdiği listede, her türlü hazır meyve suyu, şekerli içecekler, gazlı içecekler yasak yazıyordu.. Bunu bir araştırmak lazım.

Hani şu ince stick çikolatalar var ya, bende her gün 2 tane onlardan yiyorum. Üstlerinde yazıyor zaten bir tanesi 55 kalori. Doktor buna göre düzenledi diyet listesini. Yiyin bence de, ama abartmadan.

Yarın diyetisyen randevum var yine.
İnşallah kilo verebilmişimdir, veremezsem moralim bozulur diye korkuyorum.
Gerçi diyeti hiç bozmadım, egzersizlere devam ediyorum, su içiyorum bol bol ama yine de nedense korkuyorum
Bi de böyle olunca zaman ne kadar yavaş geçiyor gibi geliyor, size de öyle geliyo mu?
Bir an önce zaman geçse, bir an önce zayıflasak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…