• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Karbonhidrat diyeti” ile zayifliyoruz

Protein ürik asitimi arttırıyomuş anlamadım ki. Bide nasıl anladın belirti olarak söylersen dikkat ederiz bizde. Bu arada geçmiş olsun canım

Gecmis olsun cnm hergun protein mi yedin sebze bakliyat tuketmedin mi hic
teşekkür ederim arkadaşlar.. bu kb diyetini yaparken hemen hemen her öğünde protein ağırlıklı beslendim ki kb puanım 30 larda kalsın diye.. ben daha önce dukan yapmıştım o zaman kolesterolüm çok yükselmişti.. şimdi yine bir bakayım dedim .. hem kolesterolüm hem de ürik asit düzeyim yüksek çıktı.. kabızlık dışında sıkıntım yok bir belirti vermedi , rutin kontrol yaptırdım ben..
Ürik asit vücudun genelinde bulunan bir maddedir. Çünkü karaciğer, kırmızı et, kümes hayvanları, bazı balıklar ve fasulye gibi gıdalarda bol miktarda bulunan pürin adlı madddenin yıkımında ortaya çıkan bir yan üründür. Çoğunlukla, ürik asit kanda çözünerek böbreklere ulaşır ve burada üreye çevirilir. Bazı zamanlar, vücuttan üre olarak atılamazsa veya ürik asit üretimi yüksek miktarda olursa, vücuttaki miktarı artar
Açlık veya sıkı rejim, diyetteyken fazlaca fruktoz ve pürin bulunduran gıdalar tüketmek hiperürisemi riskini arttırır.
kısaca özetlemek istedim.. belirti vermiyor çoğunlukla..

Bilgiler icin tesekkürler canım. Diyetteykende dengelemek lazım demekki.

teşekkür ederim arkadaşlar.. bu kb diyetini yaparken hemen hemen her öğünde protein ağırlıklı beslendim ki kb puanım 30 larda kalsın diye.. ben daha önce dukan yapmıştım o zaman kolesterolüm çok yükselmişti.. şimdi yine bir bakayım dedim .. hem kolesterolüm hem de ürik asit düzeyim yüksek çıktı.. kabızlık dışında sıkıntım yok bir belirti vermedi , rutin kontrol yaptırdım ben..
Ürik asit vücudun genelinde bulunan bir maddedir. Çünkü karaciğer, kırmızı et, kümes hayvanları, bazı balıklar ve fasulye gibi gıdalarda bol miktarda bulunan pürin adlı madddenin yıkımında ortaya çıkan bir yan üründür. Çoğunlukla, ürik asit kanda çözünerek böbreklere ulaşır ve burada üreye çevirilir. Bazı zamanlar, vücuttan üre olarak atılamazsa veya ürik asit üretimi yüksek miktarda olursa, vücuttaki miktarı artar
Açlık veya sıkı rejim, diyetteyken fazlaca fruktoz ve pürin bulunduran gıdalar tüketmek hiperürisemi riskini arttırır.
kısaca özetlemek istedim.. belirti vermiyor çoğunlukla..
geçmiş olsun

Cnm bol su ic tolere eder vucudun bi sekilde atarsin ins. Atlat en kisa zamanda ins. Daha sonra yine gel bekleriz diyete bi sebze bi protein bi bakliyat seklinde devam edebilirsin biz burdayiz her zaman ;)

Merhaba topicte yeniyim ,bu diyete yarın ben de başlamak istiyorum.Beni desteklersiniz dimi ,cünkü bu diyet işlerinde cok uzun vadede surduremedim.umarım bu sefer basarırım
1,62 boy 75 kilo
Hosgeldin cnm :KK66:
Ben de senin gibiydim 2 aydir oyle yada boyle yapiyorum cok sukur 160 boy 78 kilo ile basladim bende benziyoruz

Allah sabir versin diyelim o zaman :KK66:
Hergun protein yeme cnm bobreklere cok yuklenirsin fazla protein zararli olabilir birgun sebze diger gun protein diger gun bakliyat vs seklinde yiyebilirsin. Ben 3 gunden fazla yemiyorum mecbur kalmadikca.
Yemek yapmaya fırsatım yokki canım bu ara bende mecbur protein tükettim hafta sonu sebze yerim artık
Sabah
10 gr peynir
Birkaç ceviz parçaları
Canım istemedi bu sabah kahvaltı
Öğle
Yok
Akşam
Peynir
İki tane çikolatalı bisküvi 22 puanlık

Kizlar suya limon atinca destekliyormus kilo vermeyi denediniz mi ?
Denedim canım benim cam şişem var 800 mlik onun içine limon sıkıp küçük küçük parça atıyordum bi ara içtim bağırsakları acayip çalıştırıyor bütün gün dışarlarda olduğumdan içmiyorum tuvalet sorunundan:oops:hem inceltiyor hemde makine gibi çalıştırıyor bağırsakları:KK66:

Denedim canım benim cam şişem var 800 mlik onun içine limon sıkıp küçük küçük parça atıyordum bi ara içtim bağırsakları acayip çalıştırıyor bütün gün dışarlarda olduğumdan içmiyorum tuvalet sorunundan:oops:hem inceltiyor hemde makine gibi çalıştırıyor bağırsakları:KK66:
Oo iyiymis calissa cok iyi olur
Limonu sıkmıyorum kesip atiyorum limonun suyunda da karbonhidrat var hahahha allahim hesap hesap kafalari yedim :KK57::KK53::KK53::confused:

teşekkür ederim tatlım
Cnm bol su ic tolere eder vucudun bi sekilde atarsin ins. Atlat en kisa zamanda ins. Daha sonra yine gel bekleriz diyete bi sebze bi protein bi bakliyat seklinde devam edebilirsin biz burdayiz her zaman :KK66:
canım çok sağol , buralardayım zaten , yine bu tarzda ama daha dikkatli besleneceğim

Kızlar karbondihitratı ayarlarken kalorilerinede dikkay ediyormusunuz?
Mesrla 1000 kalorinin üstünde beslenen var mı?
ben 1000 ın ustunde beslenmeye calısıyorum bugun 1200 kalorı yapacam :kk77:
Diyette dusuk kalorı yapınca yorgun hıssedıyorum hıcbırseye enerjım olmuyor ve vucut kendını kıtlıga sokar dıye korkuyorum :KK17:

günaydınlarrr
ben de kalori hesaplamıyorum 1 dilim ekmeğimi tereyağında kızartıp keyif yaptığım bile oluyor

bir önerim var haftasonu ben buraya fazla giremem ve kaçırabiliriz yediklerimizi rehavetten, cumadan cumaya kilo bildirim yapsak diyorum siz ne dersiniz, diğer guruplarında cuma günü
Pazartesi diye kararlaştırmıştık dogru dıosun haftasonu sonrası tartılmak bunalıma sokuyor :D haftaya cuma başlayalım bıldırım almaya
Cuma gunu bildirim gunu olsun bana uyar :KK73:

Uzsdıkca uzadı . Kim ne vermiş merak etmiyorum desem yalan olur :KK53: bugün liste yapsan aslında motive açısından iyi olur canım. Tabi bu benim düşüncem.

hmm merak ettim takibe aldım konuyu :cool:
kilolarıyla son 5 yıldır başı dertte olan biri olarak
3 yıl önce dukan deneyip şımarıp bırakan 2 yıl sonrasında geri alan biri olarak kayıt ediyoprum :KK66:

Back
X